Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ПІВДЕННО-СХІДНА АЗІЯ. ЕДЕМ САМІ

  1. Про те, як самостійно спланувати подорож по Тайланду, В'єтнаму, острову Балі, відвідати Бангкок, Куала-Лумпур...
  2. Марія, журналіст

Про те, як самостійно спланувати подорож по Тайланду, В'єтнаму, острову Балі, відвідати Бангкок, Куала-Лумпур і Сігапур розповідають бувалі туристи Юля і Марія.

Юля, web projects manager

Бум на Південно-Східну Азію почався в світі вже давно. На Балі, наприклад, кожні 15 хвилин сідає літак, і в 2011 році там побувало 2,7 мільйона туристів.

Наших співвітчизників від масових поїздок стримує ціна питання і дальність напрямки, а також безліч міфів про те, що там повна антисанітарія, малярія і тп. У страху очі великі, але краще все-таки підготуватися до поїздки і дотримуватися деяких правил.

У страху очі великі, але краще все-таки підготуватися до поїздки і дотримуватися деяких правил

Марія, журналіст

Квитки, перельоти, готелі - все це крутилося в голові, коли я раптом вирішила, що пора відпочити і тицьнувши пальцем в небо, вибрала В'єтнам.

До В'єтнаму потрібно їхати з порожньою головою, щоб було місце, куди складати нові враження, емоції і відчуття. До В'єтнаму потрібно їхати з порожньою головою, щоб було місце, куди складати нові враження, емоції і відчуття Юля: Дешеві квитки на літак шукати потрібно у Аерофлоту або Аеросвіту. Вони літають з Києва в Південно-Східної Азії. З Москви можна знайти палаючі пропозиції дешевше, але візу без квитків ви самі не зробите. І до Москви треба ще долетіти.

Марія: Летіла я з Києва, з пересадкою в Москві. Так виявилося оптимально по грошах. Квитки мені коштували 880 євро.

Юля: Візу до Таїланду в 2009 році ми робили в Києві Юля: Візу до Таїланду в 2009 році ми робили в Києві. Візу в Індонезію- в Бухаресті. Самі відправляли документи кур'єром. Особиста присутність не потрібно. У Малайзії візу ставлять по прильоту.

Марія: Віза до В'єтнаму ставиться в аеропорту, але для неї необхідно запрошення. Його роблять всі наші тур агентства. У кого паспорт Російської Федерації - простіше. Можна 14 днів перебуває в країні без будь-яких віз.

Юля: Новачкові порадила б почати з Таїланду. Пару днів в Бангкоку, а потім на острови.

Таїланд, Аюттайя (фото Юлі)

Марія: Маршрут я особливо не планувала, хотілося кожен день отримувати максимум нових відчуттів. Я прилетіла в Ханой і була там від сили 2-3 дня. Центр міста - один великий брудний базар. Тут найкраще дивитися в обидва, так як всі ганяють на мопедах як хочуть. Рекомендую побачити бухту Халонг, де знімали фільм «Аватар».

Після, був Хошимін - економічна столиця В'єтнаму. Місто величезний, трохи чистіше Ханоя, як мені здалося. Але поділ на багатих і бідних також помітно. З Хошиміну за п'ять годин на таксі (100 доларів), або за більший час на автобусі, можна дістатися до Муи Чи не - це рибальське село, яку полюбили росіяни. Там все займаються спортом, особливо кайт-серфінгом.

До міста Далата, «місцевої Рубльовки», всього пару годин на машині через гори. У Далат потрібно їхати за водоспадами, буддистами і заради «божевільні», який зніс мозок і мені.

У Далат потрібно їхати за водоспадами, буддистами і заради «божевільні», який зніс мозок і мені

Юля: Ціни залежать від того, якого рівня комфорту хочеться.

Ми жили в гест-хаусі в Бангкоку на Каосане за 13 доларів на добу за номер з кондиціонером і гарячою водою. Вид з вікна, звичайно, так собі, але для ночівлі-відмінне місце. У Бангкоку, як і всюди, є житло на будь-який гаманець.

На Балі (в районі Кута) дорожче, особливо в першій лінії. Але можна жити в 10-15 хвилинах ходьби від знаменитого пляжу Кута за $ 20 на добу за номер. Ціни на островах залежать від сезону. У сезон дорожче. Сезон в різних частинах Південно-Східної Азії в різний час.

У Сінгапурі житло набагато дорожче, ніж у всій решті Південно-Східної Азії. Ціни починаються з $ 60 в добу за номер.

В Куала-Лумпурі можна зупинитися в готелі за $ 20-30 за номер з гарячою водою і кондиціонером.

Індонезія, острови Гілі (фото Юлі)

Марія: Ми з друзями зняли віллу - будинок на березі моря в Муи Не в селищі Sea Links. Мені проживання в будинку з трьома спальнями, джакузі, галявиною і всіма іншими атрибутами комфортного життя обходився 25 доларів в день.

Якщо жити ближче до рибальського села, за одноповерховий будиночок на місяць можна платити до 250 доларів. Деякі, примудряються знімати кімнати у місцевих, і жити з ними під одним дахом. Ціна за кімнату смішна, плюс до всього тебе ще й годують.

