Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бізнес на Кіпрі - перспективні ідеї + інструкція

  1. зміст:
  2. Переваги і недоліки
  3. Бізнес-культура кіпріотів або що означає «Сігал-Сігал»!
  4. Бізнес на Кіпрі для російських
  5. Бізнес-віза на Кіпр
  6. Крок №1: Державний реєстр
  7. Крок №2: Статут організації
  8. Крок №3: Отримання 4 сертифікатів
  9. Крок №4: Збори і податки
  10. Це варто пам'ятати
  11. Чи можна купити бізнес на Кіпрі
  12. Процедура покупки бізнесу на Кіпрі
  13. Орієнтовна вартість готового бізнесу на Кіпрі
  14. Бізнес на Кіпрі - купити або почати все з нуля?
  15. туризм
  16. Ресторанний бізнес
  17. Здача майна в оренду
  18. розважальний бізнес
  19. Ключові відмінності між Північним і Південним Кіпром в плані бізнесу
  20. Переваги і недоліки в порівнянні з Південним Кіпром
  21. Перспективні напрямки бізнесу на Північному Кіпрі

зміст:

1. Особливості бізнесу на Кіпрі
1.1. Переваги і недоліки
1.2. Бізнес-культура кіпріотів або що означає «Сігал-Сігал»!
1.3. Бізнес на Кіпрі для російських
1.4. Бізнес-віза на Кіпр

2. Як відкрити бізнес на Кіпрі - покрокова інструкція
Крок №1: Державний реєстр
Крок №2: Статут організації
Крок №3: Отримання 4 сертифікатів
Крок №4: Збори і податки
3. Доступні для іноземців правові форми
3.1. Це варто пам'ятати
4. Як купити готовий бізнес на Кіпрі
4.1. Чи можна купити бізнес на Кіпрі
4.2. Процедура покупки бізнесу на Кіпрі
4.3. Орієнтовна вартість готового бізнесу на Кіпрі
4.4. Бізнес на Кіпрі - купити або почати все з нуля?
5. Бізнес на Кіпрі - продаж готового бізнесу
6. Оподаткування бізнесу на Кіпрі
7. Ідеї бізнесу на Кіпрі - перспективні напрямки
7.1. туризм
7.2. Ресторанний бізнес
7.3. Здача майна в оренду
7.4. розважальний бізнес
8. Бізнес на Північному Кіпрі
8.1. Ключові відмінності між Північним і Південним Кіпром в плані бізнесу
8.2. Переваги і недоліки в порівнянні з Південним Кіпром
8.3. Перспективні напрямки бізнесу на Північному Кіпрі
висновок

Сучасний Кіпр - це не тільки популярний офшор і місце для туристичного паломництва, а й досить привабливий варіант для початку різного роду підприємницької діяльності. А все тому, що місцева влада вже давно, і досить успішно, створюють на цьому острові всі умови для залучення довгострокових іноземних інвестицій, надаючи для них оптимальні умови оподаткування і видаючи бізнес-іммігрантам візи і ПМЖ на вельми лояльних умовах. Як підсумок, незважаючи на те що поки ще відкрити бізнес на Кіпрі не так легко, як в тій же Італії або Німеччині, він набирає популярності серед бізнес-іммігрантів з усього світу.

І росіяни тут не виключення. Тільки за останній кілька років, більшість людей Росії вибрали цю країну, як місце для реалізації своєї комерційної жилки. І варто зазначити, що багатьом це вдалося - російську мову на Кіпрі став одним з найбільш часто зустрічаються. Далі, ми розглянемо, чим привабливий бізнес на Кіпрі для російських, вивчимо процедуру його реєстрації, а також відзначимо найбільш перспективні сфери комерційної діяльності в цьому райському куточку Середземномор'я. Приступимо!

Ми приготували для вас інформативну статтю. Але перш, ніж почати її читати, рекомендуємо подивитися відео - про плюси і мінуси на Кіпрі від звичайного жителя країни.

Але перш, ніж почати її читати, рекомендуємо подивитися відео - про плюси і мінуси на Кіпрі від звичайного жителя країни

Познайомитися з країною і підібрати оптимальний об'єкт нерухомості можна в рамках ознайомчого 3D туру "Кіпр без зобов'язань!". Всі подробиці та Ваше запрошення в відео нижче!

