Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Екран під ванну з плитки - види і монтаж (відео, фото)

  1. загальні рекомендації
  2. різновиди
  3. Глухі або капітальні моделі
  4. Вироби з ревізійним отвором
  5. розсувна конструкція
  6. Екрани з нішею для ніг
  7. Будуємо екран самостійно з гіпсокартону
  8. облицювання

Після того як в душовій кімнаті зроблений ремонт, встановлено нову сантехніку та укладено підлогове покриття можна переходити до облаштування приміщення. Заключним штрихом вважається екран під ванну з плитки. Він не тільки доповнює інтер'єр, а й приховує непривабливі місця під купальнею, маскує комунікації. До того ж перегородка дозволяє приховати від сторонніх очей чистячі засоби або інвентар.

До того ж перегородка дозволяє приховати від сторонніх очей чистячі засоби або інвентар

Екран під ванну під плитку додає простору закінчений вигляд. Крім цього, якщо в будинку є тварини, то дана конструкція буде хорошою перешкодою для запобігання неприємних ситуацій. Зазвичай при облицюванні підлоги кахлем перегородку також оформляють цим же матеріалом, хоча можливі й винятки. На сьогоднішній день зробити екран своїми руками - це реальність, але потрібно знати як!

загальні рекомендації

В даний час виробники ванн виготовляють продукцію, яка володіє презентабельним зовнішнім виглядом і високими експлуатаційними характеристиками. Поверхня купалень часто покрита спеціальним шаром - емаллю. Зазвичай вона має білий колір, однак, може відрізнятися і іншими відтінками. Крім того, образ сантехніки доповнюють ніжки, що підтримують її над підлогою. Саме цей простір і викликає стурбованість.

Саме цей простір і викликає стурбованість

Екран під ванну

Скасувати цей проміжок можна за допомогою спеціальної перегородки - екрану для ванни з плитки. Даний спосіб дозволяє не тільки приховати непрезентабельний зовнішній вигляд, але і непривабливу зовнішність купальні, якщо вона є такою. Окремо варто відзначити, що конструкція буде гармонійно виглядати з навколишнім інтер'єром, так як вона виконується в єдиному стилі із застосуванням одного і того ж матеріалу, наприклад, кераміки.

різновиди

Завдяки сучасним технологіям екрани для ванни з плитки можна зробити своїми руками за відносно невеликий проміжок часу. Крім того, варіантів дизайну досить велика кількість. Головне - підібрати той, який підходить за зовнішнім виглядом і функціональності даного приміщення, тобто санвузлу.

Головне - підібрати той, який підходить за зовнішнім виглядом і функціональності даного приміщення, тобто  санвузлу

Екран з плитки

Підвал перегородки підрозділяються на наступні типи в залежності від конструкції:

  • глухі;
  • з нішею для ніг;
  • розсувні;
  • з ревізійним отвором.

Глухі або капітальні моделі

Є виробом без будь-яких додаткових елементів. Дані екрани під ванну під плитку зробити своїми руками простіше всього. За рахунок відсутності різних деталей експлуатація перегородки також відрізняється своєю простотою. В основі цієї моделі знаходиться глухий каркас з монолітного матеріалу, наприклад, гіпсокартону або цегли. Все поверхню декорується кахельною плиткою, приховуючи межванное відстань і комунікації.

Все поверхню декорується кахельною плиткою, приховуючи межванное відстань і комунікації

Глухий екран під ванну

При всіх своїх гідності такий спосіб обробки на практиці застосовується досить рідко. В першу чергу, це пов'язано з неможливістю оперативного доступу до каналізації, якщо станеться текти. Тому необхідно буде розібрати кладку, а потім знову її зібрати, що потребує значних фінансових і фізичних витрат. Таким чином, глухий екран найкраще встановлювати при відсутності інших варіантів.

Вироби з ревізійним отвором

Екран являє собою кілька доопрацьований тип глухий перегородки. Основна відмінність полягає в наявності технологічного отвору - дверцята або вікна. Даний варіант більш практичний, ніж попередній. Ревізійне отвір відкриває доступ до комунікацій, розташованим під ванною. Його можна повноцінно використовувати для перевірки або ремонту каналізаційної системи. Віконце часто прикривається, однак, може бути, і залишено відкритим.

