Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза до В'єтнаму в 2019 для росіян, українців, білорусів, казахів

  1. Безвізовий перебування в країні терміном на 15 днів
  2. Оформлення візи в аеропортах В'єтнаму
  3. консульська віза
  4. Витрати на оформлення в'єтнамської візи
  5. робочі візи

Природна екзотика і туристична неординарність В'єтнаму щорічно приваблює безліч туристів з усього світу. Така популярність у напрямку пояснюється тим, що влада створила досить лояльні візові умови для туристів. Зокрема, віза для російських туристів до В'єтнаму попередньо не оформлюється, якщо тривалість поїздки не перевищує 15 днів. Але не тільки це радує наших співвітчизників, а ще й відсутність консульського збору. Природна екзотика і туристична неординарність В'єтнаму щорічно приваблює безліч туристів з усього світу

Державний прапор В'єтнаму

Безвізовий перебування в країні терміном на 15 днів

Більшість поїздок в південно-азійська держава здійснюється з туристичною метою. Серед таких поїздок переважаюча частина досягає тривалості не більше двох тижнів. Прикордонними правилами Республіки передбачено відвідування країни на термін до 15 днів без наявності в паспорті попередньо оформленої в'їзної позначки, яку ставлять в російському консульстві. Таким чином, віза до В'єтнаму для росіян може бути поставлена ​​безпосередньо в аеропорту.

Таким чином, віза до В'єтнаму для росіян може бути поставлена ​​безпосередньо в аеропорту

Термінал міжнародного аеропорту в Ханої

Щоб скористатися такою можливістю, необхідно мати з собою всього два документи: загальногромадянський закордонний паспорт і авіаквиток на зворотний шлях. Варто зауважити, що дія «Заграй» має тривати як мінімум ще три місяці після закінчення поїздки. Таким чином, перед плануванням подорожі в екзотичний край варто перевірити, чи не пасує до кінця його термін.

Що стосується авіаквитка, то тут ситуація спірна. У деяких туристів на кордоні його зовсім не просять показувати. Але, як то кажуть, раз на раз не доводиться. Якщо у людини немає впевненості в кількості днів перебування на курорті (ситуація стосується лише тривалості до 15 днів, тобто немає визначеності, проведе він 10 або 14 днів, не більше) або він планує відправитися в подорож після відпочинку в інші напрямки, то досить пред'явити тільки бронювання квитків. Крім того, вимога зворотного квитка не передбачає наявності саме вильоту на батьківщину, після відвідування в'єтнамських курортів можна відправитися куди завгодно.

Крім того, вимога зворотного квитка не передбачає наявності саме вильоту на батьківщину, після відвідування в'єтнамських курортів можна відправитися куди завгодно

Квиток на літак до В'єтнаму

У будь-якому випадку, важливо виконати умову - полетіти з країни при безвізовий в'їзд не пізніше, ніж через 15 днів, інакше до туриста можуть бути застосовані санкції правил в'їзду. Ніяких пролонгацій штампа у вигляді візи-ран в Азії з 1 січня 2015 року немає. До цього періоду було дуже поширене явище - продовження візи за рахунок відвідування іншого сусідньої держави. Тепер іноземним громадянам заборонено зворотне перетин кордону відразу після виїзду.

Тому, якщо мається на увазі не вкластися в двотижневий відпочинок, то варто подбати про відкриття довгострокової штампа в консульстві, або зробити це в турагентстві або візовому центрі. Наприклад, існує дуже зручний сервіс - Візовий центр Онлайн, де покупка в'їзного штампа може бути отримана без відвідування офісу: оплата проводиться банківською картою, анкета заполоняють онлайн, а підтвердження приходить на електронну пошту, після чого роздруковується і пред'являється після прильоту.

Перебування без попередньої позначки протягом 15 днів можливо лише не частіше ніж один раз на місяць. Крім росіян не потрібна короткострокова віза до В'єтнаму для білорусів. Від них потрібні ті ж документи.

Оформлення візи в аеропортах В'єтнаму

Візи до В'єтнаму для росіян оформляються після прильоту одного з міст навіть у тих випадках, коли термін поїздки становить більше, ніж 15 днів. У Хошиміні, Дананге, Ханої, Камрань - аерогавані курорту Нячанг - є спеціальні стійки під назвою «Visas upon arrival». На таких пунктах туристу необхідно пред'явити:

  1. Закордонний паспорт.
  2. Авіаквитки з зворотним вильотом з країни.
  3. Лист запрошення.

Так виглядає віза до В'єтнаму

На відміну від ситуації з безвізовим відвідуванням, коли паспорт може закінчуватися через три місяці, при такому типі поїздки він повинен діяти протягом шести місяців після вильоту з країни.

Обов'язковою вимогою є лист-запрошення Approval Letter. Воно являє собою свідоцтво, яке має унікальний код і видане Імміграційним департаментом Республіки В'єтнам. Незважаючи на наявність такої офіційного паперу, отримати підтверджуючий лист нескладно. Його можна замовити на одному зі спеціальних ресурсів з надання такої послуги в інтернеті. Ціна питання - від 15 до 40 доларів, коефіцієнт залежить від терміновості оформлення і типу візи.

Ціна питання - від 15 до 40 доларів, коефіцієнт залежить від терміновості оформлення і типу візи

www.cheapvietnamvisa.net - один з найбільш популярних і недорогих сайтів для оформлення в'єтнамського Approval Letter

Протягом 1-4 днів лист надійде на електронну пошту заявника, після чого його потрібно роздрукувати та пред'явити працівнику прикордонної служби в аеропорту. Без такого запрошення отримати візу по прильоту буде неможливо. Загальний час оформлення на митниці складе максимум годину.

