Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

EUR / CHF: Курс євро до швейцарського франка! Онлайн-графік!

  1. Характеристики котирування!
  2. Кращі стратегії для котирування EUR / CHF:
  3. Ключові особливості курсу євро до швейцарського франка:
  4. На завершення!

Валютна пара EUR / CHF показує курс євро до швейцарського франка

Валютна пара EUR / CHF показує курс євро до швейцарського франка. Дане котирування придбала популярність серед трейдерів відносно недавно, тому що до цього її волатильність була вкрай мала. Обидві валюти, як правило, рухалися в одному напрямку, тому їх курс відносно один одного змінювався лише на 20-30 пунктів в день. Тепер же все дещо не так. Швейцарія - замкнута в плані фінансів країна, чия валюта практично ніколи не зраджує свою вартість. У той же час євро - динамічна валюта, що використовується по всій Європі і за її межами. Незважаючи на той факт, що за обсягами торгів євро поступається долара, угод з його використанням відбувається досить багато. Кожна обмінна операція, кожна продаж і купівля впливає на курс європейської валюти, через що графіки котирувань за участю євро динамічні і постійно знаходяться в русі. Навіть якби у Європейського Центрального Банку було бажання регулювати курс, то він би фізично не зміг це зробити, тому що для цього потрібні колосальні кошти для твору інтервенції.

Таким чином, що ж ми маємо на сьогоднішньому графіку євро-франк? Волатильність цієї пари хоч і не можна назвати великою, але все ж можна без сумнівів віднести до середньої. Котирування проходить приблизно 75-150 пунктів в день, що лише трохи відрізняється від норми на Форекс - 100-200. Таким чином, працювати тут можна як оренда, так і методами скальпинга. Звичайно, у другому випадку великого прибутку не чекайте, але новачкам рекомендую починати саме тут. Початківцям трейдерам валюта здатна дати безризиковий і спокійний старт, а професіоналам - комфортну довгострокову торгівлю, що не забирає багато часу і нервів. Графік зростає, коли підвищується курс євро, або опускається вартість франка, а також зменшується при падінні євро і підйомі франка.

Характеристики котирування!

Валютна пара EUR / CHF Передбачуваність Легко передбачувана Базова валюта Євро Котирувана валюта Швейцарський франк Волатильність 75-150 пунктів в день Країни, що впливають на курс Швейцарія, Німеччина, Франція, Італія та ін. Країни ЄС Краща стратегія «Four Time»

Кращі стратегії для котирування EUR / CHF:

  1. Найкращим варіантом для трейдерів-новачків стане стратегія «Four Time» . Її правила неймовірно прості, вам не потрібно застосовувати ні індикатори, ні складні візуальні методи аналізу. Все, що вам необхідно - помістити на вікно свого терміналу 4 таймфрейма котирування EUR / CHF, як розписано в покрокової інструкції по посиланню вище. Всього на аналіз йде кілька секунд, угода, як правило, не триває більше 1 дня. Високої точності тут немає, зовсім, як і великий прибутковості, але свої 50-60% в місяць на котируванні EUR / CHF ви мати будете, причому не напружуючись. Навіть якщо ви забудете поставити СтопЛосс, що часто трапляється з новачками, нічого страшного не трапиться, адже котирування досить рідко видає сильні імпульси проти чинного тренда. Вивчайте правила, торгуйте по системі, набирайтеся досвіду - і незабаром зможете перейти на більш професійну стратегію і дохідну котирування.
  1. А ось варіант для професіоналів - ТС «Злиття» . Дана стратегія є моєю авторською розробкою, і без зайвої скромності скажу, що я знаходжу її правила неймовірно ефективними, а часом і геніальними. Втім, все геніальне, як виявляється, просто. Головний секрет моєї стратегії - поєднання індикаторного і безіндікаторного аналізу. У торгівлі ви використовуєте як візуальні методи (графічні патерни), так і простий індикатор RSI, який відсіває велику частину хибних сигналів і так досить точної стратегії. У підсумку ми отримуємо систему, здатну передбачити вірний напрямок на будь-якому таймфрейме в 99-ти випадках зі 100. Прибутковість стратегії може досягати 300% від початкового депозиту в місяць. Правда, не все так райдужно, як хотілося б новачкам, адже алгоритм досить складна у вивченні. Засвоєння всіх правил вимагає від вас не тільки тривалого часу, а й певних додаткових знань і досвіду. Так, трейдер, який торгує на Форекс більше місяця, зможе без особливих зусиль освоїти всі правила, але ось у новачка виникнуть проблеми. Причому зауважте, я не кажу, що новачок не може торгувати по «Злиття» в прибуток, адже були в моїй практиці випадки, коли навіть початківець трейдер серйозно займався вивченням всіх правил, витрачав на все це близько 2-х тижнів, а після починав заробляти стільки ж, скільки отримує середньостатистичний професіонал. У будь-якому випадку, неважливо, почнете ви з «Злиття», або для початку вивчіть більш просту стратегію, адже з часом все одно дійдете до цифри 300%, а може і перевершите її. Головне - поставитися до нового заняття серйозно і докласти всіх зусиль, щоб воно принесло максимальний прибуток.
  1. І останній варіант для новачків на Форекс для даної котирування - ТС «Скальпер» , Заснована на одному єдиному індикаторі. Покрокова інструкція досить проста, складається всього з декількох дій і буде зрозуміла навіть самому останньому школяреві. Великий прибутку чекати не варто, але до 60-70% в місяць цілком реально заробити, особливо в тому випадку, якщо будете торгувати відразу на декількох валютних котируваннях.
  1. Працювати з графіком EUR / CHF можна не тільки на Форекс, але і на біржі бінарних опціонів. Тут рекомендую використовувати стратегію «Три чорні ворони» . В середньому опціонні трейдери не витрачають на роботу більше 2-х годин в день, а заробляють не гірше, ніж трейдери на Форекс. Дізнатися про те, що таке біржа опціонів і чому саме її вибирають новачки, ви можете зі статті «Торгівля бінарними опціонами: покрокова інструкція» .

