Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи потрібен закордонний паспорт для в'їзду в Росію для громадян різних країн в 2019 році

  1. Купівля авіаквитків по закордонному паспорту
  2. Закордонний паспорт з України в Росію
  3. Що потрібно для проїзду в Росію громадянам України
  4. Правила перебування в країні
  5. Передумови на майбутнє

Російська Федерація займає одну шосту частину суші, через її територію проходить значна частина авіамаршрутів світу. Відповідно виникає питання - а чи потрібен іноземцю, який перетинає кордони РФ , закордонний паспорт? Відповідь на це питання залежить від багатьох факторів:

Також ще дуже важливим є і той пункт, на якому виді транспорту іноземний громадянин збирається перетинати територію Росії, якщо він їде поїздом або на автотранспорті, то, швидше за все, йому знадобиться закордонний паспорт.

Купівля авіаквитків по закордонному паспорту

Як і годиться, громадяни Російської Федерації можуть без проблем їздити по території своєї країни і деяких країн ближнього зарубіжжя ( Казахстан , Білорусь і так далі) на будь-якому виді транспорту без спеціального документа закордонного зразка, що посвідчує особу. Також громадянам Росії і інших країн можна купувати авіаквитки і літати по країні за своїм закордонним паспортом.

Однак на сайті багатьох російських авіакомпаній немає можливості вибору типу документа, на який реєструється авіаквиток, тому авіаквиток, швидше за все, доведеться купувати на свій російський паспорт (або паспорт якої іншої країни Митного Союзу). Головне в такому випадку - щоб дані вашого квитка збігалися з даними вашого закордонного паспорта.

Головне в такому випадку - щоб дані вашого квитка збігалися з даними вашого закордонного паспорта

Для громадян з країн, які не входять до Митного Союзу з Росією (США, Німеччина , Японія і так далі), теж є можливість покупки авіаквитка в Росію за допомогою закордонного паспорта їх країни, але при цьому доведеться враховувати купу нюансів.

Наприклад, це неможливість замовити авіа або ж / д квитки за своїм закордонним паспортом онлайн, тому квиток доведеться купувати в аеропорту. Якщо ж іноземний громадянин користується послугами авіакомпанією зі своєї країни, то можливість покупки авіаквитка через закордонний паспорт потрібно дізнаватися по конкретній країні. Наприклад, для громадян Німеччини, які летять на літаку німецької авіакомпанії в Росію, доведеться дізнатися про можливості покупки авіаквитка по закордонному паспорту для їхньої країни.

Закордонний паспорт з України в Росію

Коли Радянський Союз розпався, утворилося кілька незалежних держав, чиї стосунки складалися по-різному. Найбільша держава, яке було утворено після розпаду СРСР - це Російська Федерація. Щоб в неї потрапити, жителі деяких республік (наприклад, Таджикистану ) Повинні надати свій закордонний паспорт, а також візу (дані заходи пов'язані з напливом мігрантів з цих країн).

Відносини між Росією і Україною зараз дуже напружені, також через військові дій на Південному Сході України, а також з-за економічної нестабільності зростає приплив мігрантів з України в Росію. За словами депутатів Української ради, уряд цієї країни всерйоз розглядає введення візового режиму з Росією, а деякі представники і зовсім хочуть закрити кордони між країнами.

У 2015 році Росія і Україна вирішили зробити обов'язковим пунктом для проходження через кордон наявність паспорта закордонного зразка, також потрібно мати деякі вторинні документи - медичне страхування , Український паспорт, водійські права (якщо їдете за кордон на машині ) І свідоцтво про народження (якщо їдете з особами до 18 років).

Українські митники в обов'язковому порядку будуть перевіряти наявність військового квитка у чоловіків від 18 до 45 років. Є ймовірність того, що вас можуть не пропустити, якщо військового квитка немає, або в ньому є які-небудь невідповідності.

Що потрібно для проїзду в Росію громадянам України

Так недавнього часу жителі обох країн могли безперешкодно перетинати державний кордон та вільно переміщатися по територіях обох країн. Але так як зараз в Україні вкрай нестабільна ситуація, введені нові правила в'їзду українців до Росії - всім громадянам країни припадає пред'являти своє посвідчення особи закордонного зразка для в'їзду або виїзду з країни.

