Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Правила в'їзду в Росію і проходження митниці для громадян СНД і далекого зарубіжжя в 2016 році

У 2015 році почали діяти нові правила для всіх, хто прибуває в РФ громадян. Міграційні закони посилилися, але серед «сюрпризів» для в'їжджають до Росії громадян СНД є і приємні моменти.
Які новації у вітчизняній міграційній сфері чекають гостей країни в 2016 році?

З 1-го січня 2015 почали діяти такі правила в'їзду для всіх громадян СНД. Вони ж діють і в 2016 році:
Заборонено в'їзд за внутрішнім паспортом для громадян тих держав СНД, що не перебувають в Митному союзі. Тобто, громадяни з Таджикистану і Узбекистану, з Молдови і Туркменістану, з Азербайджану можуть тепер в'їхати в РФ виключно по закордонному паспорту. Віза не потрібна.
В'їзд за внутрішнім паспортом залишився збереженим для громадян тих держав, що входять в ЄАЕС. Тобто, для жителів з Білорусії, з Вірменії та Казахстану, а також з вступає в ЄАЕС Киргизії.
Для мігрантів з України також змінюються правила в'їзду. Тепер в'їхати в РФ жителі сусідньої країни зможуть тільки по закордонному паспорту. Що стосується біженців, для них можуть бути зроблені послаблення, в зв'язку з політичною ситуацією.
Терміни перебування в РФ для мігрантів обмежені певними часовими рамками.
При відсутності особливого дозволу, громадяни, які прибувають в РФ з країн СНД, мають право залишатися в країні без постановки на облік в ФМС 90 днів протягом 6 місяців (сумарно - 180 днів протягом 1 року). Для всіх мігрантів є обов'язковим заповнення (правильне) міграційної карти (і її збереження) при в'їзді.
У 2016 році російський уряд поступово відмовляється від масового надання тимчасового притулку та продовження статусу для жителів ЛНР \ ДНР.
З 1 січня 2016 року роботодавцям заборонили приймати на роботу громадян Туреччини. Відтепер роботодавці, замовники робіт або послуг, що бажають запросити працівників-громадян Турецької Республіки, повинні бути включені в перелік, розроблений Мінпраці РФ. Міграційна служба буде здійснювати строгий контроль цього правила. Якщо ж трудовий договір або контракт був укладений до 31 грудня 2015 року, роботодавець має право продовжити його.
У 2016 році громадянам Білорусії більше не доведеться складати іспити на знання російської мови, історії та основ законодавства для оформлення посвідки на проживання або громадянства РФ.
Для громадян Узбекистану з 1 січня 2016 завершується дія паспортів небіометріческого зразка, паспорта потрібно обов'язково поміняти, інакше його власникові загрожує депортація і заборона в'їзду в Росію.
Громадянам Таджикистану необхідно мати на увазі, що в 2016 році в Росії не планується міграційна амністія для них, а також не планується вступ РТ в ЄАЕС і скасування патентів для його громадян.
Громадяни Грузії з 23 грудня 2015 року можуть оформлювати ділові, робочі, навчальні та гуманітарні візи будь-якої кратності. Приємна новина - тепер в'їжджають в Росії громадянам Грузії не доведеться доводити спорідненість з особою, які оформили для нього приватне запрошення
Слід пам'ятати:
При порушенні правил перебування в РФ (при перевищенні встановленого законом терміну перебування в країні без поважних причин і відповідних документів) застосовуються штрафні санкції.
Повторний в'їзд в РФ, відповідно до закону, буде заборонений:
На 5 років - при нелегальному перебуванні в Росії більше 180 днів.
На 10 років - при перевищенні ліміту на 280 діб.
Початок відліку - дата, що відзначається на кордоні при виїзді з Росії.
Термін в 90 дозволених для перебування діб може збільшитися за таких умов:
Тривалий вид на проживання і / або роботу.
Наявне дозвіл на тимчасове проживання.
Наявність купленого патенту.
Оформлений контракт для служби в армії РФ.
Навчання в РФ.
Для 2-х останніх випадків термін перебування відповідає тому часу, яке обумовлено військовим контрактом або потрібна на навчання. В інших випадках термін перебування буде обмежуватися періодом дії наявного документа. І в будь-якому випадку в міграційній карті повинна стояти спеціальна печатка ФМС «про продовження терміну перебування».
Всі аспекти (правові та ін.) Перетину російського кордону - в ФЗ-114 від 15.08.1996 (з поправками від 20.04.2014).


