Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Облаштовуємо ванну кімнату

Ремонт і реконструкція ванної кімнати - досить складний процес общеквартірного ремонту Ремонт і реконструкція ванної кімнати - досить складний процес общеквартірного ремонту. З самого початку в вашій уяві миготять моделі ванни , Варіанти для підлоги та стін і різні способи розстановки сантехніки в відведених квадратних метрах.

Давайте спробуємо упорядкувати цей процес і дати кілька слушних порад, як оновити вашу ванну кімнату і зробити її затишною і привабливою.

В першу чергу в даному випадку потрібно враховувати:

  • площа приміщення
  • стиль, в якому ви хочете оформити ванну кімнату
  • кількість домочадців і їх вік
  • особливості побутових приладів і сантехніки, які будуть в ній встановлені

Що стосується стилю, то тут все залежить від ваших особистих переваг. Благо ринок зараз багатий на варіанти, і вибрати, насправді, є з чого.

Слід пам'ятати лише деякі нюанси. Якщо ви вирішили розміщувати в приміщенні меблі для ванної кімнати, варто звертатися до моделей, виконаним з МДФ - матеріалу, який стійко переносить надмірну вологість.

Якщо дозволяє площа, краще купити і ванну, і душову кабіну. Однак для середньостатистичної квартири доведеться вибирати щось одне.

Мало хто може відмовити собі в задоволенні поніжитися в зручній ванні, і навіть невеликі габарити приміщення в принципі не зможуть перешкодити такої можливості.

Адже зараз виробники пропонують величезний асортимент моделей, різних за розміром, формою і матеріалами. Є безліч асиметричних ванн, які допоможуть гармонійно завершити інтер'єр приміщення з самої нестандартним плануванням.
Ванну зовсім не обов'язково встановлювати якомога ближче до сантехнічних комунікацій, як у випадку з унітазом.

Є і ще один важливий момент. При однакових зовнішніх габаритах, внутрішні розміри ванн можуть істотно відрізнятися один від одного. Зазвичай цю різницю визначає товщина бортів. Варто враховувати цю особливість, особливо в тих випадках, коли кілька сантиметрів площі грають для вас велике значення.

І наостанок, декілька секретів дизайну.

У маленькій ванній додайте довше дзеркал на стіни і навіть на стелю. Вони зможуть зробити приміщення візуально просторішим і світлим.

Якщо місця у ванній зовсім мало, громіздку гідрокабіну можна замінити на кутовий душ зі зливом в підлозі.

Якщо ви є щасливим володарем великого простору для сантехнічного приміщення, ви можете поділити його на зручні функціональні зони, облаштувавши при цьому місце для переодягання, простір для прийняття водних процедур, відвівши достатньо місця для сучасного туалету і робочий простір, де ви зможете помістити меблі, дзеркала і організувати куточок для косметичних процедур.

позаштатний журналіст

* Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Новости