Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи потрібен закордонний паспорт в Росію: правила для українців

  1. Чи потрібен закордонний паспорт
  2. умови в'їзду
  3. вимоги
  4. Поїздка з дітьми
  5. Важливо знати

У РФ проживає багато емігрантів. Іноземці приїжджають в пошуках роботи. Часто РФ відвідують громадяни України, їх хвилює питання: чи потрібен закордонний паспорт в Росію. Росіянам для відвідування України потрібна закордонний паспорт (нові правила в'їзду, які вступили в силу в 2015 році). У статті дізнаємося, чи потрібен закордонний паспорт для поїздки в Росію громадянам України.

Чи потрібен закордонний паспорт

Чи потрібен закордонний паспорт

Починаючи з 2015 року, діє постанова, яка зобов'язує іноземних громадян, при в'їзді на територію РФ, пред'являти закордонний паспорт.

До 2016 року громадяни України відвідували країну по закордонному або загальногромадянської паспорту. Якщо в'їзд здійснювався по загальногромадянської документу, діяло вимога - всі дані внесені за допомогою машінопечатного способу. Якщо дані заповнювалися від руки, в відвідуванні РФ відмовляли.

З 2016 в'їзд здійснюється на підставі закордонного паспорта. Громадяни України, які відвідують Севастополь чи Крим, пред'являють документ, в якому зазначено громадянство.

умови в'їзду

При перетині кордону, іноземці заповнюють міграційну карту в Росії . Бланки для заповнення видаються при проходженні прикордонного контролю або на борту літака.

Заповнюється бланк російською мовою відповідно до встановлених норм і правил. Припустимо заповнення літерами латинського алфавіту. Дані вносяться відповідно до записів у посвідченні особи. У бланку вказується кінцева мета маршруту, дата виїзду.

У бланку вказується кінцева мета маршруту, дата виїзду

Один з найважливіших пунктів - «Мета поїздки». Його заповнення обов'язкове. Відповідність зазначеної інформації з дійсністю перевіряється співробітниками міграційної служби. Документ необхідно зберігати під час усього перебування на території країни.

вимоги

Важливо стежити за терміном дії і актуальністю фотознімків (в 25, 45 років вклеюють нові, актуальні фотознімки). Якщо громадянин змінював прізвище, або є зміни в інших паспортних даних, інформація відображається в документі. Не допускаються паперу, які пошкоджені.

Якщо документи пошкоджені, потрібні додаткові папери, які виступають в якості посвідчення особи:

  1. Свідоцтво моряка.
  2. Дипломатичне посвідчення.
  3. Службове посвідчення.

Службове посвідчення

З 2016 року громадяни України отримують біометричні паспорти, які мають мікрочіп з особистими даними власника та відомостями процедури дактилоскопії.

Під час виїзду з території Росії, міграційна карта вилучається і анулюється (незалежно від терміну дії паперу).

Поїздка з дітьми

Якщо дитина подорожує з батьками (присутні обидва), він перетинає кордон за свідоцтвом про народження. Якщо його супроводжує один з батьків, при проходженні прикордонного контролю пред'являють дозвіл на виїзд дитини за кордон (завіряється у нотаріуса).

Якщо діти подорожують без батьків з третьою особою, згода на виїзд від обох батьків.

Зразок згоди на виїзд дитини

Важливо знати

Важливо знати

Якщо іноземний громадянин (житель країни СНД), збирається пробути на території Росії більше 90 днів поспіль, він оформляє тимчасову реєстрацію. Щоб пройти процедуру, звертаються в УФМС по місцю знаходження.

Реєстрація дає право легально перебувати на території країни. Громадяни, які після 90-денного перебування здійснили виїзд, в'їжджають в Росію через 180 днів.

Покаранням за порушення правил постановки на міграційний облік:

  1. Штраф.
  2. Заборона на в'їзд в Росію (діє 5 років).

Тимчасова реєстрація дозволяє проживати в країні, але не дозволяє займатися трудовою діяльністю. Щоб працевлаштуватися в РФ, проходять процедуру отримання права на роботу. В цьому випадку в графі «Мета прибуття» в міграційній карті вказують «робота».

Новости