Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Росію для громадян США - бланк 2019 року, документи, відео

  1. Віза в Росію для громадян США
  2. Де отримати Російську візу в США?
  3. Туристична віза
  4. Оформити туристичне запрошення в Росію для громадян США
  5. Як заповнити анкету на отримання візи в Росію?
  6. приватна віза
  7. Оформити приватне запрошення в Росію для громадян США
  8. Ділова віза
  9. Як оформити ділове (бізнес) запрошення у вигляді листа
  10. Як оформити ділове (бізнес) запрошення на бланку УФМС
  11. Робоча віза в Росію для громадян США
  12. як Оформити
  13. транзит
  14. навчання
  15. Документи, необхідні для оформлення дітей
  16. ВАРТІСТЬ
  17. Терміни
  18. Оформлення поліса медичного страхування на термін перебування в Росії
  19. Постановка на міграційній облік
  20. Ймовірні причини відмови про в'їзд
  21. Консульства Росії в США

Віза в Росію для громадян США в 2019 році оформляється після чіткого визначення типу візи. Існують різновиди віз в РФ: туристична, приватна, бізнес, робоча. Отримати візу онлайн варіантом неможливо, обов'язковою умовою є відвідування консульства або посольства Росії в Америці. Популярністю користується туристична віза, оскільки щорічно в Росію приїжджає велика кількість громадян США, мета яких - огляд визначних пам'яток країни, знайомство з її культурою. У Росії приїжджають також для отримання освіти, для роботи у вітчизняних організаціях.

У Росії приїжджають також для отримання освіти, для роботи у вітчизняних організаціях

Громадянам США для законного перебування в РФ потрібно отримати російську візу, яка дозволяє громадянину іноземної держави відвідувати країну за конкретний проміжок часу.

Віза в Росію для громадян США

Щоб відвідати Росію, громадянам Америки необхідно оформити візу, оскільки при відсутності цього документа в'їзд в країну не допускається. Для отримання візи в Росію громадянам США потрібно підготувати пакет документів, основним з яких є запрошення або туристичний ваучер. Вибір потрібного типу візи залежить від мети відвідування. Громадянам США, які бажають відвідати Росію з приватними або побутовими цілями (туризм, відвідання друзів) підходять туристична або приватна візи. Запрошення при туристичній візі оформляється з боку туристичного агентства, а приватна віза оформляється на основі запрошення громадян РФ.

Де отримати Російську візу в США?

Для оформлення потрібно звернутися в консульство (розташоване на території одного з великих населених пунктів) або посольство США, до уповноважених співробітникам обраної служби для отримання документа. Візу можна отримати в консульствах Росії в США або в країні, в якій у громадянина США є вид на проживання. Перелік консульств, а також їх контактні дані та карта, по якій можна визначити місце знаходження установи, поміщена на офіційному сайті обраної організації. Рекомендується попередньо зв'язатися з уповноваженими співробітниками представництва і уточнити всі подробиці оформлення.

Згідно з діючими міграційним законодавствам РФ є кілька доступних варіантів віз:

  1. Приватна віза. Надається, коли метою поїздки є відвідування близьких родичів.
  2. Ділова. Видається представникам бізнесу, відвідування РФ для яких є необхідним для спільної економічної діяльності з різними компаніями, що працюють в країні, для розвитку партнерських відносин.
  3. Туристична. Надається в разі, коли метою поїздки є подорож, знайомство з визначними пам'ятками Росії або проведення відпочинку, відповідно до попередньо запланованим маршрутом.
  4. Робоча. Така віза приділяє можливість громадянину США оформлятися в якості офіційного співробітника будь - якої компанії, яка веде свою діяльність на території РФ, після чого йому дозволяється працювати в ній протягом повного терміну дії дозволу.
  5. Навчальна. Даний вид візи дозволяє користуватися освітніми програмами у вищих навчальних закладах, що знаходяться в РФ.

