Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Санкційні продукти ввозять до Росії через Білорусію і Казахстан - експерт

Фото: ТАСС / Валерій Матицин

У Держдумі розробили законопроект про заборону на продаж санкційних продуктів. Зараз торговельні мережі за реалізацію заборонених товарів ніякої відповідальності не несуть.

Керівник аудиторсько-консалтингової компанії АИП Сергій Елін розповів в ефірі радіостанції "Москва FM" , Що санкційні продукти завозять в Росію через Білорусію і Казахстан.

"Це абсолютно логічна міра, але вона може бути тільки додатковою. Сама по собі вона проблему не вирішить. Потрібно, щоб санкцій товар не потрапляв на територію Росії через Білорусію і Казахстан. Є цілий ряд схем, який дозволяє ввозити товар через ремімпорт.

Наприклад, останнім часом обсяг ввезених яблук зі Швейцарії виріс в 400 разів. Швидше за все, це товар з інших країн. Поставки риби з Білорусії виросли в п'ять разів. Такі схеми потрібно припиняти ", - сказав він.

За словами експерта, торговельні мережі не завжди знають, що до них надходить списку санкцій продукція. "Товар може ввозитися під виглядом іншого товару. Безумовно, мережа може про це здогадуватися, але з юридичного боку товар не буде списку санкцій", - додав Сергій Елін.

як пишуть "Известия" , За словами одного з авторів ініціативи першого заступника голови комітету Держдуми з аграрних питань Сергія Каргинова, введення такого законопроекту має послужити деяким попередженням для підприємств, які продовжують реалізацію забороненої продукції. У той же час депутат вважає, що заборона не повинна завдати великого удару по підприємцях.

Посилання по темі

У серпні уряд Росії розширило список країн, на які поширюється продуктове ембарго. До цього переліку тепер включені Чорногорія, Албанія, Ісландія і Ліхтенштейн.

Раніше шість європейських країн приєдналися до продовжених економічних санкцій Євросоюзу проти Росії. Йдеться про країнах-кандидатах в члени ЄС Чорногорії і Албанії, а також членах Європейської асоціації вільної торгівлі Ісландії, Ліхтенштейні та Норвегії. Крім того, до заяві приєдналася Україна.

Нагадаємо, в червні 2015 року уряд Росії вніс зміни в список продуктів, заборонених до ввезення в Росію. Так, під ембарго тепер не потрапляють мальки форелі, устриці і мідії. Вони потрібні, щоб організувати нові рибальські господарства та підтримати існуючі.

До Росії також дозволено ввозити насіннєву картоплю, цибулю-севок, цукрову гібридну кукурудзу і посівної горох. Не можна імпортувати яловичину, свинину і м'ясо птиці, а також ковбаси, рибу, молюсків, ракоподібних, овочі, фрукти, горіхи, молоко і молокопродукти з США і країн Євросоюзу.

сюжет: Заборона на ввезення продуктів з ЄС і США

Новости