Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Румунія і Трансільванія в фото. Цікаві факти, міфи і легенди

  1. Румунія і Трансільванія: загальне враження, особливості
  2. Трансільванія: фото та цікаві факти
  3. румунська кухня
  4. Румунські грязьові вулкани
  5. румунська валюта

Загадкова країна Румунія колись давно ставилася до Священної Римської Імперії і іменувалася Дакіей. Вона, постійно перебуваючи під набігам, перебувала під владою різних держав, одними звільнялася, а іншими завойовувалася. Так, перебуваючи під керівництвом Болгарії, Румунія стала хрещена в православ'я, а потрапивши в полон греків тимчасово поміняла рідний румунську мову на грецький.

Румунія і Трансільванія: загальне враження, особливості

Румунія і Трансільванія: загальне враження, особливості

Сьогодні сюди з'їжджаються мандрівники з усіх куточків світу. Надмірна привабливість північно-західного боку Румунії - Трансільванії (див. Фото) - забезпечена, перш за все, якоїсь загадковістю і містичної славою завдяки замкам, а також легендами про вампіра Дракулу, середньовічним містам, які зберегли свій первісний вигляд до наших часів.

Найцікавіші міста:

  • Брашов;
  • Сігішоара;
  • Клуж-Напока;
  • Тімішоара;
  • Тиргу-Муреш;
  • Бран;
  • Синая;
  • Ришнов.

Сьогодні закордоном нікого не здивуєш, а ось Трансільванія звучить таємниче і незвично. Цей дивовижний куточок природи з дрімучими лісами і високими Карпатами останнім часом викликає все більше інтересу, зокрема англійських, американських туристів.

У свідомості багатьох жахлива Трансільванія славиться як місцевість фортець, часнику і осикових колів. Інші вважають її злиденною країною циган. Що ж дійсно являє собою Румунія та її Трансільванія?

Що ж дійсно являє собою Румунія та її Трансільванія

Думка громадськості: там жив кровожерливий Цепеш, який став прототипом вампіра Дракули. А основна частина населення Румунії - цигани.

Думка румунів: ми нащадки Великого Риму, а циган серед нас всього лише пару відсотків.

Насправді своїм походженням румуни дуже пишаються ( «румуни» - від слова «римляни») і при будь-якому зручному випадку намагаються про це нагадати.

Чи був Влад Цепеш таким кровожерливим і страшним невідомо. Але те, що він був далекоглядним - однозначно. Скільки років нащадки годуються лише одними історіями про страшний замку і вампірів!

Крім моторошного замку в Трансільванії багато історичних місць в країні тією чи іншою стороною стосуються Влада Цепеша. Прабатько вампірів став якоюсь торговою маркою країни. Втім, не одним Дракулою годується країна, а пропонує крім містичного персонажа і інші не менш цікаві особливості:

  • красиві гори Карпати, а взимку - гірськолижні курорти;
  • тепле море;
  • відмінний сервіс;
  • хорошу кухню.

Румунія - цікава самобутня країна з хорошими туристичними ресурсами. Влітку сюди приїжджають на тепле море, взимку на гірськолижні курорти, а історичні пам'ятки роблять Румунію далеко не безприданницею Європи.

Трансільванія: фото та цікаві факти

румунський алкоголь

Ніяка зміна влади не змогла вбити пристрасть румунів до спиртних напоїв. Корінні жителі Трансільванії (див.фото) - великі майстри з виробництва гарячих напоїв подвійної перегонки. Їх виготовляють з плодів винограду, які в народі звуться як «вінарс». З слив, груш, яблук отримують «хорінку», «палінку», «ракію». Зберігають спиртне національне добро в акацієвих або дубових бочках. Чим довше вистояти напій - тим цінніше вважається продукт, смак і колір якого може конкурувати з дорогим віскі.

румунська кухня

румунська кухня

Кухня румунів сформувалася під впливом інших країн. Основа їх кухні - велика кількість овочів і спецій.

В якості перших страв подають густі супи «чорбу» підкислені квасом або кисломолочними продуктами.

З овочевих страв варто виділити голубці приготовлені з капустяних, виноградного листя, а в якості начинки використовують сир, рис, помідори, м'ясо.

Різноманітні і м'ясні страви. Дуже смачна баранина нашпигована часником.

Румунські грязьові вулкани

На території країни є незвичайні природні явища - грязьові виверження-карлики, хвилясті з-під землі. Серед грязьових викидів іноді можна зустріти нафтові і водні фонтани.

румунська валюта

Румунські гроші леї викликають особливий інтерес. Вони не мнуться, практично не рвуться, навіть виправши, з ними нічого не трапиться. Надруковані на незвичайній папері купюри які вийшли з ужитку використовують для виготовлення оригінальних урн для сміття. Таке собі незвичайне закінчення життєвого шляху банкнот.

Що ж дійсно являє собою Румунія та її Трансільванія?

Новости