Всі подробиці та Ваше запрошення в відео нижче

Перш за все варто відзначити, що Республіка Кіпр по праву вважається одним з найбільш комфортних місць для проживання. І це пов'язано не тільки з кліматичними умовами, багатою природою і привітністю місцевих жителів, а й зі стабільною фіскальною системою, розвиненим банківським сектором і високої інформаційної захищеністю бізнесу. Правда, в цієї держави є не тільки переваги, а й суттєві недоліки, про які слід дізнатися заздалегідь, якщо ви плануєте відкрити або купити бізнес на Кіпрі. Щоб це не стало для вас потім вельми неприємним сюрпризом.

Переваги і недоліки

Головна перевага Кіпру - його місце розташування. Острів знаходиться на стику між Азією, Європою і Африкою, що дає цій державі масу стратегічних переваг з точки зору можливості створення перевалочного пункту або налагодження міжрегіонального бізнесу - інформаційна анонімність цього ще більше сприяє.

Крім цього, введення підприємницької діяльності в цій країні має й інші плюси:

Крім цього, ще варто відзначити, що якщо ви вирішите купити готовий бізнес на Кіпрі, то тут подібні угоди по передачі прав власності на фірму або підприємство проходять без будь-яких фіскальних виплат.

З недоліків бізнесу на Кіпрі слід підкреслити наступні:

Про те на яких умовах можна отримати бізнес-візу або громадянство в цій країні буде розказано трохи нижче по тексту.

Читайте докладніше, "Покрокова інструкція ЯК ОТРИМАТИ ГРОМАДЯНСТВО ПІВНІЧНОГО КІПРУ"

Читайте докладніше,   Покрокова інструкція ЯК ОТРИМАТИ ГРОМАДЯНСТВО ПІВНІЧНОГО КІПРУ

Бізнес-культура кіпріотів або що означає «Сігал-Сігал»!

Майже весь невеликий і середній бізнес на острові ведеться сім'ями і передається у спадок з покоління в покоління. При цьому в такій сімейній діяльності у веденні і обслуговуванні бізнесу в тій чи іншій формі беруть участь всі члени сім'ї - від миття підлог до фінансової підтримки і допомоги в пошуку орендних площ. Через що змагатися з такими підприємствами іноземним бізнесменам буває дуже складно. Але, варто підкреслити, у них є одне ключове перевага в конкурентній боротьбі з місцевими жителями - вони не знають, що таке «Сіга-Сіга».

На російську мову буквального перекладу цієї фрази немає. Побічно її значення можна перевести, як поєднання фраз «потихеньку», «на все свій час» і «робота не вовк, в ліс не втече». На практиці це означає, що, ведучи бізнес з кіпріотами, вам слід готуватися до затримок, поверхневому відношенню і якійсь формі необов'язковості. Наприклад, квартиру вам можуть відремонтувати нема за тиждень, а за кілька місяців; документи вам оформлять не за годину, а за три; поставки товарів ви будете чекати не день, а цілий тиждень. Ну а якщо ви будете підганяти кіпріотів або почнете висловлювати претензії, то у відповідь ви швидше за все отримаєте одну фразу - «Сіга-Сіга».

Таке ставлення до справ - це, зрозуміло, погано. З одного боку, але з іншого - це те, що дає вам перевагу в конкурентній боротьбі з місцевими підприємцями. Ведучи бізнес на Кіпрі, виконуйте роботу або поставки вчасно, чи не з'являтися у суді, робіть все якісно, ​​і клієнти у вас будуть. Самотньо, будьте пильні, так як я не втопився в «Сігу-Сігу» буває дуже складно, особливо коли вас постійно підводять місцеві підрядники.