Чоловіки у віці від 18 до 45 років без яскраво виражених проблем зі здоров'ям знаходяться на особливому контролі як у українських, так і у російських прикордонників. Є можливість потрапити на територію Російської Федерації з України через самопроголошені республіки ДНР і ЛНР. Однак це дуже небезпечно в зв'язку з військовим конфліктом.

Однак це дуже небезпечно в зв'язку з військовим конфліктом

Якщо робити все легально, то потрібно оформляти закордонний паспорт.

За міграційного законодавства Російської Федерації кожен громадянин іноземної держави, що збирається відвідати Росію, повинен бути в повній мірі платоспроможним. Якщо ви їдете не один, то вам доведеться розрахувати свій бюджет так, щоб грошей вистачило на всіх мандрівників (або ваші попутники теж повинні мати при собі деякі засоби). Для перевірки платоспроможності слід пред'явити деякі документи:

  • Обналиченной валюта (чим більший номінал у купюр, тим краще).
  • Виписка з банківського рахунка про те, що на вашому рахунку є певна кількість грошей.
  • Банківську карту і інформацію про засобах на ній.
  • Лист-запрошення , Де запросив зобов'язується взяти на себе всі витрати на ваше утримання і відповідальність за вашу поведінку в країні (в тому числі витрати і відповідальність за депортацію, якщо така буде потрібно).

    Зразок запрошення в Росію

  • Будь-яке підтвердження того, що ви зняли житло або забронювали готель на час свого перебування в країні.
  • Копію договору або путівки, які підтверджують, що туристична фірма бере на себе відповідальність в разі непередбачених витрат.
  • Якщо ви подорожуєте поїздом або літаком, бажано мати при собі зворотний квиток або квиток в будь-яку іншу країну. Однак якщо ви запланували затриматися в Росії надовго, то вас можуть попросити надати інші докази вашої платоспроможності.
  • Запрошення на роботу в яку-небудь російську фірму.

Також бажано взяти з собою документ, який підтверджує вашу медичну страховку на території цієї країни.

Також бажано взяти з собою документ, який підтверджує вашу медичну страховку на території цієї країни

Зразок поліса добровільного страхування іноземних громадян в РФ

Якщо ви збираєтеся відвідати Росію всією сім'єю, то дітям теж потрібно оформити закордонний паспорт , А також при цьому обов'язково взяти з собою свідоцтво про народження або його копію. При цьому дитина повинна бути також відзначений і в закордонному паспорті батьків / Опікунів / супроводжуючих.

Якщо неповнолітній вже виповнилося 14 років, то йому потрібно тримати при собі паспорт своєї країни і закордонний паспорт, а також свідоцтво про народження. Особи у віці 14-18 років можуть їздити в країну в супроводі повнолітніх осіб, але при цьому доведеться надати спеціальний папір, що підтверджує, що супроводжуюча особа дійсно таким є.

Увага! Всім особам, чия діяльність пов'язана з державною або комерційною таємницею виїзд за межі Росії заборонений!

Правила перебування в країні

Поки для вільного переміщення по території обох країн потрібно мати тільки посвідчення особи закордонного зразка. За чинним законодавством РФ, на її території можна перебувати в легальному статусі не більше 90 днів з дня в'їзду. Якщо бажаєте продовжити свій максимальний термін перебування в Росії, то доведеться додатково реєструватися. За умови, що ви приїхали з місця бойових дій, ви можете зареєструватися і отримувати допомогу як біженець .

Слід дотримуватися норм поведінки в суспільстві. При скоєнні злочинів вас можуть оштрафувати, посадити в тюрму або депортувати з Росії із забороною на подальший в'їзд на її територію.

Якщо на території Росії вам буде потрібно медична допомога, то за умови, що ви маєте при собі медичну страховку, вас зобов'язані вилікувати. Але термінова медична допомога вам буде надана, навіть якщо ви не взяли з собою страховку.

Передумови на майбутнє

На даний момент відносини між колись хорошими друзями - Росією і Україною погіршуються. Якщо вірити чуткам, то уряд України серйозно розробляє нові правила в'їзду росіян на Україну , Згідно з якими жителям РФ доведеться додатково оформляти візу. У разі прийняття цього закону є ймовірність того, що для жителів України Росія розробить аналогічний законопроект.

У разі прийняття цього закону є ймовірність того, що для жителів України Росія розробить аналогічний законопроект

Новости