Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вибір і переваги акрилової ванни

Прагнення в сучасному інтер'єрі ванної кімнати до легкості і простоті призводить до пошуку ергономічних і витончених рішень, на місце громіздким предметів з чавуну прийшли акрилові ванни. На їхню користь говорить перш за все величезний вибір форм і розмірів. акрилові ванни не схожі на звичайні класичні: крім стандартної прямокутної форми, моделі бувають кутові, асиметричні і круглі. Вони підходять для пристенной установки, для вмонтування, для установки в центрі приміщення у вигляді окремо стоячих ванни, закритою панелями з усіх боків.

Дуже красиво і незвично виглядає окремостояча акрилова ванна

Дуже красиво і незвично виглядає окремостояча акрилова ванна

На фото акрилова овальна ванна Alpen Amur 180х90 см

Лісту литого акрилу, з якого власне і роблять ванну, легко можна надати будь-яку форму, цим і скористалися розробники і виробники, вставляють в купіль додаткові сидіння, підголівники і підлокітники, зручні полички під аксесуари. Наприклад, у популярній асиметричною моделі ванни Alpen Terra 170x110, передбачений вбудований підголовник, сидіння і акуратна поличка під лазневі приналежності каплевидної форми. Як то кажуть, все під рукою.

На фото ванна акрилова асиметрична Alpen Terra 170x110 L лівостороння

Другий важливий плюс - це вражаючі обсяг і глибина ванн з акрилу. Навіть невеликі моделі можуть мати внутрішню висоту купелі 450 мм. Порівнюючи, наприклад, дві ванни одного виробника з різних матеріалів, ми можемо побачити, що саме акрилове виріб в середньому глибше на 5 см (45 см проти 39-40 см у виробів із чавуну і сталі), і обсяг за рахунок цього може вигравати до 30-40 літрів.

На фото акрилова ванна Roca Sureste-N 150x70 (глибина 45 см і обсяг 195 л)

Так само практично на борт будь-акрилової ванни можна встановити змішувач на 3 або 4 отвори. У ряду виробників на схемі відразу позначено стандартне місце установки з урахуванням особливостей каркаса. Додамо до цього, що в неї легко встановлюється на вибір система гідро-, аеромасажем і підсвічування, або їх комбінація, що надає їй неймовірну функціональність.

Багато переваги акрилових ванн є наслідком властивостей самого матеріалу. Всі провідні фахівці радять віддавати перевагу моделям з листів литого європейського акрилу (має маркування Plexiglas GS). Секрет міцності матеріалу полягає в його хімічною структурою, литьевое оргскло робиться на основі мономера метилметакрилату, утворює довгі, нерозривні міцні ланцюжки, наділяючи його унікальними властивостями. У литого акрилу чудова хімічна стійкість до агресивних середовищ. На поверхні немає пір, і він рекомендований до експлуатації у водному середовищі. При виробництві ванн матеріал нагрівають перед формуванням, він прекрасно формується, не утворюючи внутрішніх напружень всередині матеріалу і вироби наділяються великою стійкістю до ударів. В процесі виробництва ванна додатково армується з зовнішньої сторони і у неї зміцнюється дно. Переконатися в унікальній міцності акрилових ванн, як то кажуть, на власні очі, ви можете в відео-ролику компанії Alpen.

Крім високих характеристик міцності, вироби з акрилу мають вельми естетичний зовнішній вигляд. Гладка і рівна поверхня білого кольору приємна на дотик. Сам акриловий лист (заготівля) має ідеально плоску глянсову або матову поверхню, відповідно і ванна виглядає чудово.

Приємною особливістю матеріалу є той факт, що навіть при сильному натиску води ви не почуєте шум. До того ж матеріал теплий на дотик, довго зберігає комфортну температуру води і не ковзає. У такій ванні виключно приємно і безпечно приймати душ, та й просто поніжитися в піні.

Важливим фактором є вага ванни. Вона відносно небагато важить, її легко транспортувати, заносити в приміщення і встановлювати. Згодом демонтаж ванни так само не складе труднощів. Для більш легкої установки виробники пропонують вже готове рішення, ванна, встановлена ​​на каркас.

Акрилові ванни на сьогоднішній день поєднують в собі чудову європейську якість виконання і доступність, при цьому ідучи в ногу з модою. Погодьтеся, вирішальним фактором при виборі може стати ціна. Багато виробників пропонують рівень цін на акрил в 2 рази нижче, ніж, наприклад, на чавунні аналоги.

При виборі виробу необхідно звернути увагу на поверхню, вона повинна бути гладкою, з бездоганним кольором, без плям, дно рівне, немає сколів. Вибирайте вироби відомих виробників, з хорошими відгуками та рекомендаціями, які використовують у виробництві литтєвий акрил.

На завершення хочемо зауважити, що правильний догляд за акриловою ванною стане запорукою її довгої служби. Акрилова ванна - практичний вибір для щоденного використання довгі роки, вона буде радувати вам невибагливістю у догляді і чудовими характеристиками: екологічністю, гігієнічністю і довговічністю.

Перейти в каталог акрилових ванн →

Новости