>>> Дивитися апартаменти Кіпру у моря <<<

Бізнес на Кіпрі для російських

Вихідцям з Росії, які бажають розпочати свою справу в цій державі, слід засвоїти такі речі:

  1. Місцева влада хоч і вітають іноземні інвестиції, але вони не дуже прихильно ставляться до тих підприємців, які відбирають робочі місця в місцевого населення і / або видавлюють місцевих бізнесменів з ринку.
  2. Якщо ви вирішите відкрити бізнес на Кіпрі, а не купити його, то вас швидше за все «добровільно-примусовими» заходами так чи інакше змусять створити як мінімум три робочих місця для кіпріотів. Будете пручатися - чекайте затримок, перевірок і утомливих співбесід з розпитуваннями.
  3. Майже всі юридичні питання на Кіпрі ви будете вирішувати через місцевого адвоката, який майже гарантовано виставить максимальну таксу за свої послуги, так як ви росіянин і у вас, на його думку, повним-повнісінько грошей.
  4. Забудьте про програми державної підтримки, вони тут або не орієнтовані на малий і середній бізнес, або там все вільні місця вже віддані місцевим жителям.
  5. Кредити для іноземців на Кіпрі досить високі, незважаючи на те, що ця держава входить до складу Європейського Союзу.

Правда, не все так погано як може здатися на перший погляд. Оскільки незважаючи на все це, бізнес на Кіпрі для російських може бути дуже прибутковим і при цьому не настільки складним, як в інших країнах Євросоюзу, але тільки якщо ви зумієте скористатися недоліками бізнес-менталітету місцевого населення. А ще, між Республікою Кіпр і Російською Республікою підписано конвенцію про уникнення подвійного оподаткування, що дозволить скоротити податкові виплати при установі дочірніх і / або спільних підприємств (компаній).

Бізнес-віза на Кіпр

Для того щоб вести підприємницьку діяльність у цій державі, іноземцю потрібно дозвіл на довгострокове перебування на території Кіпру з правом займатися бізнесом.

Отримати такий дозвіл в цій країні можна п'ятьма способами:

  1. Через отримання статусу «Employment». Це різновид посвідки на проживання, яка, в тому числі видається іноземним приватним підприємцям, що заснував невеликий бізнес на Кіпрі.
  2. Через покупку нерухомості. Для цього буде потрібно купити об'єкт вартістю 300 тисяч євро, і ще стільки ж покласти на депозит в місцевому банку на 3 роки.
  3. Через великі інвестиції. Місцева влада готова видати паспорт будь-якому іноземцю, які заплатить на нього 2 мільйони євро.
  4. Через відкриття середнього і великого підприємства. У цьому випадку буде потрібно відкрити бізнес на Кіпрі і вкласти в нього від 170 тисяч євро, при цьому потрібно буде ще створити як мінімум 3 робочих місця і приносити користь державі своєю комерційною діяльністю.
  5. Через спеціальну програму для «стартаперів». Це нововведення місцевого міграційного процесу, що має на увазі не тільки видачу дозволу на перебування в країні, але і надання іноземцю грошей на реалізацію його задумки.

Читайте докладніше, "КУПІВЛЯ НЕРУХОМОСТІ на Кіпрі: Плюси і мінуси + НЕЗАЛЕЖНИЙ АНАЛІЗ!"

Тепер давайте розглянемо основні етапи реєстрації свого бізнесу в Республіці Кіпр. Робити ми це будемо на прикладі найпоширенішою організаційно-правової форми комерційної діяльності в цій країні - акціонерному товаристві.

Крок №1: Державний реєстр

Установа акціонерного товариства на Кіпрі починається з відвідин Державного реєстру та подання заяви на реєстрацію назви вашої компанії. Варто відзначити, що в заяві найкраще писати кілька варіантів назв, так як місцеве законодавство забороняє створення двійників, діючих юридичних осіб. Крім цього, також заборонено в назві використовувати такі слова, як Imperial, Kang і / або International. При цьому в назві вашого товариства обов'язково повинно бути присутнім скорочення «LTD».

У плані маркетингу, назва вашої компанії має відповідати наступним вимогам:

  1. Бути релевантним. Незнайомий чоловік, прочитавши назву, повинен відразу зрозуміти, чим компанія займається або як мінімум в якому напрямку здійснюється її діяльність. Винятком є ​​лише великі корпорації і компанії «прокладки».
  2. Воно повинно легко читатися і вимовляється. Люди підсвідомо уникають складних слів і незнайомих великих абревіатур.
  3. Чи не містити в собі будь-яких форм образ та негативних натяків, а також стереотипних виразів.
  4. Бути коротким. Так, простіше запам'ятати.
  5. Утримувати в собі два або три склади.

