Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як відвідати Узбекистан без візи: митні правила, реєстрація по приїзді

  1. Чи потрібна віза в Узбекистан
  2. Спрощений режим перетину кордону
  3. Перетин кордону
  4. Міграційна карта
  5. Митні правила
  6. Продовження термінів перебування
  7. типи віз
  8. туризм
  9. робоча
  10. Поїздка з дітьми
  11. Перелік документів
  12. Відмова у в'їзді

Узбекистан - країна Середньої Азії, яка має ресурси, що приваблюють туристів з усього світу, в тому числі і громадян РФ Узбекистан - країна Середньої Азії, яка має ресурси, що приваблюють туристів з усього світу, в тому числі і громадян РФ. Уряд узбецької Республіки щорічно вкладає мільйони доларів у розвиток інфраструктури, що позитивно позначається як на потоці туристів, так і тих, хто їде сюди за робочою візою.

За даними Financial Times, Республіка Узбекистан в 2018 році посіла друге місце в списку перспективних туристичних напрямків. Щорічно сюди приїжджає більше 2 млн іноземців, левова частка яких припадає на росіян.

Як отримати візу для в'їзду в Узбекистан, скільки можна знаходитися в країні на правах безвіза, які вимоги пред'являються до закордонного паспорту, чи потрібно заповнювати митну декларацію, який алгоритм подачі пакета документів на візу через Посольство Узбекистану в Москві - ось неповний список питань, що цікавлять туристів, які планують поїздку в цю країну.

В даному інформаційному матеріалі, спеціально підготовленому для нашого сайту, ви зможете знайти всю необхідну інформацію.

Чи потрібна віза в Узбекистан

Завдяки теплим дипломатичним відносинам між Росією та Узбекистаном, росіяни можуть перебувати на території держави без візи терміном до 60 днів Завдяки теплим дипломатичним відносинам між Росією та Узбекистаном, росіяни можуть перебувати на території держави без візи терміном до 60 днів. Єдиною умовою є дотримання митних і міграційних правил. Якщо іноземець планує перебувати більше 2 місяців, вчитися або влаштується на роботу, йому потрібно отримати робочу, ділову, навчальну візу або подати документи на отримання ВНЖ.

до змісту ↑

Спрощений режим перетину кордону

На підставі двосторонніх урядових домовленостей для поїздки в Узбекистан громадянам Російської Федерації досить мати паспорт для виїзду за кордон, термін дії якого перевищує період поїздки. У деяких ситуаціях можуть знадобитися додаткові документи.

В'їзд в країну також можливий на підставі наступних документів: паспорта моряка, документів пілота, а також за дипломатичними паспортами.

до змісту ↑

Перетин кордону

Узбекистан і РФ не мають спільного кордону, тому найчастіше росіяни проходять паспортний контроль в одному з міжнародних аеропортів або в наземних пропускних пунктах на кордоні з Казахстаном. Перетинаючи кордон щодо безвізового режиму, крім пред'явлення закордонного паспорта, кожен росіянин повинен заповнити у двох примірниках митну декларацію: одну копію, особа, що перетинає кордон, має передати працівникові митниці, іншу зберегти на весь період перебування на території держави.

Дітям до 16 років заповнювати декларацію не потрібно, вся інформація вписується в ТК супроводжуючої особи.

до змісту ↑

Міграційна карта

Uzbekistan migration card - спеціальна анкета, яку кожен іноземець повинен оформити по прильоту в країну. Бланк отримуєте в літаку або на спеціальній стійці, розташованої в зоні паспортного контролю. Якщо з заповненням МК виникнуть труднощі, що в'їжджає може звернутися за допомогою до бортпровідника або працівникові аеропорту. Анкета заповнюється латинськими великими літерами особисто заявником.

Анкета заповнюється латинськими великими літерами особисто заявником

У картці необхідно вказувати тільки достовірну інформацію про терміни поїздки, місце проживання та інші особливості, пов'язаних з візитом в країну. Міграційна карта складається з двох частин: одну забирає прикордонник, друга залишається у приїжджого.

до змісту ↑

Митні правила

Незважаючи на те що віза в Узбекистан в більшості випадків не потрібно, при проходженні КПП кожен іноземець може зіткнутися з досить суворої процедурою перетину кордону. Митні правила вимагають від кожного внесення в декларацію даних щодо грошей і товарів, що ввозяться в країну.

Потрібно враховувати, що митні правила стосуються не тільки в'їзду, а й виїзду, і якщо у росіянина при виїзді виявиться на руках значна сума грошових коштів, йому необхідно буде підтвердити джерело її походження.

При ввезенні на територію країни місцевої валюти в розмірі понад 5 мінімальних заробітних плат, її потрібно задекларувати При ввезенні на територію країни місцевої валюти в розмірі понад 5 мінімальних заробітних плат, її потрібно задекларувати. У момент перетину кордону іноземець не може мати при собі ювелірних виробів в кількості понад 5 одиниць і загальною вагою понад 30 грам. Електроніку і техніку можна провозити в кількості, необхідній тільки для особистого користування, яка відзначається в декларації як б / у.

Митні правила обмежують ввезення підакцизних товарів: сигарет не більше 1 тис. Штук і міцного алкоголю в обсязі до 2 літрів.

