Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що краще акриловий вкладиш або наливна ванна (фото і відео)

  1. акриловий вкладиш
  2. наливна ванна
  3. висновок

Після певного періоду часу сантехніка втрачає свої первинні властивості і колишній лиск. Таким чином, постає питання про її заміну або реставрації. На сьогоднішній день реставрація є процедуру по відновленню внутрішнього покриття ванни.

На сьогоднішній день реставрація є процедуру по відновленню внутрішнього покриття ванни

Вона здійснюється наступними способами:

  • емалювання;
  • монтаж акрилового покриття;
  • наливна ванна.

Кожен з цих методів несе в собі як позитивні, так і негативні сторони. Однак, щоб підібрати оптимальний варіант необхідно докладно підійти до вибору. Для цього потрібно об'єктивно зважити всі плюси і мінуси даних методів реставрації. Нас цікавлять тільки два з них - наливна ванна і акриловий вкладиш.

Більшість людей, які мріють про новий покритті для своєї сантехніки, не хочуть вкладати зайві кошти. Придбання сучасної ванни не завжди буває по кишені обивателю, але при цьому існує потреба в якісній і привабливою зовні купальні. Завдяки сучасним технологіям оновлення старих виробів відбувається відносно недорого, отримуючи натомість стійке, міцне і герметичне покриття.

акриловий вкладиш

Акрил є твердим матеріалом, що володіє гладкістю, стійкістю до механічних пошкоджень, тривалим терміном служби. Для того щоб нанести його на сантехніку необхідно перед цим укласти шар з АБС-пластика. Дана технологія дозволить поліпшити зчеплення між шарами, зробить купальню міцніше і надійніше. Крім цього, білосніжний колір вкладиша з акрилу завжди виглядає стильно і ефектно.

Крім цього, білосніжний колір вкладиша з акрилу завжди виглядає стильно і ефектно

акриловий вкладиш

Акриловий матеріал краще за інших підходить для реставрації сантехніки. Вкладиш являє собою конструкцію, складену за аналогією з пластиковими стаканчиками, складеними один з одним. Така композиція всупереч поширеній думці не сильно скорочує місткість купальні. Крім того, спеціальна форма акрилового вкладиша проводиться в масовому порядку, що спрощує добірку виробів, виходячи з великого асортименту.

Даний спосіб є досить витратним з усіх типів відновлення ванн. Однак акриловий вкладиш легко встановлюється на застарілу поверхню. Перед цим, звичайно, потрібно підібрати виріб за параметрами або виготовити його під індивідуальний розмір. Складність монтажу полягає в тому, що самостійно його здійснити проблематично. Якщо ж вкладиш покладений неправильно, то покриття можна використовувати протягом тривалого часу. переваги:

  • висока зносостійкість і міцність;
  • щільне прилягання до поверхні;
  • простий догляд;
  • довгий термін служби;
  • гладкість;
  • низька теплопровідність;
  • гарна шумоізоляція.

Варто відзначити, що краще вкладиш наливний купальні чи ні - однозначно відповісти досить складно. Це пов'язано з недоліками, яке має акрилове виріб. Вони не критичні, носять суб'єктивний характер, проте, їх необхідно все ж згадати.

Слабкі сторони вкладиша з акрилу:

  1. складність вимірів;
  2. додаткові витрати на фахівців;
  3. висока вартість.

наливна ванна

На самому початку слід зрозуміти який тип акрилу необхідно застосувати. Зазвичай використовують наливний спосіб відновлення ванній. У рідкому стані він краще зчіплюється з поверхнею і згладжує всі дефекти. Характеристики акрилової суміші на порядок вище епоксидної фарби. Крім цього, речовина швидко висихає, легко наноситься на сантехніку, що не розпливаючись і не утворюючи хвиль.

Крім цього, речовина швидко висихає, легко наноситься на сантехніку, що не розпливаючись і не утворюючи хвиль

емалювання стакрілом


Окремо варто відзначити можливість використання Стакріл. Це також наливний матеріал він не краще і не гірше рідкого акрилу. Він просто має свої переваги і недоліки, які підходять під той чи інший тип ванни.

Наприклад, стакріл на відміну від наливний рідини володіє дуже великим розмаїттям. Він ефективно маскує різні дефекти купальні, а служить досить довго - до 20 років, хоча найчастіше виробники дають гарантію близько 3 років.

рідкий акрил

Сильні сторони наливний ванни:

  1. Відновлення різних виробів з будь-яких матеріалів.
  2. Акрилове покриття служить довше емальованого.
  3. Зберігається корисний об'єм ванни.
  4. Немає необхідності проведення додаткових робіт.
  5. Високий ступінь вирівнювання поверхні купальні.

Все це, звичайно, добре, однак, для того щоб дізнатися чим краще вирівнювати сантехніку слід познайомитися з недоліками наливний суміші. Слабкі сторони:

  • Перед відновленням ванни потрібно знімати сифон, в іншому випадку він вийде з ладу.
  • За рахунок наливання відбувається зайвий витрата акрилової суміші, що призводить до збільшення витрат.
  • Випари акрилу токсичні і чинять негативний вплив на здоров'я людини, тому краще чекати висихання поверхні поза душової кімнати.
  • Істотні дефекти не усуваються наливний сумішшю, через що вони будуть помітні.

висновок

Варто розуміти, що заміна повністю всієї ванни вийде значно дорожче, ніж її реставрація. Тому краще використовувати рідкий акрил або акриловий вкладиш. Це обійдеться дешевше, при цьому термін служби купальні також триватиме. Що ж стосується двох технологій реставрації, то тут слід їх ретельно проаналізувати. Основний показник, за яким можна оцінювати доступність - підсумкова вартість.

Основний показник, за яким можна оцінювати доступність - підсумкова вартість

наливна ванна

За даним показником наливна ванна попереду, так як вона дешевше, простіше при використанні та експлуатації. Для створення захисного шару не потрібна допомога фахівців, а можна зробити все своїми руками. Крім цього, не потрібно зачіпати або демонтувати кахельну плитку. Хоча при цьому все-таки варто убезпечити свої легені від токсичних випарів, а також відмовитися від прийому ванни приблизно на тиждень.

Установка акрилового вкладиша буде дорожче, хоча прослужить значно довше. Виріб відрізняється своєю міцністю і довговічністю. Існує думка, що купуючи вкладиш - фактично купується нова ванна. Купальня, відреставрована таким чином, вигідно відрізняється від наливної покриття.

Купальня, відреставрована таким чином, вигідно відрізняється від наливної покриття

Установка акрилового вкладиша

По-перше, за рахунок своїх експлуатаційних якостей. По-друге, здатність повністю маскувати дефекти старого покриття. По-третє, така ванна має привабливий зовнішній вигляд. Однак, що ж вибрати краще? На це питання ви зможете відповісти самостійно за допомогою нашої статті.

Відео інструкція

Однак, що ж вибрати краще?

Новости