Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Які гроші брати до В'єтнаму, скільки брати грошей до В'єтнаму

  1. Які гроші брати до В'єтнаму?
  2. Обмінні пункти у В'єтнамі
  3. Безготівковий розрахунок у В'єтнамі
  4. Скільки брати грошей до В'єтнаму?
  5. На чому заощадити у В'єтнамі і скільки коштує життя В'єтнаму?
  6. Оплата стільникового зв'язку
  7. Оренда дешевого житла у В'єтнамі
  8. Як і де у В'єтнамі заощадити на їжі
  9. Як і на чому заощадити на екскурсіях у В'єтнамі
  10. Як заощадити на проїзді в транспорті
  11. Де знайти дешеві квитки до В'єтнаму на літак?

Всі хто коли-небудь мав намір або збирається вперше до В'єтнаму задавалися питанням як вигідно з'їздити до В'єтнаму і які гроші брати до В'єтнаму, скільки брати грошей до В'єтнаму? Як обміняти гроші за вигідним курсом найкраще і багато інших питань в цій статті, все, у кого є додаткова інформація для новачків - туристів також доповнюємо в коментарях.

Зміст статті

Які гроші брати до В'єтнаму?

У В'єтнамі можна розплачуватися будь-якою валютою:

  • долари
  • євро
  • Донг (національна валюта)

Найкраще приїздити до В'єтнаму вже з доларами або євро, але не з Донг. У В'єтнамі обмін європейської валюти на Донг набагато вигідніше, ніж у вас в місті вильоту. У будь-якому випадку, якщо ви летите в великий курортне місто відпочинку, то можете обміняти валюту на донг на будь-якому кутку, тут скрізь стоять валютні обмінники, навіть в аеропорту є кілька стійок обміну валюти.

Не забуваємо брати найдрібніші долари або євро з собою, дуже часто тут не буває здачі з великих купюр, а якщо вам ще віддадуть здачу в місцевій валюті, то готуйтеся прийняти величезну пачку донгів. Один долар за курсом до Донг тут становить 22 000 на момент написання моєї статті, тобто, приїхавши з пачкою доларів до В'єтнаму, по місцевій валюті ви будете мільйонером!

Якщо ви хочете відчути себе Романом Абрамовичем, то вам до В'єтнаму, тут кожен турист вважається мільйонером. Як і де можна обміняти гроші у В'єтнамі?

Обмінні пункти у В'єтнамі

Що потрібно знати про обмінні пункти В'єтнаму розповім трохи пізніше, доларами і євро тут можна розплачуватися практично скрізь, тому обмінювати на місцеву валюту ваші гроші можна в найостаннішу чергу. На всіх ринках з доларами можна добре торгуватися і залишатися в плюсах, всі бюджетні мандрівники саме так і роблять, заощадивши на покупках на місцевих ринках.

Якщо ціна товару варто в Донг, то ви за найвигіднішим курсом можете купити цей товар в доларах або євро, як правило, місцеве населення не стежить за курсом валют, тому ви ставите свою ціну і залишаєтеся в дуже хорошому плюсі. З іншого боку, знають в'єтнамці на ринку завжди пропонують ціну, не вигідну для вас в Донг, конвертують по своєму особистому курсу, тому наполягаємо на своєму! Якщо прийшли з доларами на ринок, то занижуємо ціну і не конвертуємо при покупках на місцеву валюту.

Скільки коштує відпочинок у В'єтнамі

Що стосується обміну валюти у В'єтнамі, то обміняти гроші, як я вже сказав, тут можна на будь-якому кутку. Найчастіше гроші змінюють в аеропорту або в готелях, але готелі ставте на найостанніше місце, курс європейської валюти тут не найоптимальніший, краще обмінювати в аеропорту, а ще краще, їдемо в місто і заходимо в банк або ювелірний магазин.

Не забуваємо про обмінні пункти в банках В'єтнаму, туристичних агентствах або магазинах азіатської країни. Якщо міняєте гроші, то так би мовити, вважайте і перевіряйте, не відходячи від каси, дуже часто тут "дурять" нашого туриста. Вся справа в тому, що при обміні валюти особливо у великих розмірах, вам дають величезну пачку Донг, і замінивши одну купюру, наприклад сто тисяч на десять тисяч на перший погляд ви не побачите, потрібно ретельно перевіряти, купюри дуже схожі один на одного за кольором та іншими ознаками.

Хороший курс найкраще ловити в банках країни або ювелірних магазинах, вигідних умов більше я ніде не побачив, якщо хто знає, чекаю доповнень в коментарях.

Безготівковий розрахунок у В'єтнамі

Абсолютно і без проблем у всіх великих закладах В'єтнаму можна розплачуватися за безготівковим розрахунком за допомогою банківських карт, тільки не забудьте перед поїздкою за кордон активувати валютний рахунок і дізнатися, чи можна користуватися або розплачуватися за кордоном цією картою.

