Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

10 несподіваних країн, де доступні ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості

  1. ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Нідерландах
  2. ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Бразилії
  3. ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Камбоджі
  4. ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Греції
  5. ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Ірландії
  6. ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Гренаді
  7. ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості за біткоіни в Вануату
  8. ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Туреччині
  9. ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Чорногорії
  10. ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Йорданії
  11. ВНЖ и громадянство при ПОКУПЦІ нерухомості - Замість Висновки

Де найпростіше отримати вид на проживання або громадянство і зробити це максимально вигідно? Тільки в країнах, де доступні громадянство при покупці нерухомості або посвідку на проживання за нерухомість! Хочете вибрати таку країну і почати діяти вже в 2018 році? Вивчіть 10 цікавих варіантів, багато з яких можуть здатися несподіваними.

Вивчіть 10 цікавих варіантів, багато з яких можуть здатися несподіваними

Наявність другого, третього або енної паспорта в наші дні стало символом статусу. Хоча це анітрохи не применшує практичну цінність володіння колекцією подібних документів. Альтернативні паспорта можна і потрібно використовувати для податкового планування, безвізових транскордонних поїздок, відкриття банківських рахунків у всьому світі і вирішення цілої низки інших завдань.

Але не все паспорта однаково корисні. Одні документи можуть виявитися набагато більш ефективними при усуненні тих же візових бар'єрів, ніж інші.

Існує безліч країн, які пропонують швидке вирішення на резидентство з правом подальшої натуралізації або навіть громадянство інвесторам, які є в достатній мірі благонадійними.

Є країни, які надають резидентство і громадянство в обмін на інвестиції в місцевий бізнес або свої цінні папери, випущені в обіг як владою, так і звичайними локальними суб'єктами господарювання.

Історично склалося так, що самі «потужні» з точки зору зняття візових обмежень при транскордонних подорожах паспорта в світі доступні в основному в європейських державах, де також практикується надання резидентства і паспортів інвесторам.

Але чи знаєте ви, що дивно висока кількість європейських і інших країн надають резидентство і навіть громадянство в обмін на посильні інвестиції в нерухомість.

Нижче перераховані 10 таких держав, де можна швидко отримати вид на проживання або громадянство при покупці нерухомості з вигодою вже в 2018 році, і наводяться короткі огляди ринку нерухомості кожного з них.

Нижче перераховані 10 таких держав, де можна швидко отримати вид на проживання або громадянство при покупці нерухомості з вигодою вже в 2018 році, і наводяться короткі огляди ринку нерухомості кожного з них

ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Нідерландах

Щоб претендувати на резидентство в Нідерландах, громадянам країн, що не входять в ЄС, необхідно витратити мінімум 1 250 000 євро, вклавши ці гроші в місцеву нерухомість через компанію, розташовану в Нідерландах. Інвестування в нерухомість для приватної діяльності виключається.

Оформлення ВНЖ за нерухомість Нідерландів дозволяє запустити процес п'ятирічної натуралізації, підсумком якого є громадянство Голландії і паспорт ЄС.

Цього літа ціни на житло в Голландії досягли рекордного рівня, оскільки Амстердам приймає все більше британців після Brexit, багато з яких залишають Лондон, незважаючи на те, що за цим мегаполісом закріплений престижний статус «глобального міста».

За даними, опублікованими агентством нерухомості NVM, у другому кварталі 2018 року середня ціна операції з нерухомістю в Нідерландах зросла на 10,4 відсотка в порівнянні з результатом за аналогічний період роком раніше і досягла рекордних 288 000 євро ($ 336 240). У найбільшому голландському місті Амстердамі середня ціна на житло підскочила на 19,1 відсотка до 462 000 євро в порівнянні з результатом за аналогічний період роком раніше.

Ціни на житло виросли найбільше в Амстердамі та інших міських центрах в західній частині Нідерландів завдяки зростаючій економіці, низькими відсотковими ставками по іпотеці і нестачі нових будинків. Зростанню цін на нерухомість в Амстердамі сприяв додатковий фактор: в місті відкривається все більше колишніх британських фірм, які шукають притулку на тлі виходу Великобританії з ЄС і переміщують в нідерландську столицю свій персонал.

ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Бразилії

Щоб отримати інвесторської візу і дозвіл на проживання в Бразилії, іноземцю необхідно витратити приблизно 150 000 доларів США. Потім потрібно чотири роки проживати на бразильській території більшу частину року і продемонструвати здатність спілкуватися на португальською мовою.

Доброю новиною є те, що в дійсності не потрібно інвестувати свої гроші саме в нерухомість Бразилії. Інвестиції можуть бути спрямовані також, наприклад, в локальний бізнес або придбання будь-якого активу на бразильській землі.

