Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Валюта Шрі Ланки

Грошова одиниця Шрі Ланки - ланкійська рупія Грошова одиниця Шрі Ланки - ланкійська рупія. У зверненні існують нові і старі грошові знаки. Це досить стійка валюта, і її курс по відношенню світових валют змінюється рідко і плавно.

1 рупія ділиться на 100 центів. У ходу купюри 10, 20, 50, 100, 500, 1000, 2000 і 5000 рупій. Монети бувають 1, 2, 5 і 10 рупій. Монети в 25, 50 центів є рідкістю і практично не використовуються.

Брати з собою в Шрі-Ланку можна долари і євро. Особливої ​​різниці немає і поміняти можна і ту і іншу.

Поміняти валюту на Шрі Ланці можна в аеропорту після проходження митниці, а також в будь-якому банку, в обмінних пунктах, в готелі, в магазинах ювелірних прикрас і сувенірних лавках. Готелі та великі магазини приймають до оплати карти Visa і Mastercard. Можна зняти гроші в банкоматі, але треба враховувати, що банкомати є тільки у великих містах. Крім цього конвертація відбувається за курсом вашого банку в долари або євро і потім конвертується в рупії по курсу Visa або Mastercard. Якщо у Вас валютна карта, в цьому випадку конвертація в рупії буде більш вигідна і передбачувана. Ще врахуйте, що при знятті готівки ланкійські банки беруть комісію від 100 до 300 рупій + комісія вашого банку.

Розраховуватися всюди прийнято в місцевій валюті. Звичайно, розплачуватися за покупки можна доларами, але в цьому випадку ціну округлюють у бік підвищення, а здачу дають в рупіях за невигідним курсом, тому краще мати готівку рупії, особливо поза межами курортних зон.

В аеропорту обмінювати валюту зручніше, тому що  це відбувається дуже швидко і тут майже завжди хороший курс В аеропорту обмінювати валюту зручніше, тому що це відбувається дуже швидко і тут майже завжди хороший курс. На виході із залу митного контролю в зал очікування зустрічаючих, Ви знайдете кілька кас для обміну. Квитанцію, яку Ви отримаєте при обміні валюти, необхідно зберегти до кінця Вашого перебування на острові. Якщо Ви не витратите всі ланкійські рупії, Ви зможете по вашій квитанції обміняти їх знову на валюту.

Новости