Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи потрібна віза на Кіпр для Росіян, Кіпр віза

  1. Про-віза
  2. Віза для громадян країн СНД
  3. В'їзд на Кіпр по шенгенській візі
  4. Відвідування Північного Кіпру
  5. Посольство Кіпру в РФ

Чи потрібна віза на Кіпр для Росіян

Чи потрібна віза на Кіпр для Росіян ?

Потрібна!

Для оформлення туристичної візи на Кіпр в Москві необхідні наступні документи (на щастя, для росіян можливе отримання спрощеної, так званої про-візи - див. нижче ):

  • Закордонний паспорт (термін дії: для громадян РФ-не менше 3-х місяців з дати повернення з поїздки; для іноземців - не менше 6-ти місяців з дати повернення з поїздки; В закордонному паспорті обов'язкова наявність підпису туриста і чистої сторінки для оформлення візи);
  • Ксерокопія 1-ої сторінки закордонного паспорта;
  • 1 фото 3х4 на кожну людину, що має свій паспорт (на дітей старше 6 років, вписаних в паспорт до батьків повинна бути вклеєна фотографія);
  • Заповнена анкета ( зразок анкети на візу і шаблон анкети на візу );
  • Довідка з місця роботи на фірмовому бланку організації із зазначенням посади та окладу не менше 15 000 рублів;
  • Для дітей до 18 років - обов'язкова ксерокопія свідоцтва про народження, ксерокопія нотаріально завіреної довіреності від батьків, в тому випадки, якщо він подорожує без обох батьків - обов'язково;
  • Для дітей старше 14 років - обов'язкова наявність особистого підпису в закордонні паспорти;
  • Для студентів необхідна копія студентського посвідчення, довідка з місця навчання, спонсорський лист і довідка з місця роботи спонсора;
  • Для непрацюючих громадян необхідно спонсорський лист і довідка з місця роботи спонсора;
  • Для пенсіонерів необхідна ксерокопія пенсійного посвідчення, спонсорський лист і довідка з місця роботи спонсора;
  • Для дітей до 18 років, які подорожують на Кіпр з одним з батьків, нотаріально завірена згода на виїзд дитини за кордон від другого з батьків не потрібна.
  • Для громадян СНД та іноземних громадян необхідні ксерокопії наступних документів:
    • реєстрація не менше 6 місяців або вид на проживання або РВП - (дозволено тимчасове проживання);
    • дозвіл на роботу;
    • міграційна картка;
    • оригінал довідки з місця роботи
  • Для інстранних громадян - оригінал російської візи або її якісна копія.

УВАГА!!!

    • Анкета двостороння (тобто роздруковується на одному аркуші з двох сторін) !!!
    • Анкета заповнюється друкованими літерами, англійською мовою.
    • Підпис туриста в кінці другої сторінки ОБОВ'ЯЗКОВА!
    • На дитину, вписаного в паспорт батьків, окрему анкету заповнювати не потрібно
    • Турист може бути викликаний на співбесіду, тому на цей період необхідно його присутність в Москві.
    • При наявності в паспорті штампу «Турецька Республіка Північний Кіпр», в'їзд на територію Кіпру заборонений.

Віза на Кіпр для росіян оформляється від одного до п'яти днів, в залежності від дати вильоту. Для громадян РФ віза оформляється безкоштовно.

Період дії візи «C» (звичайна туристична віза) обмежується 6 місяцями, роком або п'ятьма роками. За піврічний візі граничний термін перебування - 90 днів, по річний і п'ятирічної - 180 днів. П'ятирічний документ дається тільки на розсуд співробітників Консульського відділу.

При переченченіі кордону Кіпру митні влади можуть перевірити авіаквиток (з проставленою датою повернення), ваучер на розміщення в готелі та готівкову валюту (не менше 50 ... 70 USD на добу на людину).

