Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Польщу за покупками

  1. Основні відмінності шопінг візи
  2. Кому видають візу за покупками
  3. Вимоги до документів
  4. вторинне оформлення
  5. Терміни отримання і вартість візи
  6. Рекомендації для отримання візи

Польща - цікава і яскрава країна, в якій національний колорит гармонійно поєднується з європейським сервісом. За відвідуваності вона входить в першу десятку країн на континенті, а найпопулярнішим напрямком зараз є поїздки за покупками. Висока якість товарів, багатий асортимент і доступні ціни приваблюють до Польщі масу приїжджих - від звичайних туристів до завзятих шопоголіків. Найбільше з метою шопінгу їдуть із сусідніх країн - України, Росії, Білорусії. Розглянемо, як отримати візу в Польщу за покупками, кому її дають і скільки вона коштує. Польща - цікава і яскрава країна, в якій національний колорит гармонійно поєднується з європейським сервісом

Віза в Польщу за покупками

Основні відмінності шопінг візи

зміст матеріалу

Що таке шопінг віза? Це дозвільний документ на в'їзд до Польщі з метою покупок. Така віза ставиться до шенгенських, але відрізняється спрощеним оформленням. У перший раз видається одноразова віза, термін дії якої становить всього тиждень. При повторному зверненні можна розраховувати на річну, але для цього слід пред'явити чеки, що підтверджують покупку товарів на польській території. Наступні візи можуть оформлятися вже на 2 і 5 років. При обміні закордонного паспорта ця віза не переноситься зі старого в новий документ, тому її відкривають заново.

Польська шопінг віза (visa na zakupy) - це відмінний перехідний етап до спрощеної процедури отримання довгострокової шенгенської візи

Для оформлення потрібно менше довідок і часу, а відмов практично не буває (за умови дотримання правил подачі). Але головна перевага в тому, що друга і всі наступні шопінг візи є повноцінними Шенгенська мультивіза, а значить, з ними можна вільно в'їжджати в усі країни шенгенської зони. За оформленням потрібно звертатися в консульство Польщі або візові центри.

Посольство Республіки Польща в Москві

Кому видають візу за покупками

Даний вид дозволу на в'їзд має обмеження, пов'язані з місцем проживання заявника. Згідно з польським законодавством, шопінг віза може бути видана громадянам Білорусі, особам, які мають посвідку на проживання в Білорусі, а також громадянам України, які проживають в прикордонних областях. Жителям РФ такі послуги не надаються, і щоб поїхати в Польщу за покупками, їм потрібно оформляти звичайну туристичну візу.

Особливі умови передбачені для жителів Калінінградської області: вони можуть отримати прикордонні візи, зареєструвавши заяву на офіційному сайті МЗС Польщі.

Ministerstwo Spraw Zagranicznych Rzeczypospolitej Polskiej

Незареєстровані заяви до розгляду не приймаються. Така віза дає право в'їзду на прикордонні території Польщі і перебування там не більше 30 діб з моменту проходження КПП.

Дізнайтеся, детальний список для звичайної візи в Польщу, з нашої нової статті - «Які документи потрібні для візи в Польщу».

Вимоги до документів

Для подачі заяви потрібна попередня оплата і реєстрація. При зверненні в консульство стягується тільки консульський збір, в візових центрах - консульський та сервісний. Студенти і пенсіонери, які пред'явили відповідні документи, від консульського збору звільняються. Попередньо оплачують тільки сервісний збір, і робити це потрібно особисто, в місці проживання. При собі необхідно мати внутрішній і закордонний паспорт.

При собі необхідно мати внутрішній і закордонний паспорт

закордонний паспорт

Після оплати заявнику видають чек, в якому проставляється індивідуальний номер. Цей номер активується для запису через добу після оплати і залишається дійсним протягом 90 днів.

