Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза до Тунісу для росіян не потрібно, українці і білоруси отримують її по прибуттю

  1. Головне про Тунісі
  2. Чи потрібна віза?
  3. Умови «безвіза»
  4. Міграційна карта
  5. Чи потрібні медичні документи?
  6. Їдемо в Туніс з дитиною
  7. Беремо в подорож домашнього вихованця
  8. Оформлення туніської візи
  9. процедура оформлення
  10. візова документація
  11. Візові збори
  12. Оформлення ВНЖ в Тунісі
  13. Як в'їжджають в Туніську Республіку громадяни України?
  14. Як в'їжджають в Туніську Республіку громадяни Білорусії?
  15. адреси посольств
  16. Посольство Росії в Тунісі
  17. Почесне консульство Тунісу в Україні

Влітку 2017 р сонячний Туніс увійшов до списку найбільш популярних серед росіян місць для пляжного відпочинку. Про це свідчать дані Асоціації туроператорів Росії. За якими правилами наші співвітчизники в'їжджають на туніський територію? Чи потрібна віза до Тунісу громадянам України і Білорусії? Відповіді на ці питання - у нашій статті.

Головне про Тунісі

Туніська Республіка гостинно розташувалася на середземноморських берегах Північної Африки. Відпочити сюди приїжджають з Європи, Азії, Північної та Південної Америки. Мандрівників приваблюють мальовничі пляжі, велична природа і численні архітектурні пам'ятки. Тільки один Карфаген щорічно відвідують сотні тисяч іноземців.

Сучасний Туніс - світська держава. Проте, в районах, що знаходяться за межами туристичних зон, бажано носити консервативну одяг.

Також в ході поїздки в північноафриканської країни необхідно дотримуватися підвищені заходи безпеки. Настійно рекомендується уникати скупчень людей в місцях проведення демонстрацій і страйків. При виникненні нештатної ситуації слід негайно зв'язатися з місцевою поліцією і проінформувати посольство Росії.

Чи потрібна віза?

Отже, колоритна республіка користується великою популярністю серед туристів. Але чи потрібна віза до Тунісу для росіян? Відповідь на це питання приємно порадує всіх, хто планує відправитися в середземноморську державу.

Туніський в'їзний документ громадянам РФ не потрібно. Ще кілька років тому африканська держава спростило перетинання своїх кордонів для російських візитерів. А з кінця 2014 р правила в'їзду в країну стали ще лояльніше.

Влітку 2017 р сонячний Туніс увійшов до списку найбільш популярних серед росіян місць для пляжного відпочинку

Карта Тунісу

Умови «безвіза»

З 2014 р особи, які приїжджають до Тунісу з Росії, звільнені від необхідності отримувати ваучер від туроператора. При перетині кордону республіки досить пред'явити закордонний паспорт. Але перед початком турне не забудьте перевірити термін придатності паспорта! Документ повинен бути дійсним хоча б 3 місяці на момент вашого повернення з Тунісу.

Для «безвізових» гостей існує ще одна важлива вимога. Воно стосується термінів перебування. Відвідати Туніс без візи можна тільки за умови, що вояж триватиме максимум 3 місяці (90 днів). Пам'ятайте, що при перевищенні лімітів «безвіза» доведеться сплатити штраф. Він дорівнює 10 динарам за кожну прострочену тиждень.

Туристу на замітку! На туніському кордоні у іноземного громадянина також можуть попросити пред'явити підтверджений і оплачений квиток додому. Але така перевірка буває лише у виняткових випадках.

Міграційна карта

Все прибувають в північноафриканської державу іноземці вносять свої дані в картки в'їзду-виїзду (міграційні карти). Бланк заповнюється при кожному перетині кордонів республіки. Інформація з карток групується в єдиній системі туніського МВС.

Інформація з карток групується в єдиній системі туніського МВС

Бланк міграційної карти

Спеціально шукати «міграційні карти» в інтернеті і заповнювати будинку не потрібно. Потрібну форму видадуть в літаку або аеропорту. Однак для зручності і правильного внесення відомостей в міграційну карту Тунісу зразок заповнення можна роздрукувати і взяти в поїздку.

Підказка щодо заповнення міграційної карти

Бланк заповнюється англійською або французькою (друкованими літерами, ручкою з синьою або чорною пастою / чорнилом). При знанні арабського внести запитувані дані можна на цій мові. Відривний корінець картки слід зберегти до завершення турне. Його доведеться продемонструвати при виїзді.

Зразок заповнення міграційної карти

Зверніть увагу! Не так давно з туристів, що виїжджають з Тунісу, стягували податок (30 динарів). Але кілька років тому цей збір скасували.

Чи потрібні медичні документи?

Медстраховка не входить в число документів, які демонструються при в'їзді в середземноморська держава. Але її настійно рекомендується взяти в дорогу. Також перед подорожжю треба переконатися, що в страховий поліс включені всі необхідні послуги. Зокрема, це стосується термінового виклику лікаря.