Ключові особливості курсу євро до швейцарського франка:

  1. Найбільшу активність курс євро до швейцарського франка проявляє під час Європейської торгової сесії. Причина цілком очевидна - Швейцарія та країни ЄС знаходяться саме в цьому регіоні. В інший час графік може істотно сповільнитися або навіть впасти під флет (втратити напрямок), але все ж деяка активність спостерігається і під час Американської сесії, і навіть під час Азіатської. Головною причиною виступає той факт, що євро як валюта поширена по всьому світу і не обмежується територіями країн ЄС.

Головною причиною виступає той факт, що євро як валюта поширена по всьому світу і не обмежується територіями країн ЄС

  1. Більший вплив на динаміку котирування EUR / CHF надає євро, а не швейцарський франк. Як вже говорилося раніше, франк - досить стабільна валюта, яка вкрай рідко змінює свій курс. Навіть рівень інфляції в країні істотно нижче, ніж на решті території ЄС. Таким чином, якщо ви займаєтеся фундаментальним аналізом, то слід в першу чергу дивитися на економічні показники для Європейського Союзу, і лише в останню - для Швейцарії. Близько 90% всіх коливань графіка відбуваються через зміни економіки провідних країн ЄС, і всі ці зміни можна різними способами дізнатися і заробити на них.
  1. Курс євро і швейцарського франка має певний взаємозв'язок, адже Швейцарія теж знаходиться в Європі і має економічні взаємини з країнами-сусідами. Проте, цей зв'язок не так сильна, щоб змусити франк рухатися в ту ж сторону, що і євро. Справа в тому, що Швейцарія - замкнута країна, яка вважається офшором. Чого тільки вартий той факт, що абсолютно всі сусідні держави є членами ЄС, а Швейцарія - немає. Уряд ніколи не вступає в зовнішньополітичні протистояння, не втручається в збройні конфлікти, що чітко було помітно за часів Першої та Другої світових воєн. Саме з цієї причини курс франка залишається стабільним і найбільш привабливим для великих капіталодержателей. Мабуть, якби не регулятивна діяльність центрального банку країни, вартість валюти мала б висхідний характер, по політика Швейцарії спрямована на збереження курсу незмінним.

Зверніть увагу, що незмінність на валютному ринку - поняття відносне. Так, якщо євро втрачає свою вартість, то всі валюти щодо нього будуть рости. Проте, реальні курси валют не змінилися. Дізнатися реальний курс не так вже й складно, достатньо висловити вартість валюти в товарі або цінне металі, який вкрай рідко змінює свою вартість. Так, якщо сьогодні за 100 євро можна було купити 10 одиниць певного товару, а через місяць - 9 одиниць, то це означає, що курс валюти знизився. Звичайно, приклад досить спрощений, трейдери для визначення реального курсу беруть не один, а цілий ряд товарів і деякі цінні метали.