Зареєструватися можна по-різному: особисто з'явитися в центр або консульство, зателефонувати або пройти реєстрацію онлайн (даний варіант найзручніший і популярний).

Зареєструватися можна по-різному: особисто з'явитися в центр або консульство, зателефонувати або пройти реєстрацію онлайн (даний варіант найзручніший і популярний)

Сайт консульства Польщі

Сайт консульства Польщі

На сайті консульства дуже важко зловити вільні дати

При реєстрації ви повинні вказати дані закордонного паспорта і номер чека. Далі оператор запропонує на вибір кілька вільних дат, і після того, як ви визначитеся, дасть код у форматі POLV / 140814 / **** / **, який знадобиться вам для подачі заявки на візу.

До призначеного дня заявник повинен підготувати документи і ксерокопії та надати весь перелік співробітнику відомства або сервісного центру.

Вид документа Вимоги Вид документа Вимоги

Анкета

Заповнюється анкета тільки на фірмовому бланку, без помилок і помарок. Дуже важливо правильно визначити мету поїздки - за покупками. Всі дані вписуються латиницею, на англійський перекладати не треба. Обов'язково вклеїти фотографію 35х45 мм і поставити свій підпис в кінці анкети Заповнюється анкета тільки на фірмовому бланку, без помилок і помарок

закордонний паспорт

Обов'язковою умовою є наявність 2 чистих сторінок (мінімум) і термін дії не менше 90 днів після завершення поїздки. До паспорта слід докласти по дві його ксерокопії (сторінки 30-33) Обов'язковою умовою є наявність 2 чистих сторінок (мінімум) і термін дії не менше 90 днів після завершення поїздки

Копії попередніх віз

Надавати слід копії шенгенських віз за останні 36 місяців, давніші не потрібні Надавати слід копії шенгенських віз за останні 36 місяців, давніші не потрібні

Страховий поліс

Медична страховка оформляється мінімум на 30 тисяч євро. Початок дії поліса має збігатися з датою запитуваної дозволу на в'їзд Медична страховка оформляється мінімум на 30 тисяч євро

фінансові гарантії

Надається на вибір банківська виписка або довідка з роботи про зарплату. Виписка обов'язково повинна бути з міжнародної карти, наприклад, MasterCard або Visa Надається на вибір банківська виписка або довідка з роботи про зарплату

Заява

Потрібно окремо писати заяву про наміри покупки товарів на території Польщі. Період покупок повинен вказуватися на весь термін дії візи Потрібно окремо писати заяву про наміри покупки товарів на території Польщі

Документи про проживання

Це може бути бронь готелю або запрошення приватної особи, з номером телефону і точною адресою, щоб була можливість перевірити дані.

Додатково доведеться здати біометричні дані, якщо ви вперше їдете в шенгенську зону.

Додатково доведеться здати біометричні дані, якщо ви вперше їдете в шенгенську зону

Обов'язкова здача біометричних даних для отримання шенгенської візи

Обов'язкова здача біометричних даних для отримання шенгенської візи

Кому не потрібно здавати відбитки пальців?

Тим, хто вже проходив біометричну процедуру після 2015 року, повторно здавати відбитки не потрібно, поки не закінчиться зазначений в закордонному паспорті термін. Після того, як документи будуть здані, слід оплатити в касі консульський збір.

Мобільна біометрія

Порада. Врахуйте, що вимоги до документів часто змінюються, і щоб даремно не витрачати час, краще попередньо ознайомитися з інформацією на офіційному сайті польського консульства.

вторинне оформлення

Щоб отримати шопінг візу повторно і на більш тривалий термін, до зазначеного пакету документів слід додати рахунок-фактуру (наприклад, VAT або чеки TAX FREE) з будь-якого польського магазину.

