Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що подивитися в Греції в Халкідікі, на Родосі і в Афінах з дітьми і без (сезон 2019)

  1. Що є в Афінах?
  2. Національний археологічний музей Афін
  3. храм Зевса
  4. Дельфійський Оракул
  5. Гора Олімп
  6. Чим зацікавить туристів острів Крит?
  7. ущелина Самарь
  8. Пам'ятки острова Родос
  9. Халкідікі

Всі відпочиваючі направляються в Середземномор'ї з різними цілями

Всі відпочиваючі направляються в Середземномор'ї з різними цілями. Одні хочуть погрітися на пляжі і купуватися в теплому морі, а інші бажають відвідати численні місця Стародавньої Греції. Так що подивитися в Греції, щоб запам'ятати цю країну з кращого боку? Тут дуже багато різних стародавніх пам'яток, які просто зачаровують людини своєю величчю.

Для всіх бажаючих відпочити біля моря, потрібно нагадати, що географічно Греція розташована в субтропіках. Завдяки цій особливості, купальний сезон можна почати ще в травні. На початок літа морська вода може прогрітися до + 19С. Ну а влітку вода ще тепліше, її температура може досягти + 25С, а восени + 23С. Так що для всіх любителів пляжного відпочинку, найкраще підійде чилипень серпень. У той же самий час, відвідувати визначні пам'ятки цієї великої країни не дуже комфортно через спеку.

Найкращим часом для культурного туризму в Греції є весна або осінь.

У цей період кількість туристів суттєво зменшується, та й обслуговування стає набагато вище, тому що клієнтів менше. Навесні в цій країні дуже цікаво, оскільки греки святкують православний Великдень, а тут її відзначають дуже урочисто. У зимовий період туристів тут ще менше, але все ж повноцінно насолодитися всіма пам'ятками заважають часті дощі. Детальніше про те, коли краще їхати до Греції розповідається тут .

Є такий вислів: "В Греції є все", саме вона якнайкраще підійде, щоб охарактеризувати цю дивовижну країну. Привітні місцеві жителі, відмінне обслуговування в готелях, красива природа, відмінний клімат, стародавні пам'ятки - все це поєднує в собі Греція.

Перш за все потрібно сказати, що Греція розділена на материкову і острівну частину. Якщо почати свою подорож з материка, то краще за все відразу відправитися в серці країни - Афіни.

до змісту ↑

Що є в Афінах?

Акрополь

Акрополь

Якщо ви вирішили відвідати Афіни, цей древній і чудовий місто, то необхідно зайти в Акрополь, що в перекладі з грецького означає "верхнє місто". Це велика фортеця, яка в стародавні часи служила захистом жителів від вторгнення в місто ворогів. На території акрополя розташований храм богині війни Афіни, Ерехтейон, святилище богині перемоги Ніки, а також безліч скульптурних композицій і стародавня архітектура будівель. Їх вік більш ніж дві тисячі років. Відвідуючи Акрополь, потрібно слушно одягнутися, оскільки доведеться багато ходити, підніматися по сходах, які досить слизькі.

У Акрополі знаходиться всесвітньо відомий музей, в якому зберігаються різні старожитності, орнаменти і герби.

до змісту ↑

Національний археологічний музей Афін

У цьому закладі зібрано безліч художніх творів, які просто необхідно побачити. У музеї ви можете побачити багато визначних пам'яток Греції, так що це забере у вас багато часу:

  • Статуя Зевса з бронзи, яка була привезена з мису Артемісоін.
  • Відвідувачі можуть насолодитися так званої каскою Агамемнона, яка насправді є похоронної маскою великого царя, який помер багато століть назад. Цей експонат знайшли в Мікенах.
  • Стела Гегассо.
  • Увага людей приваблює частину статуї, а саме голова грецької богині Гігієї.

Крім цього, в Національному археологічному музеї Афін відвідувачам представлені різноманітні микенские знахідки, наприклад, золоте зброю і жіночі прикраси.

до змісту ↑

храм Зевса

Що можна подивитися в Греції з дітьми, так це храм Зевса, або, як його ще називають, Олімпіон, який розташований в центрі Афін. У своєму класичному вигляді цей храм був завершений ще в четвертому столітті до нашої ери. Довгий час ця споруда вважалося найбільшим храмом у всій Елладі. При його будівництві використовували мармур. Будівля підтримували 104 колони, кожна з який була 17 метрів заввишки.

На сьогоднішній день від бувалого величі залишилося тільки 15 колон. Прийнято вважати, що цей храм частково зруйнувався в Середні століття, під час сильного землетрусу. Його чітко видно з Акрополя, оскільки храм Зевса знаходиться всього лише за півкілометра від нього. Фактично всі історичні місця не важко обійти пішки, оскільки вони знаходяться близько до Акрополя.

до змісту ↑

Дельфійський Оракул

Однією з головних визначних пам'яток Греції є Дельфійський храм, який розташовується в кам'яному амфітеатрі гори Парнас. У стародавні часи дельфийский оракул грав дуже важливу роль в житті греків, без нього не приймалося жодного важливого рішення з приводу майбутнього країни. Але, на жаль, на сьогоднішній день від нього залишилося тільки кілька колон.

Також всім туристам необхідно відвідати археологічний музей Дельф, в якому є безліч різних історичних експонатів. "Родзинкою" музею вважається бронзова статуя Дельфійського Візничого. Не дивлячись на те, що вона була відлита ще в п'ятому столітті до нашої ери, статуя відмінно збереглася і вражає чіткістю ліній всіх відвідувачів музею.

