Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Круглі ванни в інтер'єрі і з технічні особливості: поради щодо вибору та фото

  1. Штучний і натуральний камінь ↑
  2. Особливості чавунної і сталевий сантехніки ↑
  3. Скло і натуральна деревина ↑
  4. Переваги ванн з акрилу і кварила ↑
  5. Якої форми і розміру бувають чаші ↑
  6. Вибір додаткового функціоналу ↑
  7. Істотні і приємні переваги ↑
  8. Мінуси і деякі недоліки ↑

Кругла ванна вже кілька років залишається незмінним символом ексклюзивного відпочинку. Це відмінне рішення для всіх, хто любить розслабитися після насиченого робочого дня, занурившись в теплу воду з високою піною. Якщо ви - цінитель комфорту і неординарного інтер'єру, то ванна округлої форми стане одним з улюблених місць будинку. Її вибір спрощує той факт, що на ринку представлений гідний асортимент сантехніки, задовольняє будь-які споживчі вимоги.

Виробники використовують різні матеріали для виготовлення ванн, що дозволяє кожному покупцеві знайти варіант, який найкращим чином підходить під певний стиль інтер'єру. Якщо ви хочете відтворити у ванній стиль хай-тек, можете купити круглу ванну зі скла або нержавіючої сталі, а для оформлення класичного інтер'єру вам варто звернути увагу на витончені моделі з натурального дерева. Особливості різних матеріалів описані нижче.

Особливості різних матеріалів описані нижче

Кругла ванна - родзинка інтер'єру

Штучний і натуральний камінь ↑

Натуральний камінь прекрасно зарекомендував себе як матеріал для виробництва елітної сантехніки. Великі круглі ванни з натуральної мармурової крихти виглядають розкішно, але мають три недоліки:

  • високу ціну;
  • велика вага;
  • необхідність спеціального догляду.

Можна придбати купіль з литого мармуру, який обійдеться вам в рази дешевше натурального, а виглядати буде так само привабливо.

Можна придбати купіль з литого мармуру, який обійдеться вам в рази дешевше натурального, а виглядати буде так само привабливо

Кругла ванна з натурального каменю

Особливості чавунної і сталевий сантехніки ↑

Так, круглі ванни дійсно можна виробляти з чавуну, як за часів СРСР, хоча і зустрічаються такі моделі дуже рідко. Чавун краще за інші матеріали зберігає комфортну температуру води, чим продовжує час процедури. Сучасна чавунна сантехніка покрита стійкою емаллю, яка не боїться впливу високих або низьких температур. Вітчизняні моделі відрізняються пристойною вагою, тоді як імпортні легші.

Ванни зі сталі порівняно легкі, що, безумовно, є їх перевагою. Вартість моделі і термін експлуатації безпосередньо залежить від якості і товщини сталі, з якої виготовлено купіль. До мінусів цього пристосування для ванної кімнати можна віднести погану шумоізоляцію і низьку здатність зберігати тепло. Зустріти такий товар у вільному продажу можна досить рідко.

Стильна модель зі сталі

Скло і натуральна деревина ↑

Ці матеріали користуються особливою популярністю серед покупців, які цінують екзотику. Скляна округла ванна стане родзинкою інтер'єру в сучасному стилі і буде «магнітом» кімнати. Ви можете замовити ванну будь-якого кольору, додатково оснастивши її всім необхідним. Обійдеться така краса недешево, адже для її виготовлення необхідно спеціальне ударостійке скло.

Щоб уявити на ринок ексклюзивні дерев'яні купальні, виробники використовують дуб, горіх, модрину і тропічні породи дерев. У таких «діжках» є особливий шарм, адже вони наповнюють кімнату приємним ароматом деревини. Існує думка про те, що дерево і вода погано сумісні, але ванна з дуба, скоріше, боїться відсутності води, ніж контакту з нею. Продавці навіть радять наповнити ємність водою, якщо ви плануєте надовго виїхати з будинку.

Дерев'яна ванна в інтер'єрі

Переваги ванн з акрилу і кварила ↑

З появою акрилу на ринку сантехніки значно збільшилася кількість виробів округлих форм. Саме акрилові моделі складають більшу частину асортименту круглих ванн, завоювавши довіру споживачів характеристиками матеріалу:

  • невелика вага (підняти сантехніку можна на будь-який поверх без спеціального обладнання);
  • доступна ціна;
  • простота догляду за поверхнею;
  • хороша теплопровідність.