Ще відзначимо, що бізнес на Кіпрі, бажано, повинен мати назву на місцевому або англійською мовою. Російські назви або транскрипція російських слів на тюркський або англійська не вітаються.

Крок №2: Статут організації

На наступному етапі необхідно скласти статут компанії, в якому повинні бути вказані:

Відзначимо, що якщо ви вирішили купити готовий бізнес на Кіпрі, то ви після його покупки вправі поміняти статут організації на власний розсуд.

Крок №3: Отримання 4 сертифікатів

Після складання статуту, можна подавати клопотання на отримання чотирьох сертифікатів:

Юридична адреса можна отримати як на свою нерухомість, так і на орендовану.

Крім цього, якщо ваша фірма буде займатися будь-якою специфічною діяльністю, то також будуть потрібні додаткові дозволи та / або ліцензії. Наприклад, ліцензія на продаж алкогольних напоїв, або дозвіл на право займатися освітньою діяльністю.

Крок №4: Збори і податки

На останньому етапі реєстрації акціонерного товариства на Кіпрі необхідно провести перші збори акціонерів протягом 18 місяців після отримання вищевказаних сертифікатів, а потім подати податкову декларацію до податкової служби. При необхідності, також буде потрібно повідомити про відкриття компанії на Кіпрі фіскальні служби в тій країні, де ви зараз проживаєте і / або ведете комерційну діяльність, якщо це вимагає місцеве законодавство.

Читайте докладніше, "ПОДАТКИ на Кіпрі: НА НЕРУХОМІСТЬ ТА ЇЇ ПРОДАЖУ, НА ПРИБУТОК І ДИВІДЕНДИ, ДЛЯ ЮРИДИЧНИХ ТА ФІЗИЧНИХ ОСІБ - АКТУАЛЬНІ ВІДОМОСТІ!"

Законодавство цієї країни передбачає можливість відкрити і / або купити бізнес на Кіпрі в одній з наступних організаційно-правових форм:

  1. Приватна компанія, обмежена акціями. Майже звичайне акціонерне товариство, в якому його учасники відповідають за діяльність підприємства тільки розмірами своїх вкладів. При цьому кількість акціонерів обмежена мінімум 1 людиною і максимум 50 людьми. Крім того, такі компанії повинні мати як мінімум 1 директора.
  2. Відкрите акціонерне товариство. Для відкриття такого роду фірм потрібен початковий статутний капітал в розмірі від 25629 євро. При цьому ВАТ повинні мати як мінімум 2 директорів і як мінімум 7 членів. Є можливість випускати акції на пред'явника і запрошувати інвесторів за допомогою пайової участі.
  3. Товариство, спільне підприємство. Залежно від типу відповідальності її засновників за фінансові результати, такі компанії можуть бути товариствами з повною або обмеженою відповідальністю.
  4. Філія зарубіжної компанії. Повинен мати ту ж назву, що і головна компанія. Має статус нерезидента, свого окремого керівника і зважає на головній компанії одним суб'єктом оподаткування.

Відзначимо, що якщо ви вирішили відкрити бізнес на Кіпрі, купити іноземець зможе не всі типи компаній, а лише ті що вказані вище. Однак, отримавши статус ВНЖ або ПМЖ, дані обмеження зникають.

Це варто пам'ятати

Як купити готовий бізнес на Кіпрі

Не всім хочеться ризикувати, починаючи свою справу на новому місці, яке може з'їсти багато часу і грошей, і при цьому не вигоріти. Тому, досить багато людей замість того, щоб відкрити нове підприємство, вибирають більш надійний варіант - покупку готового ефективного бізнесу. Це обходиться дорожче, але при цьому такий варіант надійніше і вимагає менше часу.

Чи можна купити бізнес на Кіпрі

Самперед відзначімо, что правове поле Південного Кіпру НЕ забороняє іноземцям купуваті Місцеві компании, если только це відбувається Відкрито, за правилами Цивільного та господарсько кодексів и за рахунок грошей, здобути закон Шляхи. Останнє - загальне правило для всіх стран Європейського Союзу и «Західного» світу в цілому. Правда, в ряді випадків, як зазначалося вище, для того щоб купити готовий бізнес на Кіпрі буде потрібно попереднього оформити статус ВНЖ або отримати громадянство.