  1. Сильний вплив на курс євро чинить щомісячна конференція Європейського Центрального Банку, на якій виступає його глава. Саме в цей час на графіку помітні найбільш різкі коливання, причому іноді вони спрямовані в абсолютно різні боки. Якщо розуміти англійську мову і уважно слухати промову глави ЄЦБ, то на цьому можна пристойно заробити. Якщо ж ви не можете цього зробити - краще не відкривати короткострокові позиції під час конференції. Дані про проведення чергового заходу публікуються в «Календарі економічних подій» .
  1. Котирування EUR / CHF знижується під час світових криз. Справа в тому, що саме за часів нестабільності швейцарський франк, якщо дозволите, показує всьому світу, що таке справжня Валюта. Навіть в періоди найглибших економічних депресій, франк не міняв свого курсу, а ось інші світові валюти - падали в ціні. Таким чином, курс франка ріс щодо інших валют, на чому і можна було заробити. Якщо в світі трапиться чергова світова криза, подібна тій, що був в 2008 році, то настійно рекомендую відкривати позиції на продаж котирування EUR / CHF і тримати їх відкритими до моменту завершення кризи.
  1. Але що ж все-таки може вплинути на курс швейцарського франка? Або ця валюта взагалі ніколи не може змінити курс? Насправді, навіть вона іноді дає графіку рух, не такий значний, як у випадку з євро, але все ж достатню, щоб на ньому можна було заробити. Для аналізу економіки Швейцарії був створений так званий індекс KOF, який включає в себе відразу 12 різних показників, що характеризують швейцарську економіку. Серед них: рівень ВВП і безробіття, індекс ділової активності, індекс споживчих цін, процентна ставка центрального банку, рівень інфляції та ін. Чим вище цей індекс, тим вище курс швейцарського франка.
  1. Як не дивно, чим більше в світі багатих людей, тим сильніше економіка Швейцарії. І справа зараз не тільки в усьому відомих швейцарських годинниках, які вважають за краще носити заможні люди. Найбагатші олігархи звикли зберігати свої заощадження в швейцарських банках з різних причин. Одних приваблює той факт, що країна не видає дані про фінансові операції своїх клієнтів закордонним правоохоронним органам, іншим подобається надійність франка і банків держави. У будь-якому випадку, чим більше багатих людей в світі, тим більше інвестицій йде в Швейцарію, а чим більше інвестицій - тим сильніше стає національна валюта держави. Таким чином, займатися фундаментальним аналізом можна за допомогою свіжого випуску журналу Forbes.
  1. Волатильність валютної пари EUR / CHF трохи нижче середньої, що підійде як для новачків-скальперів, як і для профессіоалов-долгосрочніков. Займатися тут професійної внутрішньоденної торгівлею вкрай не рекомендую, тому що котирування не здатна дати більший прибуток. Якщо ви - новачок, можете починати і тут, але потім в обов'язковому порядку необхідно змінити валютну пару на більш валютільную. Що стосується довгострокової роботи, то для неї на графіку EUR / CHF є все необхідне. Виражене рух по одному тренду протягом тривалого часу дасть вам істотний прибуток на кожній угоді, а помірна валотільность забезпечить спокійну роботу. В середньому долгосрочнікі на цій парі витрачають на аналіз не більше 15-20 хвилин в день. Весь інший час ви можете приділити іншій роботі, своїй родині, друзям або самому собі. Також можете періодично читати аналітику від провідних експертів, щоб зробити торгівлю більш ефективною. Досить часто прогноз аналітика наштовхує трейдера на потрібний напрямок, особливо якщо він використовує фундаментальний аналіз.

На завершення!

Отже, а тепер підіб'ємо підсумок всього вищесказаного. Котирування EUR / CHF - відмінний інструмент на Форекс для професійних долгосрочніков, віддають перевагу спокійному і стабільний заробіток, а також для початківців скальперів, які не хочуть сильно ризикувати на початкових етапах. В середньому графік проходить 75-150 пунктів в день, що трохи нижче норми на біржі валют. Працювати тут можна з будь-яких стратегій, але найбільш ефективними виявляться ті, що були наведені в списку вище. При фундаментальному аналізі необхідно приділяти більшу увагу змінам в економіці провідних країн ЄС, таких як Німеччина, Франція та Італія. Щоб визначити коливання курсу франка, потрібно стежити за показаннями індексу KOF.

Але що ж буде з курсом євро до швейцарського франка далі? Якщо подивитися на графік вище, то можна помітити великий Пін-бар, який виник кілька місяців тому. Пін-бар - це один з інструментів довгострокової стратегії «Price Action» , Який вказує на швидкий розворот тенденції. Якщо вірити цим сигналом, то незабаром сильний спадний тренд котирування EUR / CHF зміниться на висхідний. Правда, швидше за все, він буде досить нетривалим, тому що світові валюти мають тенденцію падати по відношенню до швейцарського франка. Я б рекомендував трейдерам-долгосрочкімкам відкривати позиції на покупку і тримати їх від 3-х до 9-ти місяців.

Всім успіхів і великого профіту!

Щиро ваш, Віктор Самойлов!

Таким чином, що ж ми маємо на сьогоднішньому графіку євро-франк?
Але що ж все-таки може вплинути на курс швейцарського франка?
Або ця валюта взагалі ніколи не може змінити курс?
Але що ж буде з курсом євро до швейцарського франка далі?

Новости