Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Один день в Дубаї: Місто, який весь час прагне вгору

  1. Як доїхати
  2. гроші
  3. Де жити
  4. транспорт
  5. Мова і особливості менталітету
  6. Що дивитись
  7. Корисні поради

Ще 40 років тому на місці Дубая була гола пустеля. Зараз же - це сучасне місто, яке славиться не лише покладами нафти, а й найвищі будинки в світі. Саме в Дубаї знаходиться поки найвищий будинок у світі - Бурдж Халіфа - висотою 828 метрів. Delo.UA побувало в Дубаї і дізналося, як потрапити в найвідоміший місто в ОАЕ, і на що варто подивитися в першу чергу.

Як доїхати

Зі столиці України Києва в Дубай літають три авіакомпанії - flydubai, Turkish Airlines і МАУ, відзначає TripMyDream.

При цьому flydubai та МАУ літають безпосередньо, без пересадок. Час у польоті становить п'ять з половиною годин. При цьому flydubai за добу робить два рейси з Києва , А чотири рази на тиждень літає з Одеси.

Вартість квитків туди і назад в економ-класі складе від $ 200 до $ 300.

Є також варіант летіти з пересадкою від Turkish Airlines, однак час в дорозі тоді збільшується вдвічі при тій же вартості квитка.

Ще 40 років тому на місці Дубая була гола пустеля

Дубайська хмарочоси

гроші

В Еміратах, в тому числі і Дубаї, ходить національна валюта - дирхам. згідно з даними НБУ , Курс становить 7,5 грн за один дирхам, або 3,65 дірхама за 1 американський долар. Варто відзначити, що в Еміратах всі ціни розраховані переважно в дірхамах. Хоча в деяких дорогих готелях і ресторанах і приймають долари, проте для походу на ринок все ж бажано мати при собі дирхами.

Їх можна обміняти як в аеропорту, так і в численних пунктах обміну валют, особливо в районі Дейра.

Де жити

Якщо ви прилетіли в Дубай на більше, ніж один день, то бажано підшукати собі житло заздалегідь. Тоді у вас буде великий вибір - від хостелу за $ 20 до королівського номера в готелі Palazzo Versace за $ 20 тис, де вважають за краще жити кінозірки.

Готель співпрацює з відомим італійським брендом Versace, тому всі номери виконані у фірмовому стилі і кольорах бренду - жовтому і пурпуровому. Стандартний номер коштує в середньому $ 500. Балкони частини номерів виходять на канал.

Крім того, готель має ще одну перевагу - він знаходиться дуже близько до аеропорту Дубая і з нього регулярно відправляються безкоштовні шатли в аеропорт. Крім того, тут же можна викликати таксі, щоб дістатися до будь-якої точки в місті.

транспорт

Перш ніж перейти до опису способів пересування по місту, варто відзначити, що Дубай абсолютно не пристосований для піших прогулянок і для пересування на велосипедах, за винятком кількох районів (наприклад, Старе місто, Дейра). Це незважаючи на те, що в місті діє мережа велопрокату.

Найшвидший і зручний спосіб пересування по Дубаю - на автомобілі. День оренди автомобіля починається від $ 40. Однак це допоможе заощадити гроші на таксі, де поїздка в середньому коштує $ 15-20 в залежності від відстані.

Однак це допоможе заощадити гроші на таксі, де поїздка в середньому коштує $ 15-20 в залежності від відстані

Прокат велосипедів в Дубаї

Також пересуватися в Дубаї можна і на метро. Одна поїздка, в залежності від відстані, коштує від 4 до 6 дирхамів. Можна взяти квиток і в так званий "золотий вагон". Це перший вагон поїзда, з якого відкривається чудовий вид на місто. Правда, квиток в нього буде коштувати в два рази дорожче - від 8 до 12 дирхамів.

При цьому в метро Дубая є дві головні особливості. По-перше, всі потяги в ньому безпілотні, тобто їздять без машиніста. По-друге, у всіх вагонах метро є дві частини - одна для жінок і дітей, інша для чоловіків. При цьому чоловікам забороняється їздити в жіночій частині вагона - штраф за це 100 дирхамів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Женева за один день: як розважатися в місті дорогих бутиків і при цьому заощадити

Мова і особливості менталітету

Корінне населення Еміратів - араби, але вони складають лише близько 20% населення країни. Більшість населення - це приїжджі з різних країн. Тому хоча офіційна мова в Дубаї арабська, більшість жителів говорять англійською мовою.