До початку поїздки рекомендується поставити щеплення від черевного тифу, а також гепатитів А і В. Але це не обов'язкова умова для в'їзду.

Їдемо в Туніс з дитиною

При поїздці в африканську республіку з дітьми ніякі спеціальні документи готувати не потрібно. Неповнолітні росіяни також має право відвідати Туніс без візи. Головне, щоб у дитини або був свій закордонний паспорт, або він був записаний в батьківський заграннік.

Додаткові паперу на юного туриста знадобляться лише в наступних випадках:

  1. Дитина тримає шлях тільки з батьком або матір'ю. У такій ситуації залишається вдома батько становить згоду на виїзд сина / дочки. Документ засвідчується нотаріусом.
  2. Юний громадянин відправляється в подорожі з батьком / матір'ю, але другий з батьків відсутній. При таких обставинах факт відсутності батька підтверджується документально (свідоцтво про смерть, довідка про одноосібну опіку тощо).
  3. Дитина робить вояж з третьою особою. У цьому випадку згода на виїзд пишуть обоє батьків. Документ також засвідчується нотаріально.

Беремо в подорож домашнього вихованця

Відсутність необхідності оформляти візу в Туніс дозволяє значно заощадити на сімейній поїздці. Здійснити екзотичний африканський вояж може навіть ваш домашній улюбленець.

Подорож з братами нашими меншими зобов'язує мати медичний сертифікат міжнародного зразка. У ньому повинні бути вказані щеплення, поставлені вашому вихованцеві. Документ подається як при ввезенні, так і при вивезенні тварини.

Туристу на замітку! Залежно від виду тварини страховка складе $ 50-100. Майте на увазі, що селитися разом з домашнім звірятком дозволяють не у всіх готелях.

Оформлення туніської візи

З огляду на тривалий термін безвізового перебування, віза до Тунісу для росіян потрібно вкрай рідко. Для проживання в країні довше 3 місяців, а також в разі працевлаштування або вступу на навчання зазвичай запитується ВНЖ. Вид на проживання оформляється безпосередньо в середземноморської державі.

Якщо ж громадянин хоче отримати туніський візу, йому доведеться звернутися в посольство північноафриканської держави. Дипвідомством функціонує в Москві.

Важливо знати! Згідно із законом Туніс закритий для транзиту. Отже, якщо «безвізовий» громадянин планує далі відправитися в третю країну, а не назад на батьківщину, то він зобов'язаний мати туніський візу. Але, за словами мандрівників, останнім часом про цей закон рідко згадують. І на практиці при наявності в'їзного документа до третьої держави туніський візу у росіян, які прибувають за умовами «безвіза», не вимагають.

процедура оформлення

Відкриття візи можливе за участю туніського фізичної або юридичної особи. Цей громадянин або організація складає відповідне прохання. Воно подається в уповноважений підрозділ МВС Тунісу.

Якщо МВС схвалить клопотання, запитувач візу росіянин звертається в посольство. Візова заява і супутні документи можна подати особисто або надсилати поштою. Заявка буде розглядатися 3-7 днів.

візова документація

Віза до Тунісу оформляється для росіян при подачі:

  1. Анкети. Форма заповнюється на французькою або англійською або арабською.
  2. Закордонні паспорти:
    • придатність документа - від 3 місяців на момент закінчення терміну дії візи;
    • додатково треба зробити ксерокс сторінки з персональними даними.
  3. Фото (30 на 40 мм або 35 на 45 мм).
  4. Фінансових гарантій (якщо потрібно).
  5. Документального підтвердження мети візиту:
    • бронь готельного номера або ваучер, а також квитки туди-назад (для туристичної поїздки);
    • запрошення і квитки в обидва напрямки (для приватного або ділового візиту);
    • трудовий договір, підтвердження кваліфікації, реквізити приймаючої фірми (для в'їзду з метою працевлаштування);
    • запрошення з установи освіти (для в'їзду на навчання).

Візові збори

Збір за оформлення в'їзної паперу стягується при подачі клопотання. При відмові в заявці гроші не повертаються.

Вартість візи в Туніс залежить від віку заявника. Документ на дорослого або тінейджера від 12 років обійдеться приблизно в 2 тис. Руб. Якщо в'їзна папір прошу оформити на дитину від 6 до 12 років, заплатити доведеться менше. Збір складе близько 1 тис. Руб. Малюкові до 6 років візу видадуть безкоштовно.

Оформлення ВНЖ в Тунісі

При наявності підстав росіяни можуть запросити туніський вид на проживання. Можливість його отримання пов'язана з низкою факторів. Претендувати на ВНЖ вправі наступні категорії іноземців:

  • які уклали контракт на роботу в африканській республіці (мінімум на півроку);
  • учасники інвестиційної програми;
  • вступили в шлюб з громадянином Тунісу.

