Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Таїланд для росіян в 2019 році: чи потрібна туристична віза на 3 і 6 місяців, документи, вартість, терміни

  1. Безвізовий режим
  2. Необхідність отримання візи
  3. категорії віз
  4. Транзитна
  5. Туристична
  6. неімміграційна
  7. Службова / дипломатична
  8. Термін дії
  9. Поїздка з дітьми
  10. Список запитуваних документів
  11. оформлення
  12. терміни оформлення
  13. вартість
  14. Відмова в отриманні
  15. Контакти посольства Таїланду в Москві

Між Королівством Таїланд і Росією діє ряд угод, згідно з якими віза в Таїланд для росіян в 2019 році не потрібно, якщо час перебування на території цієї держави становить не більше 30 днів.

По прильоту в аеропорт Бангкока або будь-якого тайського міста (або ж в аеропорт острова Пхукет) в паспорт просто проставляється спеціальний штамп, в якому прописується дата в'їзду і виїзду. Цей термін можна ще продовжити за додаткову плату, звернувшись до відповідної імміграційну службу. Тоді протягом ще 10 днів до Таїланду не потрібно буде отримувати візу.

Тоді протягом ще 10 днів до Таїланду не потрібно буде отримувати візу

На території Таїланду розташовано більше 32 тисяч буддійських храмів, в яких живе понад 370 тисяч послушників і ченців

Безвізовий режим

Раніше наші російські співгромадяни часто практикували щомісячний виїзд з країни, щоб отримати право перебувати там ще один місяць. Система була добре налагоджена, тому такий маневр рятував їх від необхідності запитувати візу в Таїланд на 3 або більше місяця. Зараз тайська влада намагаються це припиняти. Жорсткість правил відбулося в 2014 році.

До 2014 року для отримання права чергового вільного тридцятиденного перебування в державі достатньо було всього лише заїхати на територію сусідньої країни (Камбоджа, В'єтнам, Лаос, Малайзія) і після цього в той же самий день повернутися. Іноді навіть не було необхідності їхати, численні агентства пропонували свої послуги зі сприяння в цьому питанні без необхідності заповнення зайвих паперів. Цим «трюком» охоче користувалися іноземці, чиє перебування в країні давно перевищила всі законні терміни.

Зараз перетин кордону в один і той же день заборонено, при порушенні цього режиму в наступному відвідуванні буде відмовлено.

Необхідність отримання візи

Якщо турист просто їде на відпочинок, то про візові питання турбуватися не варто. Стандартні тури рідко тривають більше 30 днів. При самостійної броні готелю, а також квитків необхідно задуматися про терміни своєї подорожі і зрозуміти, чи вистачить відведеного часу на безвізове перебування в Таїланді. Якщо немає, то необхідно заздалегідь зробити візу.

Для знаходження на території країни більш тривалий час з будь-якими цілями робиться офіційна віза в Таїланд. Причиною необхідності оформлення візи може стати довгострокова (більше одного місяця) туристична поїздка, лікування в одній з тайських клінік, відвідування країни з релігійними цілями, навчання, ділова поїздка, прибуття в складі культурної або спортивної делегації, возз'єднання з сім'єю або бізнес.

Маса росіян, які проживають в Королівстві по кілька місяців (так звані «дауншифтери»), знаходяться там нелегально з точки зору тайського імміграційного законодавства. Більшість з них не оформляють візу в Таїланд. Відомі навіть випадки примусової висилки з країни громадян РФ, у яких не виявлялося необхідних дозвільних документів.

категорії віз

Відповідно до цілями відвідування дозвільні документи на в'їзд діляться на кілька категорій. Для кожної з них існує свій термін дії, набір запитуваних паперів теж може дещо відрізнятися.

Росіянам документи на видачу довгострокових дозволів необхідно подавати до Консульського відділу Посольства Королівства Таїланд в Москві. Почесні Консульства, що знаходяться в Петербурзі і Владивостоці, візи не видають.

Транзитна

Транзитна віза в Таїланд відноситься до категорії «TS» і видається на півроку. По ньому термін перебування не може перевищувати 30 днів. За бажанням власника тип дозволу можна змінити, звернувшись на місці в тайську імміграційну службу.

Для цілей транзиту віза в Таїланд для росіян не потрібна. Можна безперешкодно відвідувати інші країни, використовуючи Таїланд як «перевалочний пункт». При цьому на кордоні в паспорт транзитного пасажира проставляється стандартний штамп, що дає право на тридцятиденний тимчасової коридор.

