Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Ізраїль для росіян

  1. Види віз до Ізраїлю
  2. Візи для іммігрантів
  3. Візи для учнів
  4. Візи для духовних осіб
  5. Віза для близьких родичів, які в'їхали в країну за візами A / 2 або A / 3
  6. Категорія віз В
  7. Практичні поради щодо безвізового перетину кордону
  8. Особливості перетину кордону з мусульманськими країнами
  9. причини відмови
  10. Як відвідувати окремі території країни
  11. Можливість продовження терміну перебування

У 2008 році Ізраїль підписав з Росією угоду, яка скасовує необхідність оформляти візи для поїздок на термін не більше 90 днів протягом 180 днів, кількість перетинів кордону не обмежується. Візи не потрібні туристам, що приїжджають на лікування або для зустрічі з родичами і друзями. Важливо знати, що щодо безвізового режиму категорично забороняється займатися комерційною або трудовою діяльністю. Виявлені порушники негайно депортуються в Росію. У 2008 році Ізраїль підписав з Росією угоду, яка скасовує необхідність оформляти візи для поїздок на термін не більше 90 днів протягом 180 днів, кількість перетинів кордону не обмежується

Віза в Ізраїль для росіян

Але не треба сподіватися, що така угода означає автоматичний пропуск на територію держави всіх бажаючих, контроль іноземців виконується прикордонниками в зоні прибуття. Вони можуть поцікавитися метою і тривалістю приїзду, попросити показати бронь готелю або зворотні квитки. Якщо у прикордонників виникли сумніви в намірах в'їжджають, то їм відмовляється у перетинанні і вони повинні повернутися назад. Згідно з діючими міжнародними правилами, доставити особа назад повинна сама компанія, яка його привезла в країну.

Вежа Давида в Єрусалимі

Види віз до Ізраїлю

зміст матеріалу

Безвізовий режим існує для обмеженої категорії громадян РФ, всі інші повинні оформляти візи. Їх досить багато, рекомендується коротко ознайомитися з можливостями легально перебувати в країні.

Географічна карта Ізраїлю

Візи для іммігрантів

З часу свого утворення Ізраїль створює максимально сприятливі умови всім особам єврейської національності для повернення на історичну батьківщину. Відбір дуже простий - євреєм вважається обличчя, звернене в іудаїзм і у якого мати єврейка. Такі люди відправляються в спеціальні міграційні центри для навчання мови з подальшим працевлаштуванням. Імміграційні візи можуть видавати тільки в дипломатичних представництвах Ізраїлю в Росії після вивчення особової справи заявника. Якщо ви зацікавилися отриманням імміграційної візи, то необхідно звернутися до відповідного Імміграційним представництвом і отримати додаткову інформацію. Співробітники установи дадуть докладну консультацію і проведуть попередню співбесіду. У разі позитивного рішення резиденту видається тимчасова віза A / 1.

У разі позитивного рішення резиденту видається тимчасова віза A / 1

Репатріація (алія) до Ізраїлю

Візи для учнів

Вони даються не тільки студентам, а й учням початкових і старших шкіл, слухачам єврейських шкіл, які перебувають в Єврейських агентствах для молоді. Така віза називається A / 2. Отримати її можна лише за наявності письмової згоди обох батьків. Для оформлення візи необхідно зробити наступне.

  1. Написати відповідну заяву, стандартний бланк є на сайті посольства Ізраїлю. Разом із заявою має бути свідоцтво, що студент прийнятий на навчання в один з навчальних закладів Ізраїлю. Перелік закладів наведено вище.

    Головна сторінка сайту посольства

  2. Принести дві кольорові фотографії на паспорт, розмір знімків відрізняється від європейських стандартів і має параметри 5 × 5 см.

    Вимоги до фото на візу в Ізраїль

  3. Приготувати банківські чи інші документи фінансових установ, що підтверджують наявність коштів для розрахунків за навчання, проживання, харчування і т. Д.

Віза видається після сплати консульського збору і додаткових внесків.

Віза видається після сплати консульського збору і додаткових внесків

Як виглядає студентська віза

Візи для духовних осіб

Такий дозвіл можуть отримувати служителі культів, які повинні виконувати свої обов'язки в ізраїльських громадах. Необхідна умова - громада повинна бути визнаною на державному рівні. Віза називається A / 3. Якщо духовна особа бажає приїхати в Ізраїль з іншими, не релігійними цілями, то йому необхідно оформляти звичайну візу B / 2.

Духовну візу видає тільки МВС Ізраїлю на підставі заяви, що подається запрошує релігійним закладом або громадою. Для отримання потрібно мати закордонний паспорт і його копію, дві фотографії 5 × 5 і підписану заяву. Оплата може виконуватися в приміщенні консульства.

