Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Греція, Скіатос - острів прекрасних пляжів

Прекрасна природа архіпелагу не так давно стала лаштунками для зняття голлівудського мюзиклу «Mama Mia» і принесла в тутешні води небачена кількість туристів. Під час прогулянок ви будете насолоджуватися атмосферою відомого фільму і при цьому відпочинете на одному з 60 пляжів.

«Mama Mia»

Скіатос має довжину 12 кілометрів і завширшки 6 кілометрів, пропонує розчленований берег, романтичні затоки, переважно соснові ліси і вже згадані чудові пляжі. Його столиця має ту ж назву, як сам острів. Тут проживає близько 6 000 жителів, але під час туристичного сезону буває майже 100 000 чоловік. Завдяки міжнародному аеропорту Пападіамантіс, місце відмінно доступно. Аеропорт одночасно є пам'яткою, тому що в його близькості знаходиться пляж, звідки можна спостерігати за посадками і злетами літаків.

Аеропорт одночасно є пам'яткою, тому що в його близькості знаходиться пляж, звідки можна спостерігати за посадками і злетами літаків

Столиця розташована в південно-східній частині острова і, крім шкіл, пошти, банків, готелів, магазинів, бутіків, винних і типовою білою житлової забудови, пропонує також пам'ятки у вигляді кафедрального собору Трьох Єпископів (Treis Ierarches) з чудотворною іконою, церкви, монастирі , які знаходяться трохи далі від міста (напр. Панагія Коністра (Panaghia Kounistra) - на півдні острова, Евангелістрія (Evangelístria) - всередині острова), а також будинок грецького пісатлея Олександра Пападіамантіса, середньовічне поселення Кастро (на півночі острова) або невеликі ой півострів Бурдзі, де в минулому стояла фортеця, але сьогодні це місце служить в якості культурного центру. Городок має також багату нічне життя, і тут можна зустрітися з кількома грецькими знаменитостями. Завдяки каскадної забудови і вузьких вулицях, він пропонує прекрасний вид на навколишню місцевість. Щоб побачити пам'ятки природи, ми рекомендуємо вам відправитися на північ острова, де біля пляжу Лаларія ховається кілька «водних» печер (ГАЛАЗ, Спілія, Халкін або скотина).

Щоб побачити пам'ятки природи, ми рекомендуємо вам відправитися на північ острова, де біля пляжу Лаларія ховається кілька «водних» печер (ГАЛАЗ, Спілія, Халкін або скотина)

У столиці знаходиться гавань, яка не тільки охороняє невеликі судна від відкритого моря, але одночасно є також поромних междуостровним повідомленням з іншими островами або материком.

У столиці знаходиться гавань, яка не тільки охороняє невеликі судна від відкритого моря, але одночасно є також поромних междуостровним повідомленням з іншими островами або материком

Якщо зазирнути в історію, то її значна частина проходила в період перських воєн, коли біля узбережжя острова Скіатос стояли пошкоджені кораблі перського короля Ксеркса. Пізніше македонці напали на острів і його спустошили. У 1207 році тут була побудована вже згадана фортеця Бурдзі у венеціанському стилі, а в 1807 році в монастирі Евангелістрія народився перший грецький прапор. Протягом XIX століття Скіатос був значущим судноплавним центром, а з сучасної історії знаменним роком став 1964 рік, коли острів був включений в зону розвитку туризму. З того часу тут виросло багато готелів, ресторанів і атракціонів, які стали користуватися великою популярністю серед туристів.

Можливо, найпопулярнішим курортним центром на острові є Кукунаріес. Він пишається, ймовірно, найкрасивішим пляжем не тільки в Егейському морі, але також в среднеземной море. Його довжина сягає 700 метрів, він має невеликий золотий пісок, який піднімається від моря прямо до сосен. Сполучення між столицею і пляжем забезпечується регулярним автобусним рейсом, так що приблизно 15-кілометрову трасу ви здійсните комфортно. Крім відпочинку на шезлонгах і плавання в теплому морі тут можна спробувати місцеві делікатеси в тавернах і буфетах або зайнятися яким-небудь видом водного спорту.

Не менш красиві Агія Параскеви, Трулос або пляжі Banana beach, Кріфі Амос, Лаларія або Kastro beach, де, крім іншого, можна побачити руїни колишньої столиці. Для любителів нудизму рекомендуємо пляж Ксанемас.

Острів Скіатос - це ідеальне місце для літнього відпочинку. Крім жвавих вулиць, відмінною кухні і різних пам'яток, він пропонує також незаймані місця незайманої природи, незабутні враження від відвідування сусідніх островів, які пропонують майже відокремленому відпочинку, а також нескінченні і різноманітні пляжі.

GPS: 39 ° 09'48.2 "N 23 ° 29'23.6" E

Текст: Оскар Мажгут

Фото: Роман Тварожка

Переклад: Алла Куцерова

Новости