Але придивитися до нерухомості в Бразилії все ж варто. Ціни на житлову нерухомість в Бразилії в червні 2018 року демонстрували високу стабільність. Згідно зі свіжим індексом продажів житла від ріелтерської фірми FipeZAP, яка відстежує динаміку вартості житлової нерухомості в двадцяти найбільших містах країни, ціни в червні показали номінальне зниження на -0,06 відсотка в річному обчисленні, залишаючись відносно стабільними.

За даними FipeZAP, тільки 6 з 20 обстежених міст і регіонів показали зростання в червні 2018 року: це федеральний округ (0,37 відсотка), Гойа (0,31 відсотка), Сан-Паулу (0,21 відсотка), Санто-Андре (0,18 відсотка), Ресіфі (0,16 відсотка) і Контажен (0,01 відсотка). Як завжди, в Ріо-де-Жанейро було зареєстровано найвищі середні ціни продажу житлової нерухомості в країні: 9 556 реалів за квадратний метр. На другому місці опинився Сан-Паулу з цінником в 8 774 реалів за квадратний метр.

На другому місці опинився Сан-Паулу з цінником в 8 774 реалів за квадратний метр

ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Камбоджі

Для отримання громадянства цієї країни потрібно вкласти в ринок нерухомості Камбоджі або інший сектор місцевої економіки не менше 300 000 доларів США.

Нерухомість Камбоджі привертає все більше іноземних інвесторів. Свій капітал в місцеве житло і комерційну нерухомість вкладають в основному вихідці з азіатських країн, таких як Китай, Гонконг, Сінгапур, Тайвань, Корея і Малайзія.

За даними дослідників консалтингової компанії CBRE Research, ринок нерухомості камбоджійської столиці Пномпень за підсумками другого кварталу 2018 року відзначився істотним розширенням пропозиції. За квартал було завершено зведення приблизно 2 тисяч квартир в кондомініуми, при цьому ціни на житло в кондомініуми економ-класу і середнього цінового діапазону залишалися стабільними, а елітне житло зросло в ціні на 2 відсотки в квартальному численні.

У доповіді CBRE Research також зазначається, що в столичному місті зростає попит на орендні офісні майданчики. У той час як загальний обсяг пропозиції скоротився на 3,3 відсотка в квартальному численні, загальна заповнюваність офісних комплексів зросла на 5 процентних пунктів до 87,7 відсотка в порівнянні з першим кварталом 2018 року. Ставки орендної плати в офісах класів B і C виросли на 6 відсотків і 3,4 відсотка, відповідно.

Ставки орендної плати в офісах класів B і C виросли на 6 відсотків і 3,4 відсотка, відповідно

ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Греції

Греція пропонує резидентство за інвестиційною програмою громадянам країн, що не входять в ЄС, які витрачають 250 тис. Євро або більше на покупку нерухомості на внутрішньому ринку Греції і оформлення її у власність. Греки також надають іноземцям повноцінне громадянство, якщо ті будуть залишатися в країні більшу частину року протягом семи років.

При цьому експерти рекомендують звернути особливо пильну увагу на ряд локальних ринків нерухомості, включаючи Афіни, Пірей, Родос і Пелопоннес.

Влада цієї європейської країни також розглядають можливість надання ВНЖ Греції іноземцям при вкладенні 400 тисяч євро в інвестиційну фірму в сфері нерухомого майна (Real Estate Investment Company; REIT), що займається інвестиційною діяльністю виключно в грецькій юрисдикції.

Отримати громадянство Греції можна також і шляхом підтвердження наявності в своєму генеалогічному дереві грецьких коренів. Подібний підхід практикується і багатьма іншими європейськими країнами.

Подібний підхід практикується і багатьма іншими європейськими країнами

ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Ірландії

ВНЖ Ірландії при покупці нерухомості можна отримати за умови вкладення в місцевий ринок капіталу в мінімальному розмірі 2 мільйонів євро. Причому такі інвестиції необхідно перенаправляти через інвестиційний траст нерухомого майна (Real Estate Investment Trust; REIT). Потім потрібно лише проживати в країні більшу частину року протягом п'яти років, і громадянство Ірландії у вас в кишені.

Особливу увагу інвесторам рекомендується звернути на столичний Дублін, ціни на житло в якому демонстрували впевнене зростання в 2018 році. За даними ірландського порталу нерухомості Daft.ie, в Дубліні ціни зросли на 1,8 відсотка в період з березня по червень, а це означає, що середня ціна в столиці зараз майже на 155 000 євро вище, ніж п'ять років тому, коли ринок перебував на мінімумі.

