Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Найпопулярніші пам'ятки Греції

  1. острів Елафонісі
  2. Едесса
  3. Акрополь
  4. Парфенон
  5. храм Гери
  6. Родос - Острів Лицарів

Море, острови, пам'ятки часів античності, православні святині і пишність природи - це складові Греції, популярні пам'ятки Греції для Вас в нашій статті.

острів Елафонісі

Острів Елафонісі - перлина Греції. Пляж на безлюдний острівець, розташованим зовсім поруч з Критом, як магнітом притягує туристів зі всіх країн. А причиною всьому - пісок, білосніжний, місцями рожевий завдяки дрібним осколках черепашок. Бірюзова гладінь моря в поєднанні з рожевим піском створюють п'янке відчуття тропічного раю.

Едесса

Едесса перекладається як «місто на воді». Важко знайти на землі така кількість різноманітних водоспадів, струмуючих в одному місці. Найбільший з них - Каранос, він досягає сімдесяти метрів у висоту. Каскади вируючої води заворожують, захоплюють, викликають трепет.

Акрополь

В Афінах, столиці Греції існує ще одне диво. Неперевершений за масштабністю Акрополь чарує і вражає своїм розмахом. Фортеця була збудована на важкодоступній височини і являє собою ансамбль храмів та інших споруд. Сучасний Акрополь сконцентрував навколо себе всі визначні пам'ятки Афін. В даний час проводиться реконструкція цієї частини історії.

Парфенон

Парфенон є частиною цього ансамблю. Яскравий античний храм Парфенон, був зведений на честь богині Афіни, покровительки міста. Колони храму, виконані з мармуру, стоять під кутом, схиляючись всередину. Слонова кістка і дорогоцінні метали доповнюють благородний мармур. У центрі розташовувалася скульптура Афіни, дочки верховного Бога Зевса.

храм Гери

В Олімпії є найдавніший храм Греції, присвячений богині Гері - покровительці шлюбу і родинної любові, він межує з храмом Зевса. До наших днів збереглися лише фундамент, кілька колон і ступені Храму Гери. Храм кілька разів перебудовувався, але і це не врятувало його. Існує думка, що всьому виною землетрусу, які зруйнували граціозна будова.

Родос - Острів Лицарів

Справжньою скарбничкою середньовічних будівель, каплиць, монастирів і археологічних розкопок є Родос - «Острів Лицарів». Один з великих островів, Родос, раніше входив в Сім Чудес Древнього Світу. Історики досі не прийшли до єдиної думки про походження назви цього дивовижного місця.

На Родосі вдало є сусідами старовинні будівлі і сучасна весела нічне життя. Величезна кількість барів, ресторанів і галасливих курортів переносять в запальний і феєричний нічний спосіб відпочинку. На острові дуже часто проводяться змагання з серфінгу. А трохи дикі і маловивчені пляжі тільки притягують гостей з усього світу.

Важливим привертає фактором відпочинку в Греції є неперевершена кухня та добродушність чарівних місцевих жителів.

Звичайно це лише мала частина популярних пам'яток Греції, якими ви зможете насолодитися відправившись на відпочинок до Греції .

Новости