Даний вид візи дозволяє користуватися освітніми програмами у вищих навчальних закладах, що знаходяться в РФ

Оформлення одного виду візи не надає громадянину США можливість використовувати дозвіл для будь - яких інших цілей. Точніше, якщо людина отримує туристичну візу, йому не дозволяється шукати роботу на території РФ. При виявленні подібного факту, громадянин іноземної держави притягується до відповідальності з подальшими адміністративними заходами (депортація).

Туристична віза

Перед зверненням до офіційного представництва РФ туристу з США потрібно отримати туристичне запрошення. Туристичне запрошення є офіційною папером, яка видається конкретною організацією, зареєстрованою в Федеральному Росреестра Туроператорів.

Запрошення повинно містити певну інформацію:

  1. Персональні дані з документа, що підтверджує особу (паспорт);
  2. Запланований термін перебування в РФ;
  3. Місце проживання (підтвердження броні в готелі, що знаходиться в РФ);
  4. Приблизний маршрут;
  5. Дані туристичного агентства, що видав запрошення.

У запрошенні мета поїздки не вказується. Документ не має зразок заповнення, може мати різні оформлення, які залежать від туристичної компанії.

Туристичне запрошення, пред'явлене в Консульство РФ, не може бути основою для видачі візи. У представництві розглядають весь пакет документів туриста. У консульство РФ необхідно представити повний пакет документів і сплатити консульський збір. Перелік представлених документів може відрізнятися в різних консульських установах, але обов'язковим для всіх є візова анкета - клопотання про видачу туристичної візи, оригінал паспорта та фотографія здобувача візи.

Перед подачею документів слід з'ясувати в консульстві необхідність подання оригіналу туристичного запрошення (іноді дозволяється надання копії). Консульська установа може вимагати подання страховки на весь термін туристичної поїздки по РФ, придбаної в місцевій або в національній страхової організації.

Термін оформлення туристичної візи може займати від 1 до 2 тижні в залежності від обраного закладу. При необхідності консул може прискорити процес оформлення, за його особистим рішенням віза може бути оформлена за 1 - 2 дні.

Оформити туристичне запрошення в Росію для громадян США

Для отримання візи в Росію потрібно звернутися в Офіційне Консульство або спеціальний візовий центр. Попередньо слід зайти на сайт представництва РФ, скачати бланк анкети і реєструватися.

Після реєстрації на вказану адресу електронної пошти приходить повідомлення, на яких вказано дату та час зустрічі зі співробітником представництва.

Після реєстрації на вказану адресу електронної пошти приходить повідомлення, на яких вказано дату та час зустрічі зі співробітником представництва

При зустрічі необхідно мати з собою певний пакет документів:

  1. паспорт;
  2. Кольорова фотографія (3 × 4 см);
  3. Заповнена анкета. Анкету дозволяється заповнити від руки друкованими літерами або представити заздалегідь надруковану інформацію на комп'ютері. Анкету можна заповнити як на російській, так і на англійській мові. В кінці документа обов'язково має бути присутня особистий підпис виїжджає;
  4. Підтвердження броні готелю;
  5. Туристичне запрошення, з вмістом необхідної інформації;
  6. Страхова картка.

У більшості випадків громадянам США при оформленні дозволяється на в'їзд в РФ. Відмова трапляється при неправильно заповнених документах і при наданні неправдивої інформації.

Кожен який прибув до Росії іноземний громадянин протягом 7 днів зобов'язаний оформити собі тимчасову реєстрацію. З цією метою під час перетину кордону кожному іноземному громадянину видається міграційна карта з відміткою в ній дати перетину кордону.

Туристична віза в РФ видається на термін до 30 днів. Коли здобувач запитує візу на термін понад 14 днів, то в консульській установі можуть запросити підтвердження бронювання готелю на весь термін планованого перебування в РФ і план маршруту туристичної подорожі.

Як заповнити анкету на отримання візи в Росію?

На сайті МЗС РФ потрібно заповнити документ без помилок, оскільки неправильно заповнена анкета може стати причиною відмови в'їзду в країну. Анкета заповнюється тільки після оформлення запрошення. Потрібно перейти на сторінку заповнення анкети на візу в РФ, вибрати країну, де буде оформлятися віза. Іноземець може оформити туристичну візу в РФ в будь-якій країні.

