Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чи може іноземний громадянин відкрити ІП в Росії: як оформити, реєстрація

  1. Статус іноземного громадянина для реєстрації ІП
  2. Реєстрація іноземців в якості ІП
  3. Документи для офіційної реєстрації ІП
  4. Дозвіл на роботу для іноземного громадянина

За статистикою в Росії одноразово перебуває близько 11 млн. Іноземних громадян. Більшість з них приїжджає сюди на роботу. Одні наймаються на роботу в російські і іноземні компанії, але також істотна частина стає індивідуальними підприємцями.

У такій ситуації виникає питання, чи може іноземний громадянин відкрити ІП в Росії і чи існують якісь обмеження для цього.

Статус іноземного громадянина для реєстрації ІП

Іноземним громадянам надається ряд прав, якими вони можуть користуватися без обмежень. Однак існує ряд вимог, які також обов'язково дотримуватися. Вони користуються правами поряд зі звичайними громадянами РФ в питаннях, що стосуються бізнесу. Як тільки відбувається державна реєстрація як ІП , Вони можуть займатися певною діяльністю.

Зверніть увагу: право іноземних громадян в цій сфері закріплюється статтею №62 п.3 Конституцією РФ. Там описуються як права, так і певні обов'язки, аналогічні тим, що поширюються на резидентів РФ.

Будь-який повнолітній іноземець може стати індивідуальним підприємцем з державною реєстрацією. Російські юристи готові проконсультувати з усіх питань і відповісти, як відкрити ІП іноземному громадянину в Росії. Перш за все, це стосується легалізації всієї діяльності, а для цього потрібно отримати дозвіл на тимчасове перебування або постійне проживання. Є один важливий момент: в Росії виділяються квоти на такі дозволи для кожного регіону на один календарний рік. Відповідно, бажано подбати про це завчасно.

Відповідно, бажано подбати про це завчасно

При наявності дозволу на роботу та виду на проживання іноземний громадянин в праві відкрити ІП в Росії на тих же підставах, що і росіяни

Два основних документа, що визначаються російським законодавством:

  • вид на проживання (ВНЖ);
  • дозвіл на тимчасове проживання (РВП).

Якщо такі папери є, тоді можна вже замислюватися про бізнес. Зазвичай іноземні громадяни мають далекосяжні плани, якщо вони планують займатися підприємницької діяльності в Росії. Для цього вони отримують спочатку дозвіл на тимчасове проживання, а після цього вже оформляють повноцінний вид на проживання.

Щоб отримати РВП, необхідно звернутися в територіальне відділення ФМС. Це окрема процедура, для якої доведеться підготувати необхідні папери. Право отримати повноцінний вид на проживання отримують ті іноземні громадяни, які проживають в Росії не менше 1 року, і які вже до цього отримали РВП. Ці документи стають підтвердженням легальності перебування на території РФ, тому реєстрація ІП іноземного громадянина з видом на проживання зазвичай не зустрічає ніяких проблем.

Реєстрація іноземців в якості ІП

Велика кількість іноземних резидентів приваблює ідея вести бізнес в Росії Велика кількість іноземних резидентів приваблює ідея вести бізнес в Росії. Тут є певні сфери, які вважаються досить перспективними. Процедура оформлення займає нетривалий час, якщо вже є вид на проживання.

Зазвичай виділяють кілька основних етапів:

  • підготовка стандартних документів для відкриття ІП (обов'язково потрібно зробити копії);
  • оплата встановленого грошового збору;
  • подача заяви на реєстрацію разом з квитанцією про внесення держмита в місцеве відділення ФНС;
  • перевірка заяву податкової служби протягом 3-х днів.

Якщо все зроблено правильно і ніяких причин для відмови немає, то за результатами перевірки видається офіційне свідоцтво про державну реєстрацію. Це важливий крок, який стає поворотним моментом у розвитку нового бізнесу.

Зверніть увагу: вирішивши всі формальності, іноземець отримує можливість працювати і заробляти на території Російської Федерації, не побоюючись ніяких можливих проблем з законом.

Як тільки дане свідоцтво отримано, можна приступати до подальшого оформлення. Федеральна податкова служба видає необхідні документи. Фахівці допоможуть розібратися у всіх тонкощах роботи, а також розкажуть, як відкрити іноземцю ВП у Росії. Зазвичай ніяких складнощів немає, тому велика кількість людей щорічно отримують такі дозволи. Далі слід приділити увагу кількох моментів:

  • вибір відповідної системи оподаткування (За замовчуванням присвоюється загальна);
  • обов'язкове пенсійне та медичне страхування.

