Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

о.Санторіні (Греція). Причина поїздки і організація.

І так, після Парижа, я їздила в Грецію, це був вересень 2011 року. Чому саме о.Санторіні?

А все було просто, я вже відпочивала на о.Родос в Греції, але так як ми брали путівку через турфірму, то описувати не буду, але мені в Греції дуже сподобалося. Море шикарне, природа гарна, є багато пам'яток і таверни з морепродуктами ...

В один прекрасний день моя подружка з Америки сказала, що виходить заміж, але весілля в Америці вирішила не робити, так як родичам і друзям незручно буде добиратися, та й десь в іншому місці цікавіше все-таки :) Не пам'ятаю як вже було , але в розмові вирішилося, що весілля буде в Греції, а саме на о.Санторіні. Мій річний (ну вірніше осінній вже) відпустку визначився в цей же момент.
І не дарма в шапці мого блогу ви бачите фото цього острова. Санторіні підкорив відразу, це все одно що побувати в казці ... Дивлячись на фото знизу (це до речі моя подруга з чоловіком вже) вам хіба так не здасться?
В один прекрасний день моя подружка з Америки сказала, що виходить заміж, але весілля в Америці вирішила не робити, так як родичам і друзям незручно буде добиратися, та й десь в іншому місці цікавіше все-таки :) Не пам'ятаю як вже було , але в розмові вирішилося, що весілля буде в Греції, а саме на о

Відразу скажу - вдале місце для проведення весілля. На Санторіні в повітрі витає романтика, а ці види на море - просто казкові! Біло-блакитні будиночки на скелях, з яких відкривається вид на кальдеру (затоплений вулкан), вузькі вулички, відмінний клімат і добрі, завжди готові допомогти греки! А повірте, питань з весіль було багато і не було таких греків, які відмовили б в допомоги.

Але зараз не про це. А як завжди чітко і по порядку.

Візи.

Грецьке посольство лояльне до нашим туристам, особливо під час кризи, по-цьому з візами проблем не було. Записалися на співбесіду в Грецьке посольство в Києві за 2 тижні ( офіційний сайт грецького посольства ), Дзвонила на ці номери 044 254 54 76/8, але додзвонювалася довго.

Перелік документів , Які необхідно подавати в посольство можна знайти на сайті. Вони стандартні, як і для всіх шенгенських країн, підтвердження про бронювання готелю, саме з готелю потрібно (підходить факс або скан копія з готелю на фірмовому балнке з підписом), але впринципі готелі без проблем висилають таке підтвердження.

Віза коштує 35 євро, готова була через тиждень.

Готель.

Готель я, як завжди, вибирала на booking.com . Спочатку вирішили забронювати готель, в якому збиралася зупиниться моя подруга-наречена, але так як цей готель нам не вислав підтвердження для посольства, ми перебронювали інший і не прогадали.

Готелі можна бронювати в будь-якому з міст острова, але ми хотіли що б пляж був близько. Якщо розглядати міста Іа (Oia) або Фіра, то готель біля моря ви не знайдете, так як ці міста розташовані на скелях, але зате вам гарантований шикарний вид на море, кальдеру (затоплений вулкан) і світанки з заходами! Якщо ж ви прихильники, як і я, пляжного відпочинку (тобто. Вийшов -прошел максимум 10 хвилин і пляж), то дивіться готелі в г.Камарі. Я вирішила, що захід і кальдеру зі скель подивлюся просто так, а не з вікна свого номера, та й ціни на готелі на скелях значно дорожче :)
Готель, в якому зупинялася моя наречена Nissia Apartments , Вірніше апартаменти, в самому р Камарі, пляж в 5 хвилинах, але території готелю як такої практично немає, ні зелені, ні клумб, басейн маленький, зате в деяких номерах є джакузі на вулиці. Ще з недоліків можу відзначити душ в номері (не люблю коли душ це не кабінка, а просто стік в підлозі і простір огорожі фіранкою для душа - тобто після того як помилися, вся ванна у воді). Поруч багато магазинів, супермаркетів і кафешок, відмінні господарі цього готелю, дуже допомагали з організацією весілля :)