Завантажити бланк анкети для громадян США на візу в Росію тут

Заповнити анкету без помилок всього за 20 хвилин можна на сайті http://visaglobal.ru/.

Потім потрібно вибрати мову підказки. При виборі російської мови, анкета буде заповнюватися російською мовою, крім імені та прізвища. Якщо буде вибрана інша мова, то далі анкета на російську візу буде заповнюватися англійською мовою або англійською транслітерацією.

Анкеті на візу присвоюється номер, який вказується на правому верхньому куті, і його потрібно записати. Потрібно придумати пароль для анкети, що допоможе відновити заповнену анкету в разі потреби. У разі тривалої бездіяльності заповнення анкети переривається і для відновлення документа потрібне введення номера і паролі.

У разі тривалої бездіяльності заповнення анкети переривається і для відновлення документа потрібне введення номера і паролі

Зразок заповнення анкети на російську візу для громадян Америки

Потім відкривається сторінка Інформація про запитуваної візі. Перший пункт, де потрібно вказати громадянство, заповнюється відповідно до зазначеної в паспорті інформації. Наступний пункт повинні заповнити громадяни, які мали раніше громадянство СРСР або РФ. Якщо іноземець мав в минулому таке громадянство, то потрібно написати, коли і з якої причини вони його втратили.

Наступним пунктом йде мета поїздки, вона складається з категорій і підкатегорій:

  • офіційні візити. Це візити в складі урядових делегацій.
  • приватні візити. Такий візою користуються гості працівників консульства, родичі або друзі громадян РФ і іноземці.
  • ділові візити. Це візити з ділової або комерційної метою.
  • туризм. Так само як звичайний туризм, цільової туризм, автотуризм із зупинкою в кемпінгах, полювання, поїздки в складі туристичної групи (не більше 5 днів).
  • навчання. Метою даного візиту є навчання в навчальних закладах, мовні курси, стажування, аспірантура.
  • робота. Перебування в РФ з метою найму на роботу.
  • транзит. Перетин території РФ під час проходження в іншу країну.

Потрібно вибрати конкретну візу. Віза в РФ може бути одноразовою, дворазовою та багаторазовою. Вказується скільки разів іноземець зможе перетнути російський кордон в період дії візи.

На наступній сторінці вказується персональна інформація. Потрібно вводити прізвище і ім'я англійськими літерами по паспорту, попередні імена та прізвища, стать, дата народження. Необхідно вказівку місця народження по паспорту. Обов'язково вказати місце народження, якщо це Росія (в тому числі територія СРСР, яка зараз входить до складу РФ) коли і в яку країну іноземець емігрував.

Наступна сторінка містить інформацію про паспорт іноземця: номер паспорта, дата видачі та дата закінчення дії.

Після на сторінці з інформацією про відвідування Росії потрібно вказати, до якої установи направляється іноземний громадянин. Якщо обрана туристична віза, потрібно вказувати дані туристичного агентства - номер референсу (вказано зазвичай в шапці бланка) і номер підтвердження.

На рядку маршрут вказують міста РФ, в яких планується перебування іноземця (міста області вказувати не потрібно). У туристичній поїздці можна вказати максимум 5 міст.

Надаються відомості про медичну страховку, яка діє на території РФ (обов'язковий документ для візи в Росію). Відомості про попередні візити в Росію (скільки разів були в Росії і дати останньої поїздки).

Далі вказується контактна інформація іноземця: адреса постійного проживання, телефон, факс, електронна пошта. У цьому пункті можна заповнити лише адреса проживання, але сайт рекомендує вказувати контактний телефон на випадок, якщо у консульства виникнуть питання. Вказується місце роботи, посаду та адресу в пункті інформація про роботу. Якщо іноземний громадянин має діти, які вписані в паспорт і їдуть з ним в Росію, то їх вказують тут же.

Заключним етапом заповнення анкети на візу в Росію є вказівка ​​установи, в яке будуть подаватися документи на візу в Росію (місто, де знаходиться консульство або візовий центр). Ознайомитися зі списком міст, де можна оформити візу в Росію можна на сторінці Консульства РФ.