Будь-індивідуальний підприємець обов'язково повинен робити регулярні перекази в Пенсійний Фонд і ФОМС, а також сплачувати всі належні податки. В іншому випадку можуть виникнути проблеми з різними державними структурами. ІП для іноземних громадян з РВП зазвичай привертає підвищену увагу з боку контролюючих органів, тому краще відразу перестрахуватися. Але зазвичай проблем не виникає, так як процедури відкриття бізнесу досить прості і зрозумілі, навіть для зарубіжних резидентів.
Будь-індивідуальний підприємець обов'язково повинен робити регулярні перекази в Пенсійний Фонд і ФОМС, а також сплачувати всі належні податки

Документи для офіційної реєстрації ІП

Головним аспектом офіційного оформлення є підготовка повного пакету документів. Якщо вони в порядку, тоді можна сміливо звертатися до Податкової службу і в інші державні структури. Для цього будуть потрібні наступні документи:

  • заяву, оформлену на бланку державного зразка (зразки можна знайти на офіційному сайті ФНС);
  • копія документа, що посвідчує особу іноземця (паспорт);
  • копія документів, які дозволяють тимчасове або постійне проживання в Росії;
  • копія реєстраційного документа про місце проживання людини;
  • оригінал квитанції про сплату державного мита за ІП у повному обсязі.

Зверніть увагу: кожна держава встановлює власні форми офіційних документів підтвердження особи.

Якщо потрібно розібратися, як оформити ІП в Росії іноземному громадянину, тоді потрібно в першу чергу враховувати особливості особистих документів Якщо потрібно розібратися, як оформити ІП в Росії іноземному громадянину, тоді потрібно в першу чергу враховувати особливості особистих документів. Якщо в паспорті не вказана дата і місце народження, тоді має бути поданий інший документ. І в той же час, якщо інформація є, тоді не обов'язково дублювати її іншими способами.

Весь пакет документів повинен бути оформлений відповідно до всіх вимог. В першу чергу це стосується того, що іноземні папери повинні бути обов'язково перекладені на російську мову. У Податкові органи Російської Федерації передаються копії всіх паперів. Вони попередньо обов'язково повинні бути завірені у нотаріуса. Інший варіант - представити копії разом з оригіналами, тоді вони завіряються безпосередньо в ФНС або інших органах.

При подачі оригіналів представники державних органів повинні обов'язково видати розписку в отриманні. Через деякий час вони повертаються своєму законному власнику, а він в свою чергу може ними розпоряджатися на свій розсуд.

Дозвіл на роботу для іноземного громадянина

Один з найпоширеніших питань, що стосуються організації власної діяльності, чи потрібно нерезидентам отримувати дозвіл на роботу. Відповідно до закону Російської Федерації, вони обмежені в цьому. Іноземний громадянин не може просто приїхати і почати працювати тут так, як резидент країни. Він зобов'язаний отримати дозвіл на роботу . Це нормальна практика для всіх країн, що обмежують нелегальну еміграцію і діяльність іноземних агентів.

Раніше вже були визначені основні документи для відкриття в РФ ІП іноземним громадянином Раніше вже були визначені основні документи для відкриття в РФ ІП іноземним громадянином. Вони повинні бути в повному порядку, щоб не було ніяких проблем з контролюючими органами, в першу чергу з Податкової і Міграційної службою. Вони уважно стежать за цим, тому будь-яка незаконна діяльність швидко прикривається.

Правове становище іноземця в Росії визначається рядом законів, в першу чергу слід звернути увагу на Федеральний закон №115. Він якраз регламентує будь-яку робочу діяльність іноземця, і згідно з ним обов'язково потрібно отримати офіційне Дозвіл. Без цього ніяка трудова діяльність просто не буде законною, і це загрожує не тільки великими штрафами, а й депортацією.

Однак це стосується тільки найманих робітників, тобто тих іноземців, які хочуть найматися в різні компанії або діяти за контрактом. Індивідуального підприємництва дана вимога не стосується ніяким чином. Дуже часто люди помиляються або просто не знають точно положення ФЗ, тому витрачають сили і час на оформлення абсолютно не потрібної для них паперу. Таким чином, щоб відкрити ІП іноземцю не потрібно дозвіл на роботу, замість цього має бути тільки дозвіл на тимчасове проживання або дозвіл на проживання.

Новости