Про-віза

Туристи, які планують прибуття на Кіпр через аеропорти Ларнаки і пафосу , Можуть замість звичайної візи на Кіпр оформити так звану про-візу за спрощеною системою (така віза є роздрукований аркуш паперу з унікальним номером про-візи і реквізитами туриста). Для отримання про-візи необхідно заповнити анкету на про-візу сайті Посольства Кіпру в Москві або іншому місті (вибирається на сайті) і відправити її з сайту (кнопка "Відправити") на адресу візового відділу Посольства Кіпру. При цьому, не забудьте в анкеті вказати ваш e-mail, на який прийде відповідь з вкладеною про-візою. Консульська служба обіцяє протягом 5 днів висилати підтвердження (про-віза) з унікальним номером на адресу, з якого приплив заявка на про-візу. При пред'явленні якого в аеропорту Ларнаки або Пафосу в паспорт туриста ставиться візовий штамп.

Про-візу можна оформити самостійно на сайті посольства Кіпру за посиланням: оформлення про-візи .

Важливо! Навіть в разі, якщо дитина вписана в паспорт одного з батьків, на нього оформляється окрема про- віза, але на паспортні дані батьків.

Віза для громадян країн СНД

З громадян СНД (Білорусі, Узбекистану, України і Казахстану) за оформлення віз в Москві і Санкт-Петербурзі стягується консульський збір: 6 EUR за транзитне, туристичну та гостьову (одноразову і двократну) візи; 20 EUR за туристичну і гостьову мультивізу. Збір сплачується в рублях при подачі документів безпосередньо в консульстві.

Цій категорії громадян до всіх перерахованих вище документів необхідно також докласти в обов'язковому порядку довідку з місця роботи і копію реєстрації в Росії, якщо така є.

В'їзд на Кіпр по шенгенській візі

Громадяни третіх країн, які мають діючі шенгенські візи і вже в'їхали на територію шенгенського простору (це обов'язкова умова - наявність хоча б одного в'їзду в країну шенгенської угоди саме за цією ж візою!), Мають право в'їзду та перебування на території Республіки Кіпр без національної візи протягом терміну дії візи.

Граджане, що мають посвідку на проживання в Європейському союзі (за винятком Ірландії і Великобританії), так само можуть відвідувати Кіпр без оформлення візи.

Важливо! Власники одноразових Шенгенських віз категорії С повинні в'їжджати на територію Кіпру безпосередньо з території Шенгену!

Відвідування Північного Кіпру

Для відвідин Північного Кіпру з території грецької Кіпру віза не потрібна громадянам переважної більшості країн світу, включаючи Росію. Винятком з правила є громадяни Вірменії.

Хоча починаючи з квітня 2004 року зняті всі існуючі обмеження на вільне переміщення між грецькою і турецькою частинами Кіпру, уряд грецької частини острова не визнає в'їзд на острів через порти і аеропорти Північного Кіпру (порт Кіреніі, порт Фамагусти, і аеропорт Ерджан)!

В результаті, якщо ви прибули на острів через Північний Кіпр, то вам може бути відмовлено у в'їзді на грецьку частину острова!

Так само, наявність в паспорті відмітки про перетин кордону острова з боку Північного Кіпру може послужити відмовою у видачі кіпрської візи в майбутньому. Влада Північного Кіпру, пропонують туристам ставити відмітки про в'їзд і виїзд на оспеціальних картках, а не в паспорті, уникаючи такому чином потенційних наслідків від відвідин Північного Кіпру. Але і в цьому випадку треба мати на увазі, що виїзний штамп турецького порту Ташуджу (а його ставлять в паспорт), з якого ходять пороми в Киренію може послужити свідченням про "незаконне" відвідини Північного Кіпру.

Посольство Кіпру в РФ

Посольство Республіки Кіпр в Москві

адреса: 121069, г. Москва, ул. Кухарський 9

телефон / факс: (495) 744-29-34, 744-29-35

Сайт посольства Кіпру в Москві

Тури на Кіпр

Новости