Після заповнення анкети слід перевірити інформацію в документі і роздрукувати готову анкету на візу в РФ. В анкеті потрібно поставити підпис і приклеїти фото. Заповнена анкета на візу в РФ подається разом з іншими документами.

приватна віза

Метою приватної візи є намір іноземного громадянина відвідати близьких родичів, знайомих або друзів проживають на території РФ.

Приватне запрошення для громадян США видається уповноваженим державним органом - ГУВМ МВС РФ, на підставі заяви від фізичної або юридичної особи. Запрошення для приватної візи видається тільки на бланку УФМС, який містить інформацію про претендента.

Запрошення для приватної візи видається тільки на бланку УФМС, який містить інформацію про претендента

Головною перевагою приватної візи є можливість оформлення запрошення фізичною особою і запрошення неповнолітнього іноземного громадянина. Приватна віза в РФ видається на термін 90 днів і може бути одноразовою або дворазовою, притому заявник, який оформляє приватну візу для поїздки в РФ, повинен передати в консульство стандартний перелік документів. У пакет документів входить тільки одна додаткова папір - оформлення приватного запрошення. Людина, що планує отримати приватну візу, повинен заздалегідь планувати детальний маршрут своєї подорожі по території РФ.

Приймаюча сторона повинна оформити гарантію - зобов'язання, відповідно до якої під час візиту буде забезпечувати гостя житлом, засобами для існування і отримання медичних послуг. Оформити приватну візу слід за допомогою професійних фахівців.

Оформити приватне запрошення в Росію для громадян США

Оформлення приватної (гостьовий) візи не дуже відрізняється від туристичної. Замість документа від туристичної компанії необхідно надання запрошення того, до кого їде іноземний громадянин.

Запрошуюча сторона сама представляється в ФМС РФ за місцем реєстрації. Для запрошення потрібно надати:

  1. паспорт;
  2. Довідку про доходи;
  3. Квитанцію про оплату держмита;
  4. Письмова гарантія відповідальності;
  5. Копію паспорта відвідує.

Відповідальність за запрошеного гостя бере на себе запрошує (громадянин РФ). Якщо гість порушує міграційний закон, що запрошує оплачує його депортацію. Подальше оформлення проходить, як при туристичній візі. За гостьовою візою в РФ іноземний громадянин може перебувати до 90 днів, при умові невиїзду з регіону. Віза оформляється протягом 12 - 20 днів. Вартість приватної візи на 30 днів становить близько 1700 рублів, на 90 днів - 2000 рублів.

Можливий і відмова в запрошенні. Найпоширеніша причина відмови є колишні порушення законів РФ гостем. Відмова надається письмово, із зазначенням причини.

Ділова віза

Ділова віза призначається для іноземних громадян, які перебувають в РФ з комерційними цілями і для розширення партнерських відносин. Комерційними цілями можуть бути знайомство з партнерами і підписання договорів, проведення маркетингових досліджень, огляд приміщень, призначених для бізнесу, відвідування та участь у виставках, семінарах.

Візовий збір для громадян США може оформлятися в трьох варіантах:

  • бланк УФМС. Видається уповноваженим державним органів на підставі заяви від акредитованої компанії;
  • запрошення - лист для громадян США. Являє собою бланк від акредитованої в УФМС організації в посольстві РФ за кордоном;
  • запрошення телекс. Телексом називають прямою вказівкою з МЗС РФ до консульської установи РФ за кордоном, тому форми у даного виду запрошення немає. Запрошеному громадянину США повідомляється тільки номер, який він називає, прийшовши в консульство РФ.

Як оформити ділове (бізнес) запрошення у вигляді листа

Запрошення на бланку компанії для громадян США дійсно тільки при оформленні бізнес візи. Оформлення запрошення у формі листа дозволяє розширити ділові відносини між РФ і США в рамках спрощення візового режиму.

