Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Національна кухня Греції

  1. Основні продукти
  2. напої
  3. закуски
  4. Основні страви
  5. Десерти

Що ми знаємо про грецької кухні за винятком улюбленого грецького салату? Напевно, більше нічого. А варто було б трохи дізнатися, адже вона вважається однією з найбільш корисних, і безсумнівно, найвишуканіших. Національна кухня Греції - це смачна середземноморська кухня, яка поєднує в собі тільки корисні продукти, ніжні заправки і відмінну подачу страв.

Національна кухня Греції - це смачна середземноморська кухня, яка поєднує в собі тільки корисні продукти, ніжні заправки і відмінну подачу страв

Як і в більшості країн, в Греції прийом їжі - це не просто обов'язковий триразовий ритуал кожен день, а ще й час для задушевних бесід з друзями і близькими, тому всі страви повинні бути добре підготовленими і красиво поданими.

Туристам, які приїхали в цю неймовірно красиву країну настійно рекомендується харчуватися виключно в ресторанах національної кухні. За час свого перебування тут ви повинні відчути чужу культуру повністю, а вживання традиційних страв є невід'ємною частиною цього процесу.

Основні продукти

На сніданок: йогурт з мигдалем, свіжовичавлений сік, варене яйце, сир, помідори, кава

В цілому, різноманітність їжі в найдавнішою країні обумовлено територіальним розташуванням. І так, як країна має вихід до моря, ще й не до одного, то основою раціону всіх греків є морепродукти. Уся риба, кальмари, креветки, мідії та інші мешканці морських глибин вживаються в їжу щодня і є основою безлічі рецептів.

Страва з морепродуктів

М'ясо користується в національній кухні Греції трохи менший популярністю, але все ж йому теж відведено гідне місце. Птах, свинина, яловичина, баранина і навіть козлятина мають основне або другорядне місце в більшості смачних страв грецької кухні.

Овочі та м'ясо

Завдяки теплому клімату Греція не скаржиться на відсутність великої кількості овочів і фруктів, що важливо в будь-якій кухні. Різноманітні чудові салати, приготовані зі свіжих овочів і з додаванням оливкової олії не просто корисні, але і неймовірно смачні.

Ну і, звичайно ж, сир. Він також є основним інгредієнтом більшості страв. У кожному регіоні цієї країни є свій, особливий рецепт сиру, і всі вони дивно смачні. Так, що варто спробувати хоч в стравах, хоч і просто так.

Серед інших часто використовуваних продуктів слід виділити оливкова олія, пшеницю, спеції, мед і горіхи.

напої

Крім великої різноманітності в їжі, греки ще можуть похвалитися смачними напоями. Наприклад, влітку, коли особливо спекотно прийнято пити холодну каву фраппе, який подається з шматочками льоду.

Але найбільша гордість далеко не кава, а вино. Ще з давньогрецьких легенд нам відомо про бога виноробства - Діоніса, і до сьогоднішнього дня Греція славиться своїми вишуканими винами. Найпоширеніші і популярні «Рецина», «Мосхато», «Мускат», «Асіртіко» та інші. Гурманам можна ще запропонувати грецький коньяк «Метакса» або горілку «Узо».

вино

закуски

Коли людина не сильно голодний, і хоче лише злегка перекусити, йому швидше за все прийде в голову приготувати на швидку руку будь-які закуски, а в грецькій кухні їх досить багато. Однією з найпопулярніших вважається холодний соус дзадзікі на основі йогурту або молока, огірка та часнику. Його можна намазувати на хліб, сухарики або навіть овочі. Також його можна вживати разом з м'ясом, що на смак вийти дуже незвично, але неодмінно вишукано.

Тарамасалата з ікри, оливкового масла, і лимона являє собою ще один з делікатесів грецької кухні. Це саме бутербродна закуска, тому коли хочеться просто щось вкинути в рот тарамасалата - відмінний для цієї справи варіант.

Тарамасалата

Ну а якщо мова йде про закусок до випивки, то це в Греції називається мезе. Цілий набір мініатюрних страв, поданих спеціально для того, щоб було чим закусити.

Основні страви

Традиційним блюдом багатою грецької кухні вважається неперевершена мусака, головний компонент якої - баклажани. Готуватися вона з баранини або телятини, помідорів, баклажанів і цибулі, іноді допускається додавання картоплі або кабачків, обов'язкові прянощі. Все це акуратно нарізається квадратиками і кружечками, і викладають в посудину певними верствами: спочатку овочі, потім м'ясо, і повторюють ці шари, поки не закінчаться інгредієнти, раз у раз посипаючи прянощами. І нарешті, ця краса відправляється в духовку на цілу годину.

Не менш популярна страва пастітсіо з запечених макаронів з м'ясом, і подається зі спеціальним соусом під назвою бешамель. Як і в попередньому рецепті, тут теж все робиться по верствам: макарони з яйцем і сиром, зверху м'ясо, знову макарони, і соус. Подавати цю смакоту потрібно з салатом.

пастітсіо

Але що ж греки їдять в якості першої страви? Найчастіше це пацас. Даний суп готуватися з яловичих ніжок, часнику, перцю, оцту і води, рідше з баранячих шлунків. Блюдо варитися близько чотирьох годин, тому ставши біля плити вам потрібно запастися чималим терпінням.

Десерти

Будь-яка кухня не може обійтися без десертів, це факт. І національна кухня Греції може побалувати нас Меломакарона і лукумадесом. Перше - це особливе печиво з медом, які є особливим блюдом на Різдво. А друге - це пончики з корицею у фритюрі. Подаються також з медом або цукровим сиропом. Дуже часто лукумадес їдять не тільки як десерт, але і на сніданок до чаю або кави.

Дуже часто лукумадес їдять не тільки як десерт, але і на сніданок до чаю або кави

Лукумадес

Крім цих найбільш відомих у всьому світі десертів, греки також люблять пахлаву і пиріг василопіта, що не менше смачно і обов'язково варто спробувати.

Перш за все, національна кухня Греції проста сама по собі, не обтяжена шкідливими добавками і в ній немає неймовірно складних рецептом. Все максимально легко, але при цьому поживно, і що найважливіше, корисно! Тільки подумайте, салати замість жирного майонезу греки заправляють оливковою олією і лимонним соком, замість кетчупу до страв подаються різні натуральні соуси. Саме в цьому і є запорука здорового харчування цілої країни!

Крім того, у греків на будь-якій трапезі повинні бути присутніми вода і хліб. Це надзвичайно важливо, і навіть більше того, до певного виду страв повинен подаватися конкретний вид хліба. Так що з цією справою у них все серйозно. Навіть коли ви просто замовляєте каву з солодким, вам подадуть ще й склянку води.

comments powered by HyperComments

Новости