Гладка сантехніка з кварила прекрасно виглядає в круглих ванних кімнатах. Особливості цього нового матеріалу - в поєднанні еластичності акрилу і високої зносостійкості натурального кварцу. Кваріловие вироби міцні, блискучі, з відмінною теплопровідністю. Вони трохи важче акрилових ванн, але ж і стінки у них товщі. Якщо ви живете в багатоквартирному будинку, значить, сусіди знизу оцінять звукоізоляційні якості кваріловие ванни - плюскіт води практично не чути.

Якщо ви живете в багатоквартирному будинку, значить, сусіди знизу оцінять звукоізоляційні якості кваріловие ванни - плюскіт води практично не чути

З акрилу можна зробити ванну будь-якої форми

Якість життя не дарма визначають якістю відпочинку. Час, проведений в ароматної воді, здатний повністю відновити бадьорість і подарувати чудовий настрій. Порадувати себе купанням в круглої ванні, на жаль, можуть лише власники просторого житла, адже мінімальний діаметр цього предмета розкоші становить 150 см. У такому «міні-басейні» водні процедури можуть приймати відразу двоє.

Красиво оформлена ванна створить ідеальні умови для відпочинку класу «люкс» в вашому домі. Окрасою кімнати будуть служити не тільки предмети декору, але і сама сантехніка. Крім матеріалу виготовлення, ванни відрізняються декором і кольором. Їх поверхню можуть прикрашати металеві або скляні вставки, квіткові принти та інші зображення. Вдало обіграти можна навіть найсуворішу і лаконічну модель, наприклад, за допомогою кольорової мозаїки.

Вдало обіграти можна навіть найсуворішу і лаконічну модель, наприклад, за допомогою кольорової мозаїки

Біла ванна відмінно поєднується з чорним підлогою

Якої форми і розміру бувають чаші ↑

Є кілька суттєвих відмінностей між формами округлих ванн. Виробники пропонують покупцям кілька варіантів чаш:

  • в формі сфери зі злегка опуклими зовнішніми стінками;
  • моделі, що звужуються донизу, що нагадують чашку;
  • циліндричні ванни, у яких однаковий діаметр дна і верхньої частини.

Для щоденного купання більше підходить напівкругла ванна, звужує донизу - за рахунок зменшеного обсягу її чаші ви будете витрачати менше води. Для будинків і квартир, в яких встановлені водоміри, це стане помітною економією сімейного бюджету.

Для будинків і квартир, в яких встановлені водоміри, це стане помітною економією сімейного бюджету

Напівкругла ванна займає менше місця

Розмір будь-ванни складається з трьох параметрів: глибини, діаметра чаші і її висоти. У більшості моделей діаметр зовнішньої окружності становить 150-180 см. У чаші діаметром 180 см ви можете вільно купатися лежачи, причому, в ній буде комфортно приймати водні процедури відразу двом людям. Ванни, мають діаметр більше 180 см, вже відносяться до міні-басейнів і можуть встановлюватися в приміщеннях з великою площею.

Глибина - це відстань від верху бортика до нижньої точки дна. На ринку представлені моделі глибиною від 40 до 70 см, але можна замовити і інший варіант. Наступний параметр, що визначає обсяг круглої ванни - це її висота. Вона трохи відрізняється від глибини і визначається як відстань від підлоги до верхнього краю бортика. Цей параметр в різних ваннах може варіюватися від 45 до 85 см. Що стосується обсягу, то у круглих ванн він дорівнює 350-750 л.

Що стосується обсягу, то у круглих ванн він дорівнює 350-750 л

Форма круглої ванни може звужуватися донизу

Вибір додаткового функціоналу ↑

Виробники пропонують широкий асортимент додаткового оснащення для круглих ванн з будь-яких матеріалів. Ви можете зробити процедуру купання більш комфортною за допомогою:

  • противоскользящего покриття дна;
  • водонагрівача;
  • системи гідромасажу;
  • підсвічування води;
  • підлокітників і підголівника;
  • пристроїв для арома-та кольоротерапії.

Також можна додатково встановити систему дезінфекції води і ручки для зручності виходу.