У столиці готель в центрі в середньому коштує 50-80 доларів, але умови в усіх можна позначити як "толерантні".

Юля: Не варто пити сиру воду, але її небезпечно пити не тільки в Південно-Східної Азії. І бажано дуже ретельно мити фрукти.

У Бангкоку, наприклад, дуже розвинена культура вуличного харчування. На вулицях їдять все. І туристи, і місцеві. Дешево і смачно. Чи безпечно. Орієнтуйтеся тільки на свій нюх і інтуїцію 😉

Читала, але не перевіряла, що не варто змішувати воду, кавуновий і ананасовий фреш.

Не варто відразу сильно налягати на морепродукти. Тобто, звичайно, якщо і захоплюватися лобстерами і креветками, то як раз в ПСА, де вони свіжовиловлених, але треба знати міру! Організм може раптово неприємно помститися вам за надлишок білка.

Марія: Навіть при великому бажанні більше 200 доларів за 6 чоловік вам не залишити. У простих кафе, обід вийде до 10-14 доларів за людину.

Юля: З урахуванням того, що переліт - це добра половина бюджету, планувати поїздку в Азію потрібно тижні на три.

[Vslider name = "vietnam"]

В'єтнам Марії

Марія: У В'єтнамі я була місяць. На всі розваги, масажі, екскурсії та подарунки мені вистачило близько тисячі доларів.

Юля: Одне з головних правил: в Південно-Східної Азії смертна кара за наркотики. Тому цінителям легких і не дуже наркотиків краще забути на час про свою пристрасть. Марихуану і гашиш на островах і в містах пропонують активно прямо на вулицях. Але ніхто не гарантує, що вас не здадуть найближчого поліцейському. Краще не ризикувати. У них з цим все дуже строго.

Обов'язково треба взяти з собою ліки, до яких ви тут звикли. Там їх швидше за все не виявиться.

Там їх швидше за все не виявиться

Сінгапур

Якщо ви зібралися в Сінгапур, то непогано б знати, що:

1. Громадянам Молдови для в'їзду в Сінгапур на 72 години не потрібна віза, її ставлять в аеропорту за умови, що після закінчення визначеного часу ви летите в третю країну. 72-х годин цілком вистачає, щоб отримати уявлення про цей унікальний місті.

2. У Сінгапурі один з найкрасивіших аеропортів в світі.

3. Сінгапур - місто штрафів. Штрафують тут за багато і з задоволенням. Сміття на вулиці - будьте ласкаві заплатити 500 сінгапурських доларів (близько 350 американських), покурили в громадському місці - штраф 1000 SGD, перейшли дорогу в недозволеному місці - штраф, забули пристебнутися навіть на задньому сидінні автомобіля - штраф, лихословили - штраф.

4. Сінгапур - пекло для курців. У багатьох закладах палити заборонено, а місць де можна курити-лічені одиниці. У відведених для куріння місцях відчуваєш себе твариною в загоні. Дорогі сигарети, повсюдні написи типу "thank you for not smoking here", "Smoking is prohibited" і специфічний екваторіальний клімат усіма силами відбирають можливість, але ніяк не бажання курити.

5. У Сінгапурі з 1992 року заборонена вільна продаж жувальної гумки. Місцева влада порахували, що прибирання вулиць, ліфтів, меблів в громадських місцях від жувальної гумки варто міській скарбниці набагато більше, ніж приносять податки з продажу цього продукту. Заборона була частково ослаблений в 2004 році для обмеженого числа видів жувальної гумки, які можна придбати тільки при наявності рецепта лікаря. Ввезення жуйки в Сінгапур також заборонений.

6. Місто не просто чистий. Він вилизаний. Величезні штрафи, покликані зберегти місто в чистоті і привчити до порядку набули ефект. Звикнути до клімату складно. Градус від екватора, вологість 75%. На вулиці завжди як в парильні. Кондиціонери, які завжди працюють в магазинах, кафешках, таксі і навіть на вулицях тільки посилюють контраст і різниця температур.

7. Сінгапур - місто багатьох національностей, релігій і конфесій. У Сінгапурі 4 офіційних мови, але основним є англійська, який там знають все і кожен.

У Сінгапурі 4 офіційних мови, але основним є англійська, який там знають все і кожен

Марія: Банально, але Азія - антисанітарія. Частіше мити руки не завадить.

Слідкуйте за своїми сумками.

Приготуйтесь до того, що у В'єтнамі англійська будуть рідко розуміти, і завжди буде звучати слово «завтра». Все повільні і всім начхати один на одного. Для того, щоб щось зробити їм потрібна мотивація, тобто, гроші.

В цілому, В'єтнам - країна вражень. Їхати навіть одному - добре, але коли з вами ціла компанія росіян, які навчили іноземців в автобусі кричати «Тагіллл» - це ще веселіше.

Юля: Південно-Східна Азія - це не просто іншу півкулю, це - інша всесвіт. До неї неможливо залишитися байдужим. Вона або відштовхне Вас, або Ви закохаєтесь в неї назавжди. Про неї можна говорити і читати нескінченно, але краще просто туди з'їздити.

Індонезія, острів Балі, слониха Мері (фото Юлі)

Новости