Туристична

Необхідна всім особам, які планують відвідування Таїланду в наступних ситуаціях:

  • Туризм, (видається документ категорії «TR»);
  • Лікування в тайському госпіталі (видається документ категорії «MT»);

неімміграційна

Цей тип візи в Таїланд розділяється ще на кілька категорій залежно від завдань перебування в країні.

  1. Відвідування з метою виконання службових обов'язків (присвоюється категорія «F»);
  2. Реалізація інвестиційних проектів спільно з державними інститутами Таїланду (категорія «IM»);
  3. Наймання на роботу в якості висококваліфікованого експерта (категорія «EX»);
  4. Відвідування релігійних святинь, або здійснення місіонерської діяльності (категорія «R»), для видачі такого типу візи необхідна координація з тайськими релігійними організаціями;
  5. Приїзд на навчання, участь в семінарах і конференціях, симпозіумах, навчання в якості буддистського ченця (категорія «ED»);
  6. Робота в якості викладача навчального закладу або наукової дослідника (категорія «RS»);
  7. Відкриття та ведення бізнесу (категорія «B»);
  8. Робота в якості представника ЗМІ, режисера (категорія «M»);
  9. Возз'єднання з сім'єю, надходження на держслужбу в Таїланді, тривале лікування, проживання на пенсії, участь в судах (категорія «O»).

Службова / дипломатична

Віза в Таїланд такого типу дається тільки власникам певних видів паспортів і перебувають на держслужбі в якості дипломатичних працівників. Також існує інший різновид цього документа - так звана «Віза ввічливості».

Термін дії

Терміни дії віз в Таїланд для росіян визначаються актуальним імміграційним законодавством і залежать від типу дозволу Терміни дії віз в Таїланд для росіян визначаються актуальним імміграційним законодавством і залежать від типу дозволу. Для мандрівників існують два варіанти: туристична віза до Таїланду на 6 місяців і на 3 місяці.

Віза на 6 місяців є дворазовою, у неї досить «хитрий» механізм дії. Реальний дозволений термін перебування за нею - 60 днів. Для цілей продовження на наступні 30 днів потрібно звернутися в Міграційний офіс. Потім обов'язково слід виїхати і потім повернутися назад в Таїланд. Далі процедура повторюється вдруге (60 днів безперервного перебування плюс продовження ще додатково на 30 днів).

Віза в Таїланд на 3 місяці є одноразовою. Працює також, як і дворазова, тільки без права повторного заїзду.

Неімміграційна віза будь-якого типу є термін дії в 90 днів, при бажанні або необхідності вона продовжується на період до одного року в Бюро Імміграційної служби Бангкока або в його представництвах в інших державах.

Поїздка з дітьми

Існує вимога оформляти візу в Таїланд і для дітей. Обов'язково потрібно надати свідоцтво про народження дитини, причому як оригінал, так і завірену нотаріусом копію, попередньо перекладену на англійську мову.

Якщо дитина відправляється в подорож до Таїланду в супроводі батька і матері, то додаткових документів не потрібно. Якщо в поїздку планує відправитися тільки один з батьків, то в Консульство надається дозвіл від другого батька, завірене нотаріусом. Причому воно повинно бути в двох примірниках: англійською та російською мовами для перевірки на кордонах Росії і Таїланду.

У ситуації, коли маленького туриста супроводжують сторонні особи, довіреність виписується і на них (теж на двох мовах і в двох примірниках).

Список запитуваних документів

Для отримання візи в Таїланд росіянам в 2019 році необхідно зібрати і подати пакет документів, оформлених відповідно до норм Консульства. Список документів наведено нижче.

  1. Заповнений англійською мовою анкетне бланк, в якому потрібно попередньо вказати всі свої дані і деталі поїздки. Форму можна закачати з сайту Посольства і заповнити попередньо, або вже на місці;
  2. Кольорова фотографія прийнятної якості, зроблена недавно, розміри - 40 × 60 мм;
  3. Закордонний паспорт з рештою строком дії 6 місяців;
  4. Копія основного розвороту паспорта, де містяться особисті дані;
  5. Для працюючих необхідна довідка з місця роботи;
  6. Повністю викуплений авіаквиток;
  7. Документи, здатні забезпечити підтвердження фінансової спроможності (з розрахунку 20000 бат для однієї людини, 40000 бат для сім'ї);
  8. Лист від спонсора, готового оплатити поїздку в країну для заявника (при необхідності);

Всі копії документів повинні бути перекладені англійською або тайську мову і завірені у нотаріуса. На кожній сторінці зробленої копії заявник залишає свій підпис. Якщо в наборі будь-якого документа немає, то надається пояснювальний лист із зазначенням вагомих причин його відсутності.