до змісту ↑

Гора Олімп

Для всіх шанувальників грецької міфології основною метою подорожі є можливість піднятися на прекрасну гору Олімп. Немає потреби розповідати багато про це місце, адже, напевно, всі знають, що виходячи з міфології, там жили грецькі боги. Гора Олімп - найвища в цілій Греції. Це чудове місце, де можна відпочити в будь-який час року, оскільки тут багато магазинів і готелів, а вони додадуть комфорту під час вашої міфологічне подорож.

Для всіх любителів екстремального спорту є можливість піднятися на гору, але для цього вам потрібно бути впевненим у своїх силах і у відмінній фізичній формі. Точкою сходження вважається Литохоро, оскільки сюди легко дістатися поїздом зі столиці Греції.

до змісту ↑

Чим зацікавить туристів острів Крит?

Кносський палац

Найпопулярнішою архітектурною пам'яткою цього величезного острова є Кносский палац. Згідно з легендою, його побудував великий проектувальник Дедал для царя Міноса. У міфах говориться, що в глибині цього палацу, який складається більш ніж з 300 кімнат, жило чудовисько з тілом людини і головою бика, яке називалося Мінотавр. Йому регулярно давали на поживу або юнака, або дівчат.

Для всіх любителів грецьких міфів і цінителів архітектури просто необхідно відвідати цей палац, щоб трохи поринуть у всю красу стародавнього життя, вдихнути життя Стародавньої Греції. До того ж в палаці є величезна бібліотека, яка налічує більш ніж дві тисячі глиняних табличок.

до змісту ↑

ущелина Самарь

Всім відвідувачам цього дивного острова неодмінно потрібно відвідати заповідник - ущелині Самарь, яке має довжину вісімнадцять кілометрів. Тут мешкають рідкісні види квітів і рослин, тварин і птахів. Цей величезний заповідник відкритий для всіх відвідувачів з травня до жовтня. Після того як ви відвідаєте його, то непоганим варіантом буде викупатися на теплому пляжі Лівійського моря, яке славиться своєю чистотою і проживанням різних видів морських істот.

Ще однією визначною пам'яткою цього острова є монастир Топлу, який розташований неподалік від містечка Сітія. Він був побудований ще в чотирнадцятому столітті, але на сьогоднішній день за допомогою багатьох реставрацій архітектори повернули йому колишній вигляд.

Пройшовшись довгими коридорами цього приміщення, ви можете поринути в реальний період античності, оскільки цей монастир зроблений в даному стилі. Приблизно в тридцяти кілометрах від цього монастиря розташована інша пам'ятка - долина фінікових пальм. Це єдине місце в Європі, де росте більш ніж 5000 пальм.

до змісту ↑

Пам'ятки острова Родос

Свою популярність цей острів отримав завдяки величезній статуї - Колос Родоський. У середньовіччі цей острів був базою хрестоносців, які періодично здійснювали Хрестові Походи. Саме цим пояснюється стиль всіх пам'яток, які переносять відвідувачів у середньовіччі.

Що можна побачити на Родосі всім любителям античної культури? Туристам цікаво буде відвідати руїни середньовічного замку - палац Великого Магістра. Зацікавить всіх цінителів Малий театр, храм Афіни Паллади, а також Стадіон.

палац Великого Магістра на Родосі

Мандрівники із задоволенням відвідують Долину Метеликів, яка розташована в 25 км від міста Родос. А також спостерігають за пишними павичами, які живуть в парку Родини.

до змісту ↑

Халкідікі

Для всіх бажаючих погрітися на сонечку, покупатися в чистій воді і просто відпочити від робочих буднів, найкраще підійде Халкідікі. Халкідікі є "золотом" Греції, оскільки щорічно сюди проїжджає безліч туристів з усіх куточків світу, які хочуть реально відчути літо у всій своїй красі. Безліч історичних пам'яток, десятки пансіонатів і добре розвинена інфраструктура - це те що потрібно для якісного відпочинку будь-якого користувача Халкідікі.

Що подивитися в Халкідікі? Найкраще почати своєму подорож з півострова Кассандра, який по праву називається "перлиною" Халкідікі. Згідно давньогрецької міфології, цей острів населяли могутні титани, які хотіли повалити Зевса з його трону, але все ж вони програли війну і через це жорстоко поплатилися.

Що стосується пляжної зони, то вона дуже велика, приблизно п'ятдесят кілометрів у довжину. Це місце чудово підійде для все закоханих сердець, оскільки там багато романтичних бухт, які просто вражають уяву. Це відмінне місце, щоб зробити пропозицію руки і серця своїй другій половинці. Ніжні хвилі, м'який пісок і чисте небо створять для вас затишну атмосферу.

Греція - це країна міфів і стародавніх легенд, величних скульптур, шедеврів архітектури, а також неймовірної природи. Якщо вам потрібен романтичний відпочинок, тоді Греція - це те, що вам ідеально підійде. Еллада існує для тих туристів, які цінують яскраві емоції від побачених шедеврів світового мистецтва.



Це цікаво:


Що є в Афінах?
Так що подивитися в Греції, щоб запам'ятати цю країну з кращого боку?
Що можна побачити на Родосі всім любителям античної культури?
Що подивитися в Халкідікі?

Новости