Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Візи в Грецію та Чехію: тепер в Челябінську

Південноуральські туристи вже на наступному тижні зможуть здавати відбитки пальців і документи для отримання грецьких і чеських віз в Челябінську. 20 червня в місті планується відкриття візового центру. Гравці ринку вітають дане нововведення, кажучи, що завдяки цьому багато відпочиваючі зможуть заощадити час і гроші. На яких умовах можна буде оформити візу в Челябінську і скільки коштують найпопулярніші напрямки відпочинку сьогодні - читайте в нашому матеріалі. Південноуральські туристи вже на наступному тижні зможуть здавати відбитки пальців і документи для отримання грецьких і чеських віз в Челябінську

Спільний федеральний проект по відкриттю сервісно-візових центрів запустили «Промсвязьбанк» і компанія VFS Global. Візові центри, які розташовані в будівлях офісів банку і працюють тільки на прийом документів, а також отримання паспортів з грецької візою, організовані через службу доставки, вже доступні в Сургуті і Томську. Найближчим часом планується відкриття аналогічних центрів і в Челябінську.

У Промсвязьбанк розповіли, що технічне відкриття візового центру планується 17 червня. А він почне працювати 20 червня. Оформлення візи буде можливо в Грецію та Чехію. Якщо туристи планують відправитися в інші країни, то доведеться звертатися до візових центрів Єкатеринбурга або Москви.

У банку пояснили, що вартість подачі документів на отримання візи складається з двох складових: візовий (консульський) збір і сервісний збір. «Як для Чехії, так і для Греції розмір візового збору становить 35 євро. Оплата здійснюється в рублях за внутрішнім курсом посольства, але курс по Чехії змінюється щодня, тому точна сума в рублях відома тільки в день подачі. Що стосується Греції, то тут курс змінюється раз на місяць », - говорить регіональний директор операційного офісу« Челябінський »Промсвязьбанка Олексій Юхачов.

На червень курс євро до рубля для Греції складає 73 руб. Таким чином, розмір візового збору для Греції для громадян Росії становить 2555 руб. А сервісний збір для Чехії складає 25 євро за внутрішнім курсом посольства. Для Греції - 20 євро.

Експерт зазначає, що завдяки візового центру в Челябінську багато туристів зможуть заощадити, так як сервісні збори, які будуть братися, нижче витрат на бензин, який знадобиться для поїздки в Єкатеринбург і назад. До того ж економиться час. Разом з тим, Олексій Юхачов додав, що непогано було б розширити географію країн, в які можна оформити візи на території Челябінська.

Раніше ЗМІ писали, що візовий центр відкриє і «Совкомбанк», проте в банку нам повідомили, що дана інформація є помилковою. У них візових центрів немає і не буде.

У туристичному бюро «Супутник» пояснили, що сьогодні в Челябінську вже працюють два візових центру - Італії та Угорщини. Також є пункт прийому на візи в США, а також «Поні Експрес», де допомагають при повторному зверненні за американською візою. В цілому генеральний директор турбюро «Супутник» в Челябінську Людмила Мосіна пояснила, що здавати біометрії і документи на візу в банку - недоцільно. «Багато буде питань з підготовки фахівців, а механізми роботи через банки ще не визначені», - пояснила фахівець, додавши, що, незважаючи на це, швидше за все в Челябінську будуть ще відкриватися візові центри.

Як відзначають гравці ринку, відпочинок в Чехії актуальний круглий рік, а ось Греція має яскраво виражену сезонність - попит збільшується в літній період. У туристичній компанії «Дан» розповіли, що вартість туру в Грецію сьогодні досить низька, особливо перед вильотом. Є пропозиції, порівнянні за ціною з турами до Туреччини та Єгипту. «Вартість туру може починатися від 15 тис. Руб. на людину в червні і зміняться залежно від дати поїздки, термінів перебування, рівня готелю. Вартість оформлення грецької візи - від 65 євро на дорослого », - відповіла керівник відділу прямих продажів ТОВ« Дан »Ольга Суркова. У візовому відділі компанії повідомили, що нові можливості по здачі документів і відбитків пальців в Челябінську - дуже приємна новина, але зараз ця система знаходиться в стадії тестування, тому більш детальну інформацію щодо цін на візи можна буде дізнатися після відкриття грецького візового центру. «Я думаю, можна орієнтуватися на ціни візово-італійського центру, де віза коштує три тисячі рублів, - міркує керівник візового відділу ТОВ« Дан »Ольга Лясіна. - 35 євро - це консульський внесок. По всіх країнах шенгенської угоди він однаковий. А тут питання буде в вартості сервісного збору - або він буде нижче італійського візового центру, або - на рівні ».

Заступник директора «ТО Русь-Тревел» Ніна Кисельова відзначила, що з пляжного напрямки зараз Греція одна з найдоступніших. Вартість залежить від дати вильоту. «Зараз в Грецію можна полетіти за 20 тис. Руб. на людину на 10 ночей. У вартість входить проживання, переліт, трансфер, медична страховка. Додатково оплачується віза - 65 євро (приблизно 4750 руб.) », - каже Ніна Кісельова, додавши, що в липні, коли почнеться високий сезон, ціни зростуть. За сьогоднішнім курсом євро в середині липня мінімальна вартість на одну людину в Грецію буде починатися від 25 тис. Рублів плюс віза. «Якщо проходити дактилоскопію в Єкатеринбурзі, - продовжує фахівець - вартість візи не зміниться, але зростуть витрати часу. На поїздку доводиться витрачати цілий день і цей день треба ще знайти в своєму робочому графіку », - додала вона.

Чехія, за словами Ніни Кисельової, теж одна з затребуваних країн, але серед екскурсійних та лікувальних напрямків. «Вартість в червні семиденного туру в Прагу починається від 15 тис. Руб. У вартість входить авіапереліт, проживання, харчування, медична страховка. Додатково оплачується віза, паливний збір. Вартість візи становить 75 євро (приблизно 5,5 тис. Руб.) Паливний збір авіакомпанії становить 132 євро (9630 руб.). Технологія за візами до Чехії така ж », - пояснила Ніна Кисельова.

Тим часом представники турагентств відзначили, що крім Греції та Чехії челябінці активно цікавляться Чорногорією, Іспанією і Тунісом.

Новости