Віконце часто прикривається, однак, може бути, і залишено відкритим

Екран з ревізійним отвором

розсувна конструкція

Наступна модель екрану для ванної характеризується доступністю до комунікаційних систем. При облицюванні кахлем своїми руками конструкція стає надмірно громіздкою, тому рекомендується робити вибір на користь пластика. Крім того, кераміка постійно впливає своєю масою на розсувний каркас, що скорочує його термін експлуатації. Таким чином, плитка досить рідко застосовується в якості екрану на розсувний основі.

Таким чином, плитка досить рідко застосовується в якості екрану на розсувний основі

розсувний екран

Екрани з нішею для ніг

Найкраще зробити екран своїми руками з нішею для ніг. Така конструкція відрізняється високою функціональністю без шкоди для інших параметрів. Зазвичай ванна застосовується не тільки як місце для купання, але і для прання білизни, миття домашньої тварини, купання маленьких дітей або інших справ. Це все вимагає зайвої напруги, так як доведеться стояти впритул до борту сантехніки.

Це все вимагає зайвої напруги, так як доведеться стояти впритул до борту сантехніки

Екран з нішею для ніг

Однак зазвичай це неможливо, якщо використовується типовий екран для купальні, що призводить до необхідності ще більше нахилятися. Навантаження на хребет тоді істотно зростає, створюючи додаткову напругу і незручності. Тому вихід з ситуації, що склалася - ніша для ніг. Вона може розташовуватися посередині конструкції або в іншому зручному місці, а також перебувати по всій протяжності екрану.

Будуємо екран самостійно з гіпсокартону

Щоб мати наочний приклад як зібрати екран своїми руками слід розібрати механізм дій на прикладі конструкції з гіпсокартону. Для цього необхідно спорудити каркас, який оформляється керамічною плиткою. Крім цього, потрібно зробити основу за допомогою різних будівельних матеріалів. Найчастіше рекомендується використовувати пазогребневі плити або вологостійкий гіпсокартон. Конструкція монтується з листів з дерев'яними брусами або металевими профілями. етапи:

  1. Наноситься розмітка. Кути ванни, що знаходяться біля стіни і підлоги відзначаються точками за допомогою звичайного рівня і схилу. Після чого вони з'єднуються в єдині відрізки.

    Розмітка на стіні під екран

  2. Наступний крок - проведення ліній на відстані 25 мм від перших двох. Проводяться аналогічні точки на підлозі за допомогою схилу.
  3. Схил приставляється до кута сантехніки, що не стосується стіни і наноситься розмітка. Дана точка стане вершиною загального квадрата зі сторонами 25 мм. Цю фігуру необхідно перенести на підлогу.

    Каркас для екрану

  4. Від кожного кута квадрата прокреслюють прямий відрізок, які повинен з'єднати геометричну фігуру з заздалегідь проведеними лініями.
  5. За отриманими відрізках збирається конструкція з профілю або бруса. Горизонтальні і вертикальні лінії з'єднуються за допомогою металевих куточків.
  6. На отриманий каркас навішують гипсокартоновиє листи, при цьому, залишаючи технічний отвір. Після чого можна встановити дверцятах або спорудити декоративне віконце.

облицювання

Декорування ванни керамікою відбувається після складання екрану з гіпсокартону. Це дозволяє без зайвих зусиль здійснити грамотну укладання плитки, враховуючи всі можливості покриття. Кріплення кахлю на поверхню виробу здійснюється за допомогою звичайного плиткового клею, однак, для зручності можна використовувати рідкі цвяхи. Щоб правильно встановити керамічні елементи потрібно дотримуватися наступних рекомендацій:

  • У верхньому лівому кутку необхідно прикріпити першу плитку, рівняючи її по рівню.
  • За допомогою спеціальних елементів - пластикових хрестиків для монтажу регулюється проміжок між кахляними виробами.
  • Після виконання попередніх етапів слід провести затірку швів.
  • На передбачену дверцята екрану також потрібно нанести плитку.

Екран облицьований плиткою

Дані рекомендації допоможуть надійно і ефективно провести обробку екрану в душовій кімнаті своїми руками. На сьогоднішній день практично кожна людина може самостійно здійснити обробку будь-якої моделі плиткою від типових виробів до конструкцій з підставкою для ніг. Захисний каркас дозволяє приховати непривабливе простір з прокладеними комунікаціями, при цьому не ускладнити доступ до них в разі екстреної необхідності.

Відео інструкція

Новости