Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи потрібна віза до Туреччини для росіян, білорусів, українців, казахів 2018

  1. Чи потрібна віза до Туреччини для росіян, білорусів, українців і громадян Казахстану в 2018 році
  2. Документи для в'їзду до Туреччини
  3. Виїзд неповнолітніх до Туреччини

Організація поїздки в іншу країну - відповідальний захід. Важливо не тільки спланувати маршрут і визначитися з термінами, але і своєчасно підготувати пакет документів. Особливо часто у туристів виникають питання щодо необхідності візи. У цій статті ви дізнаєтеся, чи потрібна віза до Туреччини для росіян, білорусів, українців і громадян Казахстану в 2018 році з туристичними цілями, особливості та умови в'їзду в країну, які потрібні документи для неповнолітніх дітей.

У цій статті ви дізнаєтеся, чи потрібна віза до Туреччини для росіян, білорусів, українців і громадян Казахстану в 2018 році з туристичними цілями, особливості та умови в'їзду в країну, які потрібні документи для неповнолітніх дітей

Зміст статті:

» Чи потрібна віза до Туреччини в 2018 році

» Документи і умови безвізового в'їзду

» Виїзд неповнолітніх дітей до Туреччини

Чи потрібна віза до Туреччини для росіян, білорусів, українців і громадян Казахстану в 2018 році

Росіяни з туристичною метою можуть перебувати в Туреччині без візи в період до 60 днів включно (рада міністрів Туреччини з 22.04.2013 р збільшив безвізовий термін перебування для громадян РФ з 30 до 60 днів за один раз). Якщо потрібно більш тривале перебування на території держави, рекомендується перетнути кордон і в'їхати заново. При кожному відвідуванні країни в паспорті Російської Федерації ставиться новий штамп. Кількість «60-денних візитів» не обмежується, однак перебувати в Туреччині дозволяється тільки 90 днів за один 180-денний період.

З 05.09.2012 р українці можуть перебувати на території Туреччини без візи також до 90 днів в 180-денний період. В'їжджати і виїжджати з території країни за цей час дозволяється безліч разів. Єдина відмінність з нормативами для росіян полягає в більш тривалому терміні перебування на території країни без виїзду. Всі покладені 90 днів українець може використовувати за один раз - тобто в'їхати до Туреччини, прожити три місяці і виїхати.

Віза в Туреччину не потрібна і білорусам, з 1 червня 2014 року уряди домовилися про скасування візових документів. З тих пір громадяни Білорусі можуть з одним лише паспортом перетинати кордон Туреччини і перебувати на території країни до 30 днів за один раз і до 90 днів протягом одного року з моменту першої поїздки ( джерело і ще один - см.раздел Visa information for foreigners). Однак, на державному сайті з отримання електронної візи ( посилання ) Після введення даних відображається, що білорусам можна перебувати в Туреччині 90 днів протягом 180 днів. Протиріччя.

Громадяни Казахстану можуть відвідувати Туреччину без візи з туристичними поїздками терміном до 30 днів. В'їжджати в країну можна кілька разів, але перебувати дозволено не більше, ніж 90 днів в 180-денний період.

Документи для в'їзду до Туреччини

Для безвізового в'їзду до Туреччини в 2018 році з метою туризму в першу чергу потрібно закордонний паспорт (в Білорусі і Казахстані цю функцію виконують звичайні паспорти). Термін дії паспорта повинен становити не менше 60 днів з моменту закінчення дії візи, дозволу на проживання або допустимого безвізового в'їзду. Тобто, для росіян - 120 днів, для українців - 150 днів, а для білорусів і казахів - 90 днів на момент в'їзду.

Варто відзначити, що співробітники паспортного контролю мають право вимагати у туриста додаткові документи і підтвердження мети його поїздки, якщо у нього виникнуть сумніви. У процентному співвідношенні такі випадки вкрай рідкісні, але краще перестрахуватися - якщо, наприклад, на паспортному контролі турист не зможе довести, що має фінансові кошти для відвідин Туреччини, його можуть депортувати.

Вимоги, які туристу можуть пред'явити на паспортному контролі:

  • Докази виїзду / вильоту з країни у встановлений візовим режимом термін (зворотний авіаквиток);
  • Наявність грошових коштів на відпочинок в Туреччині (з обліку 30 доларів США на день. Досить буде 300 доларів США на поїздку);
  • Підтвердження мети поїздки ( бронь готелю , Замовлений тур, медична страховка );
  • Відсутність даних туриста в блек-листі порушників міграційного законодавства.

Важливо зауважити, що на паспортному контролі закордонний паспорт потрібно завжди, тоді як інші документи при необхідності.

Виїзд неповнолітніх до Туреччини

Варто приділити особливу увагу особливостям подорожей з неповнолітніми дітьми (до 18-ти років). Потрібно розглянути обидві сторони: правила виїзду зі своєї країни і правила в'їзду до Туреччини.

Документи для виїзду дітей-громадян Росії (ст.20 №114-ФЗ від 15.08.1996 р), Білорусі (ст. 12 Закону РБ №49-3 від 20.09.2009г.) І Казахстану:

  • Закордонний паспорт.
  • Документ, що підтверджує батьківство (наприклад, свідоцтво про народження) або опікунство.
  • Згода на виїзд до Туреччини від одного з батьків, завірена нотаріально, - в тому випадку, якщо дитина подорожує без супроводу обох батьків. Дозвіл не вимагається, якщо дитина виїжджає з одним з батьків.

Документи для виїзду дітей-громадян України:

  • Закордонний паспорт.
  • Документ, що підтверджує батьківство (наприклад, свідоцтво про народження) або опікунство.
  • Згода на виїзд до Туреччини від одного з батьків, завірена нотаріально, - в тому випадку, якщо дитина подорожує без супроводу одного з батьків або обох батьків.
  • Довіреність на особу, яка супроводжує дитину до 16-ти років, якщо він слід без батьків і законних опікунів.

Неповнолітні громадяни можуть направлятися до Туреччини без свого паспорта, якщо інформація про дитину зафіксована в закордонний паспорт батьків, який його супроводжує. Прикордонники Туреччині не встановлюють будь-яких вимог до наявності додаткових документів у дітей.

Зі статті ми з'ясували, чи потрібна віза до Туреччини для росіян, білорусів, українців і громадян Казахстану в 2018 році, а також документи і умови в'їзду, особливості подорожі неповнолітніх дітей.

Новости