Читайте докладніше, "Покрокова інструкція ЯК ОТРИМАТИ ГРОМАДЯНСТВО ПІВНІЧНОГО КІПРУ"

Процедура покупки бізнесу на Кіпрі

Процедура викупу вже діючих підприємств на цьому острові така ж, як і скрізь:

  1. Ви вибираєте кілька варіантів для покупки за допомогою інтернету або спеціальних агентств.
  2. Приїжджаєте на острів і особисто проводите огляд кожного об'єкта, паралельно перевіряючи його документацію і фінансову звітність - проводите попередню оцінку вартості.
  3. Після вибору оптимального варіанту, наймаєте професійного оцінювача.
  4. Після отримання аудиту оцінювача і знаючи реальну вартість об'єкта, проводите переговори з власником.
  5. Якщо ціна обумовлена і досягнуто згоди, укладаєте угоду купівлі / продажу.

Відзначимо, що деякі бізнес-іммігранти, які бажають ще більше звести свої ризики до мінімуму, використовують трохи інший алгоритм покупки: вони спочатку домовляються з власником готового бізнесу на Кіпрі не про його покупку, а про оренду бізнесу на 3-4 роки, щоб таким чином переконатися в його прибутковості. І тільки потім вирішують купувати його чи ні. Такий підхід, має більше переваг в порівнянні з тим, щоб просто купити бізнес на Кіпрі, але у нього є один істотний недолік - на нього мало хто погоджується з кіпріотів.

Орієнтовна вартість готового бізнесу на Кіпрі

Наведемо приклади того скільки коштує бізнес на Кіпрі, продаж якого була здійснена в цьому році.

  1. Ресторан в Нікосії на 160 місць виконаний в африканському стилі - 650 тисяч євро.
  2. Пляжний бар в Лімассолі був проданий за 40 тисяч євро, повноцінний ресторан на 60 місць при цьому в даному місті був проданий за 90 тисяч євро.
  3. Сувенірний магазин в Ларнаці, розташований поруч з церквою Святого Лазаря обійшовся його покупцеві в суму близько 500 тисяч євро.
  4. Дитячий центр в Ларнаці коштує близько 50 тисяч євро.
  5. Нічний клуб в Лімассолі коштував 248 тисяч євро.
  6. Бізнес «Take Away», разом з усіма дозволами і ліцензіями в Лімассолі був проданий за 50 тисяч євро.

Що стосується орендного бізнесу, то тут все залежить від вартості нерухомості і затребуваності житлоплощі з боку туристів, місцевого населення і студентів, якщо поруч знаходяться університети, коледжі чи інші навчальні заклади. Правда, варто відзначити, що нерухомість в Південному Кіпрі коштує дуже дорого.

Читайте докладніше, "КУПІВЛЯ НЕРУХОМОСТІ на Кіпрі: Плюси і мінуси + НЕЗАЛЕЖНИЙ АНАЛІЗ!"

Бізнес на Кіпрі - купити або почати все з нуля?

Якщо ви не впевнені в тому, що краще - відкриті нового бізнесу на Кіпрі або його покупка, то ось основні «за і проти» по кожній з цих двох варіантів.

Купівля бізнесу

Преимущества

Недоліки

Оформлення документів вимагає менше часу

Обійдеться дорожче, ніж відкриття бізнесу з нуля

Можна відразу отримати ефективний бізнес

Бізнес може розоритися після зміни власника

Не потрібно витрачати час і нерви на організацію всього, і вся

Незважаючи на велику кількість варіантів, є обмеження за місцем розташування

Є багато доступних варіантів

-

Відзначимо, якщо купується об'єкт - це сімейний бізнес, то не факт що він буде приносити прибуток після продажу, так як тут багато компаній конкуренти в основному тільки за рахунок допомоги сім'ї і близьких родичів. Майте це на увазі, відшукуючи продається готовий бізнес на Кіпрі, продаж якого передбачає відхід частини його управління і / або персоналу після зміни власника.

