Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бізнес імміграція в США ⋆ Отримання візи L-1

  1. Віза L-1
  2. Неімміграційний статус L-1
  3. 1. Зв'язки між американською і іноземною компаніями та інші аспекти бізнесу
  4. 2. Ваша робота за межами США
  5. 3. Ваша робота в США
  6. Чи сподобалася вам стаття?

Віза L-1   Якщо ви особисто (або компанія, в якій ви працюєте), відкриваєте нову справу або купуєте вже існуюче справу, то ви маєте право на статус L-1

Віза L-1

Якщо ви особисто (або компанія, в якій ви працюєте), відкриваєте нову справу або купуєте вже існуюче справу, то ви маєте право на статус L-1. Це найкращий шлях для іноземних компаній вийти на американський ринок, відкрити офіс для ведення торговельних та інших операцій, розширити свою діяльність в США.

Крім того, ви також отримуєте право звернення за спеціальної Грін Карткою для власників, виконавчих директорів і менеджерів міжнародних компаній (компаній, що мають філії в різних країнах). Це один з найпростіших і швидких шляхів стати постійним жителем США. Подали такі заяви відносяться до першої пріоритетною імміграційної категорії, що гарантує порівняно короткий термін оформлення документів на Грін Карту.

Майже будь-яка компанія в США (включаючи ті, якими володіють іноземні фірми або приватні особи) може спонсорувати зарубіжних партнерів для отримання робочої візи L-1 або Грін Карти. Спонсорами можуть бути компанії будь-якого типу і обсягу, від маленьких фірм до великих корпорацій. Віза L-1 є законним дозволом на роботу для іноземних бізнесменів, для відкриття або придбання справи в США.

Візою L-1 неімміграційний робочий статус надається вперше до трьох років (до одного року для нового офісу в США, див. Далі). Він може бути продовжений до семи років для виконавчих директорів і менеджерів. Ви також можете отримати Грін Карту в цей період.

Дружина (чоловік) і діти до двадцяти одного року можуть отримати статус L-2 як супроводжуючі особи. Це дозволить їм жити і вчитися в США а в деяких випадках і працювати.

Неімміграційний статус L-1

Для отримання статусу L-1, необхідного, щоб працювати в американській фірмі, повинні виконуватися наступні три умови:

1) наявність зв'язків між американською і іноземною компаніями;

2) наявність місця роботи в компанії за межами США;

3) наявність майбутньої роботи в компанії на території США.

Пам'ятайте, що вам доведеться зіткнутися зі складними юридичними процедурами. Знадобляться також переконливі докази того, що вищевказані умови існують.

1. Зв'язки між американською і іноземною компаніями та інші аспекти бізнесу

Робоча віза L-1 дозволяє співробітнику іноземної фірми перейти на роботу в пов'язану з нею фірму США.
Відповідно іноземна і американська фірми повинні бути пов'язані один з одним по одному або декількох каналах. Вони можуть ставитися один до одного як материнська і дочірня компанії, де материнська компанія володіє мінімум 50% капіталу дочірньої і здійснює контроль над її діяльністю. Як правило, про взаємозв'язки і контролі свідчить контрольний пакет акцій, яким володіє, материнська фірма.

Власник материнської компанії може бути приватною особою або приватної холдинговою компанією, яка володіє підприємствами в Америці і за кордоном. Іншими словами, ви як власник справи за кордоном відкриваєте (купуєте) справа в США. Таким чином, американська і іноземна фірми пов'язані один з одним загальним власником - вами. Якщо всі інші умови виконані, ви маєте право претендувати на статус L-1 і згодом - на Грін Карту

Два підприємства (або приватні особи) також можуть створити спільне підприємство в США. В цьому випадку необхідно представити угоду між двома сторонами про те, що обидві компанії здійснюють рівний контроль (50/50) і мають рівне «право вето» в спільному підприємстві. Зауважте, що материнська компанія може володіти менш ніж 50% акцій дочірньої, якщо вона успішно здійснює контроль над діяльністю останньої. У подібних випадках, крім документації про власність на акції, необхідно подати додаткові докази контролю над діяльністю дочірньої фірми.