Наприклад, мій банк мені не дозволяв користуватися безготівковим розрахунком за межами Росії, тільки після написання заяви і відкриття додаткового валютного рахунку мені дозволили користуватися картою закордоном.

У всіх більш хороших кафе можна розплачуватися картою, єдине місце, де мені довелося розплатитися готівкою - це вуличне кафе для місцевого населення, але там і ціни дуже маленькі, тому вам безготівковий розрахунок тут не знадобитися.

У всіх супермаркетах Сайгона я теж не виявив труднощів, на шопінг можете вирушати сміливо, не маючи грошей в кишені, хоча, трохи потрібно мати для проїзду або інших дрібниць. Особливо вам сподобаються ювелірні магазини В'єтнаму для заможних людей, в таких магазинах з готівкою на вас будуть "косо" дивитися, для того, щоб купити в такому магазині браслет, вам потрібно буде притягти дві сумки місцевих грошей.

Що стосується банкоматів на вулицях, то про них можна забути, самий божевільний курс саме в банкоматах, я до них так жодного разу і не підійшов, дізнавшись цю новину від місцевого гіда який влаштував мені екскурсії по В'єтнаму.

Про готівку у В'єтнамі не забуваємо, все сувеніри та продукти тут купувати найкраще на місцевих ринках, де закуповується місцеве населення, без готівки далеко ви не підете.

Скільки брати грошей до В'єтнаму?

Скільки брати грошей до В'єтнаму? Особисто я вам рекомендую брати 500 доларів на одну людину, на два тижні відпочинку по пакетному туру, цього мені з лишком вистачило, щоб з'їздити подивитися визначні пам'ятки і поїсти в кафе справжньою в'єтнамської їжі. Трохи обмовлюся, всі екскурсії тут прийнято брати самостійно, ніяких тур операторів я вам не рекомендую, до всіх визначних пам'яток тут можна дістатися самостійно.

Наприклад, якщо розглянути екскурсію від тур оператора на острів мавп у В'єтнамі (острова Няфу), то у них вона коштує 70 доларів, якщо їхати самостійно, то обійдеться екскурсія вам всього за 400 000 (приблизно 20 доларів), ось такі тут наворочені ціни на екскурсії. Не забуваємо окремо відкласти гроші на покупку сувенірів, я думаю доларів 40 вистачить.

На чому заощадити у В'єтнамі і скільки коштує життя В'єтнаму?

Заощадити тут можна на всьому, на ринках ви можете торгуватися, таксисту пропонувати свою ціну на проїзд, екскурсії вибирати по вашій кишені і так далі. Зазначу деякі напрямки, на яких можна заощадити у В'єтнамі і зменшити вартість життя в цій країні.

Оплата стільникового зв'язку

Хоч ви і закордоном, далеко від усіх, але спілкуватися вам все одно доведеться хоч не з рідними так один з одним, на допомогу нам приходить сім карта місцевого стільникового оператора. До речі, поспілкуватися з рідними найвигідніший і безкоштовний спосіб - WI-FI, в кожному готелі В'єтнаму інтернет просто літає.

Стільниковий зв'язок у В'єтнамі передбачає пакет безкоштовного розмови на кілька хвилин з РФ і невелика кількість часу для виходу в інтернет, підключення до в'єтнамського оператору коштує приблизно 17 доларів. Особисто мені вистачило безкоштовного пакету на цілий місяць, так як все важливе можна розповісти протягом хвилини і навіть менше.

Що стосується про роумінг у В'єтнамі, то про нього можна забути, самий надійний і вигідний спосіб спілкування між собою на території В'єтнаму тільки стільниковий зв'язок.

Оренда дешевого житла у В'єтнамі

Що стосується на рахунок того, де у В'єтнамі заощадити і орендувати житло дешевше, то розраховуйте приблизно 10-12 доларів на добу в самій звичайному готелі. Якщо задатися цим питанням до поїздки, то можна забронювати житло у місцевих через сайт Booking або забронювати онлайн через вже перевірені сервіси бронювання готелів у мене на сайті.

Якщо пошукати, то можна зняти житло і набагато дешевше, але і умови будуть відповідні. Також, що б вам не говорили в туристичних агентствах вашого міста про те, що всі місця в готелях вже розпродані, не вірте, в будь-якому готелі завжди знайдуться місця. Для тих туристів, хто вирішив відпочити в Нячанге, я рекомендую прочитати статтю про виборі готелів Нячанга , Тут ви знайдете самий відмінний варіант для себе і своєї сім'ї поруч зовсім інфраструктурою.

Як і де у В'єтнамі заощадити на їжі

Заощадити на їжі можна в тих місцях, де харчуються місцеві, зазвичай в таких месах дуже багато народу в обідні години, але місце знайти можна. Обід в такому невеликому кафе вам обійдеться в 5 доларів на двох. Тільки не оцінюйте вид місцевого кафе, як правило, такі кафешки дуже страшно виглядають, але їжа тут завжди свіжа, перевірено власним шлунком.

