Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рецепт макаронів з грибами

  1. Рецепт макаронів з грибами у вершковому соусі
  2. складові
  3. Рекомендації до приготування
  4. варіанти подачі
  5. варіанти приготування

Шановні читачі, сьогодні будемо готувати з вами дуже швидкий, але шалено смачний обід. Зараз я говорю про макаронах з грибами, сиром і куркою. Поєднання цих інгредієнтів звучить заманливо, тому я вже зараз перебуваю в передчутті отриманої смакоту.

Готувати цю страву дійсно дуже просто і швидко, а рецепт легкий, з ним впорається навіть початківець кулінар. Коли гості на порозі або хочеться нагодувати себе і свою сім'ю смачно і при цьому не довго готувати, така страва стане для вас ідеальним.

Отже, давайте розглянемо докладно весь процес приготування макаронів з куркою і грибами у вершковому соусі.

Рецепт макаронів з грибами у вершковому соусі

Кухонна техніка та посуд: обробна дошка, ніж, сковорода, кришка, варильна плита.

складові

Макарони 250 г Куряча грудка 500 г Гриби 130 г Лук 1 шт. Часник 2 зубчики Сливки 33% 200 г Вода (бульйон курячий) 350 г Сир моцарела 100 г Сир пармезан 25 г Оливкова олія (будь-яку рослинну) 3 ст. л. Сіль 1 ч. Л. Перець 0,5 ч. Л. Базилік сушений 1 ч. Л. Орегано 1 ч. Л. Мускатний горіх ¼ ч. Л. Петрушка 1 пучок

Рекомендації до приготування

  • Для цього рецепта можете використовувати воду або курячий бульйон. Хочу зауважити, що з бульйоном блюдо буде ще ситніше.
  • Оливкова олія можете замінити на будь-яку рослинну на ваш розсуд.
  • Макарони також беріть ті, які вважаєте за краще.
  • Часник при бажанні можете не використовувати.
  • Гриби рекомендую використовувати печериці, але ви можете брати будь-які.

покроковий рецепт

  1. Розігріти сковороду на вогні, додати 3 ст. л. рослинного масла і дати йому нагрітися. Я вирішила використовувати оливкову олію високої якості.
    Шановні читачі, сьогодні будемо готувати з вами дуже швидкий, але шалено смачний обід
  2. Очистити і помити 2 зубчики часнику. Розчавити їх ножем і дрібно нарізати. Надіслати часник в сковороду з маслом.
  3. Очистити одну цибулину, помити її, нарізати дрібними кубиками і відправити на сковороду. Обсмажити овочі до золотистого кольору.
  4. Помити 130 г грибів. Очистити і нарізати дрібними кубиками. Висипати їх в сковороду до цибулі, обсмажити, періодично помішуючи.
  5. Промити 500 г курячого філе і нарізати кубиками. Надіслати м'ясо до продуктів в сковороді.
  6. М'ясо обсмажити до світлого кольору, додати сіль, перець за смаком, по чайній ложці сушеного базиліка і орегано. Додати ¼ ч. Л. мускатного горіха, який зможе надати пікантності вершковому соусу. Все перемішати, щоб спеції потрапили в гарячий жир і віддали свій аромат.
  7. Додати до продуктів 200 г вершків. Для цього соусу краще використовувати вершки жирністю від 30%.
  8. Додати 350 г води, можна гарячої. Замість води можна використовувати курячий бульйон. Тепер вам потрібно зняти пробу на сіль і спеції. Якщо буде чогось не вистачати, додайте відсутній інгредієнт за своїм смаком і бажанням.
  9. Пора висипати до м'яса макарони. Для цього достатньо 250 г продукту. Готувати їх потрібно такий період часу, який вказаний на упаковці. Під час гасіння вам необхідно буде перевіряти їх на готовність. Накрити продукти кришкою і періодично помішувати.
  10. Натерти на тертці 100 г сиру моцарелла, 25 г сиру пармезан і відправити до повністю готовим продуктам. Все перемішати, вимкнути вогонь, додати зелень подрібненої петрушки. При подачі зверху можна покрити макарони сиром, який зайвим не буває.

відеорецепт

Шановні кулінари, тепер пропоную вам зайнятися переглядом короткого відео, в якому дуже детально розказано, як приготувати макарони з грибами. Ви побачите, як правильно підготувати продукти та якими будуть макарони з білими грибами при повній готовності.

варіанти подачі

  • За таким же рецептом ви можете використовувати сметану і приготувати макарони з грибами в сметанному соусі. Просто замініть нею вершки, використовуючи таку ж кількість.
  • Це повністю самостійне блюдо, яке можна подати в порційних тарілках, присипавши зверху сиром пармезан і зеленню.

Це повністю самостійне блюдо, яке можна подати в порційних тарілках, присипавши зверху сиром пармезан і зеленню

варіанти приготування

  • Макарони є досить поширеним продуктом в раціоні нашого харчування. Їх можна поєднувати з м'ясом, рибою, овочами, молочними продуктами та спеціями. Зараз хочу поділитися з вами ще деякими смачними і простими рецептами приготування макаронних виробів, які стануть відмінним обідом або вечерею для вас і вашої родини.
  • Мій чоловік готує часто макарони з шинкою і грибами. Ви теж можете насолодитися смаком цієї страви. Використовуйте вищевикладений рецепт, замість курки додайте шинку і отримаєте чудове, ситне другу страву.
  • Дуже легкими є -макарони з овощамі-, які готувати просто і швидко. Таке блюдо стане відмінним перекусом протягом дня. Моя мама часто готує його в теплу пору року, коли хочеться чогось ситного і свіжого і при цьому заощадити свій час.
  • Рекомендую скористатися простим рецептом -салат з макаронамі-. Це досить популярна страва ще з 90-х років. До речі, макарони можна поєднувати з різними інгредієнтами для приготування смачних і апетитних салатів, які навіть зможуть прикрасити ваш святковий стіл.
  • А ось улюблена страва мого дитинства - молочний суп з макаронами . Я дуже люблю готувати його до сих пір зі свіжим фермерським молоком і дрібної вермішеллю. Якщо серед вас є любителі такої «дитячої» їжі, то рекомендую скористатися моїм рецептом.
  • І наостанок поділюся з вами ідеєю створення макаронів з креветками . Ця страва дуже елегантне і вражаюче. Рекомендую частіше його готувати для себе, сім'ї і гостей. Для його приготування вам знадобиться не більше 20 хвилин.

Шановні кулінари, мені дуже приємно ділитися з вами такими простими рецептами смачних макаронів. Сподіваюся, я змогла стати вам корисна, і на вашій кухні вже чекає домочадців смачний обід. Якщо у вас виникли будь-які доповнення або пропозиції, поділіться ними в коментарях, я обов'язково врахую. А тепер хочу побажати вам успіхів і приємного апетиту!

Новости