Ціни на внутрішньому ринку країни зросли в цілому на 2,7 відсотка в другому кварталі 2018 року в річному численні. Середня ціна по всій країні в другому кварталі склав 254 000 євро. У порівнянні з найнижчим показником, зафіксованим в 2013 році, ціни по всій країні виросли на цей момент в середньому на 54 відсотки або трохи більше ніж на 89 000 євро.

В останні місяці зросла кількість об'єктів, доступних для покупки на ринках нерухомості по всій країні. У Дубліні в червні було доступно близько 4.8 тис. Об'єктів, що на 50 відсотків більше, ніж роком раніше. За межами столиці в червні на ринку було доступно майже 19 тис. Будинків - цей показник виявився на 2 відсотки нижче, ніж в минулому році, але на рівні досить вдалого для ринку березня 2000 року.

Будинків - цей показник виявився на 2 відсотки нижче, ніж в минулому році, але на рівні досить вдалого для ринку березня 2000 року

ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Гренаді

Громадянство за нерухомість Гренади є іноземцям за умови інвестування мінімум 350 000 доларів США в ринок нерухомого майна даного карибської держави.

Причому для оформлення громадянства допускається вкладення грошей тільки в схвалений місцевою владою девелоперський проект. Наприклад, в еко-курорт Levera Beach Resort.

Всім бажаючим отримати громадянство за нерухомість слід врахувати, що за підсумками 2017 року середня ціна закриття угоди купівлі-продажу на місцевому ринку нерухомого майна практично не змінилася щодо двох попередніх років.

При цьому, як свідчать дані регіональної ріелтерської компанії Century 21, на місцевому ринку спостерігається зростання числа угод за участю покупців-іноземців, що свідчить крім іншого і про популярність імміграційної схеми, що дозволяє оформити громадянство за нерухомість Гренади.

При цьому, як свідчать дані регіональної ріелтерської компанії Century 21, на місцевому ринку спостерігається зростання числа угод за участю покупців-іноземців, що свідчить крім іншого і про популярність імміграційної схеми, що дозволяє оформити громадянство за нерухомість Гренади

ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості за біткоіни в Вануату

В даний час в Вануату діє найшвидша програма з оформлення інвестиційного громадянства і паспортів для іноземних інвесторів в світі, що дозволяє отримати нове підданство приблизно за півтора місяці.

І незабаром в рамках цієї імміграційної схеми з'явиться можливість отримати громадянство при покупці нерухомості в Вануату. Причому оплатити таку покупку можна буде за допомогою криптовалюта. Тобто сіли вирішите отримати громадянство і нерухомість за біткоіни, вам в Вануату. За попередніми даними, поріг входження буде встановлений на рівні 350 000 доларів США.

Цей варіант повинен бути особливо цікавий крипто-інвесторам, які, оформляючи громадянство при покупці нерухомості за біткоіни в Вануату, отримують цілий ряд цінних бонусів.

Місцевий ринок нерухомості є вкрай компактним, поетом репрезентативні статистичні дані, що відображають його динаміку, практично відсутні. Наскільки складним є процес покупки нерухомості в Вануату? Все відбувається досить довго. Зазвичай для завершення транзакції і передачі прав власності потрібно близько півроку.

І врахуйте, що в Вануату немає можливості оформлення у власність земельних ділянок, проте доступна оренда на термін до 50 років (для ділянок з житловою нерухомістю) і до 75 років (для комерційних об'єктів).

ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Туреччині

Отримати новий паспорт і громадянство при покупці нерухомості в Туреччині вже в 2018 році можна, вкладаючи в ринок нерухомості даного держави не менше 300 000 американських доларів.

Причому такий спосіб оформити громадянство в Туреччині для росіян, казахів, білорусів і українців може виявитися досить вигідним на тлі слабкої турецької ліри, доступної іпотеки в приймаючій країні і в цілому позитивної динаміки на ринку нерухомого майна даної юрисдикції.

Продажі нерухомості в Туреччині різко зросли в червні 2018 року, оскільки деякі місцеві девелоперські та ріелторські фірми знизили ціни на житло в рамках обмеженою за часом скидочку акції. Група з 41 турецьких житлових та будівельних компаній недавно оголосила, що покупцям житла буде надана 20-відсоткова знижка на ціни на житло до кінця червня. Свою роль зіграло і зниження процентних ставок по іпотечних кредитах. В даний час ставка по іпотеці на 120 місяців становить від 1,3 до 1,8 відсотка в місяць.

Як свідчать дані Турецького статистичного інституту (TÜİK), в червні було продано 119 413 будинків і квартир в країні, що на 22,4 відсотка більше у порівнянні з тим же місяцем минулого року. Для порівняння в минулому травні в Туреччині було продано майже 120 тисяч будинків, що на 2,7 відсотка більше, ніж за той же період минулого року.

