Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як отримати візу в Грецію на 3-5 років

  1. Типи грецьких віз
  2. Особливості подачі документів
  3. Документи для шенгенської візи
  4. Види шенгенських віз
  5. Біометрія
  6. Вартість і терміни оформлення
  7. причини відмови
  8. Умови отримання візи на 3-5 років

Історія Греції, архітектура, музеї, пам'ятки і її незрівнянні острова давно поза конкуренцією. Туристи, вже скуштували атмосферу цих місць, мріють повернутися назад. Спеціально для таких завзятих мандрівників з літнього сезону 2016 року Консульством оформляється грецька віза на 3-5 років. Держава входить в список країн шенгенської угоди, тому з отриманої грецької візою можна додатково відвідати кілька європейських країн. У цій статті докладно розберемо всі види грецьких віз і розглянемо можливість отримання шенгену на 5 років.

Типи грецьких віз

Залежно від термінів запланованого перебування в країні для росіян розрізняють кілька типів дозволів:

  • Для транзиту. Якщо пункт кінцевого проходження відноситься до списку шенгенських країн, для транзитного перебування в аеропорту Греції досить показати візу, видану консульством країни-учасниці Шенгенської угоди. Якщо турист слід в неШенгенської країну, потрібно збирати документи для оформлення транзитної візи.
  • Короткострокова (шенгенська). Найпоширеніше дозвіл, оформлятися може на терміни поїздки, на півроку, рік, на три або п'ять років. Період дії може залежати від побажань туриста і від кінцевого рішення співробітника Консульства. Однак, навіть з п'ятирічною візою іноземець може перебувати на території Греції не довше 90 днів в кожному півріччі.
  • Довгострокова (національна). Не має на увазі відвідування інших шенгенських країн - отримав її заявник має право проживати тільки в Греції. Оформляється для роботи, для навчання або стажування, для учасників художніх або спортивних колективів, а також для возз'єднання з сім'єю. Видається на термін від 90 днів до року, і має на увазі подачу документів на отримання виду на проживання після прибуття в країну.

Подарунок 2100 рублів на житло!

Подарунок 2100 рублів на житло

При реєстрації за посиланням в AirBnB ви отримаєте 2100 рублів на свій аккаунт.

За ці гроші можна зняти хороші апартаменти на 1 день за кордоном або в Росії. Бонус працює тільки для нових акаунтів.

Особливості подачі документів

Посольство в Москві

У 2019 є можливість відкрити візу через Посольство або через візовий центр. Особам, які бажають оформити короткострокову візу, для зручності рекомендується звертатися до візових центрів - вони розташовані в багатьох містах Росії. За отриманням національної грецької візи звертаються тільки Генеральне Консульство.

Подача до візових центрів може здійснюватися як за попереднім записом, так і без неї. Дізнатися, чи запис в сервісному центрі вашого регіону проживання, можна на сайті VFS.Global.

Візові центри уповноважені приймати повний пакет документів, знімати з заявника біометричні дані, але остаточне рішення про видачу візи приймає Консульство. Документи заявник може подавати не раніше, ніж за 3 місяці до дати запланованої поїздки.

Важливо! З грудня 2016 року з'явилася можливість записатися для подачі документів в грецьке консульство в Москві онлайн. Для цього існує спеціальний додаток, але скористатися можливістю можуть тільки індивідуальні туристи. Також записатися можна на офіційному сайті Консульства.

Найчастіше росіяни запитують шенгенську візу, тому зупинимося на її оформленні докладніше.

Документи для шенгенської візи

Основний перелік документів для подачі нічим не відрізняється від інших шенгенських країн. У нього входять:

  • Анкета, заповнена та підписана особисто заявником. Дані вносяться на англійській мові. Завантажити бланк можна на сайті Посольства або візового центру Греції. Анкета може бути заповнена від руки друкованими літерами, також є можливість заповнити заяву в форматі Word і роздрукувати. Або можна заповнити анкету онлайн на сайті .

Або можна заповнити анкету онлайн   на сайті

  • Закордонний паспорт, який має мінімум 2 чистих аркуша. Документ повинен діяти протягом 3 місяців після повернення з Греції.
  • Свіже фото, яке відповідає вимогам ІКАО (3,5х4,5 см., Світлий фон, голова займає 70-80% фотокартки).
  • Медична страховка на період подорожі.
  • Квитанція, що підтверджує сплачений візовий збір.
  • Копії сторінок російського паспорта зі штампами.
  • Бронь авіаквитків туди і назад.
  • Довідка з місця роботи або інший документ, який підтверджує фінансове забезпечення.

Для неповнолітніх:

  • Копія свідоцтва про народження.
  • Візова анкета з підписами обох батьків.
  • Діюча віза батька, якщо планується спільне подорож, а документи подаються тільки на дитину.
  • Нотаріально оформлена згода на поїздку в тому випадку, якщо дитина виїжджає з одним з батьків, без них або з сторонньою особою.