Ізраїль, Єрусалим

Віза для близьких родичів, які в'їхали в країну за візами A / 2 або A / 3

Ці претенденти повинні написати заяву на отримання візи A / 4. Умови отримання звичайні. Конкретні особливості кожної категорії є на сайті.

Категорія віз В

Можуть бути робочими і гостьовими.

  1. Віза, що дає право займатися комерційною або трудовою діяльністю (B / 1). Оформляється тільки після отримання схвалення Міністерством внутрішніх справ. На неї можуть претендувати фахівці та майстри, які бажають на обмежений строк працевлаштуватися в Ізраїлі. Дозвіл дається тільки після особистої співбесіди, в консульстві обов'язково зажадають довідку, що претендент не мав правопорушень у своїй країні і не відбував термін в місцях позбавлення волі. Крім того, потрібно довести, що за станом здоров'я ви не створите проблем ізраїльської медицині, для цього доведеться пройти повне медичне обстеження і тільки в тих клініках, які визнані представництвом Ізраїлю в Росії. Таким чином влада Ізраїлю збільшують кількість молодий і здорової робочої сили, максимально позитивно впливає на внутрішній валовий продукт країни. У всіх претендентів на робочу візу обов'язково знімаються відбитки пальців. Для продовження візи B / 1 потрібно мати вагомі підстави, при порушенні місцевих законів продовження неможливо, а вже видана віза анулюється, особа депортується.

    Ізраїльська робоча віза

  2. Віза для гостей. Вище вже згадувалося, що для росіян такі візи не потрібні, паспортний контроль відбувається на кордоні.

    Візовий документ для туриста. Зразок туристичної візи

Важливо. Консульства не приймають відвідувачів без попереднього запису. Замовлення черзі робиться на сайті, для постановки на облік потрібно ввести особисті дані, номер і серію паспорта, номер мобільника і адресу електронної пошти. Додатково вписується кількість супроводжуючих осіб, якщо в них є необхідність за медичними показниками.

Дипломатичні установи Ізраїлю охороняються за найвищою шкалою безпеки. У зв'язку з цим зайти в посольство можна тільки з пакетом документів в руках. Всі інші речі (ключі, телефони, сумочки, дипломати і т. Д.) Проносити категорично забороняється. Інваліда може супроводжувати лише один помічник. Громадяни РФ обов'язково повинні мати внутрішній паспорт, при вході співробітники безпеки консульства проведуть ретельну перевірку, без неї вхід на територію забороняється. І останнє. Нехтування інструкціями співробітників служби безпеки строго присікаються, такий відвідувач негайно висилають за межі установи.

Внутрішній паспорт РФ

Читайте цікаву і корисну інформацію в нашій новій статті - «Яка сума потрібна для відвідування Ізраїлю».

Практичні поради щодо безвізового перетину кордону

Як вже говорилося, для короткочасних поїздок в Ізраїль відвідувати консульство або посольство немає необхідності. Потрібно мати тільки закордонний паспорт, термін придатності якого закінчується не раніше трьох місяців після запланованої дати виїзду з країни. Єдина і головна офіційна особа - прикордонник на пункті перетину. Але він може створити багато неприємних ситуацій, якщо не вміти поводитися і не підготуватися до розмови заздалегідь.

Таблиця. До чого слід бути готовим, які вимоги висувають прикордонники.

Вимоги Описи Квитки Підтвердження броні на зворотний виліт прикордонниками не беруться до уваги, треба мати квитки із закритою датою вильоту або відплиття.
Перетин кордону На митному пості ніякі відмітки в паспорті не робляться. Встановлено електронна система персонального контролю. При в'їзді дається талон блакитного кольору, перед виїздом рожевого. Талон має штрих-коди з повною інформацією про власника. Втрачати їх категорично забороняється. Справа в тому, що і під час перебування в країні у вас в будь-який момент можуть зажадати пред'явити талон. Талон зчитується спеціальним пристроєм і відкриває прохід із зони прильоту або в зону вильоту. Талон дається з двома цілями: посилити контроль за в'їжджають і позбавити їх від проблем під час відвідування недружніх до Ізраїлю мусульманських країн.
Прикордонний збір При приїзді нічого оплачувати не треба, зате при виїзді знімається прикордонний збір в розмірі 103 ILS або 173 ILS в залежності від пункту виїзду.
Страховка Її обов'язково зажадають пред'явити, термін дії не може бути менше часу перебування в країні. Цікавий факт. До введення безвізового режиму з Ізраїлем страховка не вважалася обов'язковою умовою.
Прикордонний огляд Сама неприємна процедура при перетині кордону. Особливу увагу прикордонники приділяють комп'ютерній техніці, закритим банкам і коробок, рідин. Якщо ви відмовитеся надавати код доступу до комп'ютера або електронній пошті, то негайно отримаєте відмову у в'їзді. Огляд може бути як вибірковим, так і поголовним.

