Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза на Кіпр в 2019 році для росіян, документи для оформлення візи - AYDA.RU

  1. Документи на візу на Кіпр
  2. Як оформити візу на Кіпр самостійно?

Віза на Кіпр потрібна всім громадянам Росії і країн СНД, які планують тур на Кіпр . З березня 2009 року громадяни Росії, у яких є діюча шенгенська віза (категорії С) і вони вже відвідували по ній країну Шенгену, можуть в'їхати на Кіпр без національної кіпрської візи. При цьому країну необхідно залишити до закінчення терміну дії шенгенської візи. У той же час, національна кіпрська віза не дає право на в'їзд на територію країн Шенгену.

Громадяни, які в'їжджають на Кіпр через аеропорти Пафосу або Ларнаки можуть оформити попередню візу через сайт Посольства Кіпру. Після заповнення спеціальної анкети в режимі онлайн, співробітники консульського відділу Посольства протягом доби перевіряють дані здобувача, і в разі відсутності будь-яких перешкод висилають на його електронну адресу попередню візу. Документ слід роздрукувати та пред'явити на в'їзді на Кіпр для проставлення візового штампа. Попередня віза є одноразовою і дає право на перебування на території Кіпру протягом 90 діб з моменту її отримання.

У громадян, що мають в закордонному паспорті візову позначку невизнаної Турецької Республіки Північного Кіпру, можуть бути складності з подальшими в'їздами на Кіпр або в Грецію . Тому при поїздці в північну частину Кіпру візову позначку рекомендується ставити не в сам паспорт, а в листок-вкладиш.

Тому при поїздці в північну частину Кіпру візову позначку рекомендується ставити не в сам паспорт, а в листок-вкладиш

Скільки коштує віза?

Оформлення візи на Кіпр громадянам РФ здійснюється безкоштовно.

Де можна взяти заяву на візу?

Зразок заповнення документів на візу на Кіпр і чисті бланки можна взяти в консульстві Кіпру або скачати, перейшовши на офіційний сайт .

Документи на візу на Кіпр

Перелік документів, необхідних для оформлення візи:

• закордонний паспорт заявника, дійсний після закінчення терміну дії візи не менше 3-х місяців,
• копія закордонного паспорта (перша сторінка),
• копія громадянського паспорта (перша сторінка, сторінки з реєстрацією та інформацією про раніше виданих паспортах),
• анкета на візу на Кіпр, підписану особисто заявником,
• 2 кольорових фотознімку 3х4 (один треба наклеїти на заяву),
• ваучер від турагентства або копія документа, що підтверджує бронь на проживання в готелі, або документо про володіння нерухомістю, (ваучера на проживання, свідоцтва про власність на кіпрську нерухомість або договору на її придбання).

Як отримати візу на запрошення?

Для отримання візи на запрошення замість ваучера від турагентства або броні готелю необхідно надати копію «Заяви про відповідальність гостя» від приймаючої сторони. У документі, який необхідно завірити у уповноваженого працівника консульства Кіпру або кіпрського нотаріуса, повинні бути вказані терміни та місце проживання гостя на Кіпрі, а також його паспортні дані. Також для отримання гостьової візи на Кіпр до пакету документів необхідно додати копію паспорта особи, що приймає з кіпрською пропискою.

При ділових поїздках потрібно письмовий запит запрошує компанії з докладною інформацією та Сертифікат про її реєстрацію.

Які документи на візу потрібні дитині?

Якщо у дитини є власний паспорт, то віза оформляється в звичайному порядку, незалежно від його віку. Діти до 15 років, які не мають паспорта, включаються в візу батьків, з яким подорожують. При цьому в заяві на візу необхідно вклеїти фотографію дитини, і він повинен бути вписаний в закордонний паспорт батьків.

Як оформити візу на Кіпр самостійно?

Щоб самостійно зробити візу на Кіпр, необхідно представити в Посольство Республіки Кіпр в Москві або Генеральне Консульство Кіпру в Санкт-Петербурзі всі перераховані вище документи. При подачі документів на візу на Кіпр особиста присутність здобувача не потрібно, однак посольство країни залишає за собою право викликати його для співбесіди або отримання будь-яких додаткових відомостей.

При подорожі на Кіпр у справах бізнесу в ролі кур'єра може бути співробітник російської компанії. Він повинен надати довіреність від компанії і документи, що засвідчують особу. Від імені своїх клієнтів заяву можуть подавати акредитовані туристичні агентства. Але у всіх випадках заява повинна бути підписана особисто заявником.

Скільки робиться віза?

За умови подання повного комплекту необхідних документів заява на візу обробляється протягом одного робочого дня. Віза зазвичай видається в другій половині того ж дня. Для уникнення затримок з видачею візи в період високого сезону Посольство Кіпру рекомендує подавати документи на візу завчасно.

Посольство Республіки Кіпр в Москві

Посольство Республіки Кіпр в Москві

Квітень 2014

Скільки коштує віза?
Де можна взяти заяву на візу?
Як отримати візу на запрошення?
Які документи на візу потрібні дитині?
Як оформити візу на Кіпр самостійно?
Скільки робиться віза?

Новости