Також можна додатково встановити систему дезінфекції води і ручки для зручності виходу

Функціональна модель з підсвічуванням

Кругла ванна - це не просто ємність, в якій ви можете виконувати щоденні гігієнічні процедури. Гігієну можна поєднати з відпочинком, який не поступається spa-процедур в дорогих салонах. Все, що для цього потрібно - прислухатися до своїх бажань і підібрати ароматні піни для купання або солі для ванни, запалити свічки, включити приємну музику і розслабитися. Звичайно, є у такої форми і інші плюси.

Облицювання мозаїчною плиткою

Істотні і приємні переваги ↑

Велика кругла ванна апріорі зручна. Вона ідеально підходить для пар, які люблять спільні водні процедури, до того ж, діти в захваті від подібного «басейну» в будинку. Зверніть увагу, що через велику глибину чаші можна залишати маленьких дітей без нагляду, коли вони плескатися у воді. Ще один плюс округлої сантехніки - її зовнішній вигляд, який стане прикрасою будь-якого приміщення. Щоб створити атмосферу розкоші, не обов'язково робити новий ремонт, досить встановити таку купальню.

Щоб створити атмосферу розкоші, не обов'язково робити новий ремонт, досить встановити таку купальню

Максимум зручність і задоволення

Круглі просторі ванни відносяться до класу елітної сантехніки, яка має відмінні технічні характеристики. Якщо виробник не оснастив вподобану модель всім необхідним функціоналом, ви можете доукомплектувати її самостійно. Головне, щоб форма чаші найкращим чином враховувала анатомічна будова людського тіла - тоді відпочивати буде набагато приємніше!

Мінуси і деякі недоліки ↑

Незважаючи на те, що ванни круглої форми - дуже красиві і зручні, у них є кілька недоліків. Перший стосується великих розмірів цього сантехнічного дива, через які далеко не кожен бажаючий зможе встановити його в своєму будинку. Багато жертвують вільним простором ванної кімнати, щоб мати можливість поніжитися в декількох сотнях літрів теплої води.

Другий мінус - неекономічність, адже навіть звужується донизу ємність дуже містка. Якщо для прийняття душу вам знадобиться кілька десятків літрів води, то для заповнення ванни потрібно набагато більше. У особливо просторих моделей обсяг чаші дорівнює 700-750 л. Це ще раз підтверджує, що круглі купальні - це предмет розкоші, який привнесе додаткові витрати.

Круглі ванни, як і інша великогабаритна сантехніка, вимагає багато вільного місця для установки. У просторих приміщеннях практично немає обмежень по їх монтажу. Вам лише потрібно забезпечити проходження комунікацій. Якщо ж облаштування ванної кімнати виконується з нуля, тоді і це питання стає легко вирішуються.

Всі типи ванн, які ви побачите в магазинах і каталогах, можна розділити на дві групи:

  • окремостоячі підлогові моделі;
  • вбудовуються.

Зазвичай окремостоячі ванни розміщують в центрі кімнати. У комплекті з ними йдуть каркасні елементи і декоративні ніжки, але ви, природно, можете підібрати ці елементи самостійно, порадившись з експертом. Таку ванну також можна обшити панелями, задекорувавши її під стиль інтер'єру кімнати. Дуже красиво виглядають дерев'яні обшивки, особливо, в класичному інтер'єрі.

Дуже красиво виглядають дерев'яні обшивки, особливо, в класичному інтер'єрі

Вбудована в підлогу купальня

Вбудовувані ванни більше підходять для установки в приватних будинках, оскільки майстрам доведеться заглиблюватися в підлогу і прокладати труби всередині опорної конструкції. Як альтернативний варіант можна розглядати монтаж ванни в подіум. Щоб реалізувати цю ідею, в вашому домі повинні бути високі стелі. Подіум можна задекорувати на свій розсуд.

Ванна на подіумі

Вибираючи круглу ванну, слід враховувати площу кімнати, в якій вона буде встановлена, а також керуватися особистими уподобаннями щодо її дизайну, характеристик і матеріалу. Що стосується питань установки, тут краще звернутися до професіоналів, щоб не довелося переробляти роботу і псувати ремонт. Додаткові аксесуари і функції також допоможуть підібрати фахівці.

Придалася стаття? Розкажіть друзям:

Придалася стаття?

Новости