Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Історія

  1. Трохи з історії розвитку техніки фреска Розписи стін це не ново винайдений прийом оформлення інтер'єру,...

Трохи з історії розвитку техніки фреска

Розписи стін це не ново винайдений прийом оформлення інтер'єру, образотворчі закони фрески складалися векамі.Также як в різні часи люди, вимагали від розписів стін вираження своїх думок і світовідчуття, так само і сучасна людина, замовляючи фреску, прагне прикрасити свої інтер'єр, надавши йому образ , що відображає саме його неповторність.

Історичні корені розписів стін.

До наших днів чудово збереглися шедеври наскальних малюнків епохи пізнього палеоліту і раннього мезоліту північній Норвегії. Племена їх створили жили полюванням і збиранням, вони поступово заселяли території звільняються льодовиками, в той час відбувалося освоєння метала виготовлення металевих інструментів, активний розвиток судноплавства, все це відбилося в наскельних малюнках датуються приблизно 8000 до н. е.

Ця ж епоха відома чудовими наскальними малюнками в печері Альтаміра в Іспанії за цими малюнками можна судити про високу віртуозності і уважності майстрів, що зобразили різноманітних тварин, бізонів, коней кабанів, виконаних вугіллям і охрою природними художніми матеріалами того часу Ця ж епоха відома чудовими наскальними малюнками в печері Альтаміра в Іспанії за цими малюнками можна судити про високу віртуозності і уважності майстрів, що зобразили різноманітних тварин, бізонів, коней кабанів, виконаних вугіллям і охрою природними художніми матеріалами того часу.

Є безліч версій про їх призначення можливе це культове мистецтво і вони створювалися для обрядів і релігійних таїнств.


Наступний пласт історії розпису стін ілюструє нам древній Єгипет, символічне призначення фресок було покликане полегшити загробне життя виконувалося для високопоставлених єгиптян, а також ілюстрували історичні події, якщо дивитися на єгипетські фрески, не вдаючись у їх зміст вони вражають своєю лаконічністю і декоративністю, не дарма в надалі розвитку мистецтва дуже часто спиралися на єгипетське образотворче спадщина живописці періоду класицизму і ампіру, особливо уважно вивчали єгипетське мистецтво ху  дожник модерністи Наступний пласт історії розпису стін ілюструє нам древній Єгипет, символічне призначення фресок було покликане полегшити загробне життя виконувалося для високопоставлених єгиптян, а також ілюстрували історичні події, якщо дивитися на єгипетські фрески, не вдаючись у їх зміст вони вражають своєю лаконічністю і декоративністю, не дарма в надалі розвитку мистецтва дуже часто спиралися на єгипетське образотворче спадщина живописці періоду класицизму і ампіру, особливо уважно вивчали єгипетське мистецтво ху дожник модерністи.

Історія, на жаль, майже не залишила нам зразків живописних творів Стародавньої Греції, єдино збережені описи про них. З описів можна судити про розвиненість монументального майстерності грецьких живописців про використання прийому ілюзорності в зображеннях. До наших днів чудово збереглася давньогрецька чёрнофігурная, а пізніше червнонофігурний розпис, складність композицій і лаконічність образів в побутових сценках на амфорах і киликах.


Про давньоримських розписах стін нам відомо небагато чим більше, виразно що художники Риму грунтувалися на наслідуванні грецьким зразкам Про давньоримських розписах стін нам відомо небагато чим більше, виразно що художники Риму грунтувалися на наслідуванні грецьким зразкам. Розписи збереглися в двох містах Помпеях і Геркуланумі. Підкреслено реалістична трактування природних мотивів і огрубіння образу в портреті, живописець явно не бачить зображувані сюжети, а переносить зі своєї уяви.



Основним замовником розписів стін в Середньовіччі була церква з її   догматами і аскетизмом Основним замовником розписів стін в Середньовіччі була церква з її
догматами і аскетизмом. Розписи дуже символічні в кожній деталі зашифрований особливий сенс, фрески площинні чітко розподілені архітектурним членуванням. У період готики архітектура з її прагненням вгору витіснила розпису стіни, їх замінили вітражами.


Воістину золотий вік розписів стін припав на епоху Відродження, часи гуманізму формували нові людські взаємини Воістину золотий вік розписів стін припав на епоху Відродження, часи гуманізму формували нові людські взаємини. І разом з цим нові шедеври світового мистецтва, велика увага приділялася людині, шукання хилилися до стійкості і опорі цю опору вони черпали у античності.



Стиль бароко став втіленням свого часу Стиль бароко став втіленням свого часу. В оформленні інтер'єру більшу роль відіграють саме розпису стін стель. Бароко це помпезність розкіш достаток, химерність форм, елементами декору служать рослинні візерунки квіти, гілки, в'юни .У зображенні людей підкреслюється пишність форм складність вигинисті ракурсів, яскравий представник бароко Пітер Пауль Рубенс.



Стиль Ампір стає фінальним акордом класицизму Стиль Ампір стає фінальним акордом класицизму. Синтезує в собі строгість класики з достатком декору. Манера Ампіру основа оформлення імперської розкоші Наполеона назва походить від французького empire - «імперія». Ампір так само іменується королівським стилем, активно використовує в своєму декорі помпезні гірлянди тріумфальні вінки, образи сфінксів, грифонів запозичені зі спадщини стародавнього Єгипту.



Розписи в період Модерну прагнуть уникнути прямих кутів, тяжіють до більш природним плавним формам Розписи в період Модерну прагнуть уникнути прямих кутів, тяжіють до більш природним плавним формам. Дуже рясніють рослинними елементами часом переходять в орнаменти, простір сплощене, що доходять до орнаментальності. Фігури людей витягнуті, часом обведені контурами, яскраві представники модерну Густав Клімт, Альфонс Муха, М. А. Врубель, А. Н. Бенуа, В. М. Васнецов, Л. С. Бакст, К. А. Сомов.



На початку 20 століття був значний сплеск в Мексиканській культурі, сильні соціально і   революційні наповнені роботи були створені такими художниками як X На початку 20 століття був значний сплеск в Мексиканській культурі, сильні соціально і
революційні наповнені роботи були створені такими художниками як X. К. Ороско, Д. Рівера, Д. Сікейрос.
В історичному різноманітті напрямків розписів стін, і як їх вміло застосувати для створення унікальності Вашого інтер'єру допоможуть розібратися наші художники, а так же запропонують вам ескізи розроблені спеціально для Вас!

На сайті ви можете побачити приклади наших розписів стін. Процес ведення роботи по розпису стен.етапи ведення роботи.


Новости