Кількість продажів нерухомості в Туреччині через іпотеку також зросла: в червні 2018 року показник збільшився на 35,3 відсотка в річному обчисленні. Через іпотеку було продано 47 648 одиниць житла. Продажі будинків іноземцям в червні 2018 року зросли на 7 відсотків в річному численні і досягли позначки в 2060 одиниць.

Дані TÜİK також свідчать про те, що за перші шість місяців 2018 року кількість проданих в Туреччині об'єктів житлової нерухомості знизилася на 1,3 відсотка в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року і досягло позначки в 646 032 угод. Кількість нових іпотечних кредитів в першій половині цього року знизилося на 18 відсотків (до 210 805 штук) в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Частка продажів житла з іпотекою склала 31 відсотків від всіх продажів будинків і квартир в Туреччині за підсумками піврічного періоду.

Цифри TÜİK показали, що в червні 2018 року іракці знову очолили рейтинг найбільш активних іноземних покупців, уклавши 1987 угод з нерухомістю в Туреччині. За ними слідують покупці з таких країн як Саудівська Аравія (1 087 одиниць) і Іран (944). Російські інвестори опинилися на четвертій сходинці з 815 угодами.

ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Чорногорії

Отримати громадянство при покупці нерухомості в Чорногорії можна буде вже восени цього року. Причому місцева влада вже почали попередній прийом заявок на участь у новій імміграційної схемою, згідно з умовами якої, громадянство Чорногорії при покупці нерухомості буде доступно в разі вкладення на суму не менше 250 тисяч євро.

Місцевий ринок житла є досить компактним і, як наслідок, схильним до волатильності під впливом зовнішніх факторів, що довело різке погіршення ситуації на даному ринку після відходу росіян інвесторів у зв'язку з ослабленням курсу рубля. З іншого боку, купуючи нерухомість в Чорногорії, можна опинитися сусідом знаменитості.

Згідно зі свіжими офіційними даними, середня ціна на житло в Чорногорії в нових житлових будинках в 4 кварталі 2017 року становила 1 079 в євро. Показник виріс на 10,6 відсотка в річному обчисленні. Ціни за 1 м² житлової нерухомості в найбільших містах країни виглядали наступним чином: Підгірці - 1 119 євро, Бар - 1 105 євро, Будва - 1 212 євро.

ВНЖ і громадянство при покупці нерухомості в Йорданії

У Йорданії можна оформити постійне місце проживання (ПМП) при покупці нерухомості вартістю від 282 000 дол. США за умови, що Департамент земель і обстежень підтвердить вартість покупки. Актив необхідно буде утримувати у власності протягом 10 років без продажу відповідного майна, при цьому процес натуралізації в країні триває на 5 років довше.

Обсяг торгівлі нерухомістю в Йорданії впав на 11 відсотків в період з січня по липень 2018 року в кількісному вираженні. Причому на частку столичного Аммана довелося 70 відсотків сідок, ув'язнених в Королівстві. Обсяг торгів на ринку нерухомості Королівства за першу половину 2018 року склав у вартісному вираженні 3 092 млрд. Динарів, знизившись на 11 відсотків в порівнянні з відміткою в 3 367 млрд. Динарів за той же період в 2017 році.

Обсяг операцій з нерухомістю Йорданії за участю неіорданскіх інвесторів знизився за період з січня по липень 2018 року на 26 відсотків до 1 460 млрд. Динарів в порівнянні з тим же періодом в 2017 році. Іракці стали найактивнішими іноземними інвесторами на ринку нерухомості Йорданії, вклавши в нього загальну суму в 59,7 млн. Динарів. Далі йдуть інвестори з Саудівської Аравії і сирійці.

ВНЖ и громадянство при ПОКУПЦІ нерухомості - Замість Висновки

Забудьте про мега-яхти, приватні літаки та коштовності від Cartier - зараз найбільш бажаним аксесуаром для суперсостоятельних людей є додатковий паспорт, який можна оформити при купівлі нерухомості.

Ми розповіли про десяток країн, де покупка нерухомості принесе вам вид на проживання, постійне місце проживання і навіть повноцінне громадянство. Але є й інші цікаві варіанти. Дивно висока кількість країн у всьому світі пропонують резидентство і навіть громадянство в обмін на мінімальні інвестиції в нерухомість.

Наприклад, найдоступніше громадянство за інвестиції в даний час можна оформити в карибської Домініці.

джерело: https://internationalwealth.info

Хочете вибрати таку країну і почати діяти вже в 2018 році?
Наскільки складним є процес покупки нерухомості в Вануату?

Новости