Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

З Барнаула вирушила експедиція "Алтай-Тува-Монголія-Бурятія. У пошуках останнього Шамана" »Tuva.Asia

20 серпня через Барнаула стартувала експедиція Алтай - Тува - Монголія - ​​Бурятія // У пошуках останнього Шамана 20 серпня через Барнаула стартувала експедиція "Алтай - Тува - Монголія - ​​Бурятія // У пошуках останнього Шамана". Керівник - досвідчений барнаульський мандрівник Дмитро Юрочкін, гід-етнограф - Ігор Марасанов, географ - Марина Губіна. Також серед учасників шість фотографів, відеооператорів з Москви. Експедицію організовує клуб мандрівників "Алтай-гід".

Карта.Із опису маршруту: "Із заходу на схід простяглися на багато тисяч кілометрів гори Південного Сибіру; це - дивовижна гірська країна. Гірський пояс має величезне значення для центрально-азіатського регіону, відокремлюючи безстічні області внутрішньої Азії від басейну Північного льодовитого океану, виступає природною кордоном чотирьох держав: Росії, Казахстану, Китаю і Монголії. Зараз це ще й величезна територія, практично не порушена господарською діяльністю людини, колосальний природний резерват. Важкодоступні гір Перші райони надійно зберігають свої таємниці, доказом тому може послужити ряд гучних відкриттів останніх років: плато Укок, знахідка крижаної принцеси, Тува - Пор-Бажин - фортеця часів Уйгурського каганату. Багато районів досі закартографіровани в повному обсязі, багато ще попереду. Саме тут в горах проходить південна межа поширення культу шаманізму в Сибіру. Шаманизм - віра в Шамана, людини, який за допомогою астральних помічників - духів може зцілювати, пророкувати події, говорити з тваринами і насилати біду. Зараз, в XXI столітті, в багатьох гірських долинах шаманізм є невід'ємною частиною життя ... "

За ходом подорожі можна буде стежити в Twitter'е , у групі в соцмережі Facebook , в групі "ВКонтакте" .

Мета експедиції:

  • Шаманізм. Знайомство і вивчення;
  • Участь в шаманських практиках;
  • Фото-, відеозйомка;
  • Етнографічні спостереження.

Нагадаємо, в серпні 2012 року мандрівники клубу "Алтай-гід" здійснили експедицію під назвою "Бурятія - Монголія // Загублений світ Дархатской улоговини", яка дала багато корисного і дуже цікавого матеріалу для фільму в рамках циклу "Невідома Сибір".

У червні 2012 року мандрівники провели зйомки в пустелі Гобі, які також стали цінним матеріалом для проекту "Невідома Сибір".

В цілому, матеріали для цього циклу почали збирати ще у вересні 2011 року, коли мандрівники шукали сліди шаманів на Алтаї, в Республіці Тива, Бурятії і Північної Монголії.

Метою проекту є створення короткометражних фільмів про унікальних, важкодоступних і малодосліджених районах Сибіру.

Новости