ВНЖ запитується в поліції за місцем проживання за умови пред'явлення певних документів. У перелік паперів входять:

  1. Заява.
  2. Фотокартка паспортного формату.
  3. Закордонний паспорт.
  4. Фінансові гарантії (при необхідності).
  5. Підтвердження підстави для подання заяви одним з документів:
    • реєстрація в туніському Мінпраці та зайнятості;
    • свідоцтво на володіння власністю;
    • контракт на житло;
    • паперу про вступ в шлюб з громадянином Тунісу.

Мінімальний термін отримання ВНЖ - 1 місяць. Фактичні терміни - від 4 місяців до півроку. Після 5 років безперервного проживання в Тунісі іноземець має право претендувати на громадянство.

Важливо знати! Закони Тунісу передбачають можливість автоматичного надання ВНЖ відразу після отримання дозволу на придбання нерухомості.

Як в'їжджають в Туніську Республіку громадяни України?

Чи потрібна віза до Тунісу українцям? За умови поїздки від туроператора для гостей з України діє полегшений режим в'їзду. Візу поставлять в закордонний паспорт прямо на кордоні. Процедура безкоштовна.

Важливо, щоб рейс був прямим, з посадкою в міжнародному аеропорту. Також для отримання в'їзної паперу по прибуттю мандрівник повинен пред'явити таку документацію:

  • закордонний паспорт з запасом придатності від 3 місяців на момент виїзду;
  • ваучер турагентства, який організував поїздку (роздруківка букінга також підходить);
  • зворотні квитки (при необхідності);
  • заповнена в літаку або аеропорту міграційна карта в Туніс (зразок заповнення можна взяти з собою).

Туніська віза може виглядати так

Якщо ж українець планує приватний або діловий візит, йому доведеться відкрити візу в туніському посольстві в Росії. Працююче в Києві почесне консульство візовими питаннями не займається. Для оформлення документа в дипмісії в Москві треба уявити:

  • анкету, заповнену англійською, французькою або арабською;
  • фотокартку (30 на 40 мм або 35 на 45 мм);
  • закордонний паспорт (з запасом придатності від 3 місяців на дату закінчення дії візи);
  • фінансові гарантії (при необхідності);
  • запрошення або інше підтвердження підстав для перебування в Тунісі.

Консульський збір і терміни розгляду заяв - як і для росіян.

Як в'їжджають в Туніську Республіку громадяни Білорусії?

Віза до Тунісу для білорусів видається за аналогією з в'їзним документом для українців. При поїздці від турагентства прямим рейсом дозвільна папір надається по прильоту. Для отримання візи треба подати закордонний паспорт, ваучер туроператора і міграційну карту. Можливо, додатково у мандрівника запитають квитки.

Якщо ж в'їзд в середземноморську державу пов'язаний з приватними цілями або справами бізнесу, віза запитується заздалегідь. Громадяни Білорусії повинні подавати клопотання в посольство Тунісу в РФ. На білоруській території дипломатичних представництв північноафриканської держави немає. Пакет документації, ціни і терміни такі ж, як для росіян.

Зразок туніської візи

І в завершенні рекомендація від російського МЗС. При будь-якої мети перебування в Тунісі з собою завжди потрібно носити закордонний паспорт або аналогічний йому документ. При втраті паспорта слід відразу ж подати в поліцію відповідну заяву. Також необхідно проінформувати посольство РФ і оформити в диппредставництві свідоцтво на повернення в Росію.

адреси посольств

Посольство Тунісу в Росії

  • Адреса: м Москва, вул. Мала Нікітська, д. 28/1
  • Телефон: +7 (495) 691-28-58 / 69 (секретар), +7 (495) 690-34-70, +7 (495) 695-40-26
  • E-mail: [email protected]

Посольство Росії в Тунісі

  • Адреса: 4, Rue des Bergamotes, BP 48, El Manar I, Tunis +2092
  • Телефон: (+216) 71-884-397, (+216) 71-882-458
  • E-mail: [email protected]

Почесне консульство Тунісу в Україні

  • Адреса: м Київ, вул. Нечуя-Левицького, д. 38А
  • Телефон: + 38 (044) 270-38-95
  • E-mail: [email protected]

Як в'їжджають в Туніську Республіку громадяни Білорусії?
За якими правилами наші співвітчизники в'їжджають на туніський територію?
Чи потрібна віза до Тунісу громадянам України і Білорусії?
Чи потрібна віза?
Але чи потрібна віза до Тунісу для росіян?
Чи потрібні медичні документи?
Як в'їжджають в Туніську Республіку громадяни України?
Чи потрібна віза до Тунісу українцям?
Як в'їжджають в Туніську Республіку громадяни Білорусії?

Новости