Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Парк Грінвіч - морські ворота Лондона

На весь світ Лондон знаменитий своїми історичними пам'ятками, проте гордістю столиці Великобританії здавна вважаються і чудові королівські парки На весь світ Лондон знаменитий своїми історичними пам'ятками, проте гордістю столиці Великобританії здавна вважаються і чудові королівські парки. Серед них і парк Грінвіч - колишній мисливський парк монархів площею понад 180 акрів, який розкинувся на південному сході Лондона.

Нульовий меридіан

Парк Грінвіч - одна з найбільших паркових зон в Лондоні, яка приваблює туристів не тільки чудовими видами на Темзу і весь Лондон, але і своєю головною визначною пам'яткою - нульовим меридіаном. Місце проходження знаменитого меридіана через парк відзначено золотою смугою на землі і лазерним променем в небі. Існує повір'я, що якщо стати на меридіан і загадати бажання, то воно обов'язково збудеться.

Існує повір'я, що якщо стати на меридіан і загадати бажання, то воно обов'язково збудеться

Королівська обсерваторія

Географічний нульовий меридіан проходить через територію Королівської обсерваторії, ще одну визначну пам'ятку парку Грінвіч. На сьогоднішній день вона є комплексом музеїв, серед яких найбільшою популярністю серед туристів користуються планетарій і виставка, що відображає всю історію хронометражу.

Годинники в парку вважаються найточнішими. Тому в Королівській обсерваторії існує одна цікава традиція: щодня, рівно опівдні за часом Грінвіча, з її даху падає червоний куля, по якому всі кораблі, що плавають Темзою, дізнаються точний час. Не забувайте себе балувати чудовим відпочинком в Таїланді з Алмати . У Таїланді можна відпочити на самих найчистіших островах на нашій планеті, а також насолодитися калорітом іншої культури.

Національний морський музей

Гринвичский парк нерідко називають головними морськими воротами столиці Британії, адже саме в ньому знаходиться знамените судно Cutty Sark, яке доставляло чай в Британію з далекої Індії.

Гринвичский парк нерідко називають головними морськими воротами столиці Британії, адже саме в ньому знаходиться знамените судно Cutty Sark, яке доставляло чай в Британію з далекої Індії

У цьому парку багато чого пов'язано з морською тематикою, однак особливою гордістю парку є Національний морський музей, в якому зберігається величезна морська колекція (понад 2,5 млн експонатів), що відображає всю історію Британського флоту.

Незважаючи на безліч пам'яток, Гринвичский парк - це, перш за все, невимовної краси горбиста місцевість, де мешкають білки, козулі, лані та інші тварини, ароматні розарії та чудовий ставок з качками.

Працює парк Грінвіч щодня. Відкривається він о 6.00 і закривається з сутінками. Територія цього парку величезна, обійти її пішки просто неможливо. Тому, щоб встигнути побачити дивовижну природу парку і його визначні пам'ятки, можна замовити екскурсію на автомобілі.

Новости