Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Посольство України в Італії на захист прав своїх громадян

  1. Генеральні консульства України
  2. Генеральне консульство в Мілані
  3. Генеральне консульство України в Неаполі
  4. Які питання можна вирішити в консульствах України

Стаття опублікована в підрозділі туристу .

Після встановлення в 1992-му році дипломатичних відносин між проголосила незалежність України та Італією в 1993-му році на території країни розпочало роботу українське посольство Після встановлення в 1992-му році дипломатичних відносин між проголосила незалежність України та Італією в 1993-му році на території країни розпочало роботу українське посольство. Розташоване в Римі, на вулиці Via Guido d'Arezzo будинок 9, посольство України працює не тільки як представник інтересів своєї країни, активно сприяючи розвитку зв'язків між країнами в різних сферах, де їх інтереси перетинаються - політика і економіка, культура і наука. У функції посольства також входить надання допомоги, захист інтересів громадян України, які перебувають на території Італії. Найпростіший спосіб дістатися до посольства від залізничного вокзалу - скористатися автобусом маршруту №360 та доїхати до зупинки Bellini.

Головним представником України є Надзвичайний і Повноважний посол, у нього в підпорядкуванні знаходяться радники з різних питань. Основними завданнями посольства є:

  • дипломатичне представництво України в Італії
  • захист прав і інтересів України і її громадян
  • ведення переговорів з урядом Італії
  • розвиненіша дружніх відносин між країнами
  • збір інформації про події в країні перебування і своєчасне повідомлення цієї інформації уряду України
  • здійснення консульських функцій

Якщо завданням посольства в цілому є рішення проблем дипломатичного характеру, то консульський відділ посольства працює безпосередньо з людьми. До консульського відділу звертаються в разі потреби не тільки громадяни України, які перебувають на території Італії, але і громадяни інших країн.

Консульський відділ посольства України знаходиться на вулиці Via Monte Pramaggiore, 13. Дістатися від залізничного вокзалу за цією адресою можна 211-м маршрутом автобуса, доїхавши до зупинки Cimone.

Для українських громадян звернення до консульського відділу є можливістю вирішення більшості проблем, що виникають. Для зручності громадян, які потребують послуг консульств, крім консульського відділу в Посольстві України, що знаходиться в Римі, була організована робота Генеральних консульств ще в деяких містах Італії.

Генеральні консульства України

Тепер громадянам для вирішення виниклих проблем немає необхідності здійснювати поїздку до столиці Італії, а вибрати Генеральне консульство України, що знаходиться на більш близькій відстані. На даний час в Італії є ще два міста, де знаходяться такі представництва України - Мілан і Неаполь. Кожне консульство обслуговує певну територію Італії, але громадянин, який потребує консульських послуг, може звернутися в будь-який з них. Однак для більш зручної роботи кожне Генеральне консульство має консульський округ, з жителями якого працює переважно.

Генеральне консульство в Мілані

Для представництва України в Мілані в межі консульського округу входять регіони Північної Італії.

Розташоване українське консульство в Мілані на вулиці Via Ludovico di Breme 11, дістатися туди від залізничного вокзалу на метро - 3-тя зелена гілка, проїзд до зупинки Ланц. Далі на трамваї №14 до зупинки Піаццале Аккузіо. Поруч із зупинкою початок вулиці, де розташовано посольство.

Генеральне консульство України в Неаполі

Консульський округ, розташований в Неаполі призначений для звернення громадян, які проживають в регіонах Південної Італії. Адреса консульства - Via G.Porzio, 4 Centro Direzionale, від центрального вокзалу міста легко дійти пішки.

Які питання можна вирішити в консульствах України

Для громадян Італії консульство вирішує проблеми, що виникають при виборі України місцем постійного проживання, бажання укласти шлюб з особами, які є громадянами України. Для українських громадян перелік вирішуваних консульською службою питань набагато ширше.

Для того щоб всі виникаючі під час перебування в Італії проблеми вирішувалися швидше і успішніше, рекомендується кожному громадянину України, який прибув в країну більш ніж на три місяці, встати на тимчасовий облік в будь-якому з консульських представництв.

Важлива інформація для туристів   про те, яка діє валюта в Італії   і де вигідніше здійснювати обмін, а також, з якою банківською картою в Італії у вас не буде ніяких проблем Важлива інформація для туристів про те, яка діє валюта в Італії і де вигідніше здійснювати обмін, а також, з якою банківською картою в Італії у вас не буде ніяких проблем.

Все про посольство Італії в Москві читайте тут . Найдостовірніші факти для від'їжджаючих за кордон.

Бажаєте почати трудову діяльність за кордоном? Значить стаття про роботу в Італії для російських написана спеціально для вас: http://penisola.org/immigrati/lavoro/rabota-v-italii-dlya-russkih.html

Ця процедура не є обов'язковою, але в разі необхідності з громадянином, що знаходиться на консульському обліку, можна швидше зв'язатися. Якщо з ним щось трапиться, то допомога буде надана значно швидше, а родичі при зверненні зможуть отримати всю необхідну інформацію.

Основним напрямком роботи Генеральних консульств України в Італії, як і в будь-якій країні, є захист українських громадян, які потрапили в скрутну ситуацію, надання необхідної консультативної допомоги та правового захисту. У разі втрати документів в консульстві зможуть допомогти в їх відновленні.

Слід знати, що для швидкого вирішення проблем з документами, найкраще, якщо перед від'їздом будуть зроблені їх електронні копії і завантажені для зберігання на один з інтернет-ресурсів. Документи повинні бути в повному обсязі, включаючи фотографії. Тоді процедура отримання нових документів займе набагато менше часу.

Крім цього в консульстві можна продовжити термін дії паспорта, якщо він закінчується під час перебування в країні, зареєструвати шлюб, отримати свідоцтво про народження дитини, яка народилася під час перебування батьків на території Італії Крім цього в консульстві можна продовжити термін дії паспорта, якщо він закінчується під час перебування в країні, зареєструвати шлюб, отримати свідоцтво про народження дитини, яка народилася під час перебування батьків на території Італії.

Більш докладно про всі проблеми, що вирішуються консульською службою, можна дізнатися на офіційному сайті посольства України в Італії. Там же можна знайти інформацію про місцезнаходження Почесних консульств України, відкритих в кількох італійських містах. У цих установах досвідчені фахівці проводять безкоштовні консультації з питань, що виникають у гостей країни, які приїхали в неї з України. Оформленням документів Почесні консульства не займаються.

Бажаєте почати трудову діяльність за кордоном?

Новости