Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Серія і номер закордонного паспорта, код підрозділу

  1. Для чого необхідні серія і номер закордонного паспорта, код підрозділу
  2. Де в паспорті знаходяться цифрові дані
  3. Значення серії закордонного паспорта
  4. Навіщо потрібен номер документа
  5. Що таке код підрозділу і де його шукати

Для перетину кордону Російської Федерації і перебування (проживання) в інших державах громадянин повинен мати закордонний паспорт, а серія і номер закордонного паспорта, код підрозділу, який видав документ, допомагають в його ідентифікації Для перетину кордону Російської Федерації і перебування (проживання) в інших державах громадянин повинен мати закордонний паспорт, а серія і номер закордонного паспорта, код підрозділу, який видав документ, допомагають в його ідентифікації.

Зараз в Росії видаються закордонні паспорти двох варіантів - старого і нового зразка. Останній бланк містить мікрочіп з біометричними даними. Разом з текстовою інформацією кожен закордонний паспорт містить деякі дані у вигляді чисел. Це серія і номер документа, а також код підрозділу. Про них і йтиметься в цій статті.

Для чого необхідні серія і номер закордонного паспорта, код підрозділу

Російські громадяни можуть відвідати без візи досить обмежене число країн. У Казахстан, Білорусію, Киргизію і деякі інші країни СНД наші громадяни можуть поїхати і з внутрішнім паспортом громадянина РФ, а для дітей - з свідоцтвом про народження . Ще ряд країн можна відвідати без візи, перебуваючи там певну кількість днів, але тільки отримавши закордонний паспорт , в т.ч. дитячий . Всі інші, тільки отримавши візу.

Для оформлення візи потрібно заповнення різного виду анкет, попереднє бронювання готелів або замовлення авіаквитків. І саме в таких ситуаціях від громадянина потрібно ввести серію і номер закордонного паспорта, можливо, код підрозділу і іншу особисту інформацію.

Де в паспорті знаходяться цифрові дані

Кожен закордонний паспорт має індивідуальне позначення, що складається з дев'яти цифр, дві з яких є серією, а решта сім - номером документа. У закордонному паспорті старого зразка серія і номер знаходяться на останній сторінці документа, на якій наклеєна фотографія. У верхньому правому кутку сторінки знаходиться поле «Номер паспорта / Passport No», в якому дві перші цифри пропуском відокремлені від тих, які слідують за ними.

У закордонних паспортах нового зразка з біометричними даними серію і номер документа також слід шукати на розвороті з лазерної фотографією. Він розташований на початку паспортної книжки має 46-сторінок, а необхідні дані вказані також у верхньому правому куті.

Значення серії закордонного паспорта

Слід зазначити, що серія закордонного паспорта не є унікальною, тому що зустрічається у багатьох документів. Справа в тому, що в цифрах позначають серію зашифрована значна інформація, що стосується місця видачі документа і термінів його дії.

Так, серія 51 свідчить, що це ламінований паспорт старого зразка, а цифри серій 53, 70, 71, 72 відповідають біометричного документу. До того ж, закордонні паспорти з зазначеними серіями видавалися Міністерством закордонних справ Росії і російськими консульствами.

Закордонні паспорти, мають серії 61, 62, 63, 64 оформлялися за сприяння Федеральної міграційної служби, паспортно-візової службою видавалися паспорти з серією 60.

До цих пір мова йшла про закордонні паспорти цивільних мандрівників, але є ж і інші. Тому службові документи позначені серією 20, а дипломатичні закордонні паспорти мають серію 10.

Навіщо потрібен номер документа

Кожному бланку закордонного паспорта присвоюється окремий код, що складається з семи цифр, які представляють собою унікальне число, На відміну від цифр серії це число не пов'язане з місцем оформлення або тривалістю дії і навіть з органом, який видав документ. Це просто порядковий номер чистого бланка закордонного паспорта і більше нічого.

Важливо пам'ятати, що при подачі електронної заявки на американську візу, необхідно заповнювати графу «Passport book number». Не розуміючи, що означає ця фраза, у багатьох громадян виникають труднощі з визначенням реквізитів, які вписуються в це поле. На ділі ж все досить просто. Це словосполучення вимагає вказівки порядкового номера формуляра. У біометричний закордонний паспорт це число, яке зазначено на 46 сторінці. Якщо ж у вас документ старого зразка і в ньому немає такого номера, то потрібно просто написати «DOES NOT APPLY», що означає «не належить».

Що таке код підрозділу і де його шукати

Досить часто при заповненні різних документів, наприклад заяв на візу або видачу банківських документів буває необхідно знати код підрозділу, який видав закордонний паспорт. Буває, що власник документа не знає, де і як можна дізнатися цей код. А таку інформацію легко знайти в самому документі: на сторінці, де розміщена Ваша фотографія і основні паспортні дані. Код знаходиться в нижньому правому кутку сторінки в поле «Орган, що видав документ / Authority»: там ви побачите абревіатуру «ФМС» і п'ятизначне число. Це і є код підрозділу, в якому ви отримали закордонний паспорт. Крім того він вказаний на передостанній сторінці вашого внутрішнього паспорта РФ (В штампі про видачу закордонного паспорта).

Інформація, де знаходиться серія та номер закордонного паспорта, код підрозділу видав документ, не раз стане в нагоді в майбутньому і зараз Ви знаєте, де її знайти.

Новости