Головний офіс може перебувати в США, офіс дочірньої компанії - за кордоном, або навпаки. Зарубіжна компанія (або приватний власник) може створити абсолютно нову справу в США або купити 50% або більше акцій вже існуючої справи. Таким чином, виникають необхідні ділові зв'язки між двома компаніями.

Однак фірмам необов'язково входити до складу корпорації. Іноземна компанія (або приватний власник) може відкрити філію або представництво головного офісу в США або за кордоном. В такому випадку філія (представництво) повинен мати спеціальний податковий ідентифікаційний номер, який кваліфікує його як американського роботодавця. (Відповідно американська фірма-роботодавець може належати іноземній компанії або приватній особі.)

Відзначимо, що корпоративний варіант співпраці більш зручний з точки зору заповнення імміграційних анкет, так як в цьому випадку набагато простіше довести необхідні відносини між іноземною і американської компаніями (шляхом подання документів на володіння акціями корпорації). Створення і оформлення корпорації в США здійснюються порівняно швидко і легко.

Нарешті, можна здійснити переклад співробітника з філії фірми за кордоном в її філія в США. Це означає, що обидва філії належать єдиної материнської компанії і контролюються нею або. приватною особою.

Існує ще кілька аспектів, на які потрібно звернути особливу увагу.

"Робити бізнес"

Незалежно від відносин між американською і іноземною компаніями, вони дійсно повинні «робити бізнес», тобто забезпечувати товарами і послугами населення США і мінімум однієї іншої країни. Фірма, яка існує тільки на папері і насправді нічим не займається в США (або за кордоном), вважається фіктивною.

Однак дочірні офіси не зобов'язані займатися міжнародною торгівлею або навіть вести справи між собою. Будучи пов'язані спільним власником, вони можуть займатися абсолютно різними видами діяльності в різних державах.

Протягом всього терміну перебування працівника в статусі L-1 в США діяльність фірми повинна носити міжнародний характер, тобто вона повинна активно працювати в США і мінімум в одній іншій країні.

розміри бізнесу

Закон не обумовлює мінімальні обсяг обороту і число працівників, необхідні для отримання статусу L-1. (Зміни в законодавстві можуть встановити подібний мінімум.) Також не встановлено мінімальний розмір інвестицій, якщо іноземна фірма (або приватна особа) відкриває нове або набуває вже існуюче справа в США. Тому і великі, і малі фірми можуть звертатися за статусом L-1 для переведення співробітників в американський офіс. Іноземне підприємство будь-якого розміру може відкрити філію або нову філію в США і перевести співробітника з-за кордону (включаючи власника / підприємця) для здійснення керівництва діяльністю цього підприємства.

Однак незважаючи на відсутність мінімальних вимог до масштабів діяльності, необхідні певний обсяг обороту і певне число співробітників, щоб довести імміграційній службі, що дана міжнародна компанія займається продуктивною діяльністю в США і за кордоном. Неофіційний встановлений мінімальний оборот іноземної фірми повинен становитиме 200 000 долл. Цей же показник відноситься до вже існуючої американської компанії і новому підприємству, які повинен досягти цього мінімуму протягом першого року існування. Мінімальна кількість співробітників - по три-чотири на іноземній і американської фірми. Нове підприємство також має забезпечити роботою мінімум трьох осіб протягом першого року існування. Негласне правило: чим більше - тим краще.

Оскільки цифри є неофіційними, то навіть їх наявність не гарантує отримання статусу L-1. Заява розглядається експертом імміграційної служби, який повинен визначити, рентабельна чи дана фірма і чи достатньо підстав для переведення співробітника в американський офіс.

У деяких випадках підприємство, яке не відповідає умовним мінімальним вимогам (див. Вище), може отримати статус L-1 для співробітника. Іноді створення спільних підприємств з іншими компаніями може дозволити маленькому підприємству перевести співробітника для роботи в США.

2. Ваша робота за межами США

Ви можете перевестися в США з іноземної компанії, якщо ви займаєте посаду виконавчого директора, менеджера або є фахівцем. Ви повинні працювати в даній компанії протягом одного року безперервно (час роботи обчислюється протягом останніх трьох років). Час, проведений на території США в статусі В, не включається до стажу роботи за кордоном, але і не порушує безперервність стажу роботи протягом цього року. Ви можете перевестися на нове, вже існуюче або придбане вами (вашою фірмою) підприємство в США.

