Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Визначні пам'ятки Криму - Великий каньйон Криму

  1. Як дістатися до Великого каньйону:
  2. Оцініть статтю:
  3. Підписатися на новини:

Опубліковано: 24.05.2016 17:51 Переглядів: 3206

Великий каньйон Криму - найбільший і один з найкрасивіших каньйонів України. Утворився каньйон близько 1,5-2 млн. Років тому на місці тектонічного розлому. Велику роботу по утворенню русла каньйону виконали води річки Аузун-Узень. Русло Великого каньйону Криму є западину з високими гладкими стінами по боках і різноманітними нагромадженнями валунів, порогами, водоспадами, улоговинами на дні. Висота бортів каньйону більше 320 м. Довжина русла - 2,5 км, а ширина в самих вузьких місцях не перевищує 3-х метрів.

По дну Великого каньйону Криму протікає річка Аузун-Узень, яка утворює безліч невеликих водопадиков і цікавих ванночок. Кількість ванночок по всьому руслу каньйону досягає 150 штук. Найзнаменитіша - «Ванна молодості». Глибина ванни досягає 4-х метрів і до неї прокладена хороша стежка від дороги Ялта - Бахчисарай. Існує легенда, що скупавшись у ванні можна омолодитися на кілька років. Але візьміть до уваги, що вода в річці Аузун-Узень рідко прогрівається вище 11 градусів, а це вельми бадьорить температура! Крім ванни молодості з визначних пам'яток в каньйоні є карстовий джерело Паная, Блакитне озеро і поряд знаходиться водоспад Срібні струмені.

Як дістатися до Великого каньйону:

доїхати на машині по дорозі Бахчисарай - Ай-Петрі з боку Ялти або доїхати з Бахчисарая в Соколине на рейсовому автобусі (ходять кожні 2-3 години) і пройтися пару км пішки. Сам каньйон знаходиться в 5 км від Соколиного.

Координати: 44 ° 31'40 "N 34 ° 01'00" E

Координати: 44 ° 31'40 N 34 ° 01'00 E

Оцініть статтю:

рейтинг: 5
оцінок: 0

Підписатися на новини:

або на розсилку Subscribe.ru

Подивитися маретріали за тегами:

Новости