Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Традиційні грецькі сніданки в Афінах

Насправді, в Греції сніданків не приділяється така велика увага, як, скажімо, у Великобританії, і багато місцевих часто вважають за краще смачної ранкової трапези чашку кави і сигарету, іноді закушуючи все це місцевим бубликом або інший несуттєвою випічкою. Проте, в Греції існує цілий ряд страв, які ідеально підходять для культурного сніданку: численні пироги з різними начинками, млинці і каші. Все це приправлено яскравим смаком, кумедними грецькими назвами і нагадує цікавий грецький атракціон. Отже, що ж варто замовити на сніданок, вирушаючи в головне місто Греції.

Галатопіта

Галатопіта - це знаменитий грецький пиріг, який любив навіть давньогрецький бог Гермес, відповідно до книги австралійської фентезі-письменниці Сесілії Дарт-Торнтон The Lady of the Sorrows Галатопіта - це знаменитий грецький пиріг, який любив навіть давньогрецький бог Гермес, відповідно до книги австралійської фентезі-письменниці Сесілії Дарт-Торнтон "The Lady of the Sorrows". Готують його з манної крупи і їдять як в свежеприготовленном гарячому вигляді, так і на наступний день, після того, як він постоїть в холодильнику.

За Галатопітой вирушайте в ресторан Нового Музею Акрополя , Кращий вигляд для ідеального сніданку в Афінах просто не знайти.

Тіганітес з медом і волоськими горіхами

Традиційні грецькі оладки Тіганітес можна сміливо віднести до античної кухні, адже перша згадка про них було зроблено ще в 6 столітті до нашої ери давньогрецьким поетом Кратінусом, який із захопленням описував теплий пар, що виходить вранці від гарячих оладок Традиційні грецькі оладки Тіганітес можна сміливо віднести до античної кухні, адже перша згадка про них було зроблено ще в 6 столітті до нашої ери давньогрецьким поетом Кратінусом, який із захопленням описував теплий пар, що виходить вранці від гарячих оладок. У той час їх подавали з медом, фруктами і волоськими горіхами, проте, тих пір мало що змінилося, і в Греції навіть сьогодні майже в будь-якому закладі, де подають сніданок, можна знайти традиційні Тіганітес з медом і волоськими горіхами. Для цього не обов'язково шукати краще кафе, адже це той сніданок, який приготувати погано майже неможливо. Тому рекомендую прогулятися по місту і спробувати традиційні Тіганітес в першій же придивилася таверні.

Трахкала з фетою

Трахкала - це своєрідна каша, приготована з ферментованого молока і пшеничної крупи Трахкала - це своєрідна каша, приготована з ферментованого молока і пшеничної крупи. Для її приготування в домашніх умовах молоко залишають на кілька днів до повного прокісанія і потім уварюють разом з пшеничного крупою. Готову суміш сушать на сонці. Після цього готову траханье варять з молоком і як правило додають фету. Не дивлячись на те, що за зовнішнім виглядом трахає дуже нагадує кашу, за смаком звичайно вона на неї зовсім не схожа. Можливо, такий сніданок не стане вашим самим приємним враженням про Грецію, але спробувати це традиційне блюдо однозначно варто. Щоб по-справжньому перейнятися траханье, краще зайнятися її приготуванням разом з місцевими друзями, які розкажуть про всі тонкощі цього незвичайного страви.

Кулура

Грецькі ароматні бублики з кунжутом родом із Салоніків - одна з найулюбленіших випічок греків, яку вони їдять як правило з сиром Гравьера або соусом на йогуртовій основі дзадзікі Грецькі ароматні бублики з кунжутом родом із Салоніків - одна з найулюбленіших випічок греків, яку вони їдять як правило з сиром Гравьера або соусом на йогуртовій основі дзадзікі. Цей простий сніданок хороший тим, що його можна купити в будь-пекарні і є прямо на ходу, розглядаючи класичні пам'ятки Афін. Проте, рекомендую все ж заглянути в одну з найвідоміших пекарень в місті Pnyka (Адреса: Petraki 24, Syntagma). Щодня з 7 ранку (крім неділі) тут випікають можливо найсмачніший хліб в Афінах.

Тіропіта

Тіропіта - це грецький пиріг з тіста філо з сирною начинкою з фети, яєць, вершкового масла і йогурту Тіропіта - це грецький пиріг з тіста філо з сирною начинкою з фети, яєць, вершкового масла і йогурту. Тіропіта буває самих різних форм, від круглого торта до маленьких трикутників. Вона продається буквально на кожному кроці, тому цей грецький сніданок знайти буде дуже просто.

Обов'язково купите Тіропіту в цьому царстві грецьких пирогів - крамниці Арістон (Адреса: Voulis 10, Syntagma). Вона відкривається близько 7 ранку кожен день, крім неділі. До речі, ця маленька пекарня вважається однією з головних визначних пам'яток Афін, адже тут готують дуже смачні грецькі пироги за традиційними рецептами з 1906 року.

Грецький йогурт з тімьяновой медом

Уявити собі традиційний грецький сніданок без грецького йогурту практично неможливо Уявити собі традиційний грецький сніданок без грецького йогурту практично неможливо. На його основі готують соуси, його використовують для приготування пирогів і, звичайно ж, він заслуговує на те, щоб бути сьеденним не будучи в складі іншої страви. Мабуть, найпопулярніший йогурт в світі, його дійсно можна назвати одним з кращих грецьких сніданків, особливо в поєднанні з тімьяновой медом, так улюбленому в цій країні.

Найкраще місце для знайомства з цим грецьким йогуртом - кафе Stani (Адреса: Marika Kotopouli 10, Omonia), в якому продають десерти на молочній основі з 1931 року. Його виготовляють з овечого молока, яке привозять з ферм неподалік від Афін, так що виходить супер-локальний продукт, свіжий і дуже смачний. Подають йогурт традиційно не тільки з медом, а й волоськими горіхами.

Кава з Узо

Кава з додаванням анісової аперитив Узо - традиційний спосіб приготування кави грецьких ченців. Цей напій зовсім точно підбадьорить сутра абсолютно кожного. Рекомендую все ж не купувати його окремо, а замовляти разом з щільним сніданком, щоб день пройшов не тільки напідпитку, але також і дуже продуктивно.

Новости