Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дозвіл на роботу в Петербурзі - як легально працювати довго і без проблем

Кожен іноземний громадянин, який прибув в РФ, в першу чергу зобов'язаний стати на облік

Кожен іноземний громадянин, який прибув в РФ, в першу чергу зобов'язаний стати на облік. Безвізові іноземці (білоруси, казахи, українці) отримують статус тимчасово перебувають на території РФ, але не більше, ніж на 3 місяці. Щоб залишатися законно довше, необхідно офіційно працевлаштуватися. Якщо немає - в витікання зазначених 90 днів вони зобов'язані покинути нашу країну. Щоб влаштуватися на роботу, необхідно отримати дозвіл на роботу в Петербурзі . Дозвіл видається теж тільки тимчасове - на строк не більше року.

Маючи офіційний дозвіл, іноземний громадянин на законних підставах влаштовується на роботу. Коли є робота, на тих же засадах, громадянин іншої держави має право подавати прохання на отримання наступного статусу - тимчасово проживає на території РФ. Як правило, якщо іноземець все спочатку робив правильно і легально, він без праці отримує цей статус. Навіщо? А потім, що цієї категорії іноземних громадян вже не потрібен дозвіл на працевлаштування. Статус тимчасово проживає людина отримує на 3 роки (спеціальний штамп в паспорті). Плюс також - немає необхідності щорічно відзначатися в реєструючих органах.

Далі: іноземець має можливість отримати вид на проживання терміном на 5 років (інший спеціальний штамп в паспорті). Причому продовжувати ще на 5 років, а потім ще на 5 років можна до тих пір, поки дійсний закордонний паспорт іноземного громадянина. До законослухняним громадянам інших держав, які маю статус тимчасово проживають або вид на проживання, наша держава лояльніше в плані дозволів на роботу - вони мають можливість офіційно займатися підприємництвом, торгувати і наймати працівників. Для цього треба стати на облік у податковій інспекції, купити патент.

Термін розгляду заяв іноземних громадян на отримання статусу тимчасово проживає або посвідки на проживання - для безвізових країн - 2 місяці, а для громадян Туркменістану. Вантаж і країн далекого зарубіжжя - 6 місяців. При цьому вже не потрібна довідка про джерело доходів на території РФ. Останній етап можливості перебування громадян інших держав в Росії - отримання російського громадянства. При цьому треба буде пройти тестування на знання російської мови і ряд інших процедур. Цей статус вже втратити неможливо, як би не склалася ситуація з роботою.

Наша компанія бере на себе юридичну підтримку іноземців на всіх етапах легалізації в РФ - спочатку тимчасова реєстрація в Санкт-Петербурзі , Далі оформлення дозволу на роботу і т.д. Кваліфікація і досвід наших фахівців - це гарантія того, що все буде зроблено грамотно, своєчасно і з позитивним результатом.

Навіщо?

Новости