Щоб отримати шопінг візу повторно і на більш тривалий термін, до зазначеного пакету документів слід додати рахунок-фактуру (наприклад, VAT або чеки TAX FREE) з будь-якого польського магазину

Квитанція Tax Free

Офіційного мінімуму для суми покупок немає, так що підійде навіть найдешевший товар, головне - правильно оформити документ. В рахунку-фактурі повинні вказуватися персональні дані туриста (латиницею, як в закордонному паспорті), і вносити їх повинен продавець.

Оформлення таких рахунків займає 10-15 хвилин, і отримати їх можна у всіх магазинах і торгових центрах Польщі. Готову фактуру обов'язково перевіряйте на наявність підпису продавця і печатки магазину, інакше документ буде вважатися недійсним і його не приймуть у візовому центрі. Щоб уникнути помилок при заповненні рахунки, рекомендується заздалегідь віддрукувати або виписати від руки ім'я, прізвище та адресу проживання на окремому листочку. Також можна перестрахуватися і взяти 2 або 3 рахунки в різних магазинах.

Також можна перестрахуватися і взяти 2 або 3 рахунки в різних магазинах

Приклад заповненої форми

Терміни отримання і вартість візи

Як правило, віза за покупками оформляється близько тижня. Заявнику на телефон приходить смс-повідомлення про готовність візи, після чого залишається лише відвідати ВЦ і забрати її. Видача проводиться за наявності у заявника внутрішнього паспорта і чека про сплату консульського збору. Також можна замовити доставку кур'єром, що дозволить заощадити час.

Також можна замовити доставку кур'єром, що дозволить заощадити час

Шенгенська віза з доставкою

Незважаючи на те, що віза робиться порівняно швидко, реєструватися на подачу документів потрібно мінімум за місяць. Це обумовлено великим напливом бажаючих отримати шенгенську візу за спрощеним оформлення, і навіть при реєстрації онлайн чекати своєї черги доводиться досить довго.

Читайте покрокову інструкцію щодо заповнення візи в новій статті - «Бланк анкети на візу в Польщу».

Що стосується вартості: сервісний збір складає 19 євро, консульський - 35 євро для українців і громадян РФ, 60 євро для білорусів. Додатково потрібно сплатити послуги банку. При оформленні через посередницькі фірми вартість збільшується в 2, а то і 3 рази.

Консульський збір для росіян - 35 євро

Рекомендації для отримання візи

Віза за покупками дає широкі можливості для вільного подорожі по всіх країнах шенгенської групи, але щоб її гарантовано отримати, потрібно дотримуватися деяких рекомендацій. Перш за все, необхідно відразу надавати достовірну інформацію і неухильно дотримуватися правил подачі, адже найменша невідповідність в документах є приводом для відмови у візі.

Перш за все, необхідно відразу надавати достовірну інформацію і неухильно дотримуватися правил подачі, адже найменша невідповідність в документах є приводом для відмови у візі

Дотримуйтесь правил подачі документів

Перша поїздка по шопінг візі повинна здійснюватися саме в Польщу, і там же потрібно пробути найдовше, навіть якщо планується відвідання інших країн ЄС.

Проведіть час у Польщі, відвідавши різні магазини

При повторному зверненні це дозволить претендувати на отримання мультивізи терміном на 2-5 років, а не річної або піврічної. З кожної поїздки привозити рахунки-фактури необов'язково, головне - оформити хоча б один рахунок під час першої подорожі, а потім брати їх періодично через 2-3 поїздки.

Не забувайте періодично брати рахунок-фактуру в магазинах

Надалі перебування в Польщі за кількістю днів повинна перевищувати перебування в інших державах, то ж відноситься і до кількості в'їздів-виїздів. Можна скористатися тим, що терміни перебування вважаються по штампам в закордонному паспорті: якщо відправитися на відпочинок в будь-яку країну через Польщу, і назад повернутися тим же шляхом, вся поїздка буде вважатися як перебування на території Польщі.

Терміни перебування вважаються по штампам в закордонному паспорті

Відео - Віза в Польщу за покупками

Новости