Повністю заборонено ввезення:

  • фруктів, овочів;
  • матеріалів, що пропагують зміну конституційного ладу і ображають почуття віруючих;
  • тварин;
  • ліки без рецепта;
  • вогнепальної зброї та колючі-ріжучих предметів;
  • наркотичних засобів;
  • ювелірних виробів.
до змісту ↑

Кожен іноземець, який перебуває в Узбекистані на законних підставах, повинен протягом 3 днів після прибуття на місце проживання пройти процедуру реєстрації Кожен іноземець, який перебуває в Узбекистані на законних підставах, повинен протягом 3 днів після прибуття на місце проживання пройти процедуру реєстрації. При проживанні в готелі, хостелі, санаторії обов'язок передати дані в компетентні реєстраційні органи лягає на адміністратора або інших відповідальних осіб об'єкта розміщення. Кожен готель або пансіонат повинні мати спеціальну ліцензію на прийом іноземних гостей.

Іноземці повинні зберігати квитанції про оплату проживання аж до виїзду за територію країни.

При проживанні у приватної особи за договором найму або при приватному візит до родичів, до органів ОВС для реєстрації повинні особисто з'явитися і іноземець і власник житла. Після проходження нескладної бюрократичної процедури заявник отримує відповідний штамп в закордонний паспорт.

Відсутність реєстраційного штампа при виїзді є підставою для притягнення до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, депортації і заборони на подальше відвідування Республіки навіть при наявності візи.

до змісту ↑

Продовження термінів перебування

Продовжити термін перебування в Узбекистані на підставі безвіза не представляється можливим - особа, яка бажає перебувати в країні більше двох місяців зобов'язана завчасно подбати про наявність діючої довгострокової візи, відповідної заявленої мети візиту.

до змісту ↑

типи віз

Залежно від цілей візиту, росіянам потрібна віза відповідної категорії, яка оформляється заздалегідь на підставі поданого пакета документів. Туризм, робота, навчання, дипломатичні цілі - від планованого роду занять буде також залежати пакет паперів, які аплікант повинен надати до Консульського відділу.

Туризм, робота, навчання, дипломатичні цілі - від планованого роду занять буде також залежати пакет паперів, які аплікант повинен надати до Консульського відділу

Оформлення візи проводиться на підставі запрошення від приймаючої сторони.

до змісту ↑

туризм

Туристична віза оформляється при наданні спеціального запрошення від готелю або туристичного агентства, що мають ліцензію на прийом іноземних громадян.

до змісту ↑

робоча

Видача офіційного дозволу на роботу здійснюється після надання діючого робочого контракту і гарантійного листа від наймача. Якщо росіянин їде в тривале відрядження, він повинен подати лист-запрошення від приймаючої сторони, довідку з місця роботи про дати та характері передбачуваної поїзди, а також документи, що підтверджують наявність тісних ділових зв'язків між контрагентами.

до змісту ↑

Поїздка з дітьми

Для оформлення дитячої візи в Узбекистан потрібна щоб в списку запрошених були одночасно і дитина і супроводжуюча його особа. Якщо неповнолітній подорожує з двома батьками, йому досить мати власний закордонний паспорт, свідоцтво про народження і довідку з навчального закладу.

При поїздці з одним з батьків або у супроводі третьої особи, слід мати при собі дозвіл на вивезення за межі РФ з апостилем.

до змісту ↑

Перелік документів

Щоб отримати візову наклейку співробітникам Консульського відділу необхідно надати:

  • закордонний паспорт, що діє більше 90 діб;
  • 2 кольорові фотографії;
  • заповнену візову анкету;
  • довідку з офіційного місця роботи із зазначенням зарплати за останні півроку з помісячною розбивкою;
  • квитанцію про оплату вартості консульського збору;
  • документи, що підтверджують наявність місця проживання на весь термін поїздки;
  • поліс медичного страхування, що діє на території Узбекистану протягом усієї подорожі.
до змісту ↑

Щоб оформити візу самостійно необхідно мати на руках спеціальне запрошення від приймаючої сторони, схвалене представниками МВС і МЗС Узбекистану. Маючи на руках такий документ, аплікант готує пакет, що залишився документів і подає їх на розгляд. На прийняття рішення і випуск візової наклейки в середньому йде від 1 до 4 робочих днів, в залежності від завантаженості працівників дипломатичного представництва Узбекистану.

до змісту ↑ до змісту ↑

Розмір консульського збору залежить від багатьох факторів: терміну поїздки, кількості запитуваних в'їздів, мети подорожі. За випуск візи з заявника можуть взяти від 40 до 250 американських доларів. Від сплати візового збору звільнені громадяни Російської Федерації віком до 16 років.

до змісту ↑

Відмова у в'їзді

Заборона на відвідування Узбекистану можливий в наступних випадках:

  • існують мотивовані побоювання щодо особи іноземця (наявність у нього непогашеної судимості, антіузбекскіе публічні висловлювання;
  • надання недостовірної інформації або підроблених документів;
  • перебування в чорному списку через порушення міграційного режиму під час попередніх поїздок.

Подорож в Узбекистан не пов'язане з будь-якими перешкодами, якщо планується поїздка строком до 60 днів. У такому випадку для перетину кордонів досить пред'явити діючий закордонний паспорт. Якщо росіянин планує працювати, вчитися або перебувати в країні більше 2 місяців - він повинен звернутися до Посольства Республіки за візою.

Новости