Що дивитись

Бурдж Халіфа

Над Дубаї височіє найвищий будинок у світі - Бурдж Халіфа. Висота будівлі - 828 метрів. Це одночасно і готель, і ресторан, і мечеть.

Потрапити в Бурдж Халіфа можна на метро. Це станція на червоній гілці метро "Dubai Mall".

Піднятися на найвищу будівлю в світі коштує від 135 до 210 дирхамів, тобто від $ 37 до $ 60. Все залежить від часу підйому. З 10 ранку до 4 годин дня буде дешевше, після 4 годин дня вартість підйому виростає майже вдвічі.

Якщо вам пощастило, і ви купили квиток на Бурдж Халіфа, то ви зможете піднятися на 124 поверх будівлі на оглядовий майданчик At the Top, це приблизно 450 метрів над рівнем моря. Звідти відкривається дуже гарний вид на місто.

Водоспад в торговому центрі "Дубай Молл"

На особливу увагу також заслуговує торговий центр "Дубай Молл". Це не тільки місце для шопінгу, тут є безліч інших розваг. По-перше, це водоспад, присвячений колись головному ремеслу країни - видобутку перлів. Він проходить через всі чотири рівня будівлі і має висоту 24 метри. Декорований скульптурами нирців за перлами.

До того ж в "Дубай Молле" знаходиться акваріум, де живуть різні риби - від акул до скатів. Однак відвідування акваріума платне і коштує від 190 дирхамів ($ 50).

Однак відвідування акваріума платне і коштує від 190 дирхамів ($ 50)

Водоспад в торговому центрі "Дубай Молл". Його висота - 24 м.

шоу фонтанів

Дубай також славиться своїми співочими фонтанами. Під класичні та сучасні композиції струменя води здіймаються на рівень 50-го поверху вежі Бурдж Халіфа. Все дійство відбувається в штучному озері розміром 12 Га.

Знаходяться фонтани біля входу в торговий центр "Дубай Молл". Працюють щодня, починаючи з шостої вечора.

Співаючі фонтани в Дубаї

Штучний острів Пальма Джумейра

Це один з трьох островів під назвою Пальмові острови, які збільшують берегову лінію Дубая в цілому на 520 км.

Пальма Джумейра є найменшим і найоригінальнішим з трьох островів (Пальма Джумейра, Пальма Джебель Алі, Пальма Дейра). Вона являє собою штучний острів у вигляді пальмового дерева, що складається зі стовбура, 16 листя і навколишнього острів півмісяця, що представляє собою 11-кілометровий хвилеріз.

Острів пов'язаний з материком 300-метровим мостом, а півмісяць пов'язаний з верхівкою пальми підводним тунелем.

Готель Atlantis на острові Джумейра

пляж Джумейра

Багато туристів їдуть в Дубай на море - тут дуже чисте море і білий пісок. Любителі пляжного відпочинку можуть відвідати пляж Джумейра.

На відміну від багатьох інших пляжів Дубая, він безкоштовний. Крім того, тут є вся інфраструктура для відпочинку - кабінки для переодягання, душ, туалет, а також розваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осло за один день: в гості до вікінгів

Корисні поради

  • пляжний сезон в Дубаї триває з жовтня по травень. Влітку стає дуже жарко, і потік туристів різко падає;
  • Дубай дуже підходить для шопінгу, особливо старе місто. Тут можна купити все - від нової шуби до мобільного телефону;
  • якщо ви прибули в Емірати більше, ніж на один день, то можна відвідати столицю країни Абу-Дабі. Тут знаходиться одна з найбільших мечетей світу - білосніжна мечеть шаха Заїда;
  • якщо плануєте багато їздити в метро Дубая, то можна купити багаторазову карту за 20 дирхамів;
  • популярним видом транспорту в Дубаї є таксі. Серед них виділяється міське таксі. Це машини коричневого кольору з шашечками;
  • Дубай - найбільш відкритий емірат в ОАЕ. У той же час при подорожі в Дубай необхідно пам'ятати, що це все ж мусульманська країна. Тому, збираючись в ОАЕ, бажано взяти з собою одяг, який закриває плечі, а також штани або спідниці нижче коліна;
  • в Дубаї злочинність майже нульова, багато місцевих жителів навіть не закривають машину.

Не пропустіть найважливіші новини і цікаву аналітику. Підпишіться на Delo.ua в Telegram

Новости