Загальна рада при проходженні прикордонного контролю - ніколи не сперечайтеся з військовими, вони не обговорюють, а наказують. Невиконання наказу може мати вкрай неприємні наслідки, при найменшій підозрі в Ізраїлі спочатку заарештовують, а тільки після цього розбираються.

Проходження ізраїльської митниці

Особливості перетину кордону з мусульманськими країнами

У Ізраїлю дуже складні відносини з оточуючими його мусульманськими країнами. Останнім часом держава дозволяє в'їзд на свою територію особам, які мають позначку про перетин кордону з цими країнами. Але треба бути готовим, що на прикордонному пункті вам буде приділено підвищену увагу при огляді та перевірці документів.

Але треба бути готовим, що на прикордонному пункті вам буде приділено підвищену увагу при огляді та перевірці документів

Арабо-ізраїльський конфлікт

Арабські сусіди Ізраїлю надходять більш строго. Якщо в паспорті є ізраїльська віза, то в'їхати на їх територію неможливо. Єдина країна, німого ослабившая ізоляцію Ізраїлю - Арабські Емірати. У будь-якому випадку, якщо є бажання відвідувати такі країни, то потрібно так планувати маршрут, щоб Ізраїль був останньою країною подорожі.

причини відмови

Діючі правила теоретично можуть заборонити в'їзд в країну великої кількості бажаючих, але на практиці такого не трапляється. Строго відносяться до тих, хто під час візиту порушив місцеві закони, працював без відповідного дозволу, перевищив термін перебування. Якщо є депортація, то доведеться чекати її закінчення.

Якщо є депортація, то доведеться чекати її закінчення

депортація

Ще одна проблема для в'їжджають - спроби ввезти на територію Ізраїлю заборонені товари. Дуже важливо впевнено відповідати на питання прикордонників і на першу вимогу показувати їм речі і документи.

Як відвідувати окремі території країни

Закриті зони конфліктів відвідувати не рекомендується. І не тому, що туди не пропустять з території Ізраїлю, тут проблем не буде. Військові ретельно перевірять документи і дадуть дозвіл. Проблема в тому, що на цих територіях ніхто не гарантує вашої безпеки. Особливо останнім часом після прийняття Америкою рішення про перенесення свого посольства в Єрусалим. Це дуже розлютило мусульманський світ, підвищило радикалізм, збільшило і без того негативне ставлення до всіх, хто приїжджає з території Ізраїлю.

Це дуже розлютило мусульманський світ, підвищило радикалізм, збільшило і без того негативне ставлення до всіх, хто приїжджає з території Ізраїлю

У зоні конфліктів ніхто не зможе гарантувати вашу безпеку

Слід пам'ятати, що категорично забороняється фотографувати військові та стратегічні об'єкти. Надмірно наполегливих фотографів обов'язково помітять і доставлять в поліцію для допиту. Якщо поруч немає поліцейських або військових, це не означає, що вони не контролюють все, що відбувається. Спостереження ведуть не тільки приховані відеокамери, а й агенти в цивільному. Система безпеки в країні на вищому рівні, саме завдяки цьому кількість терористичних актів мінімальна. І це незважаючи на те, що довколишні арабські країни вважають терористів національним героями і надають їм підтримку на державному рівні.

Можливість продовження терміну перебування

Безвізовий режим дозволяє перебувати в країні не більше 90 днів. Але в житті бувають ситуації, коли час перебування необхідно збільшити без виїзду в Росію. Місцева влада дуже лояльно ставляться до таких проблем, тільки треба чинити за законом. Якщо виникла необхідність залишитися в країні ще на деякий термін, то слід обов'язково прийти МВС з письмовим обґрунтуванням причин. На доказ можуть зажадати довідку з клініки, що курс лікування не завершений. Ще одна поважна причина - важка хвороба близьких родичів.

Ще одна поважна причина - важка хвороба близьких родичів

Безвізовий відвідування Ізраїлю

З собою треба мати дві фотографії 5 × 5 см, паспорт, банківську картку і останній чек з банкомату. Необхідно заповнити спеціальний бланк, який видається співробітниками установи. Вартість продовження візи становить 175 шекелів.

Практична порада. Ізраїль не був би Ізраїлем, якби його жителі не намагалися на голому місці робити комерцію. Є багато посередників, що пропонують за досить великі гроші продовжити візу. Не варто з ними мати справу, проблема вирішується самостійно і з мінімальними фінансовими втратами.

Відео - Види віз до Ізраїлю

Новости