Підтверджуючий лист для візи до В'єтнаму (Approval Letter)

На відміну від російських туристів потрібна віза до В'єтнаму з більш ніж 15-денний тривалістю представникам країн СНД і поставити її на кордоні вони не можуть. Необхідно звертатися в консульство в рідній столиці.

консульська віза

Багато туристів, одного разу відвідавши азійська держава і чекаючи своєї черги на кордоні, вважають за краще цього разу подбати про наявність штампа заздалегідь. В'єтнамська віза для росіян, українців, білорусів, казахів може бути оформлена завчасно в посольстві в Москві, Києві, Мінську або Астані відповідно. У Росії в'єтнамські консульства розташовані в столиці, Єкатеринбурзі та Владивостоці.

У Росії в'єтнамські консульства розташовані в столиці, Єкатеринбурзі та Владивостоці

Будівля посольства В'єтнаму в Москві

Для того щоб відвідати один з цих центрів, необхідно підготувати:

  • закордонний паспорт;
  • заповнену англійською мовою анкету, роздруковану в двох примірниках;
  • одну фотографію розмірів 4х6, при цьому вона може бути кольоровою або чорно-білою, виконаної на глянцевому папері;
  • Лист на фірмовому бланку від приймаючої сторони.

У випадку з покупкою туристичної путівки турботу про запрошення беруть на себе агентства, і немає необхідності платити за послуги посередників. При цьому обов'язковою є сплата консульського збору - 25 доларів. Видається вона строком на 30 днів.

Певні нюанси при попередньому оформленні візових паперів існують для дітей. У разі якщо неповнолітній подорожує з одним з батьків, то до пакету документів прикладається нотаріально завірена копія згоди від другого батька. Оригінал довіреності в обов'язковому порядку необхідний буде на кордоні для пред'явлення як російським, так і місцевим митним службам.

Бувають випадки, коли надати таку згоду не представляється можливим, тоді обов'язковим буде підтверджує акт про причини відсутності згоди (свідоцтво про смерть, довідка з внутрішніх органів про судимість або з соцзахисту про те, що мати є матір'ю-одиначкою). Крім того, дитина повинна мати свій закордонний паспорт, а не бути вписаним в паспорт батьків.

Якщо дитина виїжджає з бабусею або іншою особою, а також у складі організованої групи дітей, то згода надається від обох батьків. Крім того, на дитину не надається бонус у вигляді відсутності підтверджуючого листа. Його необхідно також замовити через спеціальний сайт.

Термін оформлення візової формальності в консульстві - 5-7 робочих днів.

Витрати на оформлення в'єтнамської візи

З 1 січня 2015 року в'єтнамські влада скасувала візовий збір за перебування в країні. До цього періоду наші співвітчизники платили 45 доларів. Таке стимулювання російського турпотоку, безумовно, схвально зустріли нашою стороною. Але незважаючи на відсутність зборів, витратитися все ж путешственніку доведеться. Особливо це стосується випадків попереднього отримання штампа або довготривалого перебування в країні.

Спеціалізовані ресурси, що надають листи-запрошення Approval Letter, беруть за свою послугу від 15 до 40 доларів. Ця вартість формується в залежності від кількості днів перебування.

Платній буде віза, оформлена в посольстві - 25 доларів. Якщо людина перебуває в іншому місті, за допомогою оформлення попереднього штампа можна звернутися в туристичне агентство або візові центри - там доведеться заплатити від 40 до 150 доларів (розцінки встановлюються підприємцями).

Що стосується громадян країн СНД, то безкоштовний короткочасний в'їзд діє тільки для білорусів. Для знаходження у в'єтнамській республіці більш довгий час їм варто звертатися в консульство в Мінську, де за збір потрібно буде заплатити 50 доларів. Чи не поширюється правило безвізового в'їзду для українців і казахів.

робочі візи

Певної процедури оформлення документів вимагає робоча віза - В'єтнам сьогодні вважається найпопулярнішою країною із залучення зарубіжних фахівців. Такий тип оформляється тільки в консульстві країни. Для її відкриття необхідно надати:

  1. Закордонний паспорт.
  2. Заповнену анкету встановленої форми для охочого тут працювати.
  3. Підтвердження місцевої компанії про прийом або запрошенні на роботу у В'єтнамі .
  4. Офіційний папір про відсутність судимості.
  5. Копії дипломів про освіту.
  6. Медичне підтвердження стану здоров'я.
  7. Три фото розміром 3Х4.

Розгляд цього пакета вимог становить 15 робочих днів, після чого заявнику видається work permit - робоча віза, що дає право 360 днів перебувати на території країни з метою заробітку.

Розгляд цього пакета вимог становить 15 робочих днів, після чого заявнику видається work permit - робоча віза, що дає право 360 днів перебувати на території країни з метою заробітку

Дозвіл на роботу у В'єтнамі (Work Permit)

З огляду на популярність азіатського напрямку протягом усіх сезонів, варто заздалегідь задуматися про те, на який час відвідати екзотичний край. Від цього будуть залежати візові формальності: підготувати запрошення, відкрити візу на місці або заздалегідь відвідати посольство у себе на батьківщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Досить часто туристи відмовляються від поїздки в ту чи іншу країну через те, що не хочуть витрачати час на візові формальності. На даний момент російським туристам надається можливість відвідування шести напрямків, куди дозволяється поїхати ...

Думаєте, чи потрібна віза до Сербії для росіян? Відомо, що вільний безвізове відвідування території держави допускається протягом 30 діб. Чи потрібна в 2019 році туристична віза до Сербії? Так, для подорожі на 30 і ...

Думаєте, чи потрібна віза до Сербії для росіян?
Чи потрібна в 2019 році туристична віза до Сербії?

Новости