Категорії «виконавчий директор», «менеджер» і «спеціаліст» мають конкретні визначення в імміграційному законодавстві США. Не кожна людина, що відноситься до вищевказаних категорій в своїй компанії, може претендувати на статус L-1.

Виконавчий директор

В обов'язки виконавчого директора входять безпосереднє керівництво діяльністю фірми, визначення нових завдань, прийняття серйозних рішень. Виконавчий директор підпорядковується тільки безпосередньо вищим посадовим особам або раді директорів. До цієї категорії відносяться директори великих корпорацій, начальники відділів середніх компаній, власники або директора малих підприємств.

Менеджер

Менеджер безпосередньо керує іншими менеджерами або фахівцями. Він має повноваження наймати, звільняти і переводити співробітників. Однак не обов'язково керувати іншими людьми для отримання статусу L-1. Ви маєте право на отримання статусу L-1, якщо ви входите в керівну ланку компанії і відповідаєте за конкретну операцію або напрямок діяльності відділу фірми.

[Su_quote] Увага! Виконавчі директори та менеджери малих підприємств [/ su_quote]

Щоб отримати статус L-1, виконавчий директор повинен безпосередньо керувати діяльністю компанії, а менеджер - людьми або конкретними операціями. У бас можуть виникнути проблеми, якщо у ваші основні обов'язки входить виробництво продукції або надання послуг. Наприклад, директор автосервісу, який сам виробляє ремонт машин, а не керує підлеглими, не зможе отримати статус L-1 як виконавчий директор.

Щоб ви відповідали визначенню «менеджер», вашими підлеглими повинні бути також менеджери, які, в свою чергу, керують іншими. Іншими словами, ви повинні стояти мінімум одним рангом вище своїх співробітників-менеджерів. Якщо ви не керуєте іншими менеджерами (наприклад, керуючий на фабриці керує робочою бригадою), ви не можете отримати статус L-1 як менеджер. Однак ви можете претендувати на статус L-1 як менеджер першого рівня, якщо в вашому підпорядкуванні знаходяться фахівці. Фахівцями в даному випадку вважаються працівники, які мають вищу освіту, необхідну для виконання їх роботи.

Керівництво певної операцією компанії, а не людьми також може дозволити вам отримати статус L-1 як менеджеру. Однак така заява вимагає більш складного юридичного обґрунтування.

Такі особи, як юристи або бухгалтери, які відкрили філії спеціалізованих іноземних фірм, в основному повинні виконувати функції виконавчого директора або менеджера, що, однак, не заважає їм надавати і професійні послуги.

спеціальні знання

Співробітником зі спеціальними знаннями вважається той, хто володіє знаннями в певній галузі діяльності підприємства (продукція, послуги, обладнання, технології, менеджмент і т.д.) і знає, як застосувати ці знання на міжнародному ринку. Категорія «спеціальні знання» часто використовується для перекладу в американську компанію техніків і інших фахівців. До неї також відносяться сфери, які знаходяться під захистом закону: авторські права на винаходи, інтелектуальна власність, складні технології і виробництва. Співробітники, які переводяться в американський офіс по категорії «спеціальні знання», можуть зіткнутися з певними труднощами, якщо областю їх знань є сама специфіка роботи фірми. В такому випадку вам доведеться переконати імміграційну службу в тому, що даний співробітник насправді має спеціальні знання, а не просто володіє загальними знаннями, як і будь-який інший співробітник компанії.

3. Ваша робота в США

Ваші обов'язки в американському офісі повинні відповідати посади виконавчого директора, менеджера або працівника зі спеціальними знаннями, як було показано раніше. Для нового офісу (існуючого менше року) імміграційна служба надає один рік на розвиток виробництва. Розглядаючи заяву на продовження статусу L-1, імміграційна служба перевіряє обсяг обороту фірми, число співробітників і т.д. для того, щоб визначити, чи потребує дане підприємство в постійній присутності виконавчого директора або менеджера.

Д.Коен

Вартість послуг з оформлення візи (статусу) L1 становить 6.000 USD

Подробиці за запитом:

Подробиці за запитом:

Чи сподобалася вам стаття?

Натисніть на відповідну зірку!

Submit Rating

Середній рейтинг / 5.

Новости