Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза до Сінгапуру: правила оформлення для росіян в 2019 році

  1. Види віз і порядок їх оформлення
  2. Туристична віза
  3. Віза для дітей
  4. Робоча віза
  5. Транзитна віза
  6. Оформлення візи через візові центри або Pony Express
  7. Терміни оформлення і вартість візового дозволу
  8. Причини для відмови у візі

Сінгапур - острівна Республіка на території Південно-Східної Азії, що займає найменшу площу в світі. Колись ця держава була дуже бідним. Його жителі потребували навіть в прісній воді. Але на сьогоднішній день місто вважається столицею самого високорозвиненої в світі однойменного держави. Острівна держава надає можливість своїм відвідувачам познайомитися з цікавими пам'ятками.

Острівна держава надає можливість своїм відвідувачам познайомитися з цікавими пам'ятками

Перш ніж вирушити в подорож по Сінгапуру, слід дізнатися про правила в'їзду в Республіку. При плануванні подорожі в Сінгапур віза буде потрібно росіянам і громадянам інших країн.

Увага! Провести повну процедуру отримання сінгапурської візи самостійно не вийде, так як влада Сінгапуру постановили не видавати візові дозволу безпосередньо фізичним особам. Отримати візу вдасться через посередницькі організації.

Види віз і порядок їх оформлення

Існує 3 види дозволу на в'їзд в острівна держава:

  1. Туристична.
  2. Транзитна.
  3. Робоча (підрозділяється на два класи: для фахівців, які займають високі посади, і для звичайних пересічних співробітників).

Якого типу буде отриманий дозвіл, залежить від мети вчиненого візиту в острівну Республіку.

Туристична віза

Це електронна віза в Сінгапур, оформляти онлайн на офіційному сайті міграційної служби. Необхідно заповнити електронний бланк анкети і представити пакет документів. Відповідь зі схваленням чи відмовою прийде на електронну скриньку оформляє. Якщо відповідь позитивна, то в ньому вказується індивідуальний код.

Дозвіл потрібно буде представити співробітникам прикордонного контролю в роздрукованому вигляді, позначку в паспорті після прибуття не ставлять. Діє цей дозвіл 9 тижнів, подорожувати на території Республіки можна 1 місяць. Туристичний вид призначений для багаторазового використання, за 9 тижнів громадянин зможе в'їжджати в Республіку кілька разів.

Оформити візу в Сінгапур самостійно у громадянина вийде тільки при особистому зверненні до візових центрів азіатських країн, що знаходяться в Москві або Санкт-Петербурзі. Ряд авіакомпаній займається обробкою документів на візу для росіян, за умови, що громадянин скористається послугами авіаперельоту від їх компанії. Всі візові дозволу, отримані громадянами, заносяться до єдиного реєстру на порталі адміністрації Сінгапуру, тому кожен зможе з легкістю перевірити візу і коректність її оформлення.

Оформлення візи в Сінгапур вимагає подачі таких документів:

  1. Закордонний паспорт, який буде дійсний ще 6 місяців після дати оформлення документа, що дозволяє в'їзд. Повинна бути вільна одна сторінка.
  2. Анкета на візу в Сінгапур. Якщо дозвіл оформляється через інтернет, то заповнюється електронна анкета, при особистому зверненні до візового центру - паперовий вигляд анкети. Зразок заповнення анкети можна завантажити на сайті.
  3. Фото на візу в Сінгапур, вимоги такі ж, як і для візи до Індії . Найважливіше - дотримуватися всіх вимог до фото. Якщо фотографія буде надсилатися в електронній формі, то її дозвіл не повинно перевищувати 400 × 514 пікселів, при особистому зверненні, фото повинно бути розміром 3x Фотографія обов'язково повинна мати чітке зображення і бути зроблена не більше 90 днів тому.
  4. Квитки на літак в обидва кінці.
  5. Документ, що підтверджує бронь в готелі, з підписами і печаткою (якщо планується подорож з метою відвідати родичів або друзів, то потрібно офіційне запрошення від них з особистим підписом, із зазначенням мети візиту і термінів перебування).

Надання даного пакета документів є обов'язковим, щоб отримати візу в Сінгапур. За бажанням заявника можна оформити додаткові документи, такі як медична страховка на суму не менше 30000 доларів.

Зібравши всі документи на візу в Сінгапур, залишається чекати схвалення від Департаменту Міграції в Сінгапурі. Остаточне рішення про в'їзд в державу завжди приймається співробітниками на кордоні.

Важливо! На кожного учасника подорожі повинна бути заповнена міграційна картка, в якій вказується вся особиста інформація про громадянина. Вона повинна бути представлена ​​співробітнику прикордонного контролю, на ній буде проставлено штамп з датою прильоту і терміном перебування. Отримати таку картку можна в літаку або безпосередньо в аеропорту.

Віза для дітей

Потрібна віза і наступним в Сінгапур неповнолітнім громадянам. Процедура оформлення нічим не відрізняється від отримання дозволу на дорослого. З документів на дитину необхідно надати свідоцтво про народження і його закордонний паспорт. якщо дитина відзначений в паспорті батьків , То буде потрібно копія сторінки паспорта батьків, де вказані дані про дитину.

Після досягнення віку 14 років, дитина зможе перебувати в Сінгапурі тільки при наявності власного закордонного паспорта. У разі подорожі дитини з одним з батьків не знадобиться дозвіл на виїзд за межі російського кордону від іншого. Офіційно завірений дозвіл від одного з батьків буде потрібно, якщо неповнолітній виїжджає з іншими особами.

