Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Британка знайшла вбивцю брата через 37 років. За допомогою Фейсбуку

Як розповідається в матеріалі Бі-бі-сі, вони регулярно відправляли своїм родичам листи - з них, зокрема, з'ясувалося, що молоді люди познайомилися з американцем і його двома синами і вирішили змінити план поїздки. З Белізу вони вирушили не в Мексику, а в Гондурас - на невеликому човні, належала американцеві. «Нічого особливого на човні не відбувається», - написала Фремптон в останньому листі.

«Нічого особливого на човні не відбувається», - написала Фремптон в останньому листі

Кріс Фармер і Пета Фремптон

Коли минуло більше місяця після того, як Фармер і Фремптон в останній раз виходили на зв'язок, родичі почали хвилюватися. Батьки Фармера зв'язалися зі співробітником порту в Белізі, який розповів, що якийсь Джастін Бі відплив разом з британцями в відкрите море на своєму човні - але повернувся вже без них.

У липні 1978 року в воді неподалік від узбережжя Гватемали знайшли тіла чоловіка і жінки. Медична експертиза встановила, що їх катували, зв'язали і втопили, прив'язавши до тіл важкі металеві предмети. Патологоанатом в своєму звіті вказав, що деякі фрагменти тіл виглядали «жахливо». Сім'ї Фармера і Фремптон дізналися про те, що їхні близькі мертві, тільки через півроку.

Поліція знайшла ймовірного вбивцю. Але розслідування заглохло

Поліція незабаром встановила, що господаря човна звали Сайлас Бостон і що він живе в Каліфорнії, в Сакраменто. У Бостона було кілька судимостей, зокрема за напад і згвалтування. Третя з його семи дружин в кінці 1960-х пропала; її тіло так і не знайшли. Бостона допитали, але ніяких звинувачень йому пред'явлено не було.

Співробітники британської поліції допитали Бостона і були впевнені, що саме він убив Фармера і Фремптон, але так і не змогли знайти доказів. Слідчі навіть дали батькові Фармера поговорити з Бостоном - господар човна поводився грубо, не відповідав на питання і говорив, що нічого не знає про зникнення британців.

Сайлас Бостон, фотографія 2012 року

Незабаром розслідування фактично припинилося: як розповідається в матеріалі Бі-бі-сі, поліцейські з Гватемали і США мало допомагали британським колегам. Уже коли з'явився інтернет, батько Фармера відправив лист поліції Сакраменто, але не отримав на нього ніякої відповіді.

У 2010-х сестра убитого знайшла злочинця через фейсбук. І його заарештували

Сестра Кріса Фармера Пенні стала журналісткою. Коли брата вбили, їй було 17 років.

У 2015 році - через два роки після смерті батька - Пенні Фармер вирішила спробувати знайти передбачуваного вбивцю брата в фейсбуці. У неї вийшло моментально; крім того, вона знайшла двох синів чоловіка і одну з його дружин. Вона розіслала всім їм повідомлення - і звернулася в поліцію Манчестера. Незабаром з'ясувалося, що в Сакраменто заново відкрили справу про зникнення третьої дружини Бостона.

Поліція допитала синів чоловіка. Вони розповіли, що завжди знали, що Бостон вбив їх матір (саме його третя дружина народила обох). Крім того, вони розповіли, що знаходилися на човні, коли Бостон вбив Кріса Фармера і ПЕТу Фремптон. За їх словами, вони відразу розповіли про це слідчим - однак ті чомусь не зробили ніяких дій.

Як Пенні Фармер розповіла Бі-бі-сі, вона і члени її сім'ї дізналися від синів Бостона всі деталі вбивства брата і його дівчини. Бостон прив'язав Фармера до щогли і згвалтував Фремптон в каюті, після чого зв'язав обох і викинув за борт. Син Бостона Расселл також розповів поліції, що в ті ж дні в Гватемалі його батько вбив ще двох іноземних туристів. За словами Расселла Бостона, його батько казав йому, що вбив 33 людини, - і погрожував вбивством і дітям, якщо вони розкажуть про його злочини.

Поліція знайшла Сайласа Бостона так само, як Пенні Фармер, - за допомогою Фейсбук. Сторінку йому завела приходить доглядальниця. Чоловік скаржився, що у нього немає друзів.

Вбивця не дожив до суду. Зараз виходить книга про цю справу

1 грудня 2016 року Сайласа Бостона заарештували і звинуватили в подвійному вбивстві. На той час він тяжко хворів - але в тюрмі відмовився від будь-якого лікування. 24 квітня 2017 року Бостон помер; засудити його не встигли. «Він вибрав боягузливий вихід, - каже Пенні Фармер. - Я відчувала себе обдуреною. Я б дуже хотіла побачити його в залі суду і розповісти йому, через що довелося пройти нашим сім'ям. Але в підсумку він зумів покінчити з цим на своїх умовах ».

Пенні Фармер написала книгу про те, як вона шукала вбивцю брата. Вона вийшла в Великобританії в серпні 2018 року.

Новости