Перевага оформлення запрошення у вигляді листа в тому, що при оформленні такого запрошення, потрібно витратити всього кілька хвилин, в той час як для оформлення запрошень на бланку УФМС або телекс буде потрібно більше часу. Лист на фірмовому бланку оформляється онлайн за 5 хвилин і приходить на електронну пошту відразу після проведення оплати. Оригінал запрошення для подачі в Консульство РФ не потрібно, що дозволяє заощадити гроші на поштові послуги для пересилки оригіналу. За цією формою запрошення при наявності 2-х і більше попередніх ділових віз в РФ можливе отримання запрошення в країну і візи по ньому відразу на три роки.

Як оформити ділове (бізнес) запрошення на бланку УФМС

Запрошення для іноземця в РФ на бланку УФМС містить певну інформацію:

  • паспортні дані здобувача;
  • мета поїздкі в РФ и тип візи;
  • срок Дії візи и Кратність;
  • Попередній маршрут (немаксімум 5 міст, Які планирует відвідаті здобувач);
  • інформація про запрошує стороні, если з іноземним громадянином їдуть его неповнолітні (до 16 років), то їх дані вказуються в Спеціальному пункті;
  • срок Дії запрошення;
  • найменування органу, Який бачивши запрошення;
  • номер запрошення;
  • номер бланка УФМС;
  • друк ФМС з підпісом співробітніка;
  • дата відачі запрошення.

В якості додаткових відомостей (для громадянина міграційно-небезпечного держави) можуть зазначатися дані національного паспорта і місце отримання візи. У більшості консульств вимагають пред'явлення оригіналу бланка УФМС. Саме тому після отримання запрошення на бланку УФМС потрібно відправити його запрошуваній іноземному громадянину.

Крім запрошення потрібно мати при собі заповнену спеціальну анкету. Потрібно сплатити консульський збір і здати певний пакет документів. Громадяни міграційно-небезпечних країн повинні бути готові до того, що у них повинно бути гарантійний лист, видане стороною, що запрошує.

До нового типу ділових запрошень для іноземних громадян відноситься ділове запрошення в електронному вигляді. Оформлення запрошення таким варіантом вимагає менше часу і коштів при пересиланні документа здобувачеві.

Для оформлення запрошення в електронному вигляді знадобиться заповнити анкету та надіслати копію паспорта здобувача, для якого оформляється запрошення. Віза, оформлена на бланку УФМС, приділяє можливість іноземному громадянину, знаходиться в РФ до 90 днів. Кратність візи - багаторазова, термін оформлення становить від 7 - 21 днів.

Оформити ділове (бізнес) запрошення в Росію для громадян США телекс

Оформлення бізнес візи телекс дозволяє заощадити час і гроші, оскільки таке запрошення не потрібно переправляти міжнародної експрес - поштою. Претендентові просто повідомляється номер телекс і дані, що запрошує фірми, які він повинен вказати в анкеті на отримання візи.

Оформляється запрошення телекс МЗС тільки за клопотанням російської організації, яка акредитована при ДКС МЗС РФ. При оформленні телекс для отримання одноразової або дворазовою візи (на термін 30-90 днів) буде вимагатися 3 дні, а для багаторазової візи (на термін 180-365 днів) - 14 днів. Оформляти запрошення телекс коштує не менше, ніж за 45 днів до запланованої дати в'їзду в Росію.

Для оформлення запрошення в РФ телекс, необхідно вислати в вибране установа копії (в електронному вигляді) паспорта запрошуваного, копію його попередньої візи в Росію. Також потрібно заповнити анкету.

Запрошення до Росії у вигляді телекс можна оформити для громадян Австрії, Бельгії, Болгарії, Угорщини, Німеччини, Греції, Данії, Італії, Ліхтенштейну, Люксембургу, Монако, Нідерландів, Норвегії, Португалії, Сербії, Словаччини, Словенії, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чехії, Швейцарії, Швеції.

Робоча віза в Росію для громадян США

Дана віза призначена для іноземних громадян, які перебувають в РФ з метою здійснення трудової діяльності.