Необхідно також докласти додаткові папери, специфіка яких залежить від мети в'їзду в країну.

Види шенгенських віз

За цілями перебування шенгенські візи діляться на:

  1. Туристичні. Для редагування необхідно підтвердити броні готелю на термін проживання, опис маршруту подорожі, а також довідка з роботи і виписка з банківського рахунку, що гарантують платоспроможність. Для непрацюючих і дітей - спонсорський лист, оформлене від одного з батьків, і його довідка з роботи.
  2. Транзитні. Пакет документів доповнюється маршрут-квитанціями всіх авіаквитків і візою в фінальний пункт призначення, якщо вона потрібна.
  3. На запрошення. Надається лист від особи, яка запрошує, оформлене офіційно, і підтвердження місця проживання. Також необхідно спонсорський лист від особи, яка запрошує про можливість спонсорувати іноземця.
  4. Ділові. До пакету документів додається письмовий запит від запрошуючої організації. З короткостроковими дозволами не можна працювати на території Греції, ділова віза оформляється тільки для зустрічей з бізнес-партнерами або участі в конференціях.

За замовчуванням всі візи даються для одноразового в'їзду. Якщо заявник планує багаторазово в'їжджати в країни шенгену, оформляється мультивіза в Грецію. Щоб запросити мультивізу, при заповненні анкети в пункті 24 на запитання «віза запитується для" потрібно поставити позначку в графі «багаторазового в'їзду». У пункті 25 «Тривалість перебування або транзиту» пишемо 90/180. Це означає, що перебування в країні не перевищить 90 днів на півріччя.

Біометрія

У вересні 2015 року Консульство Греції ввело ще один пункт в процедуру оформлення паспорта. Разом з подачею документів заявник здає біометричні дані, тому бути присутнім в Консульстві він повинен особисто.

Співробітник знімає відбитки пальців і робить цифрове фото, ці дані заносяться в міжнародну систему VIS та зберігаються там не більше 5 років. Протягом цього часу другу візу після закінчення дії першої можна оформити без особистої присутності, але кожні 5 років необхідно заново проходити цю процедуру. Від зняття біометрії звільнені діти до 12 років та інваліди, що не мають фізичної можливості здати відбитки пальців.

Вартість і терміни оформлення

При здачі пакету документів в касу візового центру оплачується мито, квитанція прикладається до заяви. Від сплати зборів звільнені діти до 6 років, інваліди, близькі родичі громадян Греції, учасники офіційних делегацій. Для інших категорій громадян сума до оплати складе:

  • 35 євро для шенгену. За прискорене триденне виготовлення доведеться заплатити 70 євро.
  • 120 євро для національної візи.

120 євро для національної візи

Додатково при зверненні до візового центру сплачується сервісний збір в розмірі 20 євро.

Термін оформлення візи залежить від регіону, в якому подавалися документи. Для Москви та Санкт-Петербурга він не перевищує 3-4 днів, для віддалених областей - від 10 днів. Максимальний термін обробки заяви становить 1 місяць.

Важливо! Перевірити готовність візи можна на сайті візового центру, перейшовши за посиланням «Відстежити паспорт». У віконці ввести номер, присвоєний консулом, і ім'я заявника. Якщо паспорт готовий, для отримання слід звернутися в той же візовий центр, де здійснювалася подача.

причини відмови

Консульство Греції рідко відмовляє у видачі шенгенських віз, але все ж таке трапляється. Можливі відмови можуть бути пов'язані з неповним пакетом документів, наданням неповної чи недостовірної інформації, судимістю в минулому.

Відмова у видачі дозволу на в'їзд до Греції гарантований іноземцю, в паспорті якого стоїть штамп про в'їзд на північну частину острова Кіпр.

Умови отримання візи на 3-5 років

Можливість отримати шенгенську візу на такий довгий термін з'явилася у росіян в червні 2016 року. Рекомендується оформляти багаторазову візу на 5 років, щоб мати можливість подорожувати по всіх країнах шенгенської угоди. Документи для подачі нічим не відрізняються від оформлення річної мультивізи, але Консульство вимагає виконання наступних умов:

  1. Термін дії бажаної візи не перевищує термін дії паспорта. Закордонний паспорт під час подачі документів на візу повинен діяти ще мінімум 5,5 років.
  2. Заявник повинен мати в минулому хоча б одну шенгенську візу, а краще декілька. Якщо візи були в старих паспортах, їх обов'язково потрібно докласти.

За словами заступника глави грецького МЗС візу в Грецію на 3 роки можна отримати без проблем. Вона схвалюється практично кожному заявнику, який мав раніше шенгенські візи.

Для отримання п'ятирічної візи в 2019 році заявник повинен довести, що ніяких порушень візового режиму за ним не спостерігалося. Іншими словами, дозвіл на 5 років можуть отримати тільки законослухняні росіяни.

Новости