Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пляжні тури Сан-Марино -

Сан-Марино - країна щасливих людей, м'якого середземноморського клімату, мальовничих замків та ландшафтів Сан-Марино - країна щасливих людей, м'якого середземноморського клімату, мальовничих замків та ландшафтів. Сан-Марино - одна з найменших країн Європи, але, тим не менш, вона є найдавнішим її державою. Приємний клімат, веселі люди, розвинена інфраструктура, велика кількість теплих літніх днів приваблюють сюди туристів з усього світу. Особливо люблять відпочивати на піщаних пляжах Сан-Марино сім'ями з маленькими дітьми. Спеціально для них створені захищені морські ділянки, які роблять купання для дітей безпечним, а життя батьків - спокійною.

Столиця - Сан-Марино.

Офіційна мова - італійський.

Валюта - євро.

клімат

Субтропічний середземноморський. Середня температура влітку +24 С, взимку близько +4 С. При цьому через піднесеного положення країни навіть в сильну спеку тут прохолодно, але ночі взимку можуть бути досить холодними - температура може опускатися до -6 C. Опадів випадає 800-900 мм . в рік, в основному - в осінньо-зимовий період. Взимку іноді випадає сніг, але тримається він недовго. Найбільш сприятливий час для відвідування країни - пізня весна і період з липня по вересень.

Сан-Маріно не тільки одна з найменших держав у світі, а й найдавніша республіка в Європі. Своєю тисяча сімсотрічний історією це крихітна держава доводить, що мирне співіснування можливо завжди, а згоду в суспільстві між його громадянами ґрунтується на розумних законах і на їх беззаперечному виконанні.

Незважаючи на свої невеликі розміри, Сан-Марино - одна з найбільш відвідуваних туристами європейських країн. Відвідування Сан-Марино входить в програму багатьох турів по Італії, і за рік в країні встигає побувати 4-5 мільйонів іноземних туристів. Один з основних джерел доходу держави - випуск сувенірів, в тому числі спеціальних монет.

Туристів приваблює можливість здійснити екскурсію по середньовічних замках, старовинним базиликам, відвідати численні музеї, а також придбати продукцію місцевого кустарного виробництва, марки, монети, знамениті санмарінскіх лікери та вина. Більш того, через лояльного оподаткування ціни тут нижчі, ніж в середньому по Італії.

На території Сан-Марино переважає італійська кухня. Більшість місцевих страв має саме італійське походження. Популярні тортеліні, пасателлі (бульйон), тальятелле, лазіння, равіолі, канеллоні, паста "строзапетті", "Капелетті-ін-бродо" та інше. На десерт варто замовити пиріг "Сан-Марино" і "качьятелло" (десерт з карамелі).

Корисні поради від Verona-tour:

Офіційно грошовою одиницею країни вважається ліра Сан-Марино. Але ця валюта практично не має ходіння, хоча і абсолютно законна, представляючи інтерес хіба що для колекціонерів - в ходу повсюдно євро.

Країна дуже безпечна, рівень злочинності тут один з найнижчих в Європі. Однак нехтувати розумними засобами особистої безпеки не варто - на вулицях зустрічаються і кишенькові злодії, які приїжджають сюди із сусідньої Італії, і дрібні злодюжки всіх мастей.

Як і в сусідній Італії, тут все закривається на сієсту. В період з 14:00 до 15: 30-16: 00 закриті майже всі магазини, більшість установ (навіть поліклініки) і офісів. Безліч кафе і ресторанів вранці взагалі не працюють, відкриваючись лише після сієсти, але невеликі приватні заклади працюють часто з 09: 00-10: 00 (з перервою в районі сієсти і близько 18:00) до пізнього вечора. А в першій половині серпня, коли наступають найжаркіші дні ( "феррагосто"), багато закладів працюють за скороченим графіком.

У більшості громадських закладів куріння заборонено.

Прийнято давати чайові в розмірі 10-15% від суми замовлення, іноді вони вже включені в рахунок. При обслуговуванні біля стійки чайові не прийняті. У готелях допускається залишати швейцара до 1 євро за місце багажу, покоївки - до 10 євро за номер.

Всім любителям комфортного відпочинку під тихий шум Адріатичного моря туристичне агентство "Verona-tour" рекомендує відвідати пляжі легендарного карликової держави.

Новости