Запрошення оформляє фірма - роботодавець на підставі чинного дозволу на роботу або іншого документа, який дозволить здобувачеві здійснювати трудову діяльність в РФ. Запрошення видається на бланку УФМС, термін дії документа - 90 днів, протягом яких претендент повинен приїхати в РФ і встати на міграційний облік. Після перебування іноземного громадянина на територію Росії і постановки його на міграційний облік робоча віза продовжується на термін дії дозволу на роботу з урахуванням, щоб термін був не більше 365 днів. Для висококваліфікованих працівників віза оформляється на 3 роки.

Працювати запрошений громадянин має право тільки в тій компанії, яка вказана в документі, при зміні роботодавця візу необхідно переоформляти. З країни дозволяється виїжджати необмежену кількість разів, немає обмеження за кількістю днів, проведених в РФ.

як Оформити

Запрошення для працівника оформляє роботодавець на підставі наступних документів:

  • завірена копія паспорта з перекладу на російську мову;
  • копія диплома закінченої освіти, що підтверджує кваліфікацію працівника;
  • дві фотографії (3 × 4 розміру);
  • Заповнена анкета.

Після отримання запрошення документи оформляються як для туристичної візи. Термін оформлення від 1 до 1,5 місяця.

транзит

Транзитну візу потрібно оформляти в разі, коли Росія - неконечная точка перебування іноземного громадянина і є тільки проміжним пунктом на шляху до іншої країни. Пакет документів для такої візи стандартний, тільки замість запрошення потрібно пред'явити копії та оригінали квитків для в'їзду і виїзду з країни, паспорт або візу кінцевого пункту перебування. На території РФ дозволено знаходиться не більше 72 годин.

навчання

Для отримання візи з метою навчання в російських вищих навчальних закладах необхідно отримання запрошення від конкретного вузу.

Для студентів, які не знають мови, проводяться додаткові підготовчі курси. Курси допомагають вивчити російську мову, знайомлять з деякими дисциплінами, які потрібні для обраної спеціалізації. По завершенні навчального року проводяться іспити. Студенти успішно пройшли їх зараховуються на основне навчання.

Студенти успішно пройшли їх зараховуються на основне навчання

Для надходження в російські вузи від громадян США потрібне пред'явлення:

  • заяви про прийом з точним зазначенням спеціальності, заповнене російською мовою;
  • свідоцтво про вже здобуту освіту з копіями і перекладом на російську мову;
  • копія посвідчення особи;
  • копія оформленої візи;
  • фотографії (вимога до кількості в вузах різні).

Після того, коли вступні іспити успішно подолані, вуз направляє лист-запрошення для оформлення студентської візи. При переході на наступний курс віза продовжується. Якщо навчання доводиться перервати, візу анулюють.

Документи, необхідні для оформлення дітей

Оформлення дітей можливо за трьома варіантами:

  1. Окремо оформляти дитину не потрібно, якщо він вписаний в паспорт батьків. Викликає стороні просто потрібно оформляти запрошення, записавши туди і дитини. Фотографія дитини здається разом з анкетою батьків. Фотографія дітей, вік яких більше 6 років, вклеюється в закордонний паспорт одного з батьків або піклувальника.
  2. Оформляти візу для дитини необхідно, якщо він вже має американський паспорт, а також, якщо планується оформлення багаторазової візи. У таких випадках віза оформляється, як для дорослого.
  3. У разі, коли дитина їде за кордон не з батьками, а з іншими супроводжуючими, обов'язково надання завіреного письмового дозволу обох батьків.

ВАРТІСТЬ

Розмір консульського збору залежить від виду документа:

  • одноразова віза - 90 $;
  • дворазова - 144 $;
  • багаторазова - 270 $.

Всі розрахунки проводяться в національній валюті США (долар). Якщо оформлення документа проводиться через візовий центр, потрібно сплатити сервісний збір, розмір якого уточнюється в самому центрі.

Терміни

Термін оформлення візи:

  • стандартний - 15 - 20 днів;
  • експрес - 1 - 3 днів.

Великий стандартний термін пов'язаний з перевіркою іноземних громадян. Перевіряють історію відвідин РФ, можливі неоплачені штрафи в РФ і наявність інших адміністративних порушень.