Тепер готель, де жила я. Louis Studios Santorini . Дуже рада, що вибрала цей готель! Мінус один тільки - до г.Камарі потрібно їхати на автобусі або на таксі хвилин 7. Все інше - це тільки плюси, мій відгук до речі про цей готель ви можете почитати за посиланням на готель :)

Всі фотографії на сайті готелю реальні! Великий басейн, доглянута територія, багато зелені і квітів, сам готель в грецькому біло-синьому стилі, номери теж в грецькому стилі, дуже затишні! (Шкода що фоток номера знайти не можу, хоча пам'ятаю що фоткала) Міні кухня була в номері (електрична плита і чайник), посуду небагато правда, але вистачило. Нормальна ванна, тераса перед номером, прибирали кожен день! До моря і пляжу повільним кроком 7-10 хвилин, пляж відмінний з шезлонгами і парасольками, ні разу з нас плату не взяли. Господарі готелю незрівнянні люди. Попросила їх розповісти, де і коли у них рибний ринок - господар сам відвіз і показав що купувати, що ні, по дорозі з ринку відвіз нас в супермаркет, походив з нами, показав церкву православну красиву, привіз назад і грошей за бензин не хотів брати нівкакую! Часто, коли їхав господар в місто питав чи не треба підвезти і відвозив, з аеропорту і в аеропорт теж безкоштовний трансфер. Поруч є магазин-супермаркет теж їх сімейний - ми там знаходили все необхідне і навіть більше :)

А головне ціна за все це задоволення 310 євро на 6 ночей! Однозначно рекомендую всім і впевнена що коли я поїду в наступний раз на о.Санторіні (а це точно станеться) я буду зупинятися саме в цьому готелі!

Кілька фоток території готелю (правда зроблені на мобільний, ну які вже є).

Це басейн.

Це басейн

Це вихід з нашого номера на терасу з видом на басейн :)

Переліт.

Це найголовніша і витратна стаття витрат. І так, є у мене дуже хороший знайомий, з яким я раніше працювала, а зараз його занесло в сферу туризму і він займається авіаквитками, по-цьому з усіх питань перельотів я раджуся з ним і він мені знаходить відмінні перельоти з хорошими стиковками і за хороші гроші. Або ж ми комбінуємо, частина перельоту беру у нього, решту замовляю на low-cost авіалініях. По крайней, мірою не знаю як у нього виходить але Lufthansa він мені вдруге бронює дешевше ніж на офіційному сайті самої авіакомпанії :)

Це не реклама і відсотки я ніякі не отримую, кому потрібні контакти - звертайтеся, скину телефон!

Як завжди ситуація у мене дивна, мені потрібен переліт через Німеччину (мою німецьку візу потрібно проштампувати в Німеччині). Так що я лечу Люфтганзою Київ-Мюнхен-Афіни за 3000 грн. А потім на сайті грецьких авіаліній AEGEAN AIRLINES бронюю квитки до Тіри (аеропорт на Санторіні). Ну тут вже чим раніше забронюєте, тим менше ціна і вибір за часом буде :) Мені обійшовся 1 квиток в одну сторону 100 євро, а тому ми пливли на параходе в Афіни за 50 євро з людини. Підсумок: переліт на одного правда з доп. пересадкою в Мюнхені обійшовся 4000 грн і проїзд з Санторіні до Афін на кораблику 500 грн.

Друзям я брала квиток комплексний у знайомого, про який вже розповіла, з пересадкою тольтко в Афінах за 4475 грн.

Якщо підбити підсумок, не беручи до уваги мою дивну ситуацію з перельотами і транспортом на параходе до Афін (я ще в Афінах 2 дня була), то готель 3100грн + переліт на двох 8950грн + візи на двох 700 грн = 12750 грн (1275 Євро) на 6 днів відпочинок на о.Санторіні без харчування.

Розповідь про те, як ми організовували весілля, де їли і що бачили буде вже в наступному посту.

0.000000 0.000000

Санторіні?
Дивлячись на фото знизу (це до речі моя подруга з чоловіком вже) вам хіба так не здасться?

Новости