Які гроші брати з собою в такі кафе ви вже знаєте, тільки готівку і невеликого номіналу. Що стосується туристів з товстим гаманцем, то у В'єтнамі є і хороші кафе з ресторанами, обід в таких закладах вам обійдеться на двох вже в 30-40 доларів.

Ще один спосіб, я думаю дуже сподобатися всім, хто хоче спробувати дорогу і морську кухню, яку подають в дорогих ресторанах, але не хоче витрачати на це грошей - це можливо! Йдете на місцевий ринок і з хорошим торгом купуєте лобстера, потім ідеї найближчим вуличне кафе і просите приготувати за 1 долар, як правило, всі погоджуються, в результаті ви спробуєте блюдо, яке в ресторані в три або чотири рази дорожче!

Фрукти найкраще купувати також на ринку, кілограм улюблених яблук вам обійдеться в 2 долари, можна знайти і дешевше. На місцеві ринки все туристи в основному приходять купувати екзотичні фрукти, які тут також коштують дешевше.

На місцеві ринки все туристи в основному приходять купувати екзотичні фрукти, які тут також коштують дешевше

На їжі у В'єтнамі можна заощадити пристойні гроші, головне в перші три дні прогулятися по ринках і магазинах, запам'ятати ціни і вже на наступний день ви будете знати куди йти і як заощадити.

Як і на чому заощадити на екскурсіях у В'єтнамі

Всі екскурсії за прийнятними цінами можна придбати в місцевих туристичних агентствах. За цінами, все екскурсії у В'єтнамі Не такі дорогі, вхід в парк розваг Suio Tien складе приблизно 4 долари або 85 000 донгів. Що стосується приблизної вартості на всі екскурсії, то ціни коливаються від 1 до 10 доларів.

Що стосується довгих екскурсій, то наприклад поїздка в Халонг вам обійдеться в 50 доларів, повірте, це того варте! А якщо ви вирішили з'їздити на Фукуок екскурсія на острів Фукуок з місцевим гідом обійшлася майже в два рази дешевше, ніж пропозиції у готельних гідів.

Халонг, вид з однієї з гір

Як заощадити на проїзді в транспорті

Щоб заощадити на проїзді у В'єтнамі забуваємо про таксі, самий нахабний і дорогий вид транспорту тут не дуже люблять туристи. Таксисти люблять обманювати і возити колами, щоб намотати відстань проїзду. До речі, якщо вас цікавить питання, як дістатися до Нячанга , То тут у мене окрема стаття, яка допоможе розібратися вам з цією проблемою.

У В'єтнамі традиційної вважається оренда байка або велосипедів. На велосипеді далеко не заїдеш, а ось байк вам може показати все узбережжя міста та інші місця, вартість оренди байка становить 7 доларів за добу плюс бензин рівний трохи більше одного долара за літр.

На велосипеді далеко не заїдеш, а ось байк вам може показати все узбережжя міста та інші місця, вартість оренди байка становить 7 доларів за добу плюс бензин рівний трохи більше одного долара за літр

Для оренди байка тут права не будуть потрібні, ви берете його на свій страх і ризик, так як у В'єтнамі просто божевільний рух, але все буде добре, якщо ви не полізе в центр міста.

Для оренди байка тут права не будуть потрібні, ви берете його на свій страх і ризик, так як у В'єтнамі просто божевільний рух, але все буде добре, якщо ви не полізе в центр міста

Де знайти дешеві квитки до В'єтнаму на літак?

Таким питанням задається кожен турист, який збирається відвідати В'єтнам самостійно, а ось як знайти дешеві варіанти квитків і як заощадити до половини вартості квитка на літак до В'єтнаму знає не кожен, тому читаємо дуже уважно статтю ' дешеві квитки до В'єтнаму на літак 'З Москви та інших міст Росії.

Ну ось, які гроші брати до В'єтнаму і як заощадити на життя у В'єтнамі ви тепер знаєте, особливо дана інформація в нагоді тим, хто подорожує самостійно , Саме для таких людей я пишу свої статті. Скільки брати грошей до В'єтнаму? Вирішувати вам, у кожного свої потреби, але мені з лишком вистачило 500 доларів на одну людину за два тижні. Все вдалих подорожей, будьте разом з travel-picture.ru і світ до вас стане ближче.

Які гроші брати до В'єтнаму?
На чому заощадити у В'єтнамі і скільки коштує життя В'єтнаму?
Всі хто коли-небудь мав намір або збирається вперше до В'єтнаму задавалися питанням як вигідно з'їздити до В'єтнаму і які гроші брати до В'єтнаму, скільки брати грошей до В'єтнаму?
Як і де можна обміняти гроші у В'єтнамі?
Скільки брати грошей до В'єтнаму?
Скільки брати грошей до В'єтнаму?
На чому заощадити у В'єтнамі і скільки коштує життя В'єтнаму?
Де знайти дешеві квитки до В'єтнаму на літак?
Скільки брати грошей до В'єтнаму?

Новости