Оформлення поліса медичного страхування на термін перебування в Росії

Можливо, що в іноземного громадянина, який часто подорожує вже є медична страховка для зарубіжних поїздок і йому не потрібно отримувати нову. Важливо переконатися, що вже наявна медична страховка дійсна для Росії і що в сертифікаті, виданому страховою агенцією, зазначено, що страховка покриває всю територію РФ.

Для отримання візи в РФ обов'язково потрібно надати в консульство РФ (або візовий центр) поліс медичного страхування для подорожей, що включає витрати на репатріацію з медичних причин, невідкладну медичну допомогу та / або екстрену госпіталізацію на весь період перебування в РФ.

Такий поліс можна придбати в страхових агентствах зареєстрованих в МЗС РФ.

Страховку можна придбати через візовий центр РФ, але вона буде коштувати дорожче (близько 1300 рублів) і покривати меншу кількість послуг. При цьому потрібно зв'язатися з візовим центром, щоб здобувачеві відправили анкету, яку треба заповнити, відсканувати і відправити назад, сплативши послугу через банк.

Найпростішим, економним і швидким варіантом є самостійне оформлення страховки онлайн. Коштує таке оформлення недорого, здобувач відразу отримує поліс по електронній пошті. Його потрібно роздрукувати, підписати і надати разом з іншими документами.

Постановка на міграційній облік

По приїзду в країну громадянам США видається міграційна карта, яка заповнюється автоматично при скануванні паспорта. Приїхав на руки віддається частина Б зі штампом про перетин кордону, а інша частина залишається у прикордонників.

Протягом 7 днів після прибуття необхідно встати на міграційний облік. Якщо іноземний громадянин прибув в країну з робочою візою, його на облік зобов'язаний ставити роботодавець, за студентів це робить навчальний заклад, туриста на наступний день після заселення на облік ставить адміністрація готелю. Перебувають в РФ приватної візою іноземних громадян на облік повинна ставити приймаюча сторона.

Для реєстрації потрібні такі документи:

  • копії сторінок паспорта з особистими даними і в'їзним штампом;
  • копія міграційної карти;
  • копія документів пріймаючої сторони;
  • повідомлення про прибуття іноземного громадянина. У документі ставиться підпис в'їхав і запросив, якщо запрошення оформлено з боку юридичної особи, необхідно записування реквізитів компанії.

Знімати з обліку громадян США зобов'язані тільки готелі та мотелі. В інших випадках це відбувається автоматичним чином, після зафіксованого переходу через кордон або постановки на облік в іншому місці.

Ймовірні причини відмови про в'їзд

Відмова може бути отриманий в період оформлення візи, але навіть якщо віза оформлена, немає гарантії проходження митного контролю. Відмовити можуть:

  • при порушенні митних правил переходу через кордон;
  • при неправильно заповненій анкеті, невірно зазначеної мети візиту помилково або навмисно;
  • якщо іноземний громадянин вчинив більше двох адміністративних правопорушень. Для таких претендентів накладається заборона на в'їзд в РФ на 3 роки;
  • якщо іноземний громадянин в попередній поїздці не виїхав вчасно. Їм не дозволяється в'їхати на територію РФ 3 роки.

В окремих випадках обмеження накладаються після в'їзду в Росію. Про причини і обмеженнях можна дізнатися на офіційному сайті ФМС РФ. Заборона можна зняти шляхом судового або адміністративного спору.

Консульства Росії в США

У США працюють такі російські консульські установи:

  • Посольство РФ в США.
  • Генеральне консульство РФ в Сан-Франциско.
  • Генеральне консульство РФ в Сіетлі.
  • Генеральне консульство РФ в Х'юстоні.
  • Генеральне консульство РФ в Нью - Йорку.
  • Постпредство РФ при ООН в Нью - Йорку.

Правильно і грамотно оформлена документація - гарантія швидкого отримання візи в РФ.

Цікаве відео: Як правильно заповнити електронну форму російської візової анкети

Де отримати Російську візу в США?
Як заповнити анкету на отримання візи в Росію?

Новости