Офіційно завірений дозвіл від одного з батьків буде потрібно, якщо неповнолітній виїжджає з іншими особами

Робоча віза

Даний вид віз для росіян підрозділяється на 2 категорії:

  • Entre Pass - призначена для громадян Росії та інших країн, які мають намір вести підприємницьку діяльність на території острівної держави. Такий тип дозволу дає можливість звичайним найманим працівникам, які не мають вищої освіти, почати свою справу, використовуючи накопичений досвід, на просторах іншої країни.
  • Employment Pass - видається кваліфікованим фахівцям високого профілю. Такий вид можуть отримати громадяни, які мають професію, високу посаду і стабільну заробітну плату.

Employment Pass підрозділяється на три типи, в залежності від заробітку і кваліфікації заявника:

  1. P1 Pass - заробіток для отримання такого виду дозволу не повинен бути менше 8 тисяч сінгапурських доларів в місяць.
  2. P2 Pass - заробіток повинен становити не менше 4,5 сінгапурських доларів. Працівникові повинна бути присвоєна кваліфікація.
  3. Q Pass - сума заробітку в місяць повинна становити не менше 3000 сінгапурських доларів. Працівник повинен мати кваліфікацію.

Одержувачам документа P категорії крім робочої візи в Сінгапур, дозволяється зробити візу для тривалого перебування в Республіці.

Транзитна віза

Нерідко туристи здійснюють пересадку в Сінгапурі, щоб потрапити на острова Балі, в Малайзію , Індонезію . Для здійснення транзиту через Сінгапур, громадянам РФ не знадобиться віза в Сінгапур. Якщо час перебування в державі розраховане не довше ніж на 96 годин, то російським туристам дозволено перебування в Сінгапурі без візи.

Турист зобов'язаний мати квитки на авіапереліт в ту країну, куди він прямує через острівну Республіку, закордонний паспорт з відміткою про відкриття візи в країну призначення. Транзитна віза в Сінгапур для росіян не знадобиться, навіть якщо турист подорожує на наземному або водному транспорті.

Якщо турист при здійсненні транзиту сумнівається, що вкладеться в потрібні терміни перебування в країні, то буде кращим рішенням все-таки зайнятися оформленням електронного виду дозволу, так як знаходження в Сінгапурі без візи більше 4 діб заборонено.

Оформлення візи через візові центри або Pony Express

Віза до Сінгапуру самостійно оформляється у вигляді візових центрів або за допомогою поштової служби Pony Express. Як отримати документ в таких організаціях?

Є можливість дистанційного звернення і заповнення документів, або особистого звернення в офіси компаній. Дистанційне оформлення має на увазі під собою заповнення анкети безпосередньо на офіційному сайті певного візового центру і прикріплення до неї необхідних документів.

Для початку слід зареєструватися на сайті, створити свій особистий кабінет і придумати пароль для входу. Далі необхідно заповнити анкету (візові центри надають можливість заповнення анкет російською мовою), завантажити відскановані документи: закордонний паспорт (дозвіл 960 × 1310 пікселів), авіаквитки, підтверджену бронь в готелі або офіційне запрошення від приватної особи і кольорове фото.

Для фотографії встановлені деякі вимоги:

  • термін давності фото не пізніше 3 місяців;
  • чітке зображення на фото, фон - світлий;
  • відсутність сторонніх предметів, що закривають обличчя на фото;
  • при особистому зверненні фото повинно мати розмір 3 × 4, а при електронному оформленні - 400 × 514 пікселів.

При оформленні права на в'їзд за допомогою поштової служби буде потрібно аналогічний пакет документів. Оплату послуг з оформлення можна зробити шляхом безготівкового переказу з картки одержувача.

Терміни оформлення і вартість візового дозволу

В середньому на оформлення візового дозволу йде 3-4 дні. Термін може затягнутися в залежності від обставин.

Наприклад, якщо в подорожі беруть участь неповнолітні громадяни, то оформлення може тривати. Після того, як на електронну пошту надійде лист зі схваленням на отримання права на в'їзд в державу, то залишиться тільки роздрукувати бланк з індивідуальним номером і пред'явити його на кордоні.

Чи потрібна віза на дорослого чи на дитину, вона буде коштувати громадянам певних матеріальних витрат. Скільки буде коштувати віза в Сінгапур, залежить від способу її оформлення, а також від термінів. Якщо громадянину потрібно термінове отримання, то вартість візи в Сінгапур становитиме в два рази більше, ніж вартість візи в звичайному режимі оформлення. При оформленні візи завжди береться консульський збір, що становить 30 сінгапурських доларів або 23 російських доларів.

Візові центри беруть свою комісію за оформлення - 11 російських доларів. Ціна за оформлення шляхом поштової служби становитиме близько 20 доларів. При отриманні візового дозволу за допомогою авіакомпаній стягується плата в розмірі 20-40 доларів. Обробка документів на в'їзд терміново протягом доби буде коштувати громадянину 80 доларів.

Причини для відмови у візі

Причини для відмови у візі

В основному, при оформленні дозволу на в'їзд в острівна держава, проблем у російських туристів не виникає, але деякі причини можуть вплинути на оформлення:

  • може бути відмовлено в отриманні, якщо при минулих подорожах до даної держави громадянин порушив закон Республіки або в'їхав в країну не за правилами;
  • погана якість документів;
  • якщо оформляється робоча віза, то громадянин не повинен мати заборгованості зі сплати податків за ведення трудової діяльності на території Сінгапурської Республіки.

Отже, віза в Сінгапур для росіян в 2019 році необхідна для безперешкодного в'їзду в країну. Оформлення проводиться онлайн або при особистому зверненні до візових центрів. В'їхати в Сінгапур без візи вийде, тільки якщо перебування в ній складе не більше 4 діб. Розгляд документів можна покласти на посередницькі організації, через які здійснюється оформлення.

Як отримати документ в таких організаціях?

Новости