Бізнес на Кіпрі з нуля

Преимущества

Недоліки

Немає обмежень за місцем розташування і сфері діяльності

Оформлення документів займає більше часу

Обійдеться дешевше, ніж покупка вже готового бізнесу

Великі ризики зазнати невдачі на старті

Можна все зробити під себе і на свій розсуд

Щоб отримати бізнес-візу, потрібно довести владі Кіпру, що ваша справа буде корисним для країни

Який підхід краще - вирішувати вам. Ми ж порекомендуємо, що якщо ви хочете просто отримати в цій країні статус ВНЖ через бізнес на Кіпрі - купити його буде кращим варіантом, так як це простіше і надійніше. У той час як для отримання максимального прибутку, зрозуміло, краще починати все з нуля своїми силами.

У той час як для отримання максимального прибутку, зрозуміло, краще починати все з нуля своїми силами

Алгоритм дій в цьому випадку наступний:

  1. Спочатку потрібно підготувати всі документи і привести все приміщення, а також все обладнання в порядок. При необхідності оновити робочу форму службовців і провести косметичний ремонт.
  2. Потім потрібно або найняти агентство, яке займеться реалізацією вашого бізнесу замість вас, або самому виставити оголошення про продаж на відповідних інтернет-майданчиках, в газетах і соціальних мережах.
  3. Після того як з'являться потенційні покупці, потрібно буде провести для них екскурсію, надати їм для перевірки важливу документацію і фінансову звітність за останні кілька років - переконайтеся, що вона у вас в нормальному стані (немає помилок, нестиковок, білих плям).
  4. Якщо покупцеві все сподобається, то він або зажадає провести оцінку, або відразу почне торгуватися. Якщо потрібна оцінка - не відмовляйтеся, але переконайтеся, що оцінювач буде незалежний і професійний.
  5. Коли ціна обумовлена, можна оформляти угоду купівлі / продажу.

Підкреслимо, що фінансові розрахунки краще проводити або через нотаріуса, або через спеціальну банківську комірку або акредитив.

Фіскальні виплати в Південному Кіпрі на діяльність комерційних структур досить стандартні, і складають:

Крім цього, є ще страхові виплати і різного роду акцизи з ліцензіями, актуальних розмір яких часто змінюється в залежності від прибутковості і цілей державного бюджету.

Читайте докладніше, "ПОДАТКИ на Кіпрі: НА НЕРУХОМІСТЬ ТА ЇЇ ПРОДАЖУ, НА ПРИБУТОК І ДИВІДЕНДИ, ДЛЯ ЮРИДИЧНИХ ТА ФІЗИЧНИХ ОСІБ - АКТУАЛЬНІ ВІДОМОСТІ!"

Тепер перейдемо до найсмачнішого, тому що найкраще зайнятися на цьому острові, відкриваючи свою справу з нуля або купуючи вже діючу компанію. Іншими словами, давайте розглянемо найбільш перспективні ідеї бізнесу на Кіпрі.

туризм

За рік цей райський куточок відвідує близько 3 мільйонів туристів і кожному з них потрібно десь жити, щось поїсти і якось розважитися.

Найбільш перспективними напрямками тут будуть:

  1. Готельний бізнес. В середньому готель в двоповерховому котеджі на 160 місць зажадає близько 160 тисяч інвестицій на покупку нерухомості, обладнання та облаштування території. Ще десь 10-20 тисяч потрібно буде витратити на рекламу і «бонуси» туристичним агентствам (за перші місця в списку їх готелів). І ще потрібно буде витратити невелике число грошей на зарплати персоналу і оплату комунальних послуг.
  2. Туристична агенція. Вартість мінімальна, хіба що вам потрібно буде найняти 3 місцевих жителя в якості водія, гіда та / або бухгалтера. Ще буде потрібно орендувати офіс і заплатити за комп'ютерне обладнання. Загалом 15-20 тисяч доларів для старту повинно вистачити.
  3. Надання транспортних послуг. Мова про перевезення людей - групами і поодинці. І можливо, вантажів. Для цього буде потрібно кілька комфортабельних автобусів і відповідний персонал. Конкретна вартість такого бізнесу на Кіпрі залежить від типу транспортного засобу і роки їх випуску, якщо купувати б / у.
  4. Дитячий будинок для дітей туристів. Якщо починати з нуля, то потрібно десь 15-30 тисяч євро.

