Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи потрібен закордонний паспорт в Вірменію для гражнад РФ в 2019 році

  1. Види візових відміток
  2. Особливості відвідування країни
  3. сусідні держави

Взаємозв'язок Росії з Вірменією після розпаду Радянського Союзу можна охарактеризувати як дуже дружні стосунки протягом багатьох років. Росіян сюди приваблюють м'який клімат, безліч історичних пам'яток, гостинність вірменського народу. Монастирі Татев і Нораванк, гора Арарат і коньяк з однойменною назвою, озеро Севан, що славиться своїми лікувальними мінеральними джерелами, гірськолижний курорт Цахкадзор і красиве місто Єреван - це все Вірменія. Віза для росіян для в'їзду на її територію в туристичних цілях в 2019 році не потрібна. Взаємозв'язок Росії з Вірменією після розпаду Радянського Союзу можна охарактеризувати як дуже дружні стосунки протягом багатьох років

Уже багато гірськолижники переконалися, що сама відмінна ідея - це провести Новий Рік на гірськолижному курорті Цахкадзор.

Безвізовий режим був прийнятий ще в 2000 році, в якості підтвердження хороших взаємин один з одним. В такому випадку актуальним стає інше питання: «Чи потрібен росіянам закордонний паспорт для в'їзду до Вірменії»? Відповідь буде ствердною - безумовно, потрібен.

Гірськолижний курорт Цахкадзор.

Види візових відміток

Безвізове перебування на території республіки обмежена шістьма місяцями. Якщо мета поїздки перевищує цей термін, то обов'язкова умова - отримання дозволу на в'їзд. Воно оформляється і в тому випадку, якщо державу відвідує житель Далекого Зарубіжжя. Візи в Вірменію для росіян і жителів інших держав можуть бути:

  • гостьовими;
  • дипломатичними;
  • транзитними;
  • офіційними;
  • робочими.

Гостьова віза в Вірменію.

Гостьова віза видається іноземцям, які відвідують країну з метою туризму, для ведення тривалих переговорів, зустрічі з родичами або лікування. Термін такого дозволу становить 1 рік, і може бути виданий для одноразового або багаторазового в'їзду.

Дипломатична відмітка призначена для іноземних громадян, які мають дипломатичним статусом. При цьому співробітники зарубіжних представництв або міжнародних організацій можуть приїхати по такому документу на три роки, члени офіційних делегацій на один рік, а якщо дипломат переслідує неслужбові мети відвідування - лише на 120 днів. Офіційна віза аналогічна дипломатичної, але для співробітників, що не володіють статусом дипломата.

Офіційна віза аналогічна дипломатичної, але для співробітників, що не володіють статусом дипломата

Єреван - столиця Вірменії.

Транзитна відмітка підійде для тих, у кого ця держава є точкою зупинки для подальшого відправлення в інші держави. Хоч вона і однорічна, але більше тижня при одному відвідуванні по ній не провести - три офіційно дозволених дня плюс чотири на можливість продовження.

Робоча віза оформляється виключно для тих, хто має на меті заробітку в республіці. Вона видається на термін до кінця дії ділового контракту з роботодавцем. Обов'язковою документом для подачі на її отримання є лист або запрошення від фірми, в якій планує працювати громадянин.

Обов'язковою документом для подачі на її отримання є лист або запрошення від фірми, в якій планує працювати громадянин

Робоча віза в Вірменію.

Будь-яке з перерахованих дозволів можна буде продовжити прямо на території республіки, головна умова продовження - не допустити затримок по терміну. Це карається штрафом за кожен прострочений день. Віза до Вірменії для росіян, будь то гостьова, робоча або офіційна, видається в триденний термін після подачі заявки.

Особливості відвідування країни

Переймаючись питанням, чи потрібен закордонний паспорт в Вірменію, туристи також дізнаються, за якими ще документами можна її відвідати.

Це можуть бути:

  • паспорт дипломата;
  • службовий паспорт;
  • посвідчення моряка.

Закордонний паспорт в Вірменію.

Крім того, що в Вірменію потрібен закордонний паспорт, громадянам РФ на контрольно-пропускному пункті паспортного зразка російський паспорт і митну декларацію. Остання буде потрібно в тому випадку, якщо росіянин провозить з собою валюту. Закордонний паспорт в Вірменію буде потрібно і від дитини. Якщо ж йому менше 14 років, то свідоцтво про народження і вклеєні фотографії дитини в паспорт одного з батьків.

Обмежень щодо ввезення та вивезення іноземної валюти немає. Єдине, якщо сума в перерахунку на американські долари, перевищує десять тисяч, їх можна перевести лише за допомогою банківського переказу. Що стосується місцевої валюти - це вірменський драм, її ввезення і вивезення знаходиться під суворою забороною. Ввезення наркотичних, отруйних і вибухових речовин також заборонений. Вартість ввезених особистих речей не повинна перевищувати п'ятисот доларів. Якщо встановлюється перевищення, турист сплатить мито. Лікарські засоби без додаткових зборів можна ввозити не більше п'яти упаковок медикаментів (що не містять наркотичних речовин).

Лікарські засоби без додаткових зборів можна ввозити не більше п'яти упаковок медикаментів (що не містять наркотичних речовин)

Карта Вірменії.

Також без сплати мита можна ввезти три літри алкоголю і двісті штук сигарет. Якщо турист є мисливцем, і йому необхідно провести мисливську рушницю і патрони, потрібно попередньо отримати дозвіл від Міністерства внутрішніх справ. Для провезення антикварних цінностей та інших предметів мистецтва потрібно документ від вірменського Міністерства культури.

Ще одне питання, яким задається турист, що знаходиться на території республіки Вірменія - чи потрібен закордонний паспорт при виїзді звідси. Адже трапляються різні ситуації, і за півроку його можна просто втратити. В такому випадку він не потрібен; необхідно звернутися в посольство Російської Федерації, яке знаходиться в Єревані. Там видається довідка, роздільна в'їзд на територію Росії, за неї турист заплатить близько п'ятдесяти доларів. Термін її дії обмежений двома тижнями. Якщо з якихось причин виїзд протягом двох тижнів не вдався, довідку знову доведеться запитувати і платити за її виготовлення.

сусідні держави

Вірменська республіка межує з Туреччиною, Іраном і Грузією. Якщо мандрівник вирішить в проміжок перебування в країні, відпочити ще й в Туреччині, то одним закордонним паспортом справа не обійдеться. Для повернення в державу, йому потрібно буде зробити багаторазову вірменську візу.

Для повернення в державу, йому потрібно буде зробити багаторазову вірменську візу

Віза в Нагорний Карабах.

Також сусідом країни є Нагорний Карабах, який оголосив себе окремою республікою і відокремився від Азербайджану. Візова відмітка туди не потрібна, тільки закордонний паспорт. Причому митники відповідного штампа про відвідини не ставлять. Це пов'язано з тим, що Карабах і Азербайджан ворогують один з одним, і якщо в паспорті буде відмітка про відвідування першого, при в'їзді в другій можуть з'явитися проблеми. Тому потрібно пройти процедуру реєстрації в МЗС, щоб можна було контролювати термін відвідування Нагірного Карабаху.

Відповідь на актуальне для росіян питання - чи необхідний закордонний паспорт в Вірменію, так і залишається позитивною. Розмов про те, що його скасують, в даний момент не ведеться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

В такому випадку актуальним стає інше питання: «Чи потрібен росіянам закордонний паспорт для в'їзду до Вірменії»?

Новости