Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Човен з біженцями зазнала аварії біля турецького узбережжя, загинули близько 40 осіб

Судно прямувало в сторону грецького острова Лесбос і затонуло неподалік від міста Айваджик. В ході рятувальної операції турецької берегової охорони вдалося врятувати 75 осіб

Човен з мігрантами зазнала аварії біля берегів Туреччини, загинули не менше 39 людей, повідомляє Anadolu Agency . За інформацією агентства, серед жертв є вихідці з Афганістану, Сирії та М'янми, а також діти.

Судно прямувало в сторону грецького острова Лесбос і затонуло неподалік від міста Айваджик. В ході рятувальної операції турецької берегової охорони вдалося врятувати 75 осіб, вказує AA.

Пошуки людей, які перебували в човні, тривають.

Люди залишають країни Близького Сходу через неспокійну суспільно-політичної обстановки, в тому числі і з-за забороненої в РФ терористичної організації "Ісламська держава" (ІГ, Даіши ). Нелегальні мігранти масово переправляються в Євросоюз навіть через Середземне море. Тільки на маршруті від Лівії до Сицилії в 2014 році загинули майже п'ять тисяч людей.

Потрапивши в ЄС, мігранти починають масово "переселятися" в багатші країни. Через це кордону періодично доводилося тримати під особливим контролем, а кілька разів навіть перекривався тунель під протокою Ла-Манш. У деяких країнах навіть хотіли будувати стіни .

За даними Міжнародної організації з міграції, за цей час в Егейському морі, яке омиває береги Греції і Туреччини, затонули близько 800 мігрантів.

Новости