Ресторанний бізнес

Ресторанний бізнес

Тут мова може йти, як про невеликі закусочних на колесах, так і про елітних ресторанах. У першому випадку бізнес на Кіпрі вам обійдеться десь в 15-20 тисяч євро, у другому від 200 тисяч, до кількох мільйонів - все залежить від цільової аудиторії і складності устаткування, а також від місця розташування.

>>> Дивитися апартаменти Кіпру у моря <<<

Здача майна в оренду

В цьому напрямку ідеї бізнесу на Кіпрі можуть бути якими завгодно - від банальної здачі в оренду автомобілів, до надання в користування байдарок або надувних бананів. Ще це може бути різне устаткування для дайвінгу, велоспорту, туризму (походів), полювання. Вартість такого бізнесу, зрозуміло, залежить від ціни переданого в оренду майна, а також від вартості оренди приміщення, де воно буде зберігатися, і при необхідності також буде потрібно деяка охорона.

розважальний бізнес

В цьому напрямку найбільш перспективні ідеї бізнесу на Кіпрі - це:

  1. Відкриття нічного клубу - від 150 до 500 тисяч євро.
  2. Відкриття СПА-салону - від 40 до 70 тисяч євро.
  3. Відкриття розважальної дитячого майданчика з атракціонами - від 20 до 100 тисяч євро.

Розповідь про підприємницьку діяльність на Кіпрі буде неповним, якщо не згадати про те, як вести бізнес на Північному Кіпрі - в чому відмінність, а також плюси і мінуси цього варіанту в порівнянні з південною частиною цього райського куточка.

Ключові відмінності між Північним і Південним Кіпром в плані бізнесу

Спочатку відзначимо, що Північний Кіпр або Турецька Республіка Північного Кіпру - це на даний момент невизнана держава, яке утворилося в липні 1974 року через міжобщинний конфлікту межу греко-кіпріотами і турецько-кіпріотами. Про історію цього конфлікту розповідати немає сенсу, так як він вже давно минув, але ось про нинішню ситуацію варто згадати.

А вона така:

Ну і, зрозуміло, документи, видані на Північному Кіпрі поки що, не визнаються ніде крім цієї країни і Туреччини, що і погано зі зрозумілих причин, і добре - можна абсолютно законно не платити податки у себе на батьківщині.

>>> Дивитися апартаменти Кіпру у моря <<<

Переваги і недоліки в порівнянні з Південним Кіпром

Бізнес на Північному Кіпрі має такі переваги:

Крім того, варто відзначити що після об'єднання Кіпру в одну державу, вартість нерухомості, бізнесу і майна в його північній частині сильно підскочить в ціні.

Ключові недоставки бізнесу в цій частині острова:

В іншому, бізнес на Північному Кіпрі можна порівняти з бізнесом в південній частині острова.

Перспективні напрямки бізнесу на Північному Кіпрі

Перспективні напрямки бізнесу на Північному Кіпрі

Ключовими напрямками підприємницької діяльності в цій частині Кіпру вважатися:

Відзначимо, що якщо ви вирішите купити нерухомість на Північному Кіпрі, то це обійдеться вам в 2-3 рази дешевше ніж в Південному Кіпрі. Крім того, в цій країні статус ВНЖ видають, навіть якщо ви купите об'єкт в розстрочку. Наприклад, за допомогою програми REITINVEST, яка надає нерухомість в Північному Кіпрі з розстрочкою на два роки і 25% авансовим платежем.

Підводячи підсумки, ще раз підкреслимо, що бізнес на Кіпрі - відмінний варіант для тих, хто знаєте, як заробити на туристичному, розважальному або готельному бізнесі - ці напрямки тут найприбутковіші і перспективні. При цьому найкраще починати таку справу в північній частині цього острова, так як це простіше і дешевше при майже такій же маржі. Якщо ж ви шукаєте де почати «важке» виробництво, то вам краще знайти іншу площадку де є відповідна інфраструктура і професійна робоча сила за необхідними спеціальностями.

4.4. Бізнес на Кіпрі - купити або почати все з нуля?
Бізнес на Кіпрі - купити або почати все з нуля?

Новости