Поправки в трудовому законодавстві для мігрантів в 2016 році в Росії
Серед нововведень для громадян СНД, що стосуються трудового законодавства (і інших сфер), можна виділити наступні:
Дозвіл на роботу. Його громадянин СНД зможе отримати при наявності трудового договору з замовником (про виконання конкретних робіт) або з підприємством РФ. Термін дії дозволу обчислюється строком договору (максимум 1 рік після в'їзду в країну).
Скасовано квоти на мігрантів (безвізові країни). З цього року обов'язок іноземців - отримання патенту, який є дозволом на роботу.
З плюсів: робота за патентом для мігрантів дозволена, як у приватних осіб, так і у юридичних.
У певних випадках мігранти матимуть право на оплату лікарняного. Кожен роботодавець буде зобов'язаний відраховувати внески за мігрантів в фонд соціального страхування - з цих коштів і планується виплачувати лікарняні. Правда, за умови, що мігрант відпрацював більше 6 міс. Всі внески і виплати будуть менших розмірів, ніж для громадян РФ. Допомоги по вагітності та догляду за дитиною для прибуваючих в РФ мігрантів не передбачені.
Іспит з російської мови, з історії Росії та на знання азів законодавства РФ тепер також обов'язковий для всіх мігрантів при працевлаштуванні. Після здачі іспиту видається спеціальний сертифікат.
Робота для водіїв з водійським посвідченням, виданим іноземною державою, тепер заборонена. Ця заборона поширюється виключно на водіїв комерційного транспорту.
Медстраховка. Обов'язковий для всіх іноземців пункт. При відсутності поліса ДМС у мігранта його буде зобов'язаний придбати роботодавець. Всі договори укладаються тільки на надання першої допомоги.
Крім оформленого патенту, в 2016 році трудові мігранти повинні надати документ про відсутність судимості, поліс медичного страхування, документ, що підтверджує наявність місця проживання і квитанцію про оплату податку на дохід фізичних осіб.
При цьому регіональні влади мають право самостійно визначати список медичних організацій, які можуть видавати довідки від здоров'я трудовим мігрантам. Крім того, регіональні влади можуть винести рішення вказувати в патенті, крім основної інформації, дані про професії, посаду і спеціальність мігранта.


Мита для мігрантів в 2016 році в Росії
У 2016 році розміри міграційних держмита встановлені такі:
На отримання РВП - з 1000 до 1600 рублів.
На ВНЖ - з 2000 до 3500 р.
У 2016 році середня вартість оформлення патенту на роботу мігрантів в Росії буде 1568 рублів. Але необхідно мати на увазі, що кожен регіон має право додавати до цієї вартості регіональний коефіцієнт.
Остаточна вартість патенту буде залежати від востребованнорсті праці мігрантів в тому чи іншому регіоні. Наприклад, ціна оформлення патенту в Москві в 2016 році складе близько 4000 рублів.
Обов'язкова дактилоскопія мігрантів з 1 січня 2016 року
До законам і положенням про в'їзд мігрантів до Росії в 2016 році додався ще один суттєвий пункт - з 1 січня всі в'їжджають в країну іноземці зобов'язані проходити процедуру дактилоскопії.
Це необхідно для того, щоб виявляти осіб, які намагаються проникати за чужими документами, або раніше були викриті в тих чи інших правопорушень по відношенню до Росії.
Варто відзначити, що правило про обов'язкову дактилоскопію діє тільки для іноземців з безвізових країн. І поки не ясно, чи будуть розширювати дію цього правила на візові країни.
З початку року близько двохсот тисяч дактилоскопічних пунктів встановлюються в місцях в'їзду іноземних громадян.
Плант дактилоскопії поки розрахований на 4 роки - з 2016 по 2020. Потім результати обов'язкової дактилоскопії будуть всебічно оцінені і за підсумками буде ясно - стануть подовжувати або розширювати цю програму після 2020 року.
Експеримент дактилоскопування в'їжджають мігрантів працював з 2014 року в аеропортах Москви і Санкт-Петербурга. За цей період часу виявлено близько двохсот іноземців, які намагаються в'їхати в Росію по чужим чи підробленим документам, а також більше трьох тисяч осіб, які порушили міграційні правила і отримали заборону на в'їзд в Росію.
Дактилоскопія виконується, звичайно ж, безкоштовно.

pravo812

ВСІ НОВИНИ Які новації у вітчизняній міграційній сфері чекають гостей країни в 2016 році?

Новости