Додаткові вимоги пред'являються Королівством до медичними довідками. Якщо претендент на отримання візи побував в одній з країн, де поширена жовта лихоманка, то потрібно надати міжнародний сертифікат про наявність відповідної щеплення від цієї хвороби.

Вище наведено базовий набір паперів, запитуваний для всіх типів віз. Далі за категоріями:

  • Для «MT» необхідно надати лист з клініки Таїланду, свою медичну картку і сертифікат;
  • Для «O» потрібно свідоцтво про одруження;
  • Для «B» надається: лист-запрошення від компанії з тайської сторони (організація повинна підтвердити своє право приймати на роботу іноземців), робочий контракт з інформацією про посаду, заробітну плату, кваліфікації найманого іноземця, копія диплома; для підприємців обов'язковим є лист з міністерства Праці Таїланду, копії паперів про співпрацю (звіт про прибутки і збитки, декларація про податки для іноземців, список акціонерів, ліцензія, деталі майбутньої діяльності, відображені в «карті» бізнесу);
  • Для «ED» запитується запрошення від інституту / університету, або школи;
  • Для «IM» необхідно надати лист з установи «Thailand Board of Invesments», що займається іноземними інвестиціями.

Співробітники консульства, як зазвичай, залишають за собою право запросити будь-яку кількість додаткових документів на свій розсуд.

оформлення

Процес оформлення візи в Таїланд будується в кілька кроків за наступним алгоритмом:

  1. Визначити потрібний тип візи;
  2. Завантажити та заповнити анкету;
  3. Зібрати весь пакет документів (при виготовленні копій потрібно бути дуже уважним і не забувати про необхідність перекладу на англійську та нотаріального посвідчення);
  4. Особисто прибути в Посольство Королівства Таїланд і подати документи;
  5. Дочекатися рішення і отримати готовий паспорт через кілька днів.

терміни оформлення

Всі види візи в Таїланд мають єдиний термін оформлення, він становить всього 3 робочих дня. У рідкісних ситуаціях період розгляду може затягнутися на кілька тижнів.

вартість

Величина збору за виготовлення візи в Таїланд залежить від категорії. З 01.07.2015 р були введені нові тарифи на послуги Консульства. У зв'язку з сильним коливанням курсу рубля в останній рік Посольство закріпило за собою право змінювати рівень цін без попереднього повідомлення кандидатів.

Поки актуальні наступні розцінки:

Тип візи Вартість консульського збору Одноразова транзитна віза 35 USD Одноразова туристична віза 40 USD Одноразова неімміграційна віза 80 USD Багаторазова неімміграційна віза 200 USD

Відмова в отриманні

Найпоширеніші ситуації відмови в отриманні візи в Таїланд пов'язані зі спробою туристів обійти імміграційні правила Найпоширеніші ситуації відмови в отриманні візи в Таїланд пов'язані зі спробою туристів обійти імміграційні правила. Якщо на час подання заяви на отримання більш ніж двох багаторазових або трьох одноразових документів на рік, то у видачі чергової візи йому може бути відмовлено. Багато хто намагається уникнути цих проблем і знаходять інше обґрунтування (крім туризму), щоб в'їхати в країну.

Іншими причинами можуть послужити:

  • Помилки співробітників прикордонної служби, які плутають штампи з візами (буває і таке);
  • Відсутність будь-якого документа в запитуваній пакеті;
  • Порушення імміграційного режиму;
  • Відсутність зворотних квитків;
  • Присутність прізвища заявника в «чорному списку» тайських митників.

Контакти посольства Таїланду в Москві

  • Адреса: Москва, вулиця Велика Спаська, будинок 9;
  • Телефон: +7 (495) 608-08-56;
  • Прийом документів: понеділок-п'ятниця з 9:30 до 12:30;
  • Видача готових віз: з 14:00 до 17:00.

висновки

Для гарантованого отримання туристичної візи в Таїланд на 6 місяців, або дозвільного документа будь-якого іншого типу і законодавчо визначеного терміну дії, необхідно мати на увазі наступні тези:

  1. В Таїланд не потрібна віза, якщо планується пробути на його території менше 30 днів;
  2. За прострочений документ влади можуть накласти штраф і занести в «чорний список»;
  3. Всі копії документів перекладаються англійською, завіряються у нотаріуса;
  4. Якщо в паспорті стоїть відмітка про відвідування країн з жовтою лихоманкою, то потрібно бути готовим надати щеплення сертифікат;
  5. За спробу уникнути отримання візи і залишитися на території Таїланду нелегально можна назавжди закрити собі шлях в цю країну, так як з 2014 року цим випадкам